ben de internette deli gibi araştırmıştım neden emmiyor diye. bebekler 3-5 ay arasında memey, bırakabilirmiş yılmadan vermek gerekirmiş diye önerileri okuyup kendimi avutuyordum. bi ara sağıp biberonla vermeye çalıştım bi süre içti oradan ondan sonra onu da bıraktı. meğersem kızımın besin alerjisi varmış. ve 2-6 ayları arasında çıkarmış besin alerjisi bebeklerde. izmirde bir prof'a gittik. adam birkaç soru sordu bana. emerken başı çok terliyormu? evet. kakası yapış yapış mı? evet. poposunda hiç geçmeyen bir kızarıklık var mı? evet. ve bunun gibi bi sürü cevabı evet olan sorular sordu. besin alerjisi testi yapıcaz dedi. yaptı ve alerji testinin sonuçlarını gözlerimle gördüm. hangi maddeden deri altına enjekte etmişse alerjen olanlar kabardı. kızımın çilek,mısır,yulaf, tavuk, balık (beyaz ete yani) alerjisi varmış. ben de özellikle çileği tabak tabak tüketiyordum ogünlerde. bi ilaç yazdı ve bu besinleri yeme dedi. mucize gibi hemen düzeldi kızım. son on günde 300 gr vermişti. ne kadar üzülüyordum. şimdi çok mutluyuz :)
bebekler uykuda koku almazmış oyüzden emermiş uykuda ama uyanıkken almıyordu, meme emme pozisyonunu alıp memeyi uzatınca kendini geriye atıp çığlık çığlığa ağlıyordu. meğersem kokusunu alıp istemiyormuş yavrum. ama şimdi deli gibi emiyor çok şükür. bebek büyütmek zor. allah herkese kolaylık versin