Arkadaşlar bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var

Annesininbitanesikizim

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2023
37
40
3
26
Daha önceden konu açmıştım. Eşim kumar bağımlısı. 3 yıldır hep borç ödüyor ve eve para vermiyordu. Kayinbabamin eve aldiklariyla geçiniyorduk. İşin özü güvenimi kaybettiğim için avukata boşanmak için vekâlet verdim. Biz aslında Antep'te yaşıyoruz. Fakat annem İstanbul'da olduğu için ben yanına geldim ve yaşamıma burda devam edeceğim. Çalışmak ve kızımı geçindirmek için burda olmam gerek. Eşim ise bugün aradı ağlayarak nolur beni kızımla ayırma onu görmeden yaşayamıyorum. Antep'te yasa diyor bende orda yaşamanın mümkün olmadığını ama asla ikisinin gorysmesine engel olmayacağını bilakis destek placagimi ne zaman isterse görebileceğini gerekirse arada ben getirebilirim dedim. Arkadaşlar bu duruma cok üzülüyorum. Ben ona haksızlık yapmıyorum değil mi. Evladından ayırmak değil derdim. Sadece yaşamıma devam etmek için annemle olmalıyım kızım daha çok küçük. Ne olur akıl verin

En doğrusunu yapıyorsun bence. Zaten istediği zaman gelip görür ki sende götürebilirim demişsin daha ne olsun. Kesinlikle bağımlılıkları olan biriyle bırakma çevrenizde de sürekli dolanır durur uzak durmak en iyisi

Kızını okadar cok seviyorsa 3 yıldır size eziyet etmeseydi ,ihtiyaçlarınızı karsilasaydi.dogru yoldaşın.haksizlik fln yok.kumara vereceğine kızını görmek isteyince binsin gelsin

Eşim ise bugün aradı ağlayarak nolur beni kızımla ayırma onu görmeden yaşayamıyorum.
Boşanmak ile çocukla ayırmanın ne alakası var adam olsaydı da kumar oynamayıp o evine baksaydi. Bildiğin manipüle ediyor ağlamalarına inanmayın. Uzun Tatillerde babanın yanına gider görüntülü konuşurlar.

İbb nin çok güzel kreşleri var. Çocuğu kreşe verip, sen çalışırsın. Hem annenlere de para verirsin. Elin pis kumarbazının eziyetini çekeceğine istanbul'da ailenle yaşa.

Kocan çok isterse, düzelsin, işini gücünü istanbul'a alsın ileride.

Kocan önce baba olsaymış, evladı için düzgün işte çalışıp ona baksaymış. Birde çocuk için duygu sömürüsü yapıyor.

Ya duygu sömürüsü zerre inanmıyorum
Çocuğunu eşimi seven adam daha bilinçli olur düşünür davranışlarının neye mal olacağını
Hayatınıza devam edin bu adam sizi dibe çekiyor yetmiyor kızınada aynı şeyi yapıyor

Bir de her şeyin en ortasından bakalım : her ne kadar görüşmeye götürsen de sınırlı hakkı olduğu için bir akrabasına gidip kalıp dönecek havası olacak tabi bu bir gerçek aynı evde yaşamakla gidip kalıp bir iki gün 1 hafta neyse işte Farklı bunlar. Baba kız bağını da etkiler babada da aynı his oluşur kızda da. Babası kızına şimdiye kadar ilgili değil de bu karardan sonra bu şekilde konuşuyorsa zaten çok bi bağ olmadığından etkilemez. Ama boşanmayı kesin olarak göze aldıysanız sizin için en doğru şey ayaklarınızın üzerinde durmak çocuğunuza ancak bu şekilde iyi bir anne olabilirsiniz.

Ya baştan düşünseydi 3 yıl şans vermişsiniz.
Kimse çocuğunun babadan veya anneden uzak yaşamasını istemez.
Siz de zaten sonuna kadar bunu istemeyip direnmişsiniz şimdi ciddiyetinizi görünce bir aydınlanma gelmiş sanki adama.
Yersek.
Kendisi İstanbul’a gelip çalışsın çocuğunun yaninda olmak ve sürekli görmek istiyorsa madem.
Haklısınız.

Ailesi beni aramış tüm borcu biz üstlendik siz sıfırdan başlayın kızım diyor. Bende ben kararımı verdim bundan sonra dönüşü yok dedim kızlar
Sıfırdan borçlanır bu adam.

Belki hatırlayan vardır burada kumar bağımlısı bir kadın vardı sanırım doktordu. Kartına eşi el koymuştu 200₺ gibi bir miktar harçlık veriyordu. Kişinin konuları doğru mu bilemem ama gerçekten de ellerinde artacak azıcık bir para kalınca direkt kumara yatırıyorlar.

Siz aynen böyle devam edin.

Biliyorum boşanmak zor.
Çocuk varken boşanmak çok zor.
Ancak bu adamla gereksiz iletişime girdiğiniz sürece toparlanmanız gecikecek ve olan sadece size olur.
Çocuğu bahane ederek benimle iletişime geçiyor. Bugün kendime yeni bir telefon numarası aldim ve asla ona vermedim.

Eşinin ailesi eğer sabancılar gibi değilse, torunlarının geleceğine verecek sağlam bir tapulu evleri yoksa -kendi oturdukları ev haricinde-, boşanmak dışında sizin başka çözümünüz yok. Sizin masrafınız olur, çocuğun olur nereye kadar kaynananlar size bakacaklar? Nasıl bakacaklar. Bir kendi paranı alıp, o parayla kendi annenin evinde oturmak var, birde kaynananın parasıyla kumarbaz adamla uğraşmak var. Bakma şimdi boşanma diye sana iyiler. Bu böyle yardım sürmez yakında seni kötü bilirler üç kuruş para vermezler. Olan çocukla sana olur.

3 senedir böyle dediniz.
3 senedir boşanıyorum bitti deyip ailenizin yanına kesin kararlı olarak ilk gidişiniz mi?
Hayir annemle babam ayrı benim. Bir kere siddeli kavgamız da babamın yanına dönmüştüm fakat dava açmamıştim. İlk defa annemij yanına geldim ve vekâlet verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…