• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar 30 Haziran'da işten çıkarılanların yasal hiçbir hakkı olmayacak mı ?

Çok teşekkür ederim hanımlar. Dün söylemişler. 7 temmuzda 1 aylık maaşını alıp ayrılacak mesela. Daha sonra mı bu süreçlere başlamak gerekir.

Yok ben demek istediğinizi anladım. Bizim durumumuzda eşim kandırıldı açıkçası. Orta halli Rusya'ya ihracat yapan bir firmada işe girdi. Günlük 1 makina falan yapıyorlar diyeyim. 2 mühendis olarak çalışıyorlardı. Diğer mühendis Rusça bildiğinden ötürü daha çok ihracat kısmıyla ilgileniyordu. Çizim ve üretim eşimdeydi. Ctesi bile tam gün çalıştı. En önemli sebebi tecrübe edinmek sonra patronunun söz vermesiydi. Pandemiyi atlatalım maaşında ve görev dağılımında iyileştirmeler yapacağız, beraber devam edeceğiz dendi sürekli. Düşük denebilecek bir maaşa çalışıyordu. Bizde hep inandık. Sonra yurtdışına gitmiş bir mühendisleri varmış o gelince, eşime hadi sen çık dönmeye başlandı. Şimdi işten çıkarılma yasakları kalktı tamamen çık demşler. İnsanlar çok vicdansız.
İnşallah sizde gönlünüze göre bir iş bulabilirsiniz
Canim muhtemelen esin meslektasim. Bizim is malesef fazla acımasız, is veren kafasındakini söylemez girersin, isi bitincede umursamaz. Benimde başıma geldi, baska bir yerde bana bağlı bir arkadaşada oldu. Bana bagli çalıştığı için isimiz bitince çıkaracağımızi biliyordum. Tazminatını her türlü alir, istifa dilekçesini yazmazsa. Yinede zorluk cikarilirsa odadaki avukatlar yardımcı oluyorlar. Bende 1 kere görüşmüştüm maaşımda tam gösterilmiyordu , avukat onlarin ne dediğinin önemi yok sizin sozunuz yeter demisti. Oda mühendislerini kolluyor bu durumda.

30 haziran son bu arada o zamana kadar dişini sıksın sonrasında da arka arkaya rapor alsın yada notere gitsin ihtar çeksin.
Mobing içinde telefon kayıtları, mesajlar, durum yazışmaları, mailler, mesailer, iş yerinde kamera varsa çalıştığı yerdeki durumunu falan gösterebilir.
Ben olsam asla istifa etmem.
Eğer hakkını almak istiyorsa habersiz işe gitmesin.
Şirkette zaten kovmak zorunda kalacak.

Eğer tazminat vermek istemezlerse o durumda da arabulucuya gider, oradan da iş mahkemesine hakkını fazlasıyla alır.
bir ik cı olarak söyleyebilirim ki ard arda rapor almak ve habersiz işe gitmemek işverenin tazminatsız fesih etme sebebi.

17 aylık sgk ya işten çıkacağını 6 hafta önce bildirmesi gerek eğer 6 hafta önceden bildirmemiş ise ihbar tazminatınıda hakerdesiniz 6 hafta maaş üzerinde ne kadar takabul ediyorsa ayrıca kıdem tazminati yine 1,5 veya 2 maaş şeklinde onu her iş yeri farklı hesaplıyor
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Birşey daha soracaktım. Bunu işyeri sahibi kabul etmezse eşim haklarını alabilmek için arabulucuya mı başvurması gerekir. Sonraki süreç nasıl işler bilginiz var mı acaba.
Kısa çalışma ödeneği aldığı dönemde, işkura beyan edilenden fazla çalıştıysa yada eksik maaş aldıysa muhakkak alo 170 yada cimer üzerinden şikayet oluşturun.

bunun dışında fesih yasağı bittikten sonra tabiki işten çıkarabilirler kıdem, ihbar tazminatını alarak. Eğer belirli şartlar varsa işe iade davası bile açılabilir, avukata danışabilirsiniz.

mobbingin ispatı çok güç ama yine alo 170üzerinddn şikayet oluşturabilirsiniz, incelemeden bir şey çıkacağını zannetmiyorum, genellikle yazılı delili olmadığından kanaate varmak çok güç.

sigortalı çalıştığı dönemi ispat edecek bi delil varsa eşinizin elinde, bu pazarlıkta en büyük kozu olabilir eşinizin. Bu dönemi sgk ya şikayet eder ve şikayet olumlu sonuçlanırsa (delil varsa) cezası yğksek olacağı için işten ayrılırken ki pazarlıkta tazminatları yüksektsn bile isteyebilir işçi.
Sigortasız çalıştığı ayı mı ?
İspatlar sanırım. Kendi beyanı yeterli değil midir ?

