Arkadaşlar bana bir akıl verin ben napıyım...

ceylin_1985

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
16
0
6
35
İzmir
Merhaba arkadaşlar benim derdim bana büyük ama size oldukça küçük ve gereksiz gelebilir ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.Bundan 4 ay önce tanıştığım ama 1.5 aydır çıktığım bir sevgilim var (şimdi ayrıyız) onunla o kadar mutluyum ki anlatamam onu seviyorumda...Yanlız ilk başta bana hemen alevi olduğunu söyledi bir sorun olur mu diye , bende olmayacağını söyledim çünkü o ayrımı ben yapmam ama ailemden de onay aldım tabi...Sonra ilişkimiz o kadar iyi gidiyorki ben 85 li oda 84 lü olduğu için işimizde elimizde olduğu için evlenelim dedik ve o yonde konuşmalar başladı.Tabi benim babam polis ve hemen çocuğu araştırdı bana söylediği herşey doğru yanlız onemli ve kabul edemediğim iki konu var babasının 50 den fazla dolandırıcılık sabıkası var anne ile baba boşanmış tabi bunları ben araştırmada öğrendim ve çocuğa sorduğumda beni ben olarak tanıman için söylemedim babamla beni yargılama ne yapayım babam işte ama bizim ilgimiz yok ilk başta söylesem hemen hayır derdin zaten bu konuların ortaya çıkacağını biliyordum babandan dolayı saklamıcaktım anlatacaktım falan dedi.Ama ben o kadar kırıldım ki hemen son noktayı koydum ve ayrıldım.Onun dışında birçok kişiye sorduk hiç kimse sevdiğim çocuk için kötü birşey demedi...Şimdi ayrıyız böyle devam mı etmeli yoksa
yoksa kalbimi dinleyip barışayım mı karar veremadim :18::18::18:

Bazen ailesinin suçunu çocuklara, çocukların suçunu aileye mal etmemek lazım. henüz çok yenisiniz, ilişkinizi hemen evlilik yoluna girdirmeyin. zamana bırakarak görmekte fayda var.

Anne ve babaların geçmişte yaptıgı hata yüzünden çocukları suçlamamalıyız.Sevgilinizin bu konuda hiçbir suçu yok çünkü onun yaptıgı bir hata yok ailesinin yaptıgı hatayı ona yüklemeyin evet siz araştırmadan belki başta ailesi hakkında size doğruları söylemesi gerekirdi.

Tam tersi olarak düşün empati kur kendini sevgilinin yerine koy,o senin ailen yüzünden seni bırakıp gitseydi hislerin ne olurdu

Tam tersi de olabilirdi.Senin baban suçlu biri olabilirdi.
Babası yüzünden bir insanı vebal altında bırakmayın lütfen.

babasıyla ilişkisi önemlı bu durumda eğer babasının peşinden gitmiyorsa sorun yok...

sonucta farzedelım sneın babanda böyle birşey yapsaydı ve sevdiğin adam senı bu yuzden terk etseydı cok kötü hissederdin..

ve sırf bu yüzden ayrılmak bana biraz hakaret gibi geldi...

Ben kişileri, kişilikleri anne baba veya akrabadan bağımsız düşünmenin daha doğru olacağını savunuyorum.. Çünkü bizler bile bazen anne babamıza ters düşebiliyoruz, davranışlarını yadırgayabiliyoruz fakat buna ne derece engel olabiliyoruz.. ?? Erkek arkadaşının durumu bir üst basamak ama yinede burada olay tamamen sana bakıyor.. gerçekten tanıdığına inanıyorsan, babasıyla alakası yoksa ( sabıka olaylarında) güvenin sağlamsa düşünmeye pek gerek yok derim.. Ama bunun gelecekte ne gibi sorunlara yol açacağını da hesapla iyi düşün...Yarın birgün babasına birşey olduğunda yine oğlu koşacak.. Babasından kaynaklı bu tip problemleri de göze almalısın..

Bir de sunu soylemek istiyorm yasiniz basiniz yerinde elbette ama 1.5 ayda birini taniyip nasil guvenebilirsiniz. EVliligi biraz dahh ileri bir tarihe almanizi tavsiye ederim. Onu tani ki icin de rahat etsin, babasi yonunde bi sorun yasama.

İyi de çocuğun suçu ne? :19: [/QUO

Ben zaten çocuğu suçlamak istemiyorum sadece ilerde ne olabilir nelerle karşılaşabilirim diye düşünüyorum mesela çocuklarımızın meslek seçiminde karşıma çıkarsa ki bunun binlerce örneği var.Ayrıca benim babam polis düşünsene onun için zor bir durum olur mu yoksa ailem sadece ben istiyorum ve seviyorum diye mi onaylıyor beni üzmekmi istemiyor çünkü ben onu o kadar güzel savundum ve anlattım ki bana güvendikleri için seçimi bana bıraktılar ve her konuda arkamda olduklarını söylediler...

