Arkadaşımla irtibatı kesmeli miyim ? Bana Zarar mı veriyor ?

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
İçimdeki atamadığım sıkıntıların bir sebebi de en yakın arkadaşım olabilir mi ?

Kendimi sürekli onunla kıyaslıyorum .Onun başarılarını takdir ediyorum ama içimde bir kıskançlık oluşuyor daha sonra sen en yakın arkadaşını nasıl kıskanırsın diye kendi içimde kötü hissediyorum . Onun bunlardan haberi yok ama onun da bana karşı bir rekabet yaşadığını hissediyorum . Mutsuz olunca yanımda oluyor evet amabana karşı bazı şeylerde nispet yaptığını hissediyorum .

En yakın arkadaşım beni strese sokuyor ve mutsuz ediyor nasıl olur bu halbuki onu seviyorum . Ne yapmalıyım sizce?

Sizinki arkadaslik degil onun da size karsi bir rekabet duygusundan soz ediyorsunuz. Sizin kiskancliginiz malum. Size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diyecegim ama oncelikle bu kiskancligi cozmelisiniz.

Tanimadaigim insan bile mutlu olsa sevinirim kiskanclik duygum hic gelismemis :)

Sizinki arkadaslik degil onun da size karsi bir rekabet duygusundan soz ediyorsunuz. Sizin kiskancliginiz malum. Size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diyecegim ama oncelikle bu kiskancligi cozmelisiniz.

Tanimadaigim insan bile mutlu olsa sevinirim kiskanclik duygum hic gelismemis :)

Nasıl çözerim bilemiyorum

Kendime zarar verecek kadar olmasa da bende de var bu tür düşünceler. Bunu geçmişte yaşadığım şeylere bağlıyorum. İlkokul öğretmenim sınıftaki bir kıza karşı aşırı iltimas gösterir ve kollardı. Haliyle onunla yarışa sokmuştuk kendimizi sınıftaki diğer arkadaşlarımla. Sizde düşünün belki sebebini bulabilirsiniz kendiniz. Ben buldum ve bir nebze törpüledim. Ha ben bu yönde etkilendim, diğerinde özgüven eksikliği olarak nüksetmiş olabilir. Her insan farklıdır. Buradan da şuraya bağlayacağım; çocuklar ufak bir olaydan dev gibi etkilenebiliyor. Dikkat etmek lazım.

Arkadaşının suçu yokki onu kıskanmak yerine örnek alabilirsin bakış açısıyla alakalı heleki kötü zamanlarında yanında olan birini kendi kıskançlığın yüzünden kaybetme bence pişman olursun :)

Çok zayıf bir karakterim farkındayım ama bunu nasıl onaracağımı bilmiyorum .
Bence bunun zayıflıkla ilgisi yok. Kendinizi yeterince ölçebilirseniz asıl nedeni bulursunuz. Böyle bir kalıba kendinizi sokmak, yapabileceğiniz en kötü şeylerin ilki.

Bence bunun zayıflıkla ilgisi yok. Kendinizi yeterince ölçebilirseniz asıl nedeni bulursunuz. Böyle bir kalıba kendinizi sokmak, yapabileceğiniz en kötü şeylerin ilki.

Her açıdan çökmüş gibiyim Desmond . Kendimde hiç güzel bir şey bulamıyorum . Artık yavaş yavaş son çırpınışlarımı yaşıyor gibi hissediyorum . Her yerim o kadar yıkılmış ki nereden tamire başlasam bilmiyorum .

