Arkadaşlar boşanmalımıyım artık çok yanlızım nolurr yardım edin çıkmazdayımmm..

onuda yaptım bu kezde doğru olanlar aslında bunlarmış gibi davrandı gene anlamadı işine öylesi geldi::(

adamı değiştiremeyeceğine göre?

üzülme darılma ama adam aşık olsa bi nebze senın isteklerini yapar böyle bi durum olmadığına göre sen kabullenmeyi dene yoksa başka yol var mı?

senı kaybetmekten dahi korkusu yok çünkü senı kaybetmeyi hiç yaşamamış onu hiç korkutmamışsın.

hani denemiş olsaydın adamın tepkisini görür ona göre davranırdın

sen şimdi çekip gitsen senı döndürmeye çalışmaz mı?

Bu arada konuşuncada sabit cümleleri neyin eksik neyi paylaşamıyosun ailemi kabullenmiyosun bu yuvayı yıkmak için elinden geleni yapıyosun git ozaman boşanalım üzülemme şu saatten sonra artık:::(

adamı değiştiremeyeceğine göre?

üzülme darılma ama adam aşık olsa bi nebze senın isteklerini yapar böyle bi durum olmadığına göre sen kabullenmeyi dene yoksa başka yol var mı?

Senı kaybetmekten dahi korkusu yok çünkü senı kaybetmeyi hiç yaşamamış onu hiç korkutmamışsın.

Hani denemiş olsaydın adamın tepkisini görür ona göre davranırdın

sen şimdi çekip gitsen senı döndürmeye çalışmaz mı?

psikolojisine göre belki tehtit eder belkide hiç umursamaz yada gelme bitti bu iş der..geçen konu açıldı yine asarım keserim,başka bi zaman ayrılalım ozaman başka bi zaman hiç dinlemedi bile öyle gidiyo işte..

Bu arada konuşuncada sabit cümleleri neyin eksik neyi paylaşamıyosun ailemi kabullenmiyosun bu yuvayı yıkmak için elinden geleni yapıyosun git ozaman boşanalım üzülemme şu saatten sonra artık:::(

bunlar aile içinde hergün görüşse de birbirlerinden bıkmayan tipler mi?

yani hani her gün her gün gitseniz eşiniz kendi ailesinden bıkmaz mı?

bir yere kadar kendi ailesi de bıktırı insanı insan kendi evinde olmak ister

acaba ben ailene karşı değilim onları çok seviyorum numarası yapsanız işe yaramaz mı?

bunlar aile içinde hergün görüşse de birbirlerinden bıkmayan tipler mi?

Yani hani her gün her gün gitseniz eşiniz kendi ailesinden bıkmaz mı?

Bir yere kadar kendi ailesi de bıktırı insanı insan kendi evinde olmak ister

acaba ben ailene karşı değilim onları çok seviyorum numarası yapsanız işe yaramaz mı?

her gün her saat her an bağımlı yaşayan kalpleri bir akılları birr fikirleri bir olan ailelerden canım aynen öyleeeeee...

aile içi meseleleirinizden kesinlikle kv ye bahsetmeyin. kendi kararlarınızı kendiniz alın. eşin de bunu yapmalı. örneğin tatile gidtmek istediğinizdeen bile bahsetmeyin onlara. tatilinize gidin. dönüşte bile söylemek zorunda değilsiniz. ha öğrenirlerse "bir arkadaşa gittik" veya ne bileyim başka biley söyleyin. tek başınıza aile olamadıktan sonra müdahale eden çok olur. anlaşılan eşiniz bunu başaramamış.

onuda yaptım bu kezde doğru olanlar aslında bunlarmış gibi davrandı gene anlamadı işine öylesi geldi::(

ben senı anladım anladım ne ıyı anladım hemde..bu benım esımdede vardı annesı babası yanlış bıse yapsa bıle herkes bu yanlış desede yok o doğrudur yanı en ıyısını babası bılır..ya erkek dedıgın karısını nıe alıo bı başka hayat kurmak ıcın..bıde tek oğlanlarda bu cok var..tek erkekmı aılenın..aman aman..bende bunu esımde cozememıstım madem annenın babanın dedıgı olacak nıe evlendın benı sectın gıt ananın babanın dedıgını al ozaman deılmı? benım esımde nısanlıyken derdı bızım hayatımız olucak dıe evlendikten sonra bı duskunluk sureklı aıleye..bu degısmez bacım.cunku tek oğlan sende tek gelınsın.baska bıtane daha olsa onada gıderler gelırler ama senden başka saracak adam yokkı ıste offfff:(

