Arkadaşımla tartışmamız

Hanımlar iyi geceler,

Size danışmak istediğim bir konu var.
Geçenlerde bir arkadaşım vasıtasıyla işe girdim. Arkadaşım da orada çalışıyor ancak ben daha düşük bir pozisyondayım ve arkadaşım benim üstüm ve talimatları ondan alıyordum. Bu arada kendi sektörümün dışında bu iş. Neyse işe gireli çok kısa bir süre oldu ki, arkadaşım bir gün arayıp toplantı yaptıklarını ve beni işten çıkarmaya karar verdiklerini söyledi. Neyse ben şok oldum ardından da patron yazdı. Kendimce bu sürecin şöyle işlediğini düşündüm, kısa bir zaman önce arkadaşımla toplantı yaptık o bir rapor hazırladı benim de katkı sağladığım noktalar vardı. Bunları hiç söylemedi patrona, hatta bir ara bana şey dedi patron ona benimle iletişimde olup olmadığını sormuş.
Arkadaşım bana bunu söyleyince ben de düşündüm ki, ikimizin arasındaki koordinasyondan patronun haberi yok.
Neyse bugün arkadaşıma o toplantıda yaptığının hiç hoşuma gitmediğini katkımı belirtmediğini söyledim. Asla kabul etmiyor, tartıştık. Ben öyle şey yapmam yapmadım, ben her şeyi söyledim, seni işe neden aldırmak isteyeyim diyor ancak toplantıda gözümle kulağımla duyduklarıma mı inanayım ona mı?
Resmen toplantı sırasında, tek kelime bile etmedim o konuştu bunu bunu yaptım böyle böyle düşündüm dedi patron okeyledi kapattık sonra. Yani ben de dedim ki ispatlayamam ne deyim kaydetmedik o anı sonuçta. Bana diyor ki, bana teşekkür etmen gereken yerde bunları söylüyorsun mahcup olmuyorsun bana ve patrona karşı. Ben sana mahcup olduğumu söyledim diyor.
Ben de ben neden mahcup olayım ben senin bana söylediğin bütün taskları yaptım, yolladım. Alanım dışında bir yer ben işe başlarken de profesyonelim demedim yalan söylemedim ki mahcup olayım dedim. Ki mahcup olunması gereken kişi benim bir anda bana mesajla bildiriliyor bu durum yani.
Bu sefer teşekküre döndü konu. Ben de teşekkür ederim sana ama Allah hayatta kimsenin kimseye minnet borcunu bırakmasın, herkesin tek başına yürüyeceği yollar nasip etsin dedim. Bunda ne var?
Buna coştu ben minnet mi bekliyorum diye. E öncesinde teşekkür edip bana bu fırsatı tanıdın diyeceğin yerde bana bunları söylüyorsun diyor?

Kırıldığım noktaları söylemekle hata mı ettim bilmiyorum yani. Ama patronun iletişimimizden habersiz ne yaptığımı bile bilmediğini toplantıda da etkisiz eleman gibi bırakıldığımı düşündüm. Olanlar böyle siz ne dersiniz?
Bu tiplerden biriyle de ben tanıştım. Benim fikrim olan bir projeyi sahiplendi, birlikte emek verdik çalıştık, proje sonunda bütün tebrikleri kendisi kabul etti ve proje konusunun benim fikrim olduğunu söylemedi :) Başkasının yerine utanmak duygusunu o an yaşamıştım
Biz aynı pozisyondaydık, dile getirme gereği bile duymadım. Sadece yeni bir insan tipi daha tanımış oldum. Hala yüzüme nasıl rahatça bakar şaşırırım

Sizde değil sorun yani.. Yolunuza bakın

Senin katkin cok mu buyuktu kuzum yani soylemeseydin olmayacak birseymiydii?eger asil onemli kisimlarini o yaptiysa seninki gorunmemistir uzerinde durmamistir birde kendi alanin olmayan bir işse cok riskli ,cabuk gozden cikarilsin yalniz baskasini da ise aldiracagim yaklasimi bana patavatsizlik gibi geldi niyetini belli etmis sanirim arkadasliktan ziyade is odakli birisi ve isdunyasi da acimasizdir arkadasin bu kafada gibi gorunuyor
Şöyle önemliydi fikir kısmı benden çıktı o düzeltti ekleme yaptı. Ama benim takıldığım nokta şu hem ısrarla gel çalış dedi hem de o gün toplantıda yokmuşum gibi davrandı benim de canım çok sıkıldı bu duruma üzüldüm yani madem böyle yapacaktın niye ısrarcı oldun dedim. Çünkü gerçekten ne yaptığını biliyorum ama sonuna kadar inkar ediyor. E bir de tabi adamın ona benimle iletişimde olup olmadığını sorduğunu söyledi. Ben adamın hiçbir şeyden haberi yok sanıyordum dün de bana onun her şeyden haberi var belki birinden ikisinden yoktur diyor. E nereden bilebilirim sen bana böyle söylersen? Üstüne bir de ben bahsetmişim anlatmışım kendimi yani sektör dışı olduğumu bilemiyorum ya

Madem işten çıkarıldıniz bence patronunuza durumunuzu açıklayan güzel bi mail atın. Gerçekten size haksızlık edildiyse ve patronunuzun katkılarınizdan haberi yoksa en azından öğrensin, arkadaşınız da başkasının emeğiyle rahat rahat koltuğunda oturamasin.
Ay adam zaten başlı başına sorun. Ona da diyeceklerimi dedim zaten.

Back
X