Her açıdan çökmüş gibiyim Desmond . Kendimde hiç güzel bir şey bulamıyorum . Artık yavaş yavaş son çırpınışlarımı yaşıyor gibi hissediyorum . Her yerim o kadar yıkılmış ki nereden tamire başlasam bilmiyorum .
Herkes güzel olmak zorunda değil. Ben ise hiç güzel değilim zaten. Her yanım noksan. 23 yaşıma aylar kaldı elimde somut hiçbir şeyim yok. Ne bir diploma, ne ehliyet, ne de sımsıkı bir psikolojim. Yaşıtlarım mezun oluyor, aile kuranlar var aralarında, yurtdışı hayali olanlar, sıkı bir vücut için spor yapanlar daha nicesi. Ben olduğum yerde duruyorum belki, ama kendimi seviyorum. Toplumun dayattığı güzellik algısını kendime dayatmıyorum. Kahve içip story (böyle mi yazılıyor emin değilim) atanlardan, kitap fotoğrafı paylaşanlardan değilim. Bir şeyi yapacaksam hakkıyla yapmayı seçiyorum. Kitap mı okuyacağım, hakkıyla okuyorum. Baktım okuyamıyor muyum? Koyuyorum gözümün önüne, okumak isteyene kadar bakışıyorum kendisiyle. Kahve mi içmek istiyorum, sessizce bir müzik açıyorum keyifle içmeyi tercih ediyorum. Onca hengame ve kalabalıktan uzak. Ben sizi anladım diyebilirim ama kelimelere dökemedim. Az çok anlamışsınızdır umarım. Ayrıca kendinizi tamir etmek zorunda da değilsiniz. Neden zorunda hissedesiniz ki? Kendinizi sevin ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri, keyif alarak yapmaya çalışın. Bir yerden sonra bir şeyler düzene girecektir, kesinlikle mükemmel biri olacağım diyorsanız..

O arkadaşınla görüşmemeni tavsiye ederim,ikinizin de iyiliği için.
Kıskanıyorsan kıskanıyorsundur,süslü kelimelerin ardına saklamaya gerek yok

Herkes güzel olmak zorunda değil. Ben ise hiç güzel değilim zaten. Her yanım noksan. 23 yaşıma aylar kaldı elimde somut hiçbir şeyim yok. Ne bir diploma, ne ehliyet, ne de sımsıkı bir psikolojim. Yaşıtlarım mezun oluyor, aile kuranlar var aralarında, yurtdışı hayali olanlar, sıkı bir vücut için spor yapanlar daha nicesi. Ben olduğum yerde duruyorum belki, ama kendimi seviyorum. Toplumun dayattığı güzellik algısını kendime dayatmıyorum. Kahve içip story (böyle mi yazılıyor emin değilim) atanlardan, kitap fotoğrafı paylaşanlardan değilim. Bir şeyi yapacaksam hakkıyla yapmayı seçiyorum. Kitap mı okuyacağım, hakkıyla okuyorum. Baktım okuyamıyor muyum? Koyuyorum gözümün önüne, okumak isteyene kadar bakışıyorum kendisiyle. Kahve mi içmek istiyorum, sessizce bir müzik açıyorum keyifle içmeyi tercih ediyorum. Onca hengame ve kalabalıktan uzak. Ben sizi anladım diyebilirim ama kelimelere dökemedim. Az çok anlamışsınızdır umarım. Ayrıca kendinizi tamir etmek zorunda da değilsiniz. Neden zorunda hissedesiniz ki? Kendinizi sevin ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri, keyif alarak yapmaya çalışın. Bir yerden sonra bir şeyler düzene girecektir, kesinlikle mükemmel biri olacağım diyorsanız..

Dış görünüş olarak değil de kişisel özellikler olarak benim sıkıntım senle aynıyız aslında mezun olmama 1 sene var ve ısınamadığım bir bölümde okuyorum . Sevgili namına bir şey yok . Yurtdışına gitmek istesem imkanlar el vermiyor . Spor da yapmıyorum . Ne mutluyum ne başarılıyım . Sen en azından kendini seviyorsun ben artık aynaya dahi bakamıyorum . Kitap okuyamıyorum kafam çok dağınık . İnsan ilişkilerim kötü . Depresyon mu nedir bilmiyorum . Psikologa gitsem işe yarar mı diye gidemiyorum . Of sıkıştım kaldım bedenimin içine .

Ben en yakın arkadaşımın başarılarından mutlu olurum gurur duyarım. Bence sizin ki yakın arkadaş değil, yakınınızda olan birisi sadece.

İçimdeki atamadığım sıkıntıların bir sebebi de en yakın arkadaşım olabilir mi ?

