• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın yanında mahçup hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Para kazanmak, ev gecindirmek, sehirdisinda cocuk okutmak kolay mi? Aile bir sekilde bunlari yapmaya calisiyor ama yeni sehrinden yeni ortamlara akmaya cabalayan kizimiza yetmiyor (bkz onceki konu). Belki uzerinden zaman gecti ama ben de ogrenciydim cift anadal ogrencisi hem de. 18 oldugumdan beri calistim ailemden para istemedim cani isteyince harclik verdiler iste. Haftasonu calistim, aksam calistim tavsiye ederim insani direncli kiliyor. Manukur parasini (bkz onceki konu) ailesi yollamadi diye mizmizlanan bebelere daha ne diyelim?
Konumu aratıp eksi vermişsiniz burayı bu kadar önemsemeyin. Beğenmiyorsanız eksi verin ama başka konu nedir ahhahshsjd sanki burası popüler olma platformu. Üç beş kadın eksilemiş bir tek siz umursuyorsunuz. Bence vaktinizi daha verimli geçirebilirsiniz. Millete çalışkan olma öğüdü verdiğiniz için.

İlk olarak çok saçma gelebilir bu durum biraz da abartiyorum muhtemelen ama yine de içimde kalsın istemedim .

Yurtta kalıyorum öğrenciyim, yakın bir arkadaşım var her ay binlerce para harcar . Benim de hamdolsun elime geçiyor biraz ama annemler lafını çok yapıyor, işte şu kadar para attık ne çabuk bitirdin vs diye. Ama üniversite de çok dışarı cikmamama rağmen elimden kayıp gidiyor. Annemlerden de istemek istemiyorum çünkü yine ne yaptın da yedin laflarını duymak istemiyorum. Her neyse , bursun yatmasina daha bir hafta var . Bugün arkadaşım ziraatten bir şeye bakmak için telefonumu aldı . Kartım da sadece 50tl gözüküyordu :KK43: diğer kartlarım da bakiyem 0 TL . Arkadaşım sadece bu kartları mi kullanıyorsun diyip şaşırdı . O an moodum düştü çünkü kendimi garip bir şekilde mahçup hissettim . Acımış gibi geldi , içime bir öküz oturdu o yüzden. Bu hissiyattan nasıl kurtulabilirim?
O kişi senin arkadaşın değil egosunu seni ezerek (güya) kendini tatmin eden boş biri.
Sen de boş görünmek istemiyorsan içine oturan okuzle birlikte ayağa kalk partime iş bul internet üzerinden iş bul blog yaz biseyler üret kendi kazandigin daha tatlı ve gururlu olur öyle alınıp oturanı ezerler de ezerler... Ezilen de olma ezen de..

Aynı yurtta kaliyorsaniz o kadar da ekonomik fark yoktur aranızda. Sonuçta devlet yurduysa belli bir ekonomik seviyede aileler demektir. Özel yurtsa da durumu senden çok daha iyi olsa ya daha güzel bir odada kalır ya da daha az kişilik. Sadece ailesi daha çok harçlık yolluyordur. Bu da normal. Boşver, öğrencisiniz hepiniz. Keyfini çıkar, part-time işlerde calismaya uğraş. Mesela o şehrin adı ve event yaz , bir sürü ajans çıkacaktır. Onlara git, söyle öğrenciyim part-time iş olursa gelriim diye. Günlük iyi paralar kazanırsın, ben mesela yüz boyama palyacolugu yapardım. Hem tüm vaktini vermez, isteyince calisirsin. Böyle alternatifler bulmaya çalış kendine

Durumu o kadar iyi olsaydı devlette veya yurtta olmazdı diye düşünüyorum 🤔 hemen hemen aynı seviyelerdesinizdir sadece onun harcadığı noktalar farklıdır. Ben vakıf üniversitesinde okuyordum üç aşağı beş yukarı herkesin durumu aynıydı bazısı nadiren göze batıyor.
Çoğunluk çalış demiş ama ağır bölümlerde okurken çalışmak eziyet
Bölümün eğer çalışmaya müsaitse çalış yoksa sabret derim

Siz iş bulun çalışsın. Ayrıca bir şey dememiş bu ne üslup. Üniversite mezunları bile bir sürü iş başvurusu yapıyor bulamıyor. Öğrenci nasıl bulsun?
Şehrini yazsin bana bulayim. Aile hem ev gecindiriyor hem sehir disinda cocuk okutuyor, kizimiz ne manukurunden ne alisverisinden ne ortamindan eksik kalmiyor (onceki konu) bir de aileyi sikayet ediyor. E girsin calissin dedim sanki eskortluk yapsin demisim gibi tepki gordum. İyi calismasin otursun aglasin ezik miyim ben desin bana ne

Şehrini yazsin bana bulayim. Aile hem ev gecindiriyor hem sehir disinda cocuk okutuyor, kizimiz ne manukurunden ne alisverisinden ne ortamindan eksik kalmiyor (onceki konu) bir de aileyi sikayet ediyor. E girsin calissin dedim sanki eskortluk yapsin demisim gibi tepki gordum. İyi calismasin otursun aglasin ezik miyim ben desin bana ne
genç bir kız olarak tabii ki de özenebilir eminim telefonunu çıkart diyen amcalarla aynı zihniyet yapınız var

genç bir kız olarak tabii ki de özenebilir eminim telefonunu çıkart diyen amcalarla aynı zihniyet yapınız var
Özenebilir kabul ama duz mantik kuruyorum cebimde 5tl var ama 10tlik bir hayat istiyorsam yapilacak sey nedir? A) ailemi sikayet etmek b)oturup aglamak c) çalışıp aradaki fark kadar para kazanmak 🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X