arkadaşlar benim gibi olan varmı????

dorkorella

Mahir Erk'in Annesi
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
330
195
33
selam kızlar benim gibi gebelik boyunca bir sürü sıkıntı yaşayan varmı nasıl önlemler alıyorsunuz merak ettim.
öncelikle ben doğuştan tansiyon hastasıyım benim tanisiyonum hep yüksekti, tiroidlerim neredeyse çalışmayı durdurdu bu yüzden kilo veremiyordum tam ilacım geldi tedaviye başlayacağım derken hamile kaldım. ilk 3 ayım sürekli tansiyonum 19-20 arası çıktı durdu bu süre içerisinde doktorum hiç birşey yapmadı beni hep evime gönderdi. bir anda çıkan eklem ağrılarım olmaya başladı. uzandığım yerden resmen aşama aşama kalkabiliyordum. tam bel ağrılarım geçti derken 4. ayımda taşınmak zorunda kaldım. eşimle ben o kocaman evi taşıyıp eşyalarımızı 3. kattaki bir depoya kaldırdık sadece ikimiz. allaha çok şükür banada bebeğimede birşey olmadı ama onun yorgunluğu 1 ay gitmedi üzerimden. bu yüzden de sürekli tansiyonum çıktı. daha sonra başka doktora giderek tansiyon durumumu anlattım oda doplere girmem gerektiğini söyledi. doplere girdiğimde kasığımdaki sol damarın bebeği beslemediğini ve bunun sebebinin tansiyon ve stres olduğunu öğrendik. tabi gebeliğimin başından 5. ayına kadar eşimle boşanmanın eşiğine kadar geldik o derece streslerim vardı, sürekli evimde misafir vardı (buna evlendiğim gün bile dahil) çevremdeki insanlar anlayışsızdı, iş yerim hamile olduğum için beni çalıştırmak istemiyordu vs vs gibi durumlar. e hadi stresi atlattık diyelim ben bu tansiyonu nasıl dizginleyeceğim? şimdilik damardaki kasılmalar biraz azaldı gibi ama benim tansiyonum haftada 1 mutlaka çıkıyor ne yapmam gerek inanın bilmiyorum. doktorumda zaten o yüzden hala nasıl doğum yapacağımı bilmiyor. tiroidlerimden dolayı zaten çok kilolu hamile kaldım(102 kilo ile hamile kadım şu an 105 kiloyum) sezeryanda dikiş tutmaz diyorlar, e normal doğumda tanisyonum çıkarsa beyin kanamasından gidersin diyorlar ben bu tansiyonu napayım nasıl dizginleyeyim bana bi öneri verebilecek olan veya benim gibi bi durum yaşamış normal doğum yapmış olan varmı aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…