Biz daha kalabalik gidiyorduk, ortalama aynı şeyleri yiyip içiyorduk ve bu şekilde ortak keseye atiyordukBizde arkadaşlarımla tatile çıkarken herkes eşit miktarda para koyuyordu zarfın içine, zarf bi kişide duruyordu ve nereye gidersek gidelim o zarfdan ödeniyordu (yeme içme müze vs), kişisel harcamalar hariç tabiki. Böylelikle kimse "ben mi ödesem o mu ödese" telaşına girmiyordu. Yani fikriniz çok yerinde.
karısık bence herkes yedıgını ıctıgını ödesın daha mantıklı ortak bütçeye ne gerek varkızlar selam, biz yakın zamanda 2 kız arkadaş tatile çıkıyoruz
herkes kendi yolculuk biletini kendi cebinden aldı, konaklama masrafını da ikiye bölücez
tatil sırasında yeme içme gezme gibi masrafları nasıl en makul şekilde yapabiliriz diye düşündüğümde aklıma şu geldi
bi banka kartına eşit miktarda para atalım . mesela ben 2000 arkadaşım 2000 atsın ve tüm harcamalar o karttan olsun
bu sayede hem masraflar eşit bölünmüş olur kimseye hak geçmez hemde tatil sonunda bi bilanço çıkarabiliriz
kart olduğu için tüm harcamalar kayıt altında olacak çünkü
bunu henüz arkadaşımla konuşmadım ama konuşmadan önce size danışmak istedim
sizce mantıklı bi yöntem mi ?
arkadaşımla bugüne kadar hiç parayla ilgili sorun yaşamadık aramızda, hesap öderken buluşunca herkes kendi yediğini içtiğini öder
ama ilk kez bi arkadaşımla tatile çıkacağım için acemiyim bu konuda
arkadaşımı çok severim ancak ikimiz de maaşlı çalışıyoruz zengin insanlar değiliz , kimseye yük olmayacak en temiz yöntem bu gibi geldi bana
siz ne dersiniz sizce mantıklı bi yöntem mi olur ?
kalınacak yer çoktan ayarlandıYa bencw herşey dahil otele gidin. Uygun fiyatlı var Marmaris te falan herşey dahil. Başta fazla gibi gelir ama dışarıda yemek içmek daha pahalı olur. Biz öyle yapıcaz eşimle. Geri kalan dışarı harcamaları da ayrı ayrı yaparsınız
Biz hep böyle yapıyoruz birlikte çıkılan tatillerde. Aksi halde 15 kişi tek tek hesap ödemeye, hesap yapmaya kalkınca oturduğumuz yerden yarım saatte kalkamayız. Kim daha pahalı yemiş kim ucuz yemiş az içmiş çok içmiş yok aramızda ama. Bize böylesi daha kolay geliyor.kızlar selam, biz yakın zamanda 2 kız arkadaş tatile çıkıyoruz
herkes kendi yolculuk biletini kendi cebinden aldı, konaklama masrafını da ikiye bölücez
tatil sırasında yeme içme gezme gibi masrafları nasıl en makul şekilde yapabiliriz diye düşündüğümde aklıma şu geldi
bi banka kartına eşit miktarda para atalım . mesela ben 2000 arkadaşım 2000 atsın ve tüm harcamalar o karttan olsun
bu sayede hem masraflar eşit bölünmüş olur kimseye hak geçmez hemde tatil sonunda bi bilanço çıkarabiliriz
arkadaşımla bugüne kadar hiç parayla ilgili sorun yaşamadık aramızda, hesap öderken buluşunca herkes kendi yediğini içtiğini öder
arkadaşımı çok severim ancak ikimiz de maaşlı çalışıyoruz zengin insanlar değiliz , kimseye yük olmayacak en temiz yöntem bu gibi geldi bana
Tam bir Yengeç burcusunuz söylemeden geçemeyeceğimYa işte üçün beşin hesabi deniyor ama ben üçün beşin hesabini tutan, tutmayı da seven biriyim. Oradan buradan üç beş kıstım, bayramda kendime üç buçuk bin liraya gidiş dönüş bilet aldım orta asya'ya gideceğim:) iki meze az yerim daha çok gezerim . Benim de zihniyetim bu.
O yüzden insanlarla gezmekten nefret ederim.
