arkadaşla tatil bütçesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz bugüne kadar farklı grup arkadaşlarımızla tatillere gittik. Dışarda herkes yediğini-içtiğini, aldığı hediyeliklerini kişisel olarak kendi ödedi. Ama ev tuttuysak ve eve alışveriş yaptıysak, arabayla gittiysek mazot parasını falan ortak öderiz. Tek biri tüm ortak ödemeleri yapar. Tatil sonunda hesaplarız kişi başı ne düştüyse onu göndeririz.
 
Biz daha kalabalik gidiyorduk, ortalama aynı şeyleri yiyip içiyorduk ve bu şekilde ortak keseye atiyorduk
 
karısık bence herkes yedıgını ıctıgını ödesın daha mantıklı ortak bütçeye ne gerek var
 
Mantıklı değil ve karışık. Alman usulü ödeyin işte veya bir o bir siz sırayla dönün en kötü.
 
Ya bencw herşey dahil otele gidin. Uygun fiyatlı var Marmaris te falan herşey dahil. Başta fazla gibi gelir ama dışarıda yemek içmek daha pahalı olur. Biz öyle yapıcaz eşimle. Geri kalan dışarı harcamaları da ayrı ayrı yaparsınız
 
Kalabalık olunca en güzeli bir kişiyi cüzdan yapmak. Biz 3 aile tatile çıktığımızda öyle yapmıştık. Hesabı bölmemiz mümkün değildi çünkü. Sen onu yedin, ben bunu yedim durumu yoktu çünkü. Her öğünde bir sürü şey söylüyorduk ortaya, herkes yiyordu. Alkol de olduğu için bölmek zor. O yüzden herkes bana para verdi, ben cüzdan oldum. Ama biz 9 kişilik bir gruptuk. Siz sadece 2 kişisiniz. O yüzden her seferinde ikiye bölünebilir (içki masası kurulduysa mesela) veya duruma göre herkes yediğini ödeyebilir.
 
kalınacak yer çoktan ayarlandı
ama tekrar beraber tatile gidersek bunu da düşünürüz her şey dahil olayını yani
 
Biz hep böyle yapıyoruz birlikte çıkılan tatillerde. Aksi halde 15 kişi tek tek hesap ödemeye, hesap yapmaya kalkınca oturduğumuz yerden yarım saatte kalkamayız. Kim daha pahalı yemiş kim ucuz yemiş az içmiş çok içmiş yok aramızda ama. Bize böylesi daha kolay geliyor.
 
Biz de en son 3 kız arkadaş tatile çıktık. Splid diye bir uygulama kullandık. Çok kullanışlı oldu. Oteli trenleri yemekleri hep farklı farklı kişiler ödedi. Sonunda uygulama kim kime ne kadar borçlu çıkardı. Tüm yemekleri falan eşit böldük biz. Yani bir akşam yemeği ben ödedim uygulamaya girdim hemen eşit böl diye. Tren biletlerini otobüs biletlerini başka arkadaş ödedi yine eşit böldü.
Siz iki arkadaş olduğunuz için daha kolay. Yemekleri hep sen öde mesela. Sonra kredi kartında ne tuttuysa direkt ikiye bölersiniz.
 
Tam bir Yengeç burcusunuz söylemeden geçemeyeceğim
 
Peki diyelim birisi İskender yemek istedi öbürü tavuk döner yemek istedi adaletsizlik olmuyor mu
 
Niye ortak hesaba para atmakla uğraşacaksınız ki, herkes yediğini içtiğini, müze otobüs taksi her ne ise kendi kartından ödesin. Ortak bişey yapmayın bence, sonra sorun olur.
 
Son düzenleme:
kalınacak yer çoktan ayarlandı
ama tekrar beraber tatile gidersek bunu da düşünürüz her şey dahil olayını yani
evet hele alkol tüketiyorsanız çok daha iyi oluyor tabii duzgun bir otelden bahsediyorum bazı oteller su falan katıyor :) ne hesap ödeme derdi oluyor ne de giyinip kusanıp yeme derdi. sahilde deniz elbisenizi üstünüze alıp acık bufeye gidip yiyip icip geri denize gitmek falan cok daha rahat
 
Biz balayında gittik ultra her şey dahil'e. Çıkalım gezelim değil oturalım dinlenelim yiyelim içelim modunda bi tatil istemiştik, o kadar doğru bi tercih olmuştu ki. Kafeye girip bi şeyler yiyip para ödemeden çıkmak aşırı keyifli bi şeymiş
 
Biz en yakin arkadasimla tatile ciktigimizda ya sirayla oduyoruz ya da parayi tek bir kiside topluyoruz. Ama tabii tatil anlayislarinizin benzer oldugunu dusunerek soyluyorum bunu, ben mesela tatilde iste su restaurantta yemek yemek yerine yanimiza yiyecek alalim falan diyen biriyle ya da menuden gidip en ucuz seyi secmeye calisan biriyle yapamam, boyle olursa zaten ortak butce fikri mantikli olmaz.

Alkol konusunda biz soyle yapiyorduk cok icen kisi butun hesabi oduyor, karsiliginda digeri de ertesi gunku ogle yemegini,kahveyi falan odeyip dengeliyordu bir sekilde.
 
Bence herkes kendi hesabını ödemeye devam etsin.
Atıyorum siz kahve içeceksiniz arkadaşınız çay,yada biriniz alkol içerken diğeriniz meyve kokteyli vs. Yemekte de belki arkadaşınız salata yiyecek siz et yiyeceksiniz. Asla eşit harcama yapmanıza imkan yok. Biz 4 kişilik bir aile dışarda yemek yediğimizde bizim bile aynı şeyi yediğimiz çok nadirdir. En son yerli bir burgercide eşim ıslak hamburger,ben çizburger,kızım spesiyal burger,oģlumda et ekmek bir burger yedi. Hepsinin de fiyatı farklıydı. Ancak spesifik pideci/lahmacuncu vb tek çesit satan bir yerde oturup aynı şeyi yiyebiliriz ,öyle yerlerde kalmadı gibi birşey.
En mantıklısı kendi hesabınızı ödemeniz,arkadaşınız da aynı şekilde kendi hesabını öder.
Kalacağınız otel vb yerin ücretini bölüsün tabi ama tek ödeyebileceğiniz herşeyi tek ödeyin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…