Kendimi sürekli onunla kıyaslıyorum .Onun başarılarını takdir ediyorum ama içimde bir kıskançlık oluşuyor daha sonra sen en yakın arkadaşını nasıl kıskanırsın diye kendi içimde kötü hissediyorum . Onun bunlardan haberi yok ama onun da bana karşı bir rekabet yaşadığını hissediyorum . Mutsuz olunca yanımda oluyor evet amabana karşı bazı şeylerde nispet yaptığını hissediyorum .

En yakın arkadaşım beni strese sokuyor ve mutsuz ediyor nasıl olur bu halbuki onu seviyorum . Ne yapmalıyım sizce?
Arkadaşınızı seviniyorsanız ve güveniyorsanız bence içinizdeki şeyleri paylaşın onunla bu zamanda sevicek güvenecek arkadaş bulmak zor ikinizdede bu tarz sorun varsa düzeltmiş olursunuz ni arkadaşım ile aynı şeyleri yaşadık açıkça da bu konu üzerine konuştuk sonra aramızda espri malzemesi oldu bu bişey olunca sen kıskançsın nazarın değdi maaşallah de yada dur fesatlık yapma diye espiriler yapıp güldük..kıskançlık mevzusuda olağan bişey bana göre kardeş kardeşi kıskanıyor..kaybetmeyin arkadaşınızı paylaşın herşeyi inanın daha samimi mutlu bi arkadaşlığınız olur

En yakın arkadaşın tıpkı sizin gibiydi.Onu çok severdim çok iyi anlaşırdım ama gözlerinde o ifadeyi okurdum herzaman için.İnanın bir şekilde belli oluyor bu durum.8 senelik bir arkadaşlıktan sonra artık hayatımdan çıkmasının zamanı geldiğine karar verdiğimde ondan başka yakın arkadaşım olmamasına rağmen aniden görüşmeyelim yazdım.Yaklaşık 1 yıldır görüşmüyorum.İnanın çok rahatladım.Sizin gibiler sevilmiyor çok enerjiniz kötü lütfen onu içinizde saklayın.

Başarılı bir arkadaşın insana nasıl bir zararı olabilir ki? İlginç. Aksine artıları olmalı.

Kendisini bu kadar takdir ediyorsanız, siz de o başarıyı yakalamak için mücadele edin o zaman. Niye yapmıyorsunuz bunu?

Birilerini günah keçisi ilan etmekle sorunlar basite indirgenmiyor maalesef. Sizin sorununuz bambaşka ve sorunları ortadan kaldırmak adına da hiçbir çabanız yok gibi.

Hem diyelim ki bu arkadaşınızı hayatınızdan çıkarmaya karar verdiniz. Eee, çok mu güllük gülistanlık olacak hayatınız? Tüm sorunların kaynağı bu arkadaş mı yani?

Başarılı bir arkadaşın insana nasıl bir zararı olabilir ki? İlginç. Aksine artıları olmalı.

Kendisini bu kadar takdir ediyorsanız, siz de o başarıyı yakalamak için mücadele edin o zaman. Niye yapmıyorsunuz bunu?

Birilerini günah keçisi ilan etmekle sorunlar basite indirgenmiyor maalesef. Sizin sorununuz bambaşka ve sorunları ortadan kaldırmak adına da hiçbir çabanız yok gibi.

Hem diyelim ki bu arkadaşınızı hayatınızdan çıkarmaya karar verdiniz. Eee, çok mu güllük gülistanlık olacak hayatınız? Tüm sorunların kaynağı bu arkadaş mı yani?

Çok haklısın Summer . Gerçekten kendi sorunlarımı kabul etmemek adına insanları suçluyorum . O kadar haklısın ki teşekkürler

Çok haklısın Summer . Gerçekten kendi sorunlarımı kabul etmemek adına insanları suçluyorum . O kadar haklısın ki teşekkürler

Hayallerinin doğrultusunda hedeflerini çok net belirleyip bir yerlerden başlaman gerekiyor, hem de hemen. Sürünmeden bir yerlere gelinmiyor, bunu bil.

Başarılı insanlar sağlam motivasyon kaynağıdır ve hayatına güzel renk katar. Kaybetme onları.

Korkuların boyunu aşıyor. En son açtığın konu bile araba korkusu. Dünyada araba kullanan onca kişiden farkın ne ki korkuyorsun bu kadar bundan?

Yerlerde olan özgüvenine değinmiyorum bile.

Back
X