Arkadaşlar;bacaklarında şiddeti ağrıyla gelen kasılma veya kramp olan varmı?

laraa1981

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
14
0
16
Antalya
2defa oldu uykudan uyandırdı şiddetli bir ağrı tarif edilemez.Hamilelikte olağan bir şeymi onu merak ediyorum.

benbi haftasonu annemlerde kalmıştım,annem yanımdaki koltukta yatıyodu ve bacağıma fena bi kramp girmişti,peşpeşe kaç kere anne dediğimi hatırlamıyorumsonra annem bacağımı gerdi,bi kaç saniye sonra geçti,sağlık ocağındaki ebem magnezyum eksikliği olduğu için olur demişti ve magnezyum verdi,Allahın izniyle magnezyum içtiğim zaman kramplarım olmuyo,sende doktoruna bi danış,büyük ihtimal magnezyum verir,bu arada hamilelikte krampların olması çok normal,endişe etme:)

magnesıum dıasporal kullancaksın canım suda erıtıp druna söyle kramplarını bu ılacı verıcektır genelde hamıellıgın bellı haftalarında verılıyor bu ılca hamıellıkte olan bır durum yanı kramplar

o d vitami ihtiyacınızdan kaynaklanıyor..çoocuk büyüdüğü için sizin kalsiyıumunuzu çekiyor..bendede oluyor..o yüzden mutlaka süt ve yoğurt tüketin her gün..bendede krap,kasılma vss oluyor,,ilçatan ziyade bunları kullanının bence arkdaşlar...

Hamilelikte oluyor maalesef
Doktorum magnezyum ve kalsiyum vitamin hapi verdi
Ayrıca günde bir tane soda iç dedi
Ben onceden kramp olayını yasamıştım
Ve soda ile atlatmistim
Bir de kramp daha girerken hemen bacaklarınızı
Olabildiğince gerin
Acıya filan aldırmayın
Böylelikle kramp girmiyor
Bir sure sonra zaten kramp gireceğini hemen
Fark edip önlüyorsunuz

Bende yaşıyorum aynı sorunu doktoruma söyledim sağolsun hicbisey vermedi ama internetten baktım maden suyu iyi geliyormus bende günlük 1 maden suyu tüketmeye başladım. Bende genelde ayakta çok kaldığım zamanlarda oluyor sabah krampla uyanıyorum

banada doktorum kalsiyum eksikliğinden oluyor demişti çünkü hayatta süt içmeyen biriydim bebişler bizim kalsiyumu emdiği için bizde böyle kramplar diş ağrıları filan oluyor bana calcium diye bir tablet verdi günde 1 tane eritilip içilecek ama ben bir iki tane içtim bıraktım yapay geliyor onun yerine zorlada olsa günde 2 bardak süt bir kase yoğurt arada ayran-cacık filan yemeye dikkat ediyorum böyle içim rahat :) artık olmuyor bir de benim son günlerde çok şiddetli ellerim ve ayaklarım şişiyordu sabah kalktığımda üzerine basamayacağım kadar şiş oluyorlardı :) doktorum tuzu azalt dedi bol su iç dedi aynen uyguladım tuzu baya azalttım ve o gün şişmelerim bitti rahatladım gerçekten ufak düzenlemelerle herşey halloluyor herşeyde ilaca koşmamak lazım nerde sağlıklı beslenme orda rahatlık vallaaaa

Sağolun arkadaşlar demek hamilelekle gelen bir sıkıntı.Kontrollerime az kaldı doktoumla konuşana kadar bilinçsiz bir şey yapmak istemiyorum.Decavit kullanıyordum o vakit böle sıkıntım yoktu.Yeni bıraktırdı demir hapına geçtik.Ondan sonra bunlar başladı.Bu sıcaklarda hamilelik çok zor.ALLAH CC.hepimizin yardımcısı olsun.

2defa oldu uykudan uyandırdı şiddetli bir ağrı tarif edilemez.Hamilelikte olağan bir şeymi onu merak ediyorum.

sizin otuzlu haftada başlamış kramplar benim 24-26 larda başladı ve düzenli her gece uykudan uyandıracak şiddette oluyordu , yazılanlar gibi magnezyum eksikliğinden oluyormuş ve erken doğuma sebebiyet verecek kadar tehlikeleri var doktora danışılıp düzenli magnezyum takviyesi yapılmalı

korkutmayın kızlar erken doğum filan allah korusun benim de son bir haftadır geceleri iki üç kez oldu bacağıma kramp girmesi. uykudan uyanıyorum çığlık çığlığa, yazık kocamın yüreğine inecek bir gün:) bu cumartesi doktorumla randevum var söyleyeceğim bakalım ne diyecek. aslında ben peynir yoğurt çok tüketiyorum ama sütle pek aram yok unutuyorum içmeyi

Benim de ayaktayken kalçama beli belirsiz koca bir iğne sokulur gibi kilitlenip kalmıştım bir kaç kez, ardından ilk kontrolde belirtince magnezyum calsium kompleksi verdi düzenli olarak kullanıyorum (tek sorun sadece magnezyumu devlet karşılıyor ama böyle kompleks şeklinde olanları karşılamıyor) kullanmaya başladıktan sonra hiç bir sorun kalmadı çok şükür, her ne kadar doğal olarak almaya çalışsak da bazı şeyleri (kaldı ki yoğurdu hep evde yaparım ben) içtiğimiz sütler ne kadar süt yediğimiz peynirler ne kadar peynir o nedenle doktor kontrolünde alınan takviyelerin yararına inanıyorum, herkese hayırlı ve sağlıklı doğumlar....

benim sonlara doğru oldu evet. uykumdan sıçramama sebep olan kemik ağrılarım. bebek büyüdükçe normal demişti doktor

benimde oluyor gece uykumdan sıçrayıp kalkıyorum ve çığlıklar atmak pahasına da olsa ayağımı iyice uzatıyorum geriyorum 1-2 dk içinde geçiyo hamilelikte bacak krampları olağan bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…