- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- En iyi cevaplar
- 2
- 6.357
- 108
- 31
- Konu Sahibi gulrecelim
Eşimin patronu 7 temmuzda işten ayrılmasını söylemiş. Malum yasak kalktı. 1.5 senedir çalışıyordu bu iş yerinde. Şimdi bizim hiçbir hakkımız olmayacak mı ya. İlk girdiğinde 1 ay sigortasını yapmadı mesela patronu o zaman çok ihtiyacımız olduğu için sustuk. 3 ayda tam çalışmasına rağmen (9/17 arası) (normal de 8/18 arası çalışıyor) sadece kısa dönem ödeneği aldı. Ama şimdi yurt dışına giden mühendisleri geri geldi. Eşime çık deniliyor. (2 ay oldu geleli) 2 aydır inanılmaz bir mobing vardı. Eşime sürekli istifa yazdırmak istediler. İstifanı yaz bizde kaldın söz birşey yapmıycaz. Bütün kurumsal (!) Firmaların yaptığı uygulama vs saçmalıklara uğraştı. Şimdi hiçbir şey talep etmeden ayrılacak mı ? Nette yasal haklarını araştırdım birşey bulamadım
Sadece o SGK sız çalıştığı 1 ayı SGK ya şikayet edilebilir diye anladım. Geri kalan için yapacak birşey yok demi ? Şimdi bakalım kaç ay sürecek yeni iş bulması.

Sadece o SGK sız çalıştığı 1 ayı SGK ya şikayet edilebilir diye anladım. Geri kalan için yapacak birşey yok demi ? Şimdi bakalım kaç ay sürecek yeni iş bulması.