Arkadaşlar bana ne olur yardım edin :((

Huzurun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
4
0
6
35
İstanbul
İyi Akşamlar arkadaşlar hayatımın en zor 3 gününü geçiriyorum inanın çok zor durumdayım lütfen kendinizi benim yerime koyup empati kıruup bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayım :( Benim derdim şudur : Görücü usülü ile tanıştırıldım ve sözlendik şuanda sözlyüz fakat sözlüm epilepsi hastası bunu ben daha yeni öğrendim ve beni tanıştıran dünür başım bunu biliyormuş fakat benden o da saklamış ve içim paramparça kendisine alıştım fakat korkuyorum şimdi nişan falan diyorlar fakat ben çok kararsızım niye benden bu saklandı diye kendimi yiyorum onu nöbet geçirirken görmek beni çok kötü üzer ve toparlayamam kendimi çünkü hastalık konularında çok hassasım :( ve gücüme giden de bunun benden saklanmış olması çok acı.. Herşey Rabbimden gelir hastalıkta sağlıkta ben buna isyan etmiyorum fakat bu benden saklandı ben yuvamı kurup huzurla mutlulukla yaşamayı hayal ederken şimdi böyle bir savaşı nasıl verebilirim diye kendimi yiyorum ne olur bana yardım edin çok korkuyorum ona sırtımı dönüp gidemiyorum ama kalamıyorumda bittiğimi hissediyorum günlerdir :( ve dünür başımda benim ne kadar hassas biri olduğumu bildiği haldede kız dayanır bişey olmaz demiş o kişiyede çok farklı kızgınlığım var çok canım yanıyor ne olur yardım edin :((

Kiz dayanir mi?? Cok sacma. Ayril ve ayrilma sebebi olarak da "Brseylerin gizlenmesi" ni sun. Evlilik karsilikli guven ve aciklig dayanir. Vicdan azabi da duyma, bastan soylemelerilazim. Bu gorucu usulu tanisma yani asik olarak evlenmiyorsun ki?? Ona gore tanisir veya tanismazdin

zor bir durum tabı ama dedıgınız gıbı hastalıkta Allahtan saglıkta.tabı saklanmıs olması kotu sıze bunu kım soyledı eger sozlunuz soyledıyse yınede durust davranmıs belkı sızı gorup begendıkten sonra vazgecersınız dıye cekınmıstır,tabı bu bır mazret degıl epılepsı ılaclarla buyuk cogunluk kontrol altına alınan bır rahatsızlık ama genetık aktarımıda var tabı bunun.yıneden kar zarar orantısını sız yapacaksınız.karsınızdakı ınsan hayatta karsınıza cıkacak en ıyı ınsan dıyebılıyorsanız tolere edılebılır bır durum.

İyi Akşamlar arkadaşlar hayatımın en zor 3 gününü geçiriyorum inanın çok zor durumdayım lütfen kendinizi benim yerime koyup empati kıruup bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayım :( Benim derdim şudur : Görücü usülü ile tanıştırıldım ve sözlendik şuanda sözlyüz fakat sözlüm epilepsi hastası bunu ben daha yeni öğrendim ve beni tanıştıran dünür başım bunu biliyormuş fakat benden o da saklamış ve içim paramparça kendisine alıştım fakat korkuyorum şimdi nişan falan diyorlar fakat ben çok kararsızım niye benden bu saklandı diye kendimi yiyorum onu nöbet geçirirken görmek beni çok kötü üzer ve toparlayamam kendimi çünkü hastalık konularında çok hassasım :( ve gücüme giden de bunun benden saklanmış olması çok acı.. Herşey Rabbimden gelir hastalıkta sağlıkta ben buna isyan etmiyorum fakat bu benden saklandı ben yuvamı kurup huzurla mutlulukla yaşamayı hayal ederken şimdi böyle bir savaşı nasıl verebilirim diye kendimi yiyorum ne olur bana yardım edin çok korkuyorum ona sırtımı dönüp gidemiyorum ama kalamıyorumda bittiğimi hissediyorum günlerdir :( ve dünür başımda benim ne kadar hassas biri olduğumu bildiği haldede kız dayanır bişey olmaz demiş o kişiyede çok farklı kızgınlığım var çok canım yanıyor ne olur yardım edin :((

Neden sizin hakkınızda böyle düşünülüyor.

canım aynı rahatsızlık sende de olabilirdi.. bu sebepten dolayı terkedilmek seni ne kadar yaralardı onu düşün.. evet haklısın söylemeleri gerekirdi senden gizlememeleri gerekirdi o konuda haklısın ama peki öyle birşeyi sana söyleselerdi görüşmeyi kabul edermiydin? birde ben karşımdaki insanda bir rahatsızlık varsa ondan kaçılmaması taraftarıyım benim eşimde aynı sorun olsaydı ben genede evlenirdim. ama itiraf etmem gerekirki içimde çok savaş verirdim ama sırtımı dönmeye de korkardım.. bak sana benimle ilgili söyleyim ben bekarlığımdan beri çocuğum olamayacağını biliyordum ve bu sebepten dolayı hep evlilikten kaçtım gel zaman git zaman eşim karşıma çıktı ve aşık oldum ben ona direk söyledim çıkmaya başladığımız zamanda ve bana evlendikten sonra dediki sen bana onu söylediğinde ben çok korktum çok zor bir durum ama düşündüm dedimki ben burdan kaçarsam Allah bana daha büyük bir dert verirse ben bununla nasıl baş ederim diye düşündüm dedi birde ben seni seviyorum dedi. ve evliliğimizin 10. ayında 5. tedavim sırasında Allah nasip etti ve şimdi bir kızımız olacak hayırlısı ile 15 gün içinde doğacak allahın izni ile... Dertte dermanda Allahtan..

