arkadaşlar bilgiye ihyitacım var...

solmazmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
6
1
36
35
8 yıllık evliyim ve cocugumuz olmuyor doktora gittiğimizde eşimde hiç canli veya ölü sprem olmadığını öğrendik genetik tahlilleride kısırlık çıktı ama doktorumuz bize tek bir şansımızın oldugunu soyledi tam orada tedaviye başlayacaktık ki hastane kapatıldı ohal durumundan şimdi antalya tüp bebek merkezine gittik murat beye o bize diğer doktorumuzun söylemediği bir tedavi söyledi ilaç verdi eşime ama benım aklımdabu durumda olan kimse varmı süreç nasıl olacak çok endişeleniyorum...

Cnm ameliyatla sperm bulunuyor ameliyat oldu mu esin?
ne tedavisi oluyo tam olarak ilaç tedavisi mi??

ameliyat olmadı o kapatılan hastane direk amelşiyat yapacaktı ama bu antalya tüp bebek merkezindeki murat bey önce ilaç tedavisi verdi 2 aylık sonra tahlil yapıp ya hemen ameliyata alacak ya da 1 ay daha ilça tedavisi dedi..

İnşallah ameliyata gerek kalmaz cnm ama üzülme ameliyat çok basit olursa da korkma Allah sağlıklı bebisler versin insallah

eşin tese ameliyatı olacak büyük ihtimalle mikro enjeksiyon ile tüp bebek yapacaklar.inşallah tutar.doğal beslenmeye çalışın elinizden geldiğince.sperm yumurta gibi açık bilinen sorunlarda tüp bebek başarı oranı yüksek.sebebi olmayan kısırlıklar zor ne ile savaştığını bilmiyorsun.

teşekkür ederim arkadaşlar bu siteye daha yeni üye oldum bi çok şeyi bilmiyorum peki bu konuyu bilen yaşayan birileri var mı? ve ben onlarla nasıl iletişime geçerim?

Merhaba, benim kaynımla eşi de aynı sizin anlattığınız durumdayadı. Karı koca birlikte bir özel hastanede tedaviye başladılar. yengemin standart tüp bebek tedavisine başlanarak ilaçlarla birden fazla yumurtası büyütüldü. Yumurtalar istenilen büyüklüğe geldiğinde operasyonla yumurtaları toplandı. eş zamanlı olarak kaynım da ameliyata alındı ve testislerinde canlı sperm aranarak bulunan 7 tanesi alındı. Aynı gün bu toplanan yumurtalar ve spermler döllenerek toplamda 6 tane embriyo oluşturuldu. şimdi bir kızları var. Tedavi kısaca bu şekilde.

benimde ilk hastanem aynı bu yöntemi söyledi yeni doktorum ise spremlere genetik tahlilm yapıyorum çünkü sizin kısırlık genetik görünüyor bu nedenle spremlerinde genetiğinde bir hastalık olabilir ben rast gele yapmam dedi kesinlikle incelemem lazım dedi o yüzden sağlıklı sprem bukurlarsa beni öyle hazırlayacaklarını söylediler.. benimde aklımda soru işaretleri oluştu internetten araştırdığım kadarıyla spremler dondurulduğu zaman ölüyormuş doktorumuza bunu sordugum zaman biz çok ileri teknoloji kullanıyoruz dondurma tekniklerimiz farklı dedi.. bu işlemler için benım çok fazla imkanım yok yanlış birşey yapılırsa diye korkuyorum...

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...a-dertleselim.160345/page-16272#post-47413325

erkek faktörü/erkek infertilitesi forum başlığında birçok konu var belki oralarda soruna daha yardımcı olurlar canım..
benimde ilk hastanem aynı bu yöntemi söyledi yeni doktorum ise spremlere genetik tahlilm yapıyorum çünkü sizin kısırlık genetik görünüyor bu nedenle spremlerinde genetiğinde bir hastalık olabilir ben rast gele yapmam dedi kesinlikle incelemem lazım dedi o yüzden sağlıklı sprem bukurlarsa beni öyle hazırlayacaklarını söylediler.. benimde aklımda soru işaretleri oluştu internetten araştırdığım kadarıyla spremler dondurulduğu zaman ölüyormuş doktorumuza bunu sordugum zaman biz çok ileri teknoloji kullanıyoruz dondurma tekniklerimiz farklı dedi.. bu işlemler için benım çok fazla imkanım yok yanlış birşey yapılırsa diye korkuyorum...

Spermlerde dondurulabiliyor canım ve ölmüyorlar merak etme. Benim kanser tedavisi görecek bi erkek akrabam kemoterapi öncesi spermlerini dondurttu, şimdi iyileşti çok şükür tüp bebeğe başlıycaklar. Ama tabi dondurma için merkezin iyi bir laboratuvara sahip olması şart. Ayrıca eşinde genetik sorunu olduğu için kesinlikle embriyolara genetik test yapılması şart. Normalde bile iki sağlıklı bireyin döllenen embriyosunda genetik sorun olabiliyorken, sizin işi hiç riske atmadan transfer yaptırmanız lazım. İnş tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Back
X