Arkadaşımın yanına gittim ama

Hayır şunu demek istiyorum ben bana özel yemekler sunumlar vs istemiyorum. Onun için kalkıp gittim ve planlıydı. Sadece ne bileyim bir kahve ısmarlardı dışardan diyebilirdi. Dışarıda oturduk mesela , örnek veriyorum benden olsun o kadar geldin diyebilirdi. Ya da tatlı ufak evde sen geldin diye aldım diyebilirdi bu yani. Sadece ufak bir jest bekledim açıkcası. İkimizde öğretmeniz. Beni gezdirsin, yedirsin demiyorum ama geldiğime dair ufak bir jest yapabilirdi. O gelseydi benim yanıma daha farklı davranırdım diyorum.
ben size %100 hak verdim bu arada yani baska sehirden geliyorsunuz ve o davet ediyor. illa sehri kose bucak gezdirmesine gerek yok zaten ama insan bi ozen gosterir avm yok mu sanki geldigin yerde yasadigi semtin guzel bi cafesine goturup kahve ismarlasa bile ok. ya da evde bi kek pisirse? senin icin yaptim dese. ozensizlik kiymet vermemektir samimiyetle ilgisi yoktur ya

benim bir arkadasim beni once yemege davet edip gittigimde de ay cok usendim hazirlamaya bende adhd var demisti 😄 hatta ustune sen takil kafana gore ben uyuyayim deyip uyumustu :)) just soylemek istedim
Sizi ki de harbi arkadaşmış😂

Sonu ne oldu?

ben size %100 hak verdim bu arada yani baska sehirden geliyorsunuz ve o davet ediyor. illa sehri kose bucak gezdirmesine gerek yok zaten ama insan bi ozen gosterir avm yok mu sanki geldigin yerde yasadigi semtin guzel bi cafesine goturup kahve ismarlasa bile ok. ya da evde bi kek pisirse? senin icin yaptim dese. ozensizlik kiymet vermemektir samimiyetle ilgisi yoktur ya
Beni çok iyi anlamışsınız, bana onu bunu yapıp yedirsin vs demiyorum. Örnek veriyorum , şurda gel tatlı yiyelim ya da alalım misafirsin diyebilirdi. Çünkü ben burdan kalkıp onun yaşadığı şehire gidiyorum yani biraz özel hissettitebilirdi diye düşünüyorum. Örnek veriyorum tatlı vs alırdı çok az, vs. Ben onu yanıma çağırdım gel gezeriz vs diye bana şu günlerde boş olsun pazartesi zaten dersi yok salı günü tatile denk gelirse gelirim tarzı konuştu.

Hiçbir hazırlık yapmaması çok saçma, ikramlık içecek, çekirdek, cips ne kadar sanki hiç parası yoksa neden davet etsin diyelim hiç yooook taksiye binmek istemedi okey ozaman ne varsa dolapta onu pişirip yersiniz bence çok saçma yaptığı
Evet beni anlamışsınız yani bir kahve ısmarlamak sen o kadar geldin benden olsun diyebilirdi yani. Demek istediğim bu.

Beni çok iyi anlamışsınız, bana onu bunu yapıp yedirsin vs demiyorum. Örnek veriyorum , şurda gel tatlı yiyelim ya da alalım misafirsin diyebilirdi. Çünkü ben burdan kalkıp onun yaşadığı şehire gidiyorum yani biraz özel hissettitebilirdi diye düşünüyorum. Örnek veriyorum tatlı vs alırdı çok az, vs. Ben onu yanıma çağırdım gel gezeriz vs diye bana şu günlerde boş olsun pazartesi zaten dersi yok salı günü tatile denk gelirse gelirim tarzı konuştu.
Arkadasinizin genel tavri boyle mi? Yani genelde bu sekilde davraniyorsa misafir ağırlamakta ozensiz demek ki. Biraz icten gelen, biraz da aileden gorulen seyler bunlar.

alma verme dengesini kendi ruh sagliginiz icin koruyun. eger siz onun yaptigi davranisi yapmak bana yakismaz diyorsaniz olur da gelirse kendinizce agirlayin misafirinizi ama kiymet bilmeyecegi ortada kendinizi memnun etmek ugruna hirpalamayin

