Hamilelik ile değişen eş :/

e canım daha ne olsun ki ? tam da dediğim gibi eşin sorumluluktan ve korkudan bu halde. içini karartma bak hamilesin diye söylemiyorum hamileliğimde bana bi altıncı his geldi :) bazı insanlarla ilgili cidden çok içimden gelerek emin konuşuyorum. eşin baştan tanıdığın gibi biri senin yaşadığın değişimleri, korkuları o da yaşıyor emin ol. bebeğini kucağına alıp hüngür hüngür ağladığında ben neler düşünmüşüm diyeceksin
İnşallah öyledir. Umarım ben bu psikolojiyle lohusaliga bodoslama bir giriş yapmam. Çünkü benim durumumu bir şekilde idare edebilirim. Ama bu durumu bebeğe yansitirsam herhalde bu sakin kadın gider icimden kocama karşı ne çıkar bilmiyorum :)

Ya arkadaşım bak her hamilelik kendine has bi dönem mesela ben yazını baştan okudum. Eşim eline bebek kıyafeti eşya vs alıp geldi mi? Hayır ve açıkcası bunu sorun etmedim hep beraber çıktık alışverise. Mesela karnımı severdi tamam ama kızım canım der miydi hatırlamıyorum bile. Biz sağlıkçıyız ama hamileyken ikimizde saf salak gibi bi şeydik 😄😄 mesela ben senin mesele yaptığın şeyleri hatırlamıyorum bile nasıldı diye ev taşıdık derken adam geldi karnımı doyurdu gitti karnımı doyurdu tatsız tuzsuz bi gebeydim yani ay karın sevelim ponçiklik yoktı gudubet gibiydik tüm samimiyetimle söylüyorum zaten zor geçti hep 😄
Gel gelelim doğum yaptım herşeyi ikimiz yaptık yıkadık pakladık yedirdik gazı mazı her şeyi yardımcımız yoktu. Eşim öyle bir baba oldu ki içinden çıktı adamın iç güdüsel ve kızımızla ilgilendikce öyle arttı ki. Başka bi boyuta evrildi. Artık anne baba versiyonumuzla tanıştık. Bu öyle basit bi dönem değil. Boşuna kendinizi üzmeyin
Ben biraz hassas birisiyim bu konularda. Kendim de hep dikkat eder sevgimi hissetirmeyi çok severim. O sebeple sevildiğimi hissetmeyi de çok seviyorum. :) ama cidden eşim çok değişti yani sürekli kendi içimde aklamaya çalıştım gebelikten böyle hissediyorum diye ama sonra baktım ki yok bu adama bisey olmuş. Bak sabahtan beri oda da tekim icerde oturuyor tek başına. Bir an geldi sana kahve yaptım dedi dur ben geleyim birlikte içelim dedim mutlu oldum. Mutfağa gittim benim kahvemi bırakmış masaya kendi kahvesini alıp odaya gitmiş tek başına. Yani bu dengesiz ruh hali beni de bitirdi artık Allah kerim bakalım nasıl bir patlama yaşayacağım 😊 Sizin adınıza çok mutlu oldum bu arada dilerim aileniz her gün mutlulukla dolar 💥

Neden sessiz kaldınız?
Yani onu da kendimle yıpratmak istemedim açıkçası. Ama yanlış yapmışım tabi ki. Bacaklarıma kramplar girerken ses cikarmamaya çalışıyordum ki sabah işe gidecek uykusuz kalmasın diye keşke yapmasaydım. Bangır bangır bağırıp kaldırsaydim diyorum şimdi.

