arkadaşlar bir bakar mısınız?

ELZBDE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
265
4
46
39
İçel Mersin
slm...
ben şu an 37 haftalık hamileyim.kısmetse on gün sonrasına sezeryan tarihimizi aldık.hamileliğim boyunca sigarayı bıraktım çok zorlandm ama bebek için ağzma bile sürmüordum.
ama son bir aydır kendime hakim olamıyorum ve o kdr içmememe rağmen son bir aydır günde 2 tane sigara içiorum maalesef irademe resmen yenik düştüm ve vicdan azabı çekiorum...
size sormak istediğim konu doktorum bugün bebeğimn kilosunun 3.200 gr ve 37.hftaya göre gayet iyi olduğunu söyledi.ama internetten yaptığım bikaç araştırmaya göre sigara içilen gebeliklerde hamileyken kilosu normal görünen bebekler düşük kilolu doğuyormuş.doğumdan önce söylenen kilosuyla arasında çok fark olur mu?

hem bebeğim için üzülürüm hem de ailem eşim filan kmse sigarayı içtiğimi bilmior o yüzden de çekiniorum.ameliyata grerken anestezi uzmanına sgara içmiorum demek zorunda kalacm mecburen çnkü eşim yanımda olacak.
off allahım kafayı ycem ne güzel bırakmıştım neden devamını getiremedim (((

( nolur bana bebeğni sevseydn içmezdn filan dye şeyler yazmayın inanın o kdr çok uğraştım ki o kdr ay direndim ama şmdi bildiğiniz sigaraya aşeriyor gibiyim.2 tane içiyorum en fazla ama onda bile daha fazlasını içmemek için savaşıyorum kendmle )

ne desem bilemedim ama doğumdan sonra da emzireceksin bebeğini. şimdi içiyorsan bu, doğumdan sonra giderek artış gösterebilir.
Allah kolaylık ve irade gücü versin...
kendini oyalamaya çalışsan? son zamanlardasın gezmek biraz zor olabilir ama mesela yanında sürekli birileri olabilir. yoksa bile arkadaşlarını, sevdiklerini yanında bulundurmaya çalışabilirsin. sinemaya, tiyatroya gidip güzelce vakit geçirebilirsin. onun haricinde meyve, kuruyemiş vs yiyebilirsin. ve en önemlisi kendinin sigaradan daha güçlü olduğuna inandır :) bunu yapabilirsin, çünkü bir annede ya da anne adayında bu güç vardır eminim :)
bebek çok savunmasız... başarabilirsin inanıyorum :)

Son düzenleme:

cevapladğn için çok teşekkr ederim.ama ztn 9 gün kaldı bebeğm etkilenecği kdr etkilendi benm yüzümden.inşallah başarabilirim dediğin gbi...düşük kilo durumuyla ilgili bir bilgin var mı peki ???

cevapladğn için çok teşekkr ederim.ama ztn 9 gün kaldı bebeğm etkilenecği kdr etkilendi benm yüzümden.inşallah başarabilirim dediğin gbi...düşük kilo durumuyla ilgili bir bilgin var mı peki ???

rica ederim :) inşallah...
kilo hakkında pek bilgim yok ama şu an ölçülen kilosundan farklı olacağını düşünmüyorum. hem zaten içmeyeceksin ki telaş yapma

rica ederim :) inşallah...
kilo hakkında pek bilgim yok ama şu an ölçülen kilosundan farklı olacağını düşünmüyorum. hem zaten içmeyeceksin ki telaş yapma

:))) şu son günler kocamı işe göndermesem mi napsam.sigara içtğmi bilmior ya en azından kendmi tutamama gbi bir durumum da olmazzz

:))) şu son günler kocamı işe göndermesem mi napsam.sigara içtğmi bilmior ya en azından kendmi tutamama gbi bir durumum da olmazzz

aslında öyle bir fırsatınız varsa çok iyi olur tabi ama zor olursa başka biri de yanında durabilir. :) bir de evde, çantanda hiç bir yerde sigara bulundurma. sigara alınacak yer yakınında da değildir umarım?

eşim bana içirmior kendisi içtiği için evde sürekli karton karton sigaraları var maalesef ...hep de ortalık yerde bırakıor maksadı beni denemek ortalıkta sgara olduğu halde içmeden durabildiğimi görmek ama bilmio ki ben onları gördükçe dha da iştahlanıorum:)

onları yok et o zaman. hatta eşine söyle bence hiç bırakmasın evde. zaten hamilesin denemek de neyin nesi! hani normal zamanda bırakmaya çalışan bir kişi olsan, denemeler belki olabilir ama o bile olmaz ya. kendisine bir sorsan sigarayı bırakması gerekse ve ortalıkta sigara paketleri olsa, nasıl hissederdi acaba kendini? ve sen ek olarak hamilesin.
içmeden durabildiğini görme çabaları için bence hiç sırası değil. istersen bunu ona güzel bir şekilde açıklayabilirsin. zorlandığını vs... seni anlayacaktır :)

Cnm dogum stresinden dolayimi acaba tekrar basladin?