İşten çıkarma yasağı Haziran sonunda kesin bitiyor mu hanımlar? Ben bir açıklama bulamadım da, merak ediyorum. Biterse çok memnun olacağım kendi adıma.
30 Haziran'da bitiyor diye duymuş. Ustalarla konuşmuşta eşim. Yasak kalktı tabii ondan rahatlar falan demişler. Ama kesin olarak kalktığını nerden biliyorlar o kısmını bilmiyorum

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Birşey daha soracaktım. Bunu işyeri sahibi kabul etmezse eşim haklarını alabilmek için arabulucuya mı başvurması gerekir. Sonraki süreç nasıl işler bilginiz var mı acaba.

Sigortasız çalıştığı ayı mı ?
İspatlar sanırım. Kendi beyanı yeterli değil midir ?
Eşiniz istifa dilekçesi yazmadigi taktirde zaten ödemek zorundalar. Hesabina resmi olarak bu parayı yatırmak zorundalar kıdem ve ihbar tazminatını. Bu mevzuya girmeden önce oda avukatiyla telle gorussun, konusurken de avukatla konuştuğunu ve haklarını söylesin. Zaten firma o riski alamiyor. İncelemeye girerse yiyecekleri cezanın haddi hesabi yok burası Türkiye malesef

Sadece 1 ay yatırılmadı sgksı. Kçö 3 ay aldı. 17 ay SGK sı var. Bilginiz varsa birşey sormak istiyorum. Mobing nasıl ıspatlanır ? 2.5 aydır çok mobing uygulanıyor eşime. Kimse işinden olmak istemez elbette o sebeple iş arkadaşları şahitlik yapmaz.
Bunun dışında ıspatlamanın yolları nedir biliyor musunuz
Haberlerde gormustum mobing icin baya psikiyatride tedavi olmaniz falan lazimmis oyle ha diyince mobing olmuyomus tabi bilgili arkadaslar vardir yine net bilgi verirler.

İstifa etmesin.çok gitmesini istiyorlarsa haklarını verip çıkarsınlar

Evet 30 haziran son.
Uzamazsa şuan için son :KK70:
Sizin bilginiz var sanırım. Bugün itibariyle son değil mi? Eşimi halen ne arayan ne soran var eski şirketinden. 1 yıldır devletin yatırdığı parayı alıyor ve evde. Haftaya büyük ihtimalle başka bir işte çalışmaya başlayacak. Şu an ne yapmalıyız hiç bilgim yok.

Sizin bilginiz var sanırım. Bugün itibariyle son değil mi? Eşimi halen ne arayan ne soran var eski şirketinden. 1 yıldır devletin yatırdığı parayı alıyor ve evde. Haftaya büyük ihtimalle başka bir işte çalışmaya başlayacak. Şu an ne yapmalıyız hiç bilgim yok.
Yarın işe baslaması gerekli

Siz arayıp sorsaydınız keşke, yasal bittiyse yarın işe gitsin yoksa ustuste habersız işe gıtmemekten tazmınatsız cıkarabılır

bir ik cı olarak söyleyebilirim ki ard arda rapor almak ve habersiz işe gitmemek işverenin tazminatsız fesih etme sebebi.

Habersiz ise gitmemek tamam. Bu sekilde cok kisi cikarildi calistigim donem.
Ama ard arda raporda nasil oluyor? Belki gercekten hasta. Ardarda rapor alamazsin diyip cikartiyor musunuz?
Kendim de hamileyken baya baya pespese rapor almistim (kalkmadan yatmam gerekiyordu)

Habersiz ise gitmemek tamam. Bu sekilde cok kisi cikarildi calistigim donem.
Ama ard arda raporda nasil oluyor? Belki gercekten hasta. Ardarda rapor alamazsin diyip cikartiyor musunuz?
Kendim de hamileyken baya baya pespese rapor almistim (kalkmadan yatmam gerekiyordu)
Merhabalar, bende gebeyim şuan riskli sürekli yatmam gerekiyor. Ard arda ne şekilde rapor alabildiniz? Doktor en fazla 10 gün verebilirim dedi. 10 ar 10 ar şekilde mi almıştınız? Yoksa 1 aylık alabildiğiniz oluyormuydu

Merhabalar, bende gebeyim şuan riskli sürekli yatmam gerekiyor. Ard arda ne şekilde rapor alabildiniz? Doktor en fazla 10 gün verebilirim dedi. 10 ar 10 ar şekilde mi almıştınız? Yoksa 1 aylık alabildiğiniz oluyormuydu

10 gunluk, defalarca. 2016da dogum yapmistim cok net hatirlamiyorum ama gercekten uzundu.

15 temmuz zamaniydi, 10 gunden fazla yazamam cok sıkı takip ediliyoruz ama 10 gun 10 gun gel al bittikce demisti.

Saglikla kucaginiza alirsiniz insallah ❣🧿

Back
X