- 13 Haziran 2021
- 125
- 609
- 23
- Konu Sahibi TravisScott
-
Gecmis olsun. Cift doz Sinovacliyim. 8. Gunumuzu geride biraktik.Dün test vermiştim bugün pozitif olduğumu öğrendim. Covid-19’dan bahsediyorum. Hafif seyrediyor. İki doz biontechliyim. Sabah yalnızca kas ağrısı varken akşama doğru koku duyumun biraz biraz kaybolmaya başladığını fark ettim. Keskin kokuları alabiliyorum ancak az yoğunluktaki kokuları, hayır. Covid geçirenler siz yaşadınız mı böyle bir durum? Zamanla düzelecek endişe etme dedi arkadaşlarım ama bilemiyorum. Düzelebilir bir şey değil mi? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı bir de?
Öncelikle geçmiş olsun. Ben koku hissimi kaybedince anlamıştım virüse yakalandığımı. Bende yanılmıyorsam 5 gün sonra gibi yavaş yavaş geri gelmeye başladı. ( Önce keskin sonra yakındaki kokular en son ortamın kokusu.)
Eşimin biraz daha uzun sürdü ama neticede geldi.
Beni koku denenemem konusunda ikaz etmislerdi. Özellıkle kolonya vb. keskin kokuları "Acaba koku alıyor muyum?" diye sürekli denememek gerekmis.
Bende salı öğrendim pozitif olduğumu. Şuan koku ve tat kaybım yokDün test vermiştim bugün pozitif olduğumu öğrendim. Covid-19’dan bahsediyorum. Hafif seyrediyor. İki doz biontechliyim. Sabah yalnızca kas ağrısı varken akşama doğru koku duyumun biraz biraz kaybolmaya başladığını fark ettim. Keskin kokuları alabiliyorum ancak az yoğunluktaki kokuları, hayır. Covid geçirenler siz yaşadınız mı böyle bir durum? Zamanla düzelecek endişe etme dedi arkadaşlarım ama bilemiyorum. Düzelebilir bir şey değil mi? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı bir de?
Öncelikle geçmiş olsun yeni atlattık benim alerjik astımım olduğu için daha çok ağrılarım oldu sırt böbrekler ve mide ağrılarım artık dayanılmayacak derecedeydi neyse ki geçti..bizde hiç koku ve tat alma duyusu gitmedi covidi atlatınca benim ağlama krizlerim başladı panik atak oldum ve tabiki depresyon..mız mız herşeye ağlayan biri asla değildim ama şu birkaç gündür gerçekten durup durup ağlıyorum depresyondayım..araştırdığımda da zaten oluyormuş depresyon olayları..Dün test vermiştim bugün pozitif olduğumu öğrendim. Covid-19’dan bahsediyorum. Hafif seyrediyor. İki doz biontechliyim. Sabah yalnızca kas ağrısı varken akşama doğru koku duyumun biraz biraz kaybolmaya başladığını fark ettim. Keskin kokuları alabiliyorum ancak az yoğunluktaki kokuları, hayır. Covid geçirenler siz yaşadınız mı böyle bir durum? Zamanla düzelecek endişe etme dedi arkadaşlarım ama bilemiyorum. Düzelebilir bir şey değil mi? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı bir de?
Teşekkür ederim şimdi baktım, umarım bunlara gerek kalmaz şu an aşırı panik durumundayım. Kokuyu ve tat duyum çok keskindi. Yemek tuzluysa bile kokusundan anlardım öyle söyleyeyim. Gerçekten aşırı stresliyim.Benimki sadece iki gün sürdü ve sonra yavaş yavaş geldi. Kardeşiminki ise bir yıl sürdü daha yeni geldi maalesef.
Bu hesaptan doktorların verdiği tavsiyelere bakabilirsiniz. https://twitter.com/parozmi?s=21
Merhabalar öncelikle. İnsan kendi başına gelmeden anlamıyor. Koku tat kayboldu dediğinde insanlar biraz da abartı diye düşünüyordum ne yazık ki öyle değilmiş… özür dilerim rahatsızlık verdiysem konumla. Teşekkür ederim yine de.neredeyse herkeste olan semptomu söyleyip siz yaşadınız mı demek de ne bileyim yani. 2 yıl oldu ve herkes biliyor tat ve koku kaybı olabileceğini
Umarım en yakın zamanda gelir. Ben kokuyu kaybedip bir doktor tanıdığımızı aradığımda "Kokuları deneme, alıp almadığını sürekli kontrol etme." diye uyardi. Denemenin olumsuz bir etkisi olabiliyordur belki de. Bir kulak burun boğaza mı danışsaniz acaba?Koku egzersizi sürekli yaptım. 9. Gün gitmişti. 5 ay oldu neredeyse hala gelmedi
Umarım en yakın zamanda gelir. Ben kokuyu kaybedip bir doktor tanıdığımızı aradığımda "Kokuları deneme, alıp almadığını sürekli kontrol etme." diye uyardi. Denemenin olumsuz bir etkisi olabiliyordur belki de. Bir kulak burun boğaza mı danışsaniz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?