• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar acill cvb verirseniz sevinirim

Merve k 76

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2021
33
43
3
28
Konu mu biliyosunuz gecen yazmıştım dayanacak gücüm kalmadi artık eve gelip surekli senin yüzünü görmek istemiyorum git diyor kadın sığınma evine başvuru yapacam arastirdım altı ay orda kalınabiliyormus o zamana kadar bi çare bulurum diye ümid ediyorum yaşlı bakıcılığı kafamda yatmıştı ama ilan atan bi çok kişiyi aradım çocuk var diye kimi kabul etmedi bazıları cvb bile vermedi merdiven temizleme isinede karşı çıktı kadın sığınma evine nasıl başvuru yapılır ben ilçe deyim sığınma evi için il 'e kendim mi gitmem gerekiyor yoksa araç yoluyorlar mi bu konuda bilgi sahibi olanlar cvb verirse çok sevinirim

Gitmesi gereken sen değilsin eşin.Sakın çıkma evinden.Kendisi gitsin.Bu ne ya Allah aşkına.

Evi terkeden es olursan tazminat nafaka vb konularda daha dezavantajli duruma dusuyorsun. Yani bosanma davasi acmasini ama o evden gitmeyecegini fln soyleyebilirsin. Ama bir avukata danis. Siddet onleme merkezinde ucretsiz avukatlar var. Şönim kisaltmasi. Ara randevu al. Onlar seni ilgili yerlere yonlendirir ve hukuki danismanlik saglar.

Gitmiyor ama surekli bana psikolojik şiddet hakaret uzaklaştırma kararı aldirayim desem aile apartmanı nasıl kardesimizi şikayet edersin diye ailesi başlar tapu abisinin üzerine ya polislere gostetip burası benim evim o çıksın derse ne yapacam hiç bilmiyorum bi akıl verin lütfen

Buna benzer bir olayi bizim komsunun oglu yasamisti aile apartmanina girememisti arka sokakta arabasinda yatiyordu. Siddeti belgelendirmek onemli.

Buna benzer bir olayi bizim komsunun oglu yasamisti aile apartmanina girememisti arka sokakta arabasinda yatiyordu. Siddeti belgelendirmek onemli.
Fiziksel şiddet yok ama surekli psikolojik şiddet var nasıl belgeleyebilirim ki surekli baskı ne yapacam hiç bilmiyorum

Fiziksel şiddet yok ama surekli psikolojik şiddet var nasıl belgeleyebilirim ki surekli baskı ne yapacam hiç bilmiyorum
Kadina yonelik siddet 4e ayrilir psikolojik siddet ekonomik siddet cinsel siddet ve fiziksel siddet. Psikolojik siddete dair kanitlar sanirim mesajlar vb. olabilir. Siddeti onleme merkezlerinde ucretsiz avukatlar var bu konuda yol gosterecek.

Orali olma. Ye ic otur. Baktin siddet görüyorsun ya da seni kapinin önüne koymaya calisio polisi ara hemen. Cok kolay çıkartabilirsin uzaklastirma kararini. Diger aile üyeleri de üstüne gelirse onlari da tek tek sikayet et. Niye evlendi niye git diyor? Niye boyle yapio

Ben bu gibi konuları çok samimi bulmuyorum..
Yani buraya konu açabiliyor, internet kullanabiliyor ama kadın sığınma evine nasıl gidicem diyor, telefonunu internetten bulmak ve arayıp sormak buraya konu açmaktan daha mı zor?
Böyle konular sadece eşin verdiği negatif enerjiyi atmak için açılıyor bence

Ben bu gibi konuları çok samimi bulmuyorum..
Yani buraya konu açabiliyor, internet kullanabiliyor ama kadın sığınma evine nasıl gidicem diyor, telefonunu internetten bulmak ve arayıp sormak buraya konu açmaktan daha mı zor?
Böyle konular sadece eşin verdiği negatif enerjiyi atmak için açılıyor bence
Elbette internetten numara bulabilirdim buraya konu acmamin iki sebebi vardı 1. Sebebim bi adım atmadan önce sizin goruslerinizi görmek istedim ya gidipte sonradan pişman olursam pişman olursam derken evliliği sonlandirdigim için değil ya evimden olursam sığınma evinden çıktıktan sonra bi iş bulamazsak v.s bu konular kafamda vardı o yüzden burdaki değerli insanların ve büyüklerin fikirlerini öğrenmek istedim 2. Sebebimse numarayı internetten buldum ama detaylı bilgi yoktu ben ilçe deyim ve il buraya bir buçuk saat uzaklıkta ben mi başvuru yaptıktan sonra çocukları alıp bir arabaya binip gidecektim yoksa sığınma evindekiler mi gelip bizi alacaktı bunu tam öğrenmek için iyikide konuyu acmisim herkes bana çıkma o evden ailesine söyle o gitsin dedi bende öyle yaptım bana yol gösteren herkesten Allah razı olsun

