Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fotoğraf öyle çıkmış ama okadar aşırı büyük değil ışıktan felan sanırım, poposuna doğduğundan beri mor.. Büyük çocuğum yokDoktora götürün
Kundak yapmayın
Eti ezilmiş gibi baya mor normal değil
Büyük çocuk var mı ? Kiskanip canını yakmış olabilir mi
Tamam poposu doğduğundan beri mor o normalmiş ama sonradan oluşmaz sanırımBu mongol lekesine benziyor.ama mutlaka doktora goturun.
Sonradanda ortaya cikabiliyor.bizim dogdugunda poposunda vardi daha sonra sirtina yayildi.bende cok korkmustum ama dedigim gibibaska birseyde olabilir.siz bir hastaneye goturun.tahlil yaparlarTamam poposu doğduğundan beri mor o normalmiş ama sonradan oluşmaz sanırım
Ben de bebek bekledigim icin bu konulari arastiriyorum. Yarim kundak ilk uc ay icin tam aksine onerilen birsey ve bunu da sadece bebek uykusundayken yapin diyorlar. Cunku bebek istemsizce kollarini oynatip uykusundan bu sebeple sicrayabiliyor ve ana karninda ki durusuna daha yakin hissederek daha huzurlu uyuyor.Kundak doğru yapıldığı zaman tavsiye ediliyor. Neden herkes yapmayın demiş anlamıyorum.
Artık çoğu hastane hafif kundaklayarak veriyor bebeği ellerimize.
Çoğu şeyi yeniden değiştiriyorlar.
Hatta yıllarca bebeği yıkayıp veren hemşireler , artık bir hafta yikamamayi öneriyor.
Her şey eskiye dönüyor.
Yeni nesil kundaklar çıkmış. Eller içeride rahatça hareket ediyor. Kundak yapmayı bilmeyen anneler kullanabilir.
....
Kan hastalığı da olabilir , yanınızda yatırırken hafif ezilmişte olabilir.
Tabi en doğrusu bir doktora göstermek.
Yanınızda yatırmayın ya Allah korusun uyuyakalır da üstüne filan yatarsanız, çok tehlikeliEzilme olabilir yanımızdaydı ya![]()
Aynen ben ilk çocuğumda yapmıştım daha bir kaç haftalıkken çok sıkı değildi onu yaptıktan sonra geceleri güzel uyumaya başlamıştı sabaha kadar uyanmıyordu çok iyi oldu bizim için. Avrupa'da da kullanılıyor artık, özel kundak bezleri satılıyor.Ben de bebek bekledigim icin bu konulari arastiriyorum. Yarim kundak ilk uc ay icin tam aksine onerilen birsey ve bunu da sadece bebek uykusundayken yapin diyorlar. Cunku bebek istemsizce kollarini oynatip uykusundan bu sebeple sicrayabiliyor ve ana karninda ki durusuna daha yakin hissederek daha huzurlu uyuyor.
Bacaklar serbest fakat kollarini kipirdatmiyor
Bilmeyenler Harvey Karp isimli uzmanin goruslerini arastirabilirler.
Amerika ve Avrupada kabul goren bir yaklasim artik
Merhabalar, ben eski mesajlarınızda 2009 da bebeğinizde morluk olduğunu yazdığınızı gördüm şimdi de bu mesaja denk geldim. Acaba morluk ne zaman geçti? Neyden kaynaklanmış? Benim de 2 aylık bebeğimde var bacağında sırtında kuyruk sokumunda ayak bileklerinde. Biraz tedirginim açıkçası. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...Bu mongol lekesine benziyor.ama mutlaka doktora goturun.
Uzun surdu gecmesi.nezaman tamamen yok oldu bilmiyorum ama suan 8.5 yasinda .6 7 yaslarinda tamamen kayboldu sanirim.ben iki ayri buyuk devlet hastanesinde tahlilleri yaptirdim.cunku cok kotu seyler gelmisti aklima.sizdetahlil yaptirip temiz ciktiysa sorun yoktur insallah.Merhabalar, ben eski mesajlarınızda 2009 da bebeğinizde morluk olduğunu yazdığınızı gördüm şimdi de bu mesaja denk geldim. Acaba morluk ne zaman geçti? Neyden kaynaklanmış? Benim de 2 aylık bebeğimde var bacağında sırtında kuyruk sokumunda ayak bileklerinde. Biraz tedirginim açıkçası. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...
Hangi tahlilleri yaptırdınız acaba? Bize sadece trombosit, pıhtılaşma gibi değerlere baktılar. Başka bakılması gereken ne var acaba? Ben de internetten otizmle alakalı şeyler okudum ve çok korktum. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Uzun surdu gecmesi.nezaman tamamen yok oldu bilmiyorum ama suan 8.5 yasinda .6 7 yaslarinda tamamen kayboldu sanirim.ben iki ayri buyuk devlet hastanesinde tahlilleri yaptirdim.cunku cok kotu seyler gelmisti aklima.sizdetahlil yaptirip temiz ciktiysa sorun yoktur insallah.