Son düzenleme:
bu kandırılmaya gırer ne demek kız dayanır onların seçme hakkı varda sızın yokmu gizlenmesını sebeb gösterın bence daha yolun başındasınız vıcdan yapacak bişi yok acıma duygusyla aşkı karıştırmayın siz mutlu olmazsanız karşınızdakide olmaz ayrıca kımse hayatınızı vakfedecek kadar değerli olamaaz evlat dışında

Arkadaşım konu açıyorsun sorulan sorulara cevab vermediğin gibi
bir bakıyorum'Erkek nasıl baştan çıkarılr ' bir bakıyorum 'Eşimin cinsel organı küçük' konularını okuyorsun.:53:

bu kandırılmaya gırer ne demek kız dayanır onların seçme hakkı varda sızın yokmu gizlenmesını sebeb gösterın bence daha yolun başındasınız vıcdan yapacak bişi yok acıma duygusyla aşkı karıştırmayın siz mutlu olmazsanız karşınızdakide olmaz ayrıca kımse hayatınızı vakfedecek kadar değerli olamaaz evlat dışında

Sağolun cevaplarınız için sadece evlendiğimizde o nöbete girerse ne yapacağımı bilemezsem diye korkuyorum

şu bakış açınız kusura bakmayın ama inanılmaz rahatsız etti,
epilepsi olan bir cok arkadasım var, ve abartmıyorum hayatımda tanıdıgım en zeki en efendi insanlardan...
oyle korktugunuz gibi bir sey degil, zaten ilaclarını duzenli olarak aldıkları zaman cok uykusuz kalmadılar ve yorulmadılar ise bir sorun olmuyor. bir de stres ortamından da uzak durmaya calısıyorlar ki tetiklemesin.
ayrıca kendisinin veya bir yakınının saglık sorunu olan kisiler daha olgun oluyorlar ve her seye daha olumlu bakıyorlar.

sizin sanssızlık dediginiz baska bir yonden sans olarak da sayılabilir.
bilim cagındayız, hele ki elimizin altında internet var, insanları hastalıklarıyla yargılamamak gerektigine inanıyorum.

fakat sizi tanıstıran kisiden hic hoslanmadım, evlenseniz de evlenmeseniz de o kisiyi aile icinden uzak tutun derim.
resmiyet kazanmadan bu durumun paylasılması gerekirdi, o kotu olmus ama bunu sozlunuzle konusmanız gerek,
onun size uzun uzun acıklama yapması her turlu ikna etmeye calısması gerek,
ozur diler de affeder misiniz... orası sizin bileceginiz iş.

ancak sizin yeterince sevmediginizi dusunuyorum,
yoksa burada yazdıklarınız cok kızgınım, bana yalan soylediler guvenimi kırdılar,
seviyorum ama nasıl bir karar vermeliyim bilmiyorum vs olurdu,
fakat siz yalandan ziyade saglık durumuna takmıs gibisiniz, elbette onemsiz demiyorum.
bence ne istediginizi ve neyi tam olarak sorun ettiginizi netlestirmeniz gerek ki size dökülen diller yerine ulassın ve kararınızı kesinlestirsin.

Son düzenleme:
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar dilerim Hepimizin gönlündekini verir Rabbim .. En güzeli sanırım hayırlısı deyip biraz daha beklemek ... Çünkü sırt çeviremiyorum neyle karşılaşacağımızı bilmiyorum şu hayatta .. Bu benim bir imtihanım olduğunu düşünüyorum

hastalık bu herkesin başına gelir.evlendikten sonrada bu yada başka hastalığa yakalanabilirdi.o zamanda ayrılacakmıydın canım..ama hastalık yüzünden ayrılmayı düşünmüyorum,benden gizledikleri için ayrılmayı istiyorum dersen o başka..ilk tanıştığınızda sana anlatması lazımdı.eğerki içim ısındı sevdim diyorsan bu hastalık yüzünden ayrılmayı düşünme bence.

Ben abarttiginizi dusunuyorum.
Epilepsi cok sikintili bir hastalik degil ki. Orn kanser olsa falan haklisiniz da.

Sen bu insani seviyor musun ? yani icinde biseler varmi?
Var ise eger,
Bu hastalik ya evlendikten sonra onun basina gelseydi ne yapacaktin ?
Arkanaa bakmadan boşayacak miydin ? :ssz:
Bu solediklerim sevgine bagli.
Sevgin yoksa soyledikleriminde onemi yok otomatik olarak..