Evet beni anlamışsınız yani bir kahve ısmarlamak sen o kadar geldin benden olsun diyebilirdi yani. Demek istediğim bu.
Kesinlikle demeliydi, yol yordam bilmiyor belli ama küsmek için bir sebep değil bence bu böyle düşüncesiz bir insanmış de geç, ağırlamayı sevmiyordur, bazı insanlar umursamıyor, sana özel yaptığı ilgisizlikse salla gitsin bu insanı ama genel tavrı buysa bu kızı böyle kabul edeceksin

Arkadasinizin genel tavri boyle mi? Yani genelde bu sekilde davraniyorsa misafir ağırlamakta ozensiz demek ki. Biraz icten gelen, biraz da aileden gorulen seyler bunlar.
Evet haklısınız ben o gelse ona para harcatmam mesela. Eve de bir şeyler onun sevdiğinden alırım ne olacak. Arkadaşım gelmiş o kadar der bir şeyler ısmarlarım en kötü.

Herkes maddiyatı doğrultusunda bir şeyler yapar ama yapar yani.. mesela eşimin izmirde yaşayan evli bir arkadaşı var ben de eşiyle belli bir samimiyet kurdum. Bizi ısrarla izmire davet ediyorlar ve hiçbir şey düşünmeyin sadece atlayın gelin gezdiririz sizi eğlencelere gideriz falan diyorlar. Dediğim gibi onların maddiyatı iyi ve bu işler maddiyata göre şekillenir ama maddiyatı iyi olmayan biri de bir cips bir kuruyemiş ne bileyim bir film gecesi birlikte yapılabilecek sadece maddi olarak da değil manevi olarak özel hissettirecek bir şeyler yapabilir. Siz anladığım kadarıyla manevi olarak da doyuma ulaşamamışsınız bu misafirlik sonucunda.. sizi anlayabiliyorum ve sanırım biraz da görgü meselesi bu işler

Evet haklısınız ben o gelse ona para harcatmam mesela. Eve de bir şeyler onun sevdiğinden alırım ne olacak. Arkadaşım gelmiş o kadar der bir şeyler ısmarlarım en kötü.
Iki gun sonra arkadasim yanima tatile gelecek. Nereye gidecegiz, neler yapacagiz, nerelere goturecegim hepsini planladim kafamda. Yemek aliskanliklarini sorup onlark bile düşündüm. Cunku hem ben arkadaslarimi mutlu etmeyi seviyorum, hem ailem de boyleydi.
Sizin aileniz de muhtemelen dediginiz gibi davrandigi icin sizin icin de normal olan bu.

O yuzden sordum genel olarak boyle mi arkadasiniz diye. Yani sahsi algılamaktan cok agirlama kapasitesi bu kadarmis diyebilirsiniz eger normalde de boyleyse.
Yok size karsi boyleyse o zaman ayni noktada durmuyorsunuz arkadasinizla.

Iki gun sonra arkadasim yanima tatile gelecek. Nereye gidecegiz, neler yapacagiz, nerelere goturecegim hepsini planladim kafamda. Yemek aliskanliklarini sorup onlark bile düşündüm. Cunku hem ben arkadaslarimi mutlu etmeyi seviyorum, hem ailem de boyleydi.
Sizin aileniz de muhtemelen dediginiz gibi davrandigi icin sizin icin de normal olan bu.

O yuzden sordum genel olarak boyle mi arkadasiniz diye. Yani sahsi algılamaktan cok agirlama kapasitesi bu kadarmis diyebilirsiniz eger normalde de boyleyse.
İkimizde aynı kazanıyoruz aslında gezdirme meselesi de değil benim dediğim hani dur ssn misafir geldin bu da benden olsun diyebilirdi yani. Zaten otırduk , konuştuk ve onu görmek için gittim. Gezeyim, yiyeyim içeyim diye değil. Ama benim için ufak bir jest yapabilirdi. Kahve dünyasına gittik mesela x o da benden olsun sen de misafirsin diyebilirdi. Bir kahve 100 tl vs yani bu olay.

ben size hak verdim ya.
Genel de üniden arkadaşlarıma misafir gittiğimde herşeyi olmasa da yemektir bişeydir ödüyo kızlar bende öyleyim.
Ben anladım sizi de arkadaşınız niye öyle yapmış anlamadım.
En son bi arkadaşımın yanına gittiğimde beni sevgilisiyle kahvaltıya götürdü kız yemek vs ödedi

ben size hak verdim ya.
Genel de üniden arkadaşlarıma misafir gittiğimde herşeyi olmasa da yemektir bişeydir ödüyo kızlar bende öyleyim.
Ben anladım sizi de arkadaşınız niye öyle yapmış anlamadım.
En son bi arkadaşımın yanına gittiğimde beni sevgilisiyle kahvaltıya götürdü kız yemek vs ödedi
Anladığınıza sevindim, yani biraz jest bekledim açıkcası. Ama benim alıp verme dengemi iyi kurmam gerekiyor onu anlıyorum biraz.

