Arkadaşlar bakar mısınız bi?

tstylmnb12

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
68
8
8
28
Bildiğiniz üzere her şehirde neredeyse toki kuraları çekildi , şanstır ki ben ve eşimin kardeşi kurada hak sahibi olanlardanız ve elhamdülillah eşimin ve ailesinin durumu iyi. çıkmayanların hakkına girmiş oluyor muyum çıktığı için acaba eşim öyle düşünüyor Vicdan azabı çekermiyiz diye düşünüyoruz sürekli iş yerindeki bir adama çıkmamış ve eve ihtiyacı varmış v.b gibi durumlardan dolayı. Eğer böyle olacaksa kura denen sistem neden var..Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kura denen sistem durumu olmayanlar arasından belirlemek için var. Durumu olanlar da girsin diye değil. Zaten tokide kuraya katılmanın şartlarından biri hane gelirinin 16 bin tlden az olmasıydı. Ancak kendi işini yapan pek çok kişi az vergi ödemek için gelirini az gösterdiğinden kuraya giriyolar. Aynı şekilde birçok sigortalı çalışanların da patronları az vergi vermek için asgari ücret alıyo gibi gösteriyor. Evet geliriniz 16 binin üstündeyse ve kuraya girdiyseniz başkalarının hakkına giriyosunuz.

Hane halkı olarak Benim bir gelirim yok.

Çok basit ve açık bir şekilde anlatmıştım aslında neden anlamadınız ki :) sizin geliriniz olup olmamasının önemi yok. Eve giren para (kaç kişinin çalıştığı önemsiz sadece eşiniz de çalışıyo olabilir) 16 bin tlden fazlaysa evet başkasının hakkına giriyosunuz.

Durumunuz iyiyse nasıl başvurabildi ki başvuranlar?
O anlatılan şartlara sahip olsanız şu an bunu düşünmezdi eşiniz?
Bir de başvururken neden düşünmedi de şimdi haktır bilmem ne diyor eşiniz anlamadım.
Bence laf yapıyor öyle.
Uyanık ya.

Çok basit ve açık bir şekilde teşekkür ediyorum :) anladım

Sizin haneniz ayrı kardeşinizin hanesi ayrı. Ben şimdi düşünüyorum,bir teyzemin durumu çok iyi, İstanbul'da nezih yerde evleri, deniz kenarında da yazlik tripleksleri var. Dedemlerin de buyuksehirde birkaç evi var.
Eee, bu yani bizi baglamaz ki. Onun evi ayrı,senin evin ayrı.
Eğer araya adam sokmadiysaniz zaten şartları tasimiyorsaniz kuraya hak kazanmazdiniz. Kuraya hak kazandiysaniz,gerçekten geliriiniz o rakamın altindaysa sorun yok,kimsenin hakkını yemiş sayılmazsınız. Sanslisiniz demek ki
Benim arkadaşımın hem teyzesine,hem öz ablasına hem de nisanlisina greencard çıktı mesela :) üstelik ABD'de bir sürü akrabalari falan varmis, hepsi de Greencard ile gitmiş.
Yani şans işte, kura sonuçta.
Hiç aklinzii bulandirmayin, Allah ödeme kolaylığı versin

Bir aileden aynı kişilere vay be. Hemde durumlar da iyi.
Neyse susayım be
Haklısınız. Gece gece linç yemiş oldum afiyet olsun bana eşim asgari ücretli çalışıyor babasının işyeri olmasına ve yanında çalışmasına rağmen, ben ise bir gelirim yok eşimin kardeşi bizi bağlamıyor esasında..

Hayır linçlemek için demedim. Aynı soyad olunca birde maddi durumları iyi diyince nasıl oluyor diye düşündüm. Herkes nasibini yer hayırlı olsun

Konunuza 3-5 tane mesaj anca yazıldı niye linç yemiş olasınız yahu siz linç görmemişsiniz :) eve asgari ücret giriyorsa evham yapacak bir şey yok zaten. Ancak ilk mesajınızda eşimin durumu iyi yazdığınız için takdir edersiniz ki durumunuzun iyi olduğunu düşündük.

İlk okuduğumda durumumuz iyi bölümü dikkatimi çekmişti ve evet hak yiyorsunuz yorumu yapacaktım ama asgari ücret alıyor eşim diyince sorun görmedim tabii mal mülk olup artı bir gelir varsa yorumum değişir durumu olanların girmesine çok kızıyorum çünkü

Babasinin iş yerinde asgari ucretli çalişan hiç gormedim anca ogrenciyken vs o şekilde olur ya da iş ögrensin diye erken yaşta sokuyorlar asgari veriyorlar
ama evli barkli adami babasi yaninda asgari ucretle caliştirmaz. Zaten tek asgari ucretle nasil ödenip gecinilir.
Belki siz bilmiyorsunuz...

Asgarî ücret alıp nasıl geciniyorsunuz? Biz iki katiyla geçinemiyoruz

Şarkıcı Berkay bi gün mahkemede gelirini asgari ücretten açıklamıştı (yaklaşık öyle bir şeydi) yakın geçmişte.

Bence bu evleri asgari ücretle ödemek zor. Önce bir de toplu para yatıyor. Gerçek tek geliri asgari ücrrt olan bir ailenin bu evi alıp ödeyebileceğini sanmıyorum.
Gerçek geliriniz fazla ise sizin bu haktan yararlanmanız evet yasal ama etik mi orası size kalmış

Yasal ve etik açıdan şartları karşılayacak biri olarak görülmeseydim başvurum kabul edilmezdi diye düşünüyorum,çekilişede doğal olarak katılamazdım

Bizim buradaki tokilerin odemesi 3-5 bin arasi degisiyor. Asgsri ucretli biri hem kendi kirasini hem tokiyi nasil odeyecek, ustelik evi de gecindirecek bir yandan.
Asgari ucretli birine toki bile zor artik.
Iciniz elvermiyorsa hakkinizdan feragat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…