öglen yemeklerinde. Bazen annesi bizi oturmaya cagiriyor.kız beni görünce hemen kızımın yalnislarini soyluyor.o yapamadi ben yaptım diyor.Annesi diger cocuklari evine cagirip onlara ders yaptırıp cocukların seviyesini olçmeye calisiyor.benim kizımin kendi kızında nekadar iyi oldugunu gormek istedigi icin .cocuk bize gelsin sen eve git diyor.ama tabi ben onun niyeti bildigim icin yalniz yollamiyorum.zamanda kotu zaten.nasil anladim derseniz Ayy benim kızla betül ders yaptilar benim kizımdan daha hizli yapti .kendi kizina kiziyor yavas yaptigi icin.Diger annenin tavri yanlis kiyaslama yaparak cocugunu kiskanc, kinli, ozguven eksigi olan bir birey haline getiriyor.
Ama sanki siz veliler sinifta cok mu vakit geciriyorsunuz ? Kizinizla gerekli konusmayi yapip motive edip kendi cevre iliskielrini kurmalari icin yalniz birakin cocuklari.
Zatende en cok bunun icin konusmak istiyorum.kızının psikolojisi için konuşmalısın
Dediklerinize birbir katılıyorum. 1 saatlik yemek paydosu var.o saatlerde uzakta oturan velilere cocuklara yemek getirmeleri icin okul yonetimi musade veriyor.yakinda oturanlarda cocuklarini soguk havada dısarı çikarmak istemedigi icin sınifta yediriyor.Ben herzaman sınıfta yedirmiyorum.cok yagmurlu havalarda yediriyorum.Kusura bakmayın ben konunun hepsini okumadim aciklamalar yapilmiş. Bu tür konuslari gördükçe kendi cocukluğum geliyor aklima kendi ailem geliyor. O zamanlar da vardi boyle tip insanlar ama benim ailem hicbir zaman ne sinif arkadaslarimin ailesiyle boyle bir muhabbete girmistir ne de bana kariamislardir. Kendi meseleni kendin hallet derlerdi. Cocuk ilkokul ogrencisi belli ki kendi konusup arkadasi ile yaaina gore bir anlasmaya varir ya da varamaz omur boyu siz onun pesinde olamazsini birakin kendo basetmeyi ögrensin. Bu demek degil ki ezilmesine goz yumun, bir anne olarak tabii hassas davranmak normal dee sizin okulda ne isiniz var? Diger ailelerin siniflarda ne isi var? Hic hoslanmiyorum bahceye bile veli alinmasina karşıyım bu nasil bir sistemdir. Neden giriyorsunuz o kadar iceri cok merak ettim. Benim ailem ogretmendi bir kere sinifima girmediler bir kere babam annem o okulda oldugunu hissettirmediler. Okul hayatim boyunca kendi isimi kendim gordum ve kimseye de kendimi wzdirmedim. Ogretmen de kiskanc aileyle mi ugrassin cocuklarla mi? Gün yeri gibi anneler dolaniyor bu nedir ya...
Biz kactikca dahada yakınlaşıyorlar.ilk bastan araya mesafe koymaya çalıştım olmadı.Bir çocuk eğitimi anneden alır. Anne bir çocuğa rekabetçi, kıyaslamacı yaklaşırsa sonucunda çocuk bu duruma geliyor maalesef.
Tatlı rekabet ile dozunu kaçırdıkları rekabet aynı değil maalesef.
Bence siz en başta o veliyle aranıza bir çizgi çizin. Kızınız da çok fazla o kızla samimi arkadaşlık kurmasın, durabildiğince uzak dursun.
Bazı veliler vardır, iyidir, hoştur, ama öğretmenin yanına bir gider, herkesi taramalıya tutar.
Gerek yok. Kızınıza yazık.
Koyabilirsiniz, yakanıza yapışacak değil ya. Böylelerinden bence yol yakınken uzak durun. Sonra çok konu açarsınız.Biz kactikca dahada yakınlaşıyorlar.ilk bastan araya mesafe koymaya çalıştım olmadı.
Haklısınız birsekil araya mesafe şartKoyabilirsiniz, yakanıza yapışacak değil ya. Böylelerinden bence yol yakınken uzak durun. Sonra çok konu açarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?