Aslında arkadaşım biraz garip yani ne bileyim konularda yazmıştım bir kere de. Arkadaşım biraz depresif, negatif ve başkalarına odaklanan birisi. İşte şunlar şöyle rahat biz böyle kaldık tarzı vs. Yani aslında ortak yanlarımız var ama ilişkide benim verme dengem daha farklı ondan. Aslında evlendiğimde düğünüme gelmedi, düğün hediyesi almamıştı mesela. Ya da borç istemiştim promosyondan vermemişti. Ben olsam ona verirdim. Yani ben olsam onun yerine yaparım dediğim şeyleri o bana yapmadı açıkcası ve yapmaz da aslında ilişkinin özeti bu.

Kızlar merhaba arkadaşımın yanına hafta sonu gittim . İş çıkışı burdan çıktım, ama bana özel herhangi bir şey yapmadı açıkcası belki ben biraz hassasımdır. İşte AVM'ye falan gittik dönerken yürüyelim dedi benim de başım ağrıyor dedim. Taksiyle dönelim ilaç alalım eczaneye gidelim dedim Çok taksi tutmak istemedi açıkcası 20 dakika yol. Ben öderim dedim. Ama böyle cimrilik yapması biraz canımı sıktı ,çünkü kötüydüm.Sonra işte taksiyi tuttuk falan ilacı aldık ve eve geldik. Diğer gün de genelde evde geçirdik. Ama bana nasıl diyeyim özel olarak bir şey yapmadı bana biraz garip geldi. Sizce ben mi biraz abartıyorum. Birisi bana özel gelse evde bir şeyler yapmaya çalışırım, dışarda bir şeyler ısmarlarım misafir diye.
Taksi parasini tabiiki sizin odemeniz gerekir. Sonucta sizin basiniz ağrıyor diye siz cagirmak istemişsiniz. Diğer yazdığınız cevaplardan anladığım kadarıyla her ikiniz de maaşlı insanlarsınız yani maddi durumu yoktu diye dusunmuyorum ben. Oyle olsaydi kaldı ki sizi çok isteyerek çağırmazdi.. böyle bir durumda bence zaten bizim milletimizin de adetidir yani eve gelen insana en azından bir çay ya da hazır bir kek bile ikram edilir. O yüzden biraz garip bir durum diye düşünüyorum bende... ama bence kişisel algılamayın sanırım genel olarak kendisinin misafiri ağırlama şekli böyle

Taksi parasini tabiiki sizin odemeniz gerekir. Sonucta sizin basiniz ağrıyor diye siz cagirmak istemişsiniz. Diğer yazdığınız cevaplardan anladığım kadarıyla her ikiniz de maaşlı insanlarsınız yani maddi durumu yoktu diye dusunmuyorum ben. Oyle olsaydi kaldı ki sizi çok isteyerek çağırmazdi.. böyle bir durumda bence zaten bizim milletimizin de adetidir yani eve gelen insana en azından bir çay ya da hazır bir kek bile ikram edilir. O yüzden biraz garip bir durum diye düşünüyorum bende... ama bence kişisel algılamayın sanırım genel olarak kendisinin misafiri ağırlama şekli böyle
Evet olabilir

Belki parası yok, belki evde malzeme yok..hayattaki her şey sizinle ilgili olmayabilir. Otogardan almadı, beni yolda yalnız bıraktı, yok taksi tutmadı yok yemek.. biraz yorucusunuz. Kimse size mükemmel ve değerli hissettirmek için yaşamıyor.
Bana zaten mükemmel yaşatsın demiyorum zaten . Planlı ve kendisi istediği için gittim. Beni zaten otogardan alamaz onu beklemedim. Sadece ben geldiğim için dışarda içtiğimiz kahve benden olsun diyebilirdi ya da bir tatlı alırdı misafirsin diyebilirdi. Yani ondan fazla bir şey beklemedim. Onun için başka şehire gittim. Bana türlü türlü yemek yapsın ya da gezdirsin ödesin demiyorum

Back
X