öylemi dersiniz kızlar bir hayat daha doğablirmi benim için işte bayan olmak toplum yapısı işsizlik(işimide bunun için bıraktım geldim şimdi iş arıyorum bu arada) sürekli düşündürüyo beni ailemin yanına sığabilirmiyim iş bulabilirmiyim hayatım nasıl olur..bağımlı olmuşum farketmeden bu adama...bunları düşününce korkuyorum..

sevgili excada;
eski konularina soyle bir goz attim.son birkac aydir esinden yana oldukca sıkıntılarin var.bir kararsizlik,kafa karisikligi icinde oldugun belli.hepsinden once ozguven eksikligi yasiyorsun ki en kotusu...
benim konularimi da okursan oncelikli olarak seninle ayni dertten muzdarip oldugum icin (eski esimin ailesine bagimliligi nedeni ile) en sonunda aldatilmayi da yasadim ve 6 ay once anlasmali olarak tek celsede bosandim ve annemin yanina yerlestim.1 ay sonra isimden cikarildim ve hala daha calismiyorum.ilk aylar bende azda olsa ozguven eksikligi,issizligin bunalimi,yeni hayatima alisma zorlugu yasadim.hatta oyle bir an oldu ki neredeyse bosandigima pisman olacaktim.ama zaman ve sabir herseyin ilaci oldu benim icin.tabii en onemlisi ailemin ve arkadaslarimin destegi ile o gunleri atlattim hamdolsun.cok cok daha iyiyim.
eski kocami soracak olursan;
bosanmamizin 3. ayindan bu yana yalvarmakta bana tekrar bir araya gelmemiz icin.her defasinda reddettim.son aylarda iyice perisan bir duruma geldi."insanin once kendi ailesi karisi,cocuguymus" diyor.bir zamanlar ailesi icin beni zerre gozu gormeyen adam simdi benim 2 dudagim arasindan cikacak kelime ile ailesini bile silip atacak durumda.(beter olsun..!)
ama ben butun kopruleri yiktim canim ayagimin altina paspas olsa nafile artik.cunku gercekten cok yol aldim.isim olmamasi disinda hicbir sorunum yok hamdolsun.
uzun oldu kusura bakma ama diyecegim o ki;
bir an once ekonomik ozgurlugunu eline al ve sana deger vermegen insanlari (bu esin de olsa) hayatindan bir an once cikar.yoksa ilerde cok pisman olursun gecen yillarina.ben aile bagimlisi olupta duzelen erkek daha gormedim arkadasim.yazik etme hayatina...
Rabbim yar ve yardimcin olsun...Hakkinizda hayirlisi ne ise onu versin...

Yeni bir hayat dogarmi devam edermiyim demisin ya..
Kocana karsi ozguvenin oldugunu gosterdigin surece hersey daha guzel olur bence. Belki kocanla belki onsuz ama ozguvenin insana astirmayacagi engel yoktur bence

Canım çok üzüldüm inan. EXCADA acaba yaşadığınız sorunların nedeni eşinin onun ailesini saf dışı bırakmaya çalıştığını düşünmesi olabilir mi?

Acaba sen öfkeyle eşine bu şekilde hissettiriyor olabilir misin?

Biraz kendini çek bence. Madem boşanmak geçiyor aklından tüm seçenekleri denemelisin ki aklında kalmasın hiçbir şey değil mi?

Eşini bir süre ama uzun bir süre psikolojik olarak ailesiyle baş başa bırak ama bu terk etme, posta koyma yada kavga etme şeklinde olmasın.

Kendine eşin dışında ilgilenecek bir şeyler bul.

Ve kendini boşanmaya kanalize etme lütfen sürekli olarak.

Boşanmanı gerektiren bir durum yok sadece eşinin yumuşak karnını bulman lazım ki bunun için zamana ihtiyacın var.

Her şey düzelecek merak etme, sevgiler...

tabiki o da doğru belki ikincisi çok iyi olur.ama arkadaşın yaşadıklarının aynısını bende yaşadım sayılır.aile değildi bizim problemimiz.benim eşimde her fırsatta boşanalım diodu ama sabrettim şimdi ise çok mutluyum.tabi herkes yaşadığını bilir.çok zor bi durum.bende yuvamı yıkamadım.ya2.de kötü olursa dieee.çok zor bi karar o yüzden öle söledim

canım çok üzüldüm inan. Excada acaba yaşadığınız sorunların nedeni eşinin onun ailesini saf dışı bırakmaya çalıştığını düşünmesi olabilir mi?

Acaba sen öfkeyle eşine bu şekilde hissettiriyor olabilir misin?

Biraz kendini çek bence. Madem boşanmak geçiyor aklından tüm seçenekleri denemelisin ki aklında kalmasın hiçbir şey değil mi?

Eşini bir süre ama uzun bir süre psikolojik olarak ailesiyle baş başa bırak ama bu terk etme, posta koyma yada kavga etme şeklinde olmasın.

Kendine eşin dışında ilgilenecek bir şeyler bul.

Ve kendini boşanmaya kanalize etme lütfen sürekli olarak.

Boşanmanı gerektiren bir durum yok sadece eşinin yumuşak karnını bulman lazım ki bunun için zamana ihtiyacın var.

Her şey düzelecek merak etme, sevgiler...

bilemiyorum cnm düzelecekmi bu saplantılar ve bağımlılık sadece karakterimi değil ruhumu gençliğimi en önemlisi sağlığımı alıp götürüyor her geçen gün ve ben aynaya baktığımda erimiş küçülmüş bir ben görüyorum ki bazen yapmak istediğine ulaştı diye düşünüyorum ama güçlü duruyorum güçsüzlüğümü örtmeye çabalarken ve tükendim artık..

aile içi meseleleirinizden kesinlikle kv ye bahsetmeyin. Kendi kararlarınızı kendiniz alın. Eşin de bunu yapmalı. örneğin tatile gidtmek istediğinizdeen bile bahsetmeyin onlara. Tatilinize gidin. Dönüşte bile söylemek zorunda değilsiniz. Ha öğrenirlerse "bir arkadaşa gittik" veya ne bileyim başka biley söyleyin. Tek başınıza aile olamadıktan sonra müdahale eden çok olur. Anlaşılan eşiniz bunu başaramamış.

öyle bahsetmeme gibi bir şansımız varmıki 60 yaşında insanlar ilgi sevgi çocuk gibi pışpış bekliyolar anlamıyorum benim annem babmda yaşlı ama eşime asla hiçbir konuda karışmazlarda tenezzür etmezlerde misal tatil konusunda habersiz gittik de duydular değilmi? Küserler konuşmazlar...yaa böyle işte yaşamayan bilmezz ruhum sancıyo resmen bu psikolojik baskılardan..

ben senı anladım anladım ne ıyı anladım hemde..bu benım esımdede vardı annesı babası yanlış bıse yapsa bıle herkes bu yanlış desede yok o doğrudur yanı en ıyısını babası bılır..ya erkek dedıgın karısını nıe alıo bı başka hayat kurmak ıcın..bıde tek oğlanlarda bu cok var..tek erkekmı aılenın..aman aman..bende bunu esımde cozememıstım madem annenın babanın dedıgı olacak nıe evlendın benı sectın gıt ananın babanın dedıgını al ozaman deılmı? Benım esımde nısanlıyken derdı bızım hayatımız olucak dıe evlendikten sonra bı duskunluk sureklı aıleye..bu degısmez bacım.cunku tek oğlan sende tek gelınsın.baska bıtane daha olsa onada gıderler gelırler ama senden başka saracak adam yokkı ıste offfff:(

tam anlamıyla sarma işte sabah akşam bizden başka işleri meşgaleleri yokkii biz..ben..eşimde sağolsun yediğimiz içtiğimizden tutta gittiğimiz yere kadar ne varsa anlatır...amaannn..çekecek çilem varmış bir güzel çekiyorum..sınav sınav derlerya hani bu sınav bitmeden beni bitirecek sonunda...

ama yıkmak için elinden geleni yapıyo çok mutsuzum hiç değer vermiyo eve gelir yatar kalkar telde ailesi arkadaşları hizmetci gibi hissediyorum kendimi cesaret ve güç istiyorum artık sadece allahtan birde içimdeki bu hastalıklı sevginin bitmesini artık::(

sabır diyorum ailesi gits,n bi hem daha yeni evlisiniz boşanmadan biraz ayrı kalın bakalım siz ailenizin yanına gidin bu aradaki ayrılıkda belli olur sendne gercekten ayrılmak isteyip istemediğpi

tabiki o da doğru belki ikincisi çok iyi olur.ama arkadaşın yaşadıklarının aynısını bende yaşadım sayılır.aile değildi bizim problemimiz.benim eşimde her fırsatta boşanalım diodu ama sabrettim şimdi ise çok mutluyum.tabi herkes yaşadığını bilir.çok zor bi durum.bende yuvamı yıkamadım.ya2.de kötü olursa dieee.çok zor bi karar o yüzden öle söledim

bende sizin gibi hemen ayrılık taraftarı değilim arada ailelerde olunca eşlerde bocalıyo fırsat vermiyolar yaaa

bende sizin gibi hemen ayrılık taraftarı değilim arada ailelerde olunca eşlerde bocalıyo fırsat vermiyolar yaaa

inanırmısın 2 yıllık evliyim nasıl geçti ne yaptık biz hiç ama hiç anlamadımda tatda almadım..sadece ve sadece kendi egolarını düşünmelerinden bıktım usandım hiç bişe olmasa bi şeker tansiyon bizi gene meşgul ediyo bişeylerle bunu çok iyi beceriyo gerçekten...birde ayrı şehirlerdeyiz bu araya mesafe koymaya çalıştığım halim düşün artık...

erkekler maalesef geç olgunlaşıyorlar evliliği geç idrak ediyorlar :19:bu nedenle biraz kocanı kendi haline bırak ailesi ile ilişkisine karışma evliliğine zaman ver ama kendi isteklerinden de vazgeçme örneğin tatile gideceksen yada evine bir eşya alacaksan gezmeye gideceksen hep tatlı dlle güleryüzle eşinden iste onu ikna et yaptır.umarım zaman sorununu çözer eşini olgunlaştırır biraz sabır et canım:31:

canım oncelıkle bosanmanı gerektırecek bır durum yok buna emın ol rabbım esırgesın ınsanlar neler yasıyorlar
durumunu tam bılmıyorum eger esının aılesı ıle aranda cok buyuk sorunlar olusmadıysa onların ıcıne gır ve kendını sevdır derım
mesela benım esım aılesıne ozellıkle annesıne cok duskundur bende bunu kullandım hamdolsun sımdı gorsen kv sankı benım annemde esımın kv sı o kadar bana yakın ve annelık yapan bırı tabıı bu zamanla oldu sabır ve ozverıyle ılmek ılmek ordum resmen ustelık ben gozlerınde yabancıydım esım dogulu ben dıl bılmıyorum batıda dogup buyumus havaı kız sanıyorlardı onyargılarını yıktım rabbım yardım ettı
allah var esımın aılesıde cok ınsan canlısıdırlar karsılıklı oldu
hersey sana verebılecegım en ıyı tavsıye aralarına karısman ve esıne ben onları sevıyorum mesajı vermen bu sekılde yuvan huzurla dolacaktır ınan bana
bunu bu sekılde bu forumda kac konuya yazdım bılmıyorum ama yıne yazacagım esınızın aılesını annesını ablasını kardesını rakıp olarak gormeyın yandas olarak gorun aynı ınsanı sevıyor aynı ınsana deger verıyorsunuz sadece sıfatlarınız farklı yanı sız esınızın annesı olamazsınız annesı de sız olamaz yerlerınız ayrı yanı kımse kımsenın yerını alamaz
ben sızın yerınızde olsam alırım elıme ıplerı yaparım herkesle aramı ohh keyfıme bakarım kı ınanın hıc zor degıl sız nıyetlenın rabbım yardım edecektır

Tam bir aile bağımlısı adamdan ayrılmak uzereyim ve cok iyi anlıyorum seni. Zamanın çözüm olduguna inanmıyorum benimki nisanliyken de boyleydi.evlendik 3 yil geçti guya bana zamanla daha cok bağlanmışti ama hepsi fasa fiso.yedisinde neyse yetmisinse de odur insan. Sabredeyim derken kanser edecektim kendimi. Deger mi? Bunu dusunup ona gore karar vermek lazim.

Back
X