İnşallah öyledir. Umarım ben bu psikolojiyle lohusaliga bodoslama bir giriş yapmam. Çünkü benim durumumu bir şekilde idare edebilirim. Ama bu durumu bebeğe yansitirsam herhalde bu sakin kadın gider icimden kocama karşı ne çıkar bilmiyorum :)
lohusayken kocandan nefret edeceksin :) nefes alışı bile batacak :D 2 saatte bir uyanıp bebeği besle, emzir, altını değiştir zaten zombi gibi bir şey olacaksın ama bebeğine karşı sevecen zombi :D ilk aylar zor geçecek hatta boşanmayı bile düşünebilirsin ama bebeğin 6 aylık falan olunca güleceksin bunlara. ben bebeğim bi haftalık falandı uyandım eşime bakıyorum ay diyorum bu adamın ne kadar kulağı yüzü falan büyük ya :D olmayan şeyleri görüyorsun uyuyo oluşu bile batmıştı bana sabah işe gidecek ben gece 3te tokatlayarak uyandırmıştım :D

Ben biraz hassas birisiyim bu konularda. Kendim de hep dikkat eder sevgimi hissetirmeyi çok severim. O sebeple sevildiğimi hissetmeyi de çok seviyorum. :) ama cidden eşim çok değişti yani sürekli kendi içimde aklamaya çalıştım gebelikten böyle hissediyorum diye ama sonra baktım ki yok bu adama bisey olmuş. Bak sabahtan beri oda da tekim icerde oturuyor tek başına. Bir an geldi sana kahve yaptım dedi dur ben geleyim birlikte içelim dedim mutlu oldum. Mutfağa gittim benim kahvemi bırakmış masaya kendi kahvesini alıp odaya gitmiş tek başına. Yani bu dengesiz ruh hali beni de bitirdi artık Allah kerim bakalım nasıl bir patlama yaşayacağım 😊 Sizin adınıza çok mutlu oldum bu arada dilerim aileniz her gün mutlulukla dolar 💥
Ya yukarıdaki üye gibi gaza getirmek istemiyorum ama bir şeyi merak ediyorum. Birlikte içelim dediniz ve duydu di mi eşiniz? 3 saniye sonra duymamış gibi kahveyi içeri bırakıp odasına mi gitti yani? Ben olsam tutup o bardağı duvara çarpmıştım mesela 🙄

lohusayken kocandan nefret edeceksin :) nefes alışı bile batacak :D 2 saatte bir uyanıp bebeği besle, emzir, altını değiştir zaten zombi gibi bir şey olacaksın ama bebeğine karşı sevecen zombi :D ilk aylar zor geçecek hatta boşanmayı bile düşünebilirsin ama bebeğin 6 aylık falan olunca güleceksin bunlara. ben bebeğim bi haftalık falandı uyandım eşime bakıyorum ay diyorum bu adamın ne kadar kulağı yüzü falan büyük ya :D olmayan şeyleri görüyorsun uyuyo oluşu bile batmıştı bana sabah işe gidecek ben gece 3te tokatlayarak uyandırmıştım :D
:)))) tokatlamak noktasında iyi yapmışsınız. :)) yani çok sagolun gerçekten birileri ile konuşmak çok iyi geldi bana 💥

Sana kahve yapması iyi ama sen hevesle. Dur beraber içelim dediğinde dikkate almaması kötü. Bu nasıl iş gerçekten anlamadım. Sanki senle aynı ortamda olmamak ona daha iyi geliyor gibi. Sanki senle aynı odada olursa hoşlanmadığı konularla yüzleşmek zorunda kalacağını biliyor, o yüzden kaçıyor gibi.

Ya yukarıdaki üye gibi gaza getirmek istemiyorum ama bir şeyi merak ediyorum. Birlikte içelim dediniz ve duydu di mi eşiniz? 3 saniye sonra duymamış gibi kahveyi içeri bırakıp odasına mi gitti yani? Ben olsam tutup o bardağı duvara çarpmıştım mesela 🙄
Yani duymuştur diye düşünüyorum. Ben de şok oluyorum her seferinde. Çünkü bana kahve yok galiba dedi ben de filtre kahve var dedim. Gitti alt dükkandan Türk kahvesi aldı. Kendisi filtre çok seviyor ama ben kafeini çok diye içemiyorum bu süreçte . Benim için aldı diye düşündüm. Sonra bi gittim adam yok. Yanına da soda koymuş bardağa ben çok severim yanında. Ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Gittim fincanim masanın üstünde tek başına duruyor. Ay sinirim bozuldu 😅