Fransa'da bir gün turdakilerin grubuna katilayim dedim. "Buraya gelmişken şuraya gidilir, meşhur bilmemneye gidilir, gelmişken şu yenir" diye diye benim beş güne ayırdığım bütçeyi "bir daha mı geleceğiz, şimdi yemeyecegiz de ne zaman yiyeceğiz" diye bir günlük yemeğe harcamaya niyetlendiler. Neden onlara ayak uydurayip "bir kere geleyim" ki. Daha az harcarim hep gelirim
Benim sevgilim de aynı kendim gibi (pintilikse pinti). Euro harcanan pahalı bir yerde yaşıyor. Hiç dışarda yeme alışkanlığı yok. Çok çok çok nadir belki yılda iki üç kez o da kutlamalarda dışarda yer. Onda da zaten vejetaryen,genelde istemese de menüdeki uygun şeyi yemiş olur. Zaten alman usulünün bağrından geliyor, alman:) gittiği yerde de kimsenin hesabını ödemez:) Ama buradan tasarruf ettiği parayla dünyanın dört bir tarafına gider, gittiği yerlerde de tatillerde güzelce yer içer. Kendi ülkesinde ödeyeceği rakamın onda birini severek öder:)
Ya da kayak yapmaya gidince (çöp posetiyle kayiyoruzbence 500 liraya kiralanan simitlerden daha iyi) yanımızda ton balığı, domates ekmek götürüp sandviç yapmıştık, bir sürü su almıştık. çünkü kayak merkezi pahalı bir yer. Hiç hak etmeyen yemeğe kaç katını verip kalkana kadar doyduk bitti. Ertesi gün bir kutlamamiz vardı, onda güzel bir yere gitmiştik sakin sakin, geniş zamanda.
yani hem onu hem onu yiyebilir miydik? Tabii ki yiyebilirdik. Allah'a şükür paramız var. Ama tasarruf seviyoruz
Peki diyelim birisi İskender yemek istedi öbürü tavuk döner yemek istedi adaletsizlik olmuyor muBizde arkadaşlarımla tatile çıkarken herkes eşit miktarda para koyuyordu zarfın içine, zarf bi kişide duruyordu ve nereye gidersek gidelim o zarfdan ödeniyordu (yeme içme müze vs), kişisel harcamalar hariç tabiki. Böylelikle kimse "ben mi ödesem o mu ödese" telaşına girmiyordu. Yani fikriniz çok yerinde.
arkadaşım asla böyle düşüncesizlik edecek biri değil
ama dediğim gibi alkol konusunda benim 2 katımı tüketen birisidir
evet hele alkol tüketiyorsanız çok daha iyi oluyor tabii duzgun bir otelden bahsediyorum bazı oteller su falan katıyor :) ne hesap ödeme derdi oluyor ne de giyinip kusanıp yeme derdi. sahilde deniz elbisenizi üstünüze alıp acık bufeye gidip yiyip icip geri denize gitmek falan cok daha rahatkalınacak yer çoktan ayarlandı
ama tekrar beraber tatile gidersek bunu da düşünürüz her şey dahil olayını yani
Bize göre olmuyordu, aramızda böyle ufak tefek hesaplamalar mevzu olmuyordu.. Mesela nargile, alkol gibi pahalı şeyleri herkes kendi ödüyordu, kişi sadece kendi tüketiyorsa..Peki diyelim birisi İskender yemek istedi öbürü tavuk döner yemek istedi adaletsizlik olmuyor mu
Biz balayında gittik ultra her şey dahil'e. Çıkalım gezelim değil oturalım dinlenelim yiyelim içelim modunda bi tatil istemiştik, o kadar doğru bi tercih olmuştu ki. Kafeye girip bi şeyler yiyip para ödemeden çıkmak aşırı keyifli bi şeymişevet hele alkol tüketiyorsanız çok daha iyi oluyor tabii duzgun bir otelden bahsediyorum bazı oteller su falan katıyor :) ne hesap ödeme derdi oluyor ne de giyinip kusanıp yeme derdi. sahilde deniz elbisenizi üstünüze alıp acık bufeye gidip yiyip icip geri denize gitmek falan cok daha rahat
Bence herkes kendi hesabını ödemeye devam etsin.kızlar selam, biz yakın zamanda 2 kız arkadaş tatile çıkıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?