Merhaba arkadaşlar benim derdim bana büyük ama size oldukça küçük ve gereksiz gelebilir ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.Bundan 4 ay önce tanıştığım ama 1.5 aydır çıktığım bir sevgilim var (şimdi ayrıyız) onunla o kadar mutluyum ki anlatamam onu seviyorumda...Yanlız ilk başta bana hemen alevi olduğunu söyledi bir sorun olur mu diye , bende olmayacağını söyledim çünkü o ayrımı ben yapmam ama ailemden de onay aldım tabi...Sonra ilişkimiz o kadar iyi gidiyorki ben 85 li oda 84 lü olduğu için işimizde elimizde olduğu için evlenelim dedik ve o yonde konuşmalar başladı.Tabi benim babam polis ve hemen çocuğu araştırdı bana söylediği herşey doğru yanlız onemli ve kabul edemediğim iki konu var babasının 50 den fazla dolandırıcılık sabıkası var anne ile baba boşanmış tabi bunları ben araştırmada öğrendim ve çocuğa sorduğumda beni ben olarak tanıman için söylemedim babamla beni yargılama ne yapayım babam işte ama bizim ilgimiz yok ilk başta söylesem hemen hayır derdin zaten bu konuların ortaya çıkacağını biliyordum babandan dolayı saklamıcaktım anlatacaktım falan dedi.Ama ben o kadar kırıldım ki hemen son noktayı koydum ve ayrıldım.Onun dışında birçok kişiye sorduk hiç kimse sevdiğim çocuk için kötü birşey demedi...Şimdi ayrıyız böyle devam mı etmeli yoksa

Ailesinin hatalarını çocuklara mal etmek doğru değil çünkü herkes kendi yaptığından sorumludur bu hayatta.

Yalnız alevilik meselesini iyi değerlendirin. Eğer ileride sorun olmayacaksa sizin ve aileniz için bence sırf babası yüzünden bu insanı dışlamak çok yanlış.

Bir tanıdığımız alevi bir kızla evlendi sonra kız inancının gereklerini yerine getiriyor diye boşandılar. Böyle olacaksa şayet bu işlere girmemek lazım.

Son düzenleme:
seni de bir başkası ailen yüzünden yarı yolda sap gibi bıraksa ne hissedersin merak ediyorum...

merakını gidereyim o zaman üzülürüm hemde çok ama ben herşeyi en başımda söylerdim anlatırdım ne olursa olsun.... şimdi ona babasından dolayımı kırgınım yoksa anlatmadığından mı ve zaten seviyorum ben onu sorun ilerde bu sorun olurmu bizim geleceğimizi babasının sabıkası etkilermi bunları düşünmek için ayrı kalmalıydım :43::43::43:

merakını gidereyim o zaman üzülürüm hemde çok ama ben herşeyi en başımda söylerdim anlatırdım ne olursa olsun.... şimdi ona babasından dolayımı kırgınım yoksa anlatmadığından mı ve zaten seviyorum ben onu sorun ilerde bu sorun olurmu bizim geleceğimizi babasının sabıkası etkilermi bunları düşünmek için ayrı kalmalıydım :43::43::43:

Bu işler o kadar kolay değil canım. Anlatamazdın çünkü karşındaki insanın senin hakkındada kötü şeyler düşüneceğini düşünürdün. Nitekim senin açından öylede olmuş :31:...

Ailesinin hatalarını çocuklara mal etmek doğru değil çünkü herkes kendi yaptığından sorumludur bu hayatta.

Yalnız alevilik meselesini iyi değerlendirin. Eğer ileride sorun olmayacaksa sizin ve aileniz için bence sırf babası yüzünde bu insanı dışlamak çok yanlış.

Bir tanıdığımız alevi bir kızla evlendi sonra kız inancının gereklerini yerine getiriyor diye boşandılar. Böyle olacaksa şayet bu işlere girmemek lazım.

şimdi onu tanımam ramazan sonlarına ve muharrem ayına denk geldi ramazanda orucunu tutup namazına giden biriymiş ortak arkadaşlarımızın söylediği.ama muharrem ayında tutması gereken orucu falan tutmadı o ay et yemezler su içmezlermiş ama erkek arkadaşım hiç birini yapmadı bunların ve biz aleviği yaşayanlardan değiliz diyor ama tabi hep böyle gidermi sonra ben aleviyim ve benim istediğim gibi olack dermi inan bilmiyorum zaman insanları oldukça değiştire biliyor.:18::18:

bence evlilik bu kadar basite alınıp hemen 2 yada 3 ayda karar verilecek bir durum değil bir çok arkadaşa bende katılıorum insanları aileleri yüzünden cezalandıramassın anlaşabilmek önemli artık evlenince sevgide aşkta bitiyo sadece saygı kalıyor eğer saygı varsa tereddüt etme derim derim ama çok erken evlilik durumuna atılmışşsınız

Onun ne suçu var ki.. Kendinizi onun yerine koyun babanızın işlediği bir suç için size böyle davranılsa? Baştan söylememesi hoş olmamış tabi ama kaybetme korkusundan böyle davranmış olmalı. Başka bir sorununuz yoksa barışın bence aşk kolay bulunmuyor

canım yeni sorunlarınızı bilmiyorum bu konuya cevap vereceğim..çok iyidir çok güzeldir tabikide ailesinden bağımsız karar verilmeli ama ben takıldığım nokta alevi olması dine bakış açın nasıl bilmiyorum ama dinimizce kabul edilmiyor bunu bile bile yapmaman gerekiyor iyi düşün derim

Back
X