Biraz fazla icsen anliyacam ama ikicik icin deyer mi? yani kendini oyle motive etsen ha hic icmemisim ha iki icmisim gibierine.

Aserme gibi demissin biliyorum zor ama neleri feda ettik bebeklerimizi bu son haftalarina saglikla sihhatle getire bilmek icin surda sayili gunlerin kalmis birazcik daha sabretsen?

Rabbim sabir ve yardimcin olsun. Simdiden hayirli saglikli dogumlar nasipe etsin ALLAH.

Bu arada kilosu cok normal kendini bu konudada uzme olur mu?

canm çok doğru söylüorsun neler feda edioruz bebeğimz için ama şu lanet sigara nasıl bşymiş akıl sır erdiremiorum artık.dediğin doğru olabilir doğum stresm de başlamış olabilr.pek farknda olmasam da çok gerginleştğmi de söylüor etrafımdakiler.

allah hepmzn yavrularnı bizlere bağşlasn inşallah. teşekkr ediorum yorumladığınz için....

yargılayacak değilim, her şey vicdanın ve senin aranda...yine de tekrar düşün, kanınla besliyorsun bebeği, kandaki oksijen oranı sigarayla düşüyor. kilosu değil önemli olan, ciğer gelişimi. sigarayı gebelikte bıraktım ama 2600 g doğurdum. ciğerlerinin gelişimini engelleyip onu bronşit ve astım konusunda diğer bebeklerden daha çok riske sokuyorsun.kilodan yana korkma bence, bunlardan kork.bir de anestezi uzmanına doğruyu söyle.en azından doğumhanede eşin yokken son bir aydır içtiğini ve miktarını ver. anestezi şakaya gelmez.vereceği miktarı bile etkileyebilir söylemen.

çok doğru sölüorsun..bugün içmedim doğuma kadar da içmem inşallah... şmdye kdr içtiklerm yeternce zarar vermştr gerçi bebeğe (
allahm inşallah sağlıklı b çocuk olur yoksa ben bu vicdan azabıyla geberir giderm kesin

zararın neresinden dönersen kardır. bak hele bir doğsun, onun mis kokusunu çek içine, o zaman net anlayacaksın beni. inan ki değmez. her şeyden tiksinen ben 9 ay sigaraya aş erdim, biliyorum ki bir tane yaksam sen gibi iki tekle de kalmazdım. az kalmış sabret, hatta tut kendini, emzirirken de içme çünkü süte geçecek...sağ salim, kolayca geliversin kuzun. insan son demlerde strese giriyor, bilmediği bir şey sonuçta. benim de ilk doğumumdu, her şeye zırlar olmuştum son haftalarda. korkma desem de korkacaksın biliyorum, ya o olursa ya şu olursa diye kendini yiyeceksin. yaşamının en unutulmaz anı olacak ama. etrafında pozitif kişiler olsun. nette eğlenceli sayfalara bak, neşeli müzikler dinle. bir de uğraşır mısın bilmem de el işi yap. elin boş kalmayınca sigaraya da gidemiyor :)))

tutacm kendmi kesn kararımı verdm:S
allah sağ salim kucağma almayı nasip etsn başka bşy istemiorum.sna da çok teşekkr ediorum çok güzel motive ediorsun insanı...

anastezi uzmanına yalan söylemek mi
Bu yapacağın şey hem bebeği hemde seni riske atmak olmaz mı?

anastezi uzmanına yalan söylemek mi
Bu yapacağın şey hem bebeği hemde seni riske atmak olmaz mı?

doğru sölüyorsun fakat doktorum da sgara konusunda çok katı.tek bir sgara içen hastaya bile bakmayı bırakıyor.anlayacğn ben şu an çok zor durumdaym bu kdr şeyi bile bile bırakamdım şu lanet şeyi.ve orda bilinirse hem ailemle hem de doktorumla sorun yaşanacak.nasıl bu işin içinden çıkacam hiç b türlü çkış yolu bulamıyorum ((

arkadaşlar bişey paylaşmak istiyorum sezeryan doğumda doktorunuz bebeği dünya ya getirirken anne sigara içtiyse bunu anlıyormuş çünkü bebeğin etrafını saran zarın rengi daha farklı oluyomuş ben öyle duydum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…