- 16 Mayıs 2018
- 284
- 112
- 53
- 30
- Konu Sahibi melekanesii
Butun sayfaları okuyamadım ama yine de göz attım, direkt eşinizi savunuyorum ya da yaptığını tamamen doğru buluyorum olarak algılamayın ama düşündüğüm birkaç durum oldu;
Birincisi, maddi olarak zor bir dönemden geciyorsaniz ve ödenecek borclarınız varsa 700 liralık bir kolyeyi nasıl gösterebildiniz "Bunu istiyorum/bana al" seklinde? Çok beğenmiş ve eşinizle de sadece bu yüzden paylaşmak istemiş olabilirsiniz. Ama o durumda da zaten daha şık olan hareketin alışveriş linkini değil de sadece kolyenin resmini göndermek olduğunu düşünüyorum ki eş/sevgilinin içine dert olmasin alamayacak olmak. En azindan ben kendi hayatımda bu yolu tercih ediyorum.
Ikincisi, eşiniz ailenize bakmak ve rızkınızı getirmekle yükümlü, evet, ama "Bana kolye almazken arkadaşına borç veriyor" yaklaşımını yanlış buluyorum. Borcuna sadık olmadığını zaten bildigi birine para ödünç vermesi yanlış olsa da belki arkadaşının o paraya geçim için ihtiyacı vardı? Ya da kapatması gereken çok acil bir borç vardı ve onu kapatmazsa çok çok daha kötü duruma düşecekti? Arkadaslariyla ilgili boyle durumları erkekler eşlerine açıklamıyor genel olarak gözlemlediğim kadariyla. Ama gercekten boyle bir durum vardıysa bence eşine yapacağı takı alma gibi luks harcamadan ziyade arkadasinin zaruri durumunu gidermesi eşinizi çok daha saygıdeğer yapar. Yardımlaşmak çok önemli; kızıp celallenmeden önce her ihtimali tartmaya çalışmak da.
Bence sinirlenip rest çekmek yerine eşinizin davranışlarının arkasındaki düşünceleri anlamaya çalışmanız, yaptığı şeyler konusunda hatali olduğu noktaları da yapici bir dille, sizi dinlediginden ve anladigindan emin olana kadar anlatmaniz zor ama daha iyi olan seçenek. Tabi onu da konuşmaya teşvik edip dinlemeniz gerek
Eşime en sonunda dedim. Vermişsin helâli hoş olsun. Gidene çare bulunmaz. Ama en çok kırgınlığım bana söylememesi saklaması. Arkadaşının eşinin istekleri geri çevrilmiyor. O da herşeyi istiyor. Şimdide tatil. Ve soruyorum mutsuz