Arkadaşımın yanlış seçimleri

Sryyleni

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2016
127
55
13
29
Ben insanlara yardım etmeyi severim oldukları gibi kabul ederim ama hatalarını düzeltmeye çalışrım şimdi benim bir arkadaşım var(kız bu arada) ailesi ile araları açık ailesine kızıp bazı yanlışlar yapıyıyo hap, sigara ,alkol diyorum ki günahını geç çok zararlı ama su aralar iyi toparladı peki yine tekrarlarsa bu olaylar ben yanında olmayabilirim nasıl vaz geçiririm onu bunlardan tamamen...

Bir daha bulaşırsa zaten toparlayamaz.Seni de dibe çeker.Sen bilirsin.Hiç uğraşmam ben öyle tiplerle,görüşmem de.
Yani şuan iyi zaten çok yakın değiliz ama haftada 2-3 kere görüyorum yani nasıl desem bağımlı değil ama hani ben öyle düşünüyorum ailesinden bulmadığı sevgiyi arkadaşlarında bulmaya çalışıyo sosyal olmak için kasıyo...

Arkadaşınızı terapiye ya da rehabilitasyon a ikna edin.uzman yardımı gerekli bence bu durumda
Bağımlı değil sadece bazı arkadaşları var onlarla bulunduğu ortamda kullanıyo sanırım nasıl kafa bir insanım tarzı ama ben bu düşünceden vazgeçmesini istiyorum...hani üstteki arkadaşada dediğim gibi sosyal olmak için kasıyo...zaten sosyalde

canim bu tur maddeler beyin tahribatina yol aciyor hatta butun organlarda geri donulemeyecek zararlari da olabilir tamamen kumar. ama beyne verdigi zarar kesin hele ki uzun bir zamandir kullaniyorsa.bunu cok yakindan bilen biri olarak soyluyorum ona şimdi guzel eglenceli gelebilir ama iki sene sonra psikolojik rahatsizliklar yasamaya basladiginda anlar. psikolojik ruh rahatsizliklari zaten beyin hastaligidir ruh hastaligi degil. beyin kimyasini bozuyor arkadasin farkinda olmadan. ona bunu cok guzel detayli bir sekilde anlat yitip gitmesine kaybolmasina izin verme sakin bazi vicdansizlar gibi ugrasamam diyerek pes etme

Dikkat edin ona yardım edeyim derken bataklığa sizi de sokmasın.

Uyarmak dışında bir şey yapamazsınız. Destek olmaya çalışın. Sorunlarından kaçmak için hap kullanmak yerine size gelir belki.

Ben insanlara yardım etmeyi severim oldukları gibi kabul ederim ama hatalarını düzeltmeye çalışrım şimdi benim bir arkadaşım var(kız bu arada) ailesi ile araları açık ailesine kızıp bazı yanlışlar yapıyıyo hap, sigara ,alkol diyorum ki günahını geç çok zararlı ama su aralar iyi toparladı peki yine tekrarlarsa bu olaylar ben yanında olmayabilirim nasıl vaz geçiririm onu bunlardan tamamen...
ailesine söyle.

Herkesin sorunları var.
Her sorununu çözemeyen bağımlı mı olsun.
Saçma bahaneler bence.
Bence sen de yavaş yavaş kendini çek.

canim bu tur maddeler beyin tahribatina yol aciyor hatta butun organlarda geri donulemeyecek zararlari da olabilir tamamen kumar. ama beyne verdigi zarar kesin hele ki uzun bir zamandir kullaniyorsa.bunu cok yakindan bilen biri olarak soyluyorum ona şimdi guzel eglenceli gelebilir ama iki sene sonra psikolojik rahatsizliklar yasamaya basladiginda anlar. psikolojik ruh rahatsizliklari zaten beyin hastaligidir ruh hastaligi degil. beyin kimyasini bozuyor arkadasin farkinda olmadan. ona bunu cok guzel detayli bir sekilde anlat yitip gitmesine kaybolmasina izin verme sakin bazi vicdansizlar gibi ugrasamam diyerek pes etme
Tamam bende zaten bu fikirden vazgeçsin tamamen istiyorum...

Bunlari kullanan insan doğru ve yanlisin farkina varamaz cunku zaman atlatiyor bu tarz seyler. Ayni boyutta olmuyorsun.
Sen yaninda ol, klinige goturmeye calis guzelce. Ne kadar sert dille konusursan veya "birak, birakmalisin" dersen o kadar cekici gelecektir bunlar ona.
Dolayli olarak biraktirmaya calis . Dogrudan birak dediginde olmayacak cunku.

Ailesine inat, annesini babasını üzmek için onları en çok canlarının yanacağı yerden,"Kendinden" vurmak gibi bir çabası var sanırım arkadaşınızın. Zaten şu şartlarda cezalandırma yöntemi hiç sağlıklı değil, sizi de içine içine çekebilir.

Bi kere hap diyorsun, canım hap ne sigaradır ne alkol. Bildiğin direkt uyuşturucu. O uyuşturucunun etkisindeyken daha saçma yerlere doğru sürüklenir insan. Sen onu oradan çıkaramazsın; ancak iyiliği için gider ailesine söylersin "Kızınız hap kullanıyor, kendisine büyük zarar verecek, arkadaşı olarak korkuyorum, haberiniz olsun istedim" der çekilirsin.

Dahasını yapamazsın artık...
Sadece bırakmak için bir tedaviye girilecek olursa, destek olursun arkadaşına, yanında olursun o kadar.
Şu durumda tek başına onu döndüremezsin oradan.

Bunlari kullanan insan doğru ve yanlisin farkina varamaz cunku zaman atlatiyor bu tarz seyler. Ayni boyutta olmuyorsun.
Sen yaninda ol, klinige goturmeye calis guzelce. Ne kadar sert dille konusursan veya "birak, birakmalisin" dersen o kadar cekici gelecektir bunlar ona.
Dolayli olarak biraktirmaya calis . Dogrudan birak dediginde olmayacak cunku.
Haklisin

Ailesine inat, annesini babasını üzmek için onları en çok canlarının yanacağı yerden,"Kendinden" vurmak gibi bir çabası var sanırım arkadaşınızın. Zaten şu şartlarda cezalandırma yöntemi hiç sağlıklı değil, sizi de içine içine çekebilir.

Bi kere hap diyorsun, canım hap ne sigaradır ne alkol. Bildiğin direkt uyuşturucu. O uyuşturucunun etkisindeyken daha saçma yerlere doğru sürüklenir insan. Sen onu oradan çıkaramazsın; ancak iyiliği için gider ailesine söylersin "Kızınız hap kullanıyor, kendisine büyük zarar verecek, arkadaşı olarak korkuyorum, haberiniz olsun istedim" der çekilirsin.

Dahasını yapamazsın artık...
Sadece bırakmak için bir tedaviye girilecek olursa, destek olursun arkadaşına, yanında olursun o kadar.
Şu durumda tek başına onu döndüremezsin oradan.
Ailesine söyleyemem lütfen anlayin şuan iyi zaten arkadaş ortamında kullanıyo ama tamamen bundan uzaklaştırmak istiyorum...

Çabalayın insallah başarırsınız.size sorunlarini anlatirsa neden böyle bir yola basvurdugunu iyice çözmeye calışın boylece daha iyi yardimci olabileceksiniz.Ramazan ayı geliyor bu ayın maneviyatını yaşamaya çalışın.insallah düzelir.

Eroinle dans diye bir kitap var onu alip arkadasiniza hediye edin ve lutfen bunu okur musun deyin okuyunca o buyuk ihtimalle vazgececektir zaten.

Back
X