Arkadaşlar bu sigara denen illetle başa çıkamıyorum,bana yardım lütfen :(

guzayaz

kucuşumagelbebişimmmmm :)
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
140
4
66
Antalya
Ben 4 haftalık hamileyim... adetim gecikmeden yani çok erken öğrendim hamile olduğumu kan testiyle... sigara tiryakisiyim... içmeyince mahvoluyorum içince daha beter... Bebeğime hiç kıyamıyorum... ona zarar vermek hayatta isteyeceğim en son şey... N'olur bana yardım edecek bir şeyler söyleyin... :(

Bende hamileyim ve de sigara kullanıyordum. Birden bire tiksindim, kokusundan bile kusucak gibi oluyorum. Bulantıların başlamamıştır daha muhtemelen senin, bulantıların başladığında birden bire tiksinebilirsin. İnşallah seninde öyle olur.

Allah'a yalvarıyorum inan ki öyle olması için... O kadar şanslı ki tiksinen insanlar. Allah bana da nasip etsin ya... inşallah kokusunu bırak paketi görmeye bile dayanamam :( çok sağol cevabın için

cnm bende 10 yıldır 1 pakete yakın içiyodum zıkkımı :(( ama inan allah gücünüde sabrınıda veriyo ben öğrendiğim gün bıraktım ilk bir hafta zor oldu ama değdi inan isteyince oluyoo..yazık kıymayın bebişlere zehir direk onlara gidiyoo o vicdan azabını düşün başka şeylere yönel fındık fıstık yee kilo alırsın ama bebeğin için değer..

Çok sağol canım mesajın ve tavsiyen için... gerçekten bir hafta sonra geçiyor mu sıkıntı?? Azaltarak olmaz değil mi bu iş? of ya... yok yok olmayacak böyle... kökten bitirmek lazım :(

canım benim..bende senin gibi 4 aftalıkken ogrenmıstım hamılelıgımı ve gunde tam 1 paket sıgara içiyordum.bende aynı senın gıbı nasıl bırakıcam dıye ıcım ıcımı yıyordu..tıksınmeyı bekledım olmadı..hatta profılıme bakarsan actıgım konulara bende su zıkkımı bırakamıyorum dıye konu acmıstım:)))
sonraaaa..bırakmay denedım 2 gun ıcmedım 3.gun krıze gırdım..yaktım 1 tae devamı geldı sora 2 3..ama hıc bırzaman 4 u gecmedı..ılk 3 aylık hamılelık donemımde ıstemesemde vıcdanım el vermesede gunde 2 tane ıctım ama hıc 2 taneyı gecmedı..4.aydan ıtıbarenbebek anne karnında daha cok etkılenıyor dıye bır yazı okudum..4 aydan ıtıbaren tamamen bırakmayı planladım..gunde 1 taneye dusurdum sonra hamıleleıgımın 4.ayında hiç agzıma surmedım bunu nasıl yaptım bılmıyorum ama..sanırım onun hafıften kendını hıssettırmesı ufak tekmelerı bana cok vıcdan yaptırdı..suanda ıcmıyorum ne olursa olsun kafanda bırakacaksın..sagolsun sımde bıraktı bana yardımcı olmak ıcın.ınanırmısın sıgara ıcenlerın kokularından mıdem bulanıyor suanda ve hıc aklıma bıle gelmıyor..neden bıraktım sigarayı bılıyomusun???
sana muhtac olan bırı var ıcınde..anne ıcme ben nefes alamıyorum bıle dıyemecek bırı..sıgara ıctıgınde onun yuzunu nasıl ır burusturdugunu dusun veee yaa bebegın senın ıctıgın sıgara yuzunden dogdugunda cıddı hastalıklar gecırırse..bu tamamen vıcdan azabı degılmıdır..unutma canım onun dılı yok suan duyamazsın..ama sana ne dedıgını soleyeyımmı??
BURASI COK HAVASIZ KALIYOR BAZEN BOGULACAK GIBI OLUYORUM..SIGARAMI IIYORSUN ANNECIGIM YOKSA!!!!!ANNECIGIM NE OLURSUN SIGARA ICEREK KENDINE VE BANA ZARAR VERME..BENIM SENDEN BASKA KIMSEM YOK..BEN SANA MUHTACIM..

inan mesajını okurken göz yaşlarımı tutamadım... zaten çok yıprandı sinirlerim... ben de aynen senin anlattığın pozisyondayım. bebeğim 4 haftalık ve ben 2-3 taneden az içemiyorum... bu azap beni öldürecek. ama yazdıkların bana biraz moral verdi :( ben de henüz çok yeni öğrendiğim için gücümü toplayamamış olabilirim... ama bırakacağım Allah'ın da yardımı ile... sen de ilk 3-4 ay içmişsin sanırım anladığım kadarıyla :( inşallah ben daha da çabuk bırakırım...

Tekrar çok tşk ederim vakit ayırıp yazdığın için Allah razı olsun... dualarını da eksik etme olur mu :( kocaman sevgiler...

inan mesajını okurken göz yaşlarımı tutamadım... zaten çok yıprandı sinirlerim... ben de aynen senin anlattığın pozisyondayım. bebeğim 4 haftalık ve ben 2-3 taneden az içemiyorum... bu azap beni öldürecek. ama yazdıkların bana biraz moral verdi :( ben de henüz çok yeni öğrendiğim için gücümü toplayamamış olabilirim... ama bırakacağım Allah'ın da yardımı ile... sen de ilk 3-4 ay içmişsin sanırım anladığım kadarıyla :( inşallah ben daha da çabuk bırakırım...

Tekrar çok tşk ederim vakit ayırıp yazdığın için Allah razı olsun... dualarını da eksik etme olur mu :( kocaman sevgiler...

rica ederim canım ne demek..inşllah bırakırsın dualarımız senınle..
bırden kesemezsın tabı cok zor ama gunde 2 yı gecırme canım sımdılık sonuna kadarda ıcme yarısında at..1 hafta ıcındede bırakırsın tamamen ınsallah..bıraktıgında bana ozelden msj at unutma:)) Allah yadımcın olsun cnm

Sesimi duyan, benimle aynı dertten muzdarip olan, beni kınayan, beni anlayan-anlayamayan tüm arkadaşlara ve özellikle sevgili gölgemmm sana:
Arkadaşlar... yaklaşık birkaç saat önce bir karar verdim ve yarın sabahtan itibaren sigara denen o zıkkımı elime bile almayacağım. Bebeğime kendi keyfim için zarar vermeyeceğim... Çok zor olacağını biliyorum ama kalan sekiz ayda rahat etmesi için bebeğimi bir hafta kadar sinir harbimden etkilenmek zorunda bırakacağım belki de :(
Düşündüm de, içmeyince çektiğim acı, dünyadan kopma hali, anlayış kıtlığı, sinirlilik, ağlamalar, hatta tabiri caiz ise yamulma durumlarının bana yaşatacağı yük, bebeğime vereceğim zararın yaşatacağı yükten daha fazla olmayacak... :( benim minik meleğim şu anda içimde bir yerlerde bana tutunmaya çalışıyor... Nasıl esiri olduğumu bilmediğim bu illet ise ona zarar veriyor... Artık buna izin vermemeye karar verdim... Gebeliğimi öğreneli 4 gün oldu ve bırakma girişimlerim hep o krize yenik düşüp sigara yakarak son buldu :( ancak şunