Arkadaşlar biraz panikledim sanırım

TravisScott

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
125
609
23
Dün test vermiştim bugün pozitif olduğumu öğrendim. Covid-19’dan bahsediyorum. Hafif seyrediyor. İki doz biontechliyim. Sabah yalnızca kas ağrısı varken akşama doğru koku duyumun biraz biraz kaybolmaya başladığını fark ettim. Keskin kokuları alabiliyorum ancak az yoğunluktaki kokuları, hayır. Covid geçirenler siz yaşadınız mı böyle bir durum? Zamanla düzelecek endişe etme dedi arkadaşlarım ama bilemiyorum. Düzelebilir bir şey değil mi? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı bir de?

Öncelikle geçmiş olsun. Ben koku hissimi kaybedince anlamıştım virüse yakalandığımı. Bende yanılmıyorsam 5 gün sonra gibi yavaş yavaş geri gelmeye başladı. ( Önce keskin sonra yakındaki kokular en son ortamın kokusu.)
Eşimin biraz daha uzun sürdü ama neticede geldi.

Beni koku denenemem konusunda ikaz etmislerdi. Özellıkle kolonya vb. keskin kokuları "Acaba koku alıyor muyum?" diye sürekli denememek gerekmis.

Dün test vermiştim bugün pozitif olduğumu öğrendim. Covid-19’dan bahsediyorum. Hafif seyrediyor. İki doz biontechliyim. Sabah yalnızca kas ağrısı varken akşama doğru koku duyumun biraz biraz kaybolmaya başladığını fark ettim. Keskin kokuları alabiliyorum ancak az yoğunluktaki kokuları, hayır. Covid geçirenler siz yaşadınız mı böyle bir durum? Zamanla düzelecek endişe etme dedi arkadaşlarım ama bilemiyorum. Düzelebilir bir şey değil mi? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı bir de?
Gecmis olsun. Cift doz Sinovacliyim. 8. Gunumuzu geride biraktik.

4. Gun koku ve tat gitti. Hatta bugun kac gunde geri geldi diye sordum buraya. Aksam ustu hafiften geri gelmeye basladi. Bana doktorum sakin her seyi koklayarak kendini yorma, geri gelecek demisti. Tavsiyesine uydum.

Hepinize teşekkür ediyorum. Umarım tüm yakalananlar en az hasarla atlatır. Evet sürekli bir şeyler kokluyorum var mı diye demek yapmamak gerekiyormuş tavsiyelerinize uyacağım.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben koku hissimi kaybedince anlamıştım virüse yakalandığımı. Bende yanılmıyorsam 5 gün sonra gibi yavaş yavaş geri gelmeye başladı. ( Önce keskin sonra yakındaki kokular en son ortamın kokusu.)
Eşimin biraz daha uzun sürdü ama neticede geldi.

Beni koku denenemem konusunda ikaz etmislerdi. Özellıkle kolonya vb. keskin kokuları "Acaba koku alıyor muyum?" diye sürekli denememek gerekmis.

Koku egzersizi sürekli yaptım. 9. Gün gitmişti. 5 ay oldu neredeyse hala gelmedi :(

Bende salı öğrendim pozitif olduğumu. Şuan koku ve tat kaybım yok
Ancak zaman zaman iştahsızlık var. Öksürük kas ağrısı bel ağrısı kemik ağrısı ve bugün gelen regl ağrısı 🤦🏼‍♀️ . Kiminle de kulak tıkanıklığı yaşandığını duydum. Kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Öncelikle geçmiş olsun yeni atlattık benim alerjik astımım olduğu için daha çok ağrılarım oldu sırt böbrekler ve mide ağrılarım artık dayanılmayacak derecedeydi neyse ki geçti..bizde hiç koku ve tat alma duyusu gitmedi covidi atlatınca benim ağlama krizlerim başladı panik atak oldum ve tabiki depresyon..mız mız herşeye ağlayan biri asla değildim ama şu birkaç gündür gerçekten durup durup ağlıyorum depresyondayım..araştırdığımda da zaten oluyormuş depresyon olayları..

eşimin 2. gün tat koku kaybı gitti. kovid olalı da tam bir ay oldu, neredeyse karantinası bittikten bir kaç gün sonra tat koku geri geldi. panikleyecek bir durum yok, herkesin yaşadığı bir belirti

Bende tek belirti koku kaybıydı. Başka ne ağrı ne sızı ne grip hali, hiçbirini yaşamadım. Hiçbir şekilde keskin kokuları da alamıyordum ben. 10.günde koku duyum geri geldi. Geçici bir şey yani bu, kafanıza takmayın. Geçmiş olsun. 💐

Maalesef tat kaybı da yaşıyorum. Nasıl toparlayacağım bilmiyorum. İyice panik oldum. Rahatlatmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

panik olmayın
zamanla gelir, 3-4 güne gelen de var 6-7 aya gelen de...
sabahları gidip akşama doğru az az geldiği de oluyor.
yani belli bir aralıkta gelip tekrar gittiği oluyor, bu koku duyusu gelmeye başladığı anlamına geliyor.
ara ara kahve/kolonya/ parfüm/kekik gibi şeyleri koklayın, koku egzersizi yapın.

neredeyse herkeste olan semptomu söyleyip siz yaşadınız mı demek de ne bileyim yani. 2 yıl oldu ve herkes biliyor tat ve koku kaybı olabileceğini

Benimki sadece iki gün sürdü ve sonra yavaş yavaş geldi. Kardeşiminki ise bir yıl sürdü daha yeni geldi maalesef.

Bu hesaptan doktorların verdiği tavsiyelere bakabilirsiniz. https://twitter.com/parozmi?s=21
Teşekkür ederim şimdi baktım, umarım bunlara gerek kalmaz şu an aşırı panik durumundayım. Kokuyu ve tat duyum çok keskindi. Yemek tuzluysa bile kokusundan anlardım öyle söyleyeyim. Gerçekten aşırı stresliyim.

neredeyse herkeste olan semptomu söyleyip siz yaşadınız mı demek de ne bileyim yani. 2 yıl oldu ve herkes biliyor tat ve koku kaybı olabileceğini
Merhabalar öncelikle. İnsan kendi başına gelmeden anlamıyor. Koku tat kayboldu dediğinde insanlar biraz da abartı diye düşünüyordum ne yazık ki öyle değilmiş… özür dilerim rahatsızlık verdiysem konumla. Teşekkür ederim yine de.

Koku egzersizi sürekli yaptım. 9. Gün gitmişti. 5 ay oldu neredeyse hala gelmedi :KK43:
Umarım en yakın zamanda gelir. Ben kokuyu kaybedip bir doktor tanıdığımızı aradığımda "Kokuları deneme, alıp almadığını sürekli kontrol etme." diye uyardi. Denemenin olumsuz bir etkisi olabiliyordur belki de. Bir kulak burun boğaza mı danışsaniz acaba?

Umarım en yakın zamanda gelir. Ben kokuyu kaybedip bir doktor tanıdığımızı aradığımda "Kokuları deneme, alıp almadığını sürekli kontrol etme." diye uyardi. Denemenin olumsuz bir etkisi olabiliyordur belki de. Bir kulak burun boğaza mı danışsaniz acaba?

Bana da doktorum koku egzersizi tavsiye etmişti.
Nörolojiye gitsen iyi olur aile hekimim.
Uygun bir zamanda gideceğim artık.

Korkma canım bende koku tat kaybı yaşadım covid geçirdiğim dönem. 4. Gün gitti benimde yavaş yavaş 6. Gün kolonyanın kokusunu bile alamıyordum. Yaklaşık 1 hafta kadar böyle sürdü sonrasında yavaş yavaş geldi kokular. Allah şifa versin hafif atlatırsın inşallah. Bol bol su içmeye çalış çünkü virüsü idrarla atıyormuşuz vücuttan. Bana içtiğim suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklememi söylemişti doktorum. Birde çam kozalağı şurubu bulabilirsen ciddi anlamda rahatlatıyor. Çok geçmiş olsun🌼

Back
X