Bizde temas bağımlısı ve sevgisini çok gösteren bi çiftiz ama hamilelikte böyle değildik ben hassasta olmadım belki bununda etkisi bilmiyorum ama sizin eşiniz normaldir de demiyorum, bu süreçten etkilendiği belli bi durum. Adam bu yaşta siz hamile kaldınız diye triplere girmedi ki baba oluyor diye bu model bi şey oldu bence. Umarım doğum ile fabrika ayarlarına geri döner ☺️

Sana kahve yapması iyi ama sen hevesle. Dur beraber içelim dediğinde dikkate almaması kötü. Bu nasıl iş gerçekten anlamadım. Sanki senle aynı ortamda olmamak ona daha iyi geliyor gibi. Sanki senle aynı odada olursa hoşlanmadığı konularla yüzleşmek zorunda kalacağını biliyor, o yüzden kaçıyor gibi.
Yani patlamak üzere olduğumun farkında muhtemelen kaciyor benden. İnanın bu nasil iş ben de anlamadım.

Bizde temas bağımlısı ve sevgisini çok gösteren bi çiftiz ama hamilelikte böyle değildik ben hassasta olmadım belki bununda etkisi bilmiyorum ama sizin eşiniz normaldir de demiyorum, bu süreçten etkilendiği belli bi durum. Adam bu yaşta siz hamile kaldınız diye triplere girmedi ki baba oluyor diye bu model bi şey oldu bence. Umarım doğum ile fabrika ayarlarına geri döner ☺️
Umarım iş işten geçmeden döner ben de 5 sene bu günlerin lafını yaparak burnundan getiririm. Yoksa içim sogumayacak :)

Ya bana siz büyutuyorsunuz gibi geldi.ilk hamilelik eşinizle aranıza ilk defa mesafe girdiği için zorunuza gidebilir.insan alışıyor zamanla.cocuk doğduğunda bu hisleriniz artabilir bence çok beklentiye girip olaylara çok duygusal bakmayin

Ya bana siz büyutuyorsunuz gibi geldi.ilk hamilelik eşinizle aranıza ilk defa mesafe girdiği için zorunuza gidebilir.insan alışıyor zamanla.cocuk doğduğunda bu hisleriniz artabilir bence çok beklentiye girip olaylara çok duygusal bakmayin
Yapı olarak böyle birisi olsaydı derdim ki ben bu adamla evlendim tamam hep böyleydi. Ya da büyük bir kavgamız olsaydı. Ama yani eşi olarak bak bu konularda çok değiştin ben çok üzülüyorum diyerek defalarca konuştuktan sonra yine aynı davranıyor. Aslında abartmıyorum sadece çok fazla icsellestirdim. Eşim tamamen haksız ama bu süreçte benim yapmam gereken kendimi ve bebeği düşünmek. Yine de sizi dikkate alacağım beklenti girmeme konusunda

Siz şuanlık bi onu salın hatta söyleyin bunu seni saldım diye😄
Zaten dediğiniz gibi salmam daha hayırlı olacak. :) bebeğin eşyaları falan hazırlanacak biraz onlarla uğraşıp aklımı hafifletmeyi planlıyorum bakalım artık başarabilecek miyim :)

Erkekler bizim kadar bağ kuramıyolar bence. Yaradılışlarımız farklı. Kızıma hamileliğimi öğrenince eşim çok sevinmişti. O kadar gerisi gelmedi 😅 doğum sancımı çekerken bile iyi misin boşa çekme gel gidelim sezaryenle alsınlar falan diyodu hala unutamıyorum, sinirleniyorum. Şimdi 31 haftalık oğluma hamileyim testi pozitif görünce bile çok daha farklı sevindi, Bu gebeliğimde bebişle konuşuyo kendi gelip elini koyuyo karnıma. Çünkü babalığın ne olduğunu kızımla öğrendi. Çokda güzel bir baba oldu. Üzülmeyin babalığı tadınca değişecek ☺️

