Arkadaşımın sorunu

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
Merhabalar. Öncelikle milletçe başımız sağolsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Hepimiz üzgünüz ama hayat da devam ediyor. Ülkemizde yaşanan kötü olaylarla birlikte kendi kişisel yaşamımızdaki sorunlarımız devam ediyor ne yazık ki. Ben bu konuyu kendim için değil yakın bir arkadaşım için fikir almak adına açıyorum. Çok şükür büyük bir sorun değil. Biz üniversite 4.sınıf öğrencisiyiz ve 2016 Haziranda mezun olacağız. Arkadaşım da benim gibi kyk yurdunda kalıyor. Bilenler bilir bir odada 4 kişi kalmak kolay değil. Neyse şimdi olumsuzluklara odaklanmak değil olumlu şeylere odaklanmak istiyorum. Fiyat olarak çok uygun, 140 lira aylık. Ve okulun dibinde. Arkadaşım mezun olmasına taş çatlasın 4 ay varken şimdilerde okula daha uzakta bulunan ama tek kişi kalabileceği apart tarzı bir yere çıkıp çıkmama konusunda kararsız kaldı. Okuduğumuz şehirde bu tarz yerlerin aylık kirası çok yüksek. Fatura vs. Dahil aylık 750 'de başlıyor. Ailesi kararı ona bırakmış. O da dört ay için bu kadar masrafa girmekle kyk yurdunda dört ay daha sabretmek arasında kararsız kaldı. Benim de aklıma siz geldiniz. Siz olsanız ne yapardınız?
 
Gerek yok bence, 4 ay nedir ki.
 
oraya vereceğim parayla ihtiyaçlarımı karşılardım görmek istediğim yerlere hafta sonu günübirlik giderdim. çok saçma olur cidden
 
Mezun olduktan sonra okuduğu şehirde mi kalacak da şimdiden ara dönemde uygun apart bulup yerleşecek? Bu düşüncenin tek mantıklı açıklaması bu olabilir. Eğer mezuniyet sonrası şehirden ayrılacaksa yurttan çıkması çok saçma.
 
Neden gitmek istiyor? Sene başı olsa hadi neyse de dört ay kala ne gerek var ki?
 
neden gitmek istediği ben anlamadım devlet yurdunu güvensiz mi buluyor ?
 
mezun olmaya 4 ay kala çok gereksiz olur bence taşınmak.

yani öyle bi tecrübem olmadı ama çoğu gitmiş azı kalmış diyorum ben

Bana da gereksiz geldi.

Gerek yok bence, 4 ay nedir ki.

gerek yok o parayı vermek yerine her haftasonu memleketine gidip hava değişimi yapsa daha akıllıca olur.

Arada en az ayda 600 lira fark var. O parayla alışveriş yapsın gezsin tozsun daha iyi...

oraya vereceğim parayla ihtiyaçlarımı karşılardım görmek istediğim yerlere hafta sonu günübirlik giderdim. çok saçma olur cidden
Kesinlikle. Zaten normalde birinci sınıftan beri bu ortamda kalan birinin aklının ucundan dahi geçmez dört ay kala başka bir yere çıkmak ama arkadaşım yurda bu sene yerleşti, daha önceden evde kalıyordu arkadaşlarıyla. Onlardan canı yanınca kyk'ya da başvuru yapmıştı, çok da sorun olmadan geldi yerleşti. Ama ortama alışamadı falan filan işte. Ben de diyorum ki dört ay kalmış artık, alışmak neyin nesi? Sen kendini bu şehirden ayrılacağına alıştır yurdu düşünmek yerine. :) Teşekkür ederim hepinize tek tek.
 
arkadaşın heyecan arıyor.
alışamamışta bilmem neymiş gittiği yerde herkes tanıdık mıymış oraya nasıl alışacakmış ?
4 ay için gereksiz hareketler bence. okula odaklanıp biran önce mezun olmaya bakın.
 
Neden gitmek istiyor? Sene başı olsa hadi neyse de dört ay kala ne gerek var ki?

neden gitmek istediği ben anlamadım devlet yurdunu güvensiz mi buluyor ?
Arkadaşım yurda bu sene yerleşti, daha önceden evde kalıyordu arkadaşlarıyla. Onlardan canı yanınca kyk'ya da başvuru yapmıştı, çok da sorun olmadan geldi yerleşti. Ama ortama alışamadı falan filan işte. Tahammül meselesi, halbuki benim yaşadığının çeyreğini bile yaşamadı.
 
Mezun olduktan sonra okuduğu şehirde mi kalacak da şimdiden ara dönemde uygun apart bulup yerleşecek? Bu düşüncenin tek mantıklı açıklaması bu olabilir. Eğer mezuniyet sonrası şehirden ayrılacaksa yurttan çıkması çok saçma.
Büyük ihtimal ayrılacak ama yüksek lisans da yapabilirim demişti. Büyük ihtimal ayrılacak ama.
 
4 ay 750 liradan 3000 lira yapar. Yeni mezun öğrencilikten çıkmamış bir insan için kafadan yurt dışında 2 ay geçirilecek para neredeyse. Tatile çıksın o parayla.
 
Mezun olduktan sonra hayata atılmak gibi bi sorun var ya hani 4 ayda aradaki fark 2400 lira yapıyor, ki eve çıkınca başka masrafları da olacaktır Bu 2000-3000 lira mezun olunca lazım olacaktır bi kenara koysa daha rahat eder
 
Back
X