Elbette internetten numara bulabilirdim buraya konu acmamin iki sebebi vardı 1. Sebebim bi adım atmadan önce sizin goruslerinizi görmek istedim ya gidipte sonradan pişman olursam pişman olursam derken evliliği sonlandirdigim için değil ya evimden olursam sığınma evinden çıktıktan sonra bi iş bulamazsak v.s bu konular kafamda vardı o yüzden burdaki değerli insanların ve büyüklerin fikirlerini öğrenmek istedim 2. Sebebimse numarayı internetten buldum ama detaylı bilgi yoktu ben ilçe deyim ve il buraya bir buçuk saat uzaklıkta ben mi başvuru yaptıktan sonra çocukları alıp bir arabaya binip gidecektim yoksa sığınma evindekiler mi gelip bizi alacaktı bunu tam öğrenmek için iyikide konuyu acmisim herkes bana çıkma o evden ailesine söyle o gitsin dedi bende öyle yaptım bana yol gösteren herkesten Allah razı olsun

Detayı numarayı arayınca verirlerdi işte...
Ben hala aynı fikirdeyim..

İnanıp inanmamak sizin elinizde sizi inandırmaya çalışmak zorunda değilim benim iki çocuğum var ikside çok küçük o yüzden attigim her adımı onlari dusunerek atmak zorundayım tek başıma olsaydım buraya yazmayı bile dusunmezdim acardim interneti kiralık kucuk bir ev sonra bi iş ayarlayip bileti kesip başka şehire giderdim ama maalesef o kadar kolay değil eğer bi anneyseniz beni anlarsınız kadin sığınma evine gitmek fikrini aklımdan gecirmiyodum daha önce çünkü çokta iyi bir yer olmadığını gayet biliyodum oraya gidipte yine çocukları için dönen veya sığınma evindeki görevliler tarafından arabuluculuk edip donen bi çok kadına şahit oldum hatta bi tanesi akrabamdi kocasından surekli fiziksel şiddet gorup ikiz olan küçük çocuklarıyla gitmişti ama altı ay kaldıktan çıkardılar ve baba evine dönmek zorunda kaldı onlarda alıp yine koca evine yolladılar o yüzden sığınma evine gitmeyi son çare olarak goruyodum mor çatıya güveniyodum ama iki uç kere aramama rağmen yer yok maalesef dediler bana buraya yazmadan önce internetten baya araştırdım ama az önce açıkladığım sebepler ve artı internette oraya gidenlerin analatiklari hikayelerini okuduğumda çokta iyi bir yer olmadığını gordum o yüzden ynls bi adım olmasın çocuklarım zarar görmesin diye buraya da yazmak istedim hala inanmıyorsanız yapacak bisey yok saygı duyarım iyi gunler

İstemeyen kendi defolup gidebilir. Ama kimsenin sizi evden çıkarma hakkı yoktur.
lütfen çocuklarınızın düzenini bozmayın.
oturun yiyin için keyfinize bakın.

İstemeyen kendi defolup gidebilir. Ama kimsenin sizi evden çıkarma hakkı yoktur.
lütfen çocuklarınızın düzenini bozmayın.
oturun yiyin için keyfinize bakın.
Dün ailesiyle konuştum bana hak verdiler onu suçladılar onu uzak bir şehire iş işin yollayacaklar ona dediler ki git uzaklaştırılmış biraz aklın başına gelmeden de gelme dediler kardeşi bulundugu yerde ona bir iş ayarladı bayramdan sonra çalışacak bir senelik iş o gelene kadar bebeğim de baya buyur bnde el işi yapıp para biriktirmeye devam edicem o geldikten sonra boşanma davası açıp nafaka istiyecem çocukları krese verip çalışmayı dusunuyorum onun düzeleceğini sanmıyorum ama duzelse bile benim gözümde çoktan bitmiş biri ztn boşanıp iki çocuğuma bakacam belki zor olacak ama ztn rahatlık içinde yaşayan biri değilim aliskinim huzur bulayim yeter hepinize teşekkür ederim beni düşündüğünüz için çok saolun iyiki varsiniz k.k

İlçedeyseniz emniyete gidin, emniyet sizi Kadın Konuk Evi'ne teslim edecektir. Dilerseniz eşyalarınızı polis eşliğinde alırsınız. Uzaklaştırma kararı talep ederseniz beyefendi ortak konutu boşaltmak zorunda. Tapu önemli değil.

Back
X