Erkekler bizim kadar bağ kuramıyolar bence. Yaradılışlarımız farklı. Kızıma hamileliğimi öğrenince eşim çok sevinmişti. O kadar gerisi gelmedi 😅 doğum sancımı çekerken bile iyi misin boşa çekme gel gidelim sezaryenle alsınlar falan diyodu hala unutamıyorum, sinirleniyorum. Şimdi 31 haftalık oğluma hamileyim testi pozitif görünce bile çok daha farklı sevindi, Bu gebeliğimde bebişle konuşuyo kendi gelip elini koyuyo karnıma. Çünkü babalığın ne olduğunu kızımla öğrendi. Çokda güzel bir baba oldu. Üzülmeyin babalığı tadınca değişecek ☺️
Yani normalde ben ikinci çocuğu düşünüyordum çok geçmeden. Çünkü yumurtaliklarim da problem olduğundan aniden ameliyata falan alıyorlar çok yoruldum artık surekli yumurtaligimi alabilirler endişesinden. Ama bu süreçte o kadar yıprattı ki eşim beni değil ikinci çocuk boşamayı düşünüyorum:)

Zaten dediğiniz gibi salmam daha hayırlı olacak. :) bebeğin eşyaları falan hazırlanacak biraz onlarla uğraşıp aklımı hafifletmeyi planlıyorum bakalım artık başarabilecek miyim :)
Kesinlikle salın zaten o kendi kendine yolu bulucaktır. Daha kocanız lohusa olacak bir sürü iş var 😂😄 boşverin kendinize ilişkinize bi 3 ay verin doğum olsun 40-45 günü atlatın sağlıklı inşallah sonra bi bakın. Burada astım kestim boşa şöyle böyle diyenlere bakmayın.
Sadece sağlık ile ilgili ikilemde kalırsanız kocanızda eror modda olursa beklemeyin triplenmeyin yada o an anlasın beni moduna girmeyin kesinlikle tıbbı yardım alın. En kötü ikilemde kalırsanız arayın dr.a danışın bu acil bi durum mu diye

Kesinlikle salın zaten o kendi kendine yolu bulucaktır. Daha kocanız lohusa olacak bir sürü iş var 😂😄 boşverin kendinize ilişkinize bi 3 ay verin doğum olsun 40-45 günü atlatın sağlıklı inşallah sonra bi bakın. Burada astım kestim boşa şöyle böyle diyenlere bakmayın.
Sadece sağlık ile ilgili ikilemde kalırsanız kocanızda eror modda olursa beklemeyin triplenmeyin yada o an anlasın beni moduna girmeyin kesinlikle tıbbı yardım alın. En kötü ikilemde kalırsanız arayın dr.a danışın bu acil bi durum mu diye
Evet o konuda haklısınız. Zaten son süreç hiç riske atamam beni anlasın diye bekleyerek. Doğumdan sonra süre vereceğim kendime de ona da eğer devam ederse ben böyle yapamam diyerek net bir şekilde bitirmeyi konuşacağım duzelirse de kinim geçsin diye artık burnundan getiririm. :) çok teşekkür ederim yazdığınız için. İlk başta yazarken ağlıyordum ama birileri ile dertleşmek iyi geldi sakinlestim gerçekten 🫠

İnanamayacaksın ama oğlum 32 aylık diyim bak 3 yaşıns girmek üzere hala benim uykumu alamadığım bi sabaha uyandıysak eşimin uyuması bana batıyor 😂 ki 2 yaşına girince bizim çocuktan bi deccal çıktı çok afedersiniz uykuya geçmeyi reddediyordu yeni yeni düzeliyor ne eşim uyuyordu ne ben hani adam ben uyuyamazken kendi uyudu gibi bi durumda yok ama sabah uyuyabiliyor olması beni geriyor hala 😂

Back
X