Bana öyle geliyorki ne yazikki oglanin annesi babasi onun ile ograsmak istemiyor ve senin basina salliyorlar nasil olsa "kiz dayanikli" diyerek.

Ben olsam bana bastan dürüst omayan biriyle evlenmen. Burdaki sorun epilepsi degil yada epilepsi olan insanlarin tuh kaka olmalari iddia edilmiyor zaten. Burdaki sorun önemli bir hastaligin gizlenmesi. Size ilk bastada denilebilirdi ve siz düsünüp tasinip karar verebilirdiniz. Sizi o sanstan mahrum ettiler simdi, sirf o yüzden evlenmezdim ben.

okadar yorum yapayım dedim kızdım çünkü böyle bişeyin saklanmasına. ama birde maneviyat yanı var insan yazarke bile kötü hissediyo kendini. allah sizin yardımcınız olsun. hasta olduğu için ayrılın diyememde. yalan söyleme nedenine kafayı taktım ben. evet söyleselerdi belki baştan kabul etmeyecektiniz bu yüzdende söylememiş olabilirler. ama kız dayanır demektense kızım böyle bi rahatsızlığıvar gelecek kişinin sen dayanabilirmisin diye bir sorsaymış. görücü usulü zaten bana ters. bide şu görücü kurumuna aracılık edenlerin sürekli böyle erkek tarafını kayırmasına dahada gıcık oluyorum. ilk defada duymuyorum ne bu canım hep kız tarafına yalan hep kız tarafından bişeyler saklanıyo.

İnanin ben ne diyecegimi bilemiyorum. Hersey Allah tan, belkide bir imtihandir.
Ayrilmak istiyorsaniz bence bi hocaya danisin derim bir vebali kalirmi diye, tabi birde yalan var ortada onuda ifade edin.
Bir olay anlatmak istiyorum ve yorumu size birakmak istiyorum.
Yakin bir cevremde oldu bu.

Erkek nobet geciriyordu, ancak epilepsi degildi.
Anne baba yanina evlendiler.
Kizda proble gorunurde yoktu ama kendi bildikleri birsey varmiydi bilmiyorum.
Erkegin nobet gecirdigini duyunca kiz tarafi bize soylemediniz demis onlarda soylemistik demis, artik Allah biliyor.
Bir cocuklari oldu. Artik hangi tarafin cani yandi, hangi taraf ah aldi bilemicem. Kayinpeder yatalak oldu ve o gelin kizda ismini bile telaffuz etmek istemedigim bir hastaliga yakalandi. Kayinvalide ikisine birden bakamadigi icin kiz anne baba evinde, onlar bakiyor. Cocukta okula gidiyor kayinvalide veve baba ilgileniyor. Kayinpeder daha yeni rahmetli oldu. Kizcagiz hep iyilesme umidi varmis ama oda artik kendinden umidi kesmis. Bazi uzuvlarini kipirdatamiyormus bile. Dahada kotu olabilir diyorlar.
Allah kimseye dert verip derman aratmasin.

Her iki taraf icinde hayirlisi neyse o olsun.

Bana öyle geliyorki ne yazikki oglanin annesi babasi onun ile ograsmak istemiyor ve senin basina salliyorlar nasil olsa "kiz dayanikli" diyerek.

Ben olsam bana bastan dürüst omayan biriyle evlenmen. Burdaki sorun epilepsi degil yada epilepsi olan insanlarin tuh kaka olmalari iddia edilmiyor zaten. Burdaki sorun önemli bir hastaligin gizlenmesi. Size ilk bastada denilebilirdi ve siz düsünüp tasinip karar verebilirdiniz. Sizi o sanstan mahrum ettiler simdi, sirf o yüzden evlenmezdim ben.

Şu saate sinirlerimi nasıl zıplattınız bir bilseniz? Ne demek yahu anne baba evladını başından atıyor demek. Hiç bir anne baba evladını başından atabilirmi hemde bu durumdayken ,onlarında dilekleri evlatlarının muradını görmek tir . Yorum yaparken biraz daha sağ duyulu olun. Benim kızım da epilepsi hastası en ağır olanından, ama bir gün bile başımdan atmayı ,def etmeyi,ondan kurtulmaya çalışmadım,Rabbim bana verdiği en güzel hediye..

Dünür başı kimse onunla açık açık konuş.

Hastalık herkesin başında yarın ne olacağımız belli değil fakat
insanın kendisinden birşeyler saklanması hoş değil.
Evllik sırlar üzerine kurulamaz hele hastalığı saklamak daha kötü.
Ya evlendikten sonra kriz geçirse idi ne yapardı.
Varsa kendi kızının başına böyle bir şey gelmesini istermiydi.

Evlilik hastalıkta da sağlıkta da bir arada olmaktır, canın ne kadar acırsa acısın destek olmaktır. Siz bu gücü kendinizde bulamıyorsanız ayrılın lütfen.

Bir de dünürbaşı nedir ya halaybaşı gibi.

Back
X