gülüm ayna derken.... şöyle yani... şimdi birisiyle konuşuyorsun diyelim... heyecanlanmaya başladığını hissediyorsun.... hemen dinlediğin kişiye bakıp o nasıl konuşuyorsa sende öyle konuşacaksın.... karşıdakinin konuşma hızına göre ayarla konuşmanı... yavaş yavaş...tane tane... ses tonuna göre ayarla ses tonunu... o sakin konuşuyorsa sende sakinleş... mesela karşıdaki gülerek birşeyler anlatıyorsa... heyecanının yatışması için sende gül onunla birlikte.... tıpkı ayna gibi karşılıklısınız.... bu içimizdeki çegingenlikten kaynaklanabiliyor... yani en azından benim öyleydi canım..ergenlikte çok utangaç bi çocuktum... o yüzden rahat konuşamayışımı ona bağlıyordum... bunu yenmek için... hergün düzenli sesli sesli kitap okumaya başladım.. hem kelime telaffuzu yönünden geliştim hemde kendime güvenim arttı... biranda olmuyor... zamanla belki 2 hafta.... birde kalem egzersizi iyi gelecektir.... o da şöyle... dilinin altına bir tane kalemi yerleştiriyorsun yanlamasına...
tıpkı şu yandaki ağzını ayıran yüz ifadesinin yaptığı gibi.... kitabı bu şekilde okumaya başlıyorsun... sesli sesli ama bi tavsiye yalnızken yap çünkü biraz tükürük salya ağızndan dökülebiliyor :120:
ilk başta çok zor oluyor ama mutlaka dene... biraz böyle okuduktan sonra artık kalemi çıkarıp öyle okumayaya devam et... bu çalışmaları yapınca gerçekten insanın konuşması güzelleşiyor... böylelikle kendine güveniyorsun canım... inşallah faydası olur... bazen niye heycanlandığımı bende anlamıyorum... oda insan bende insan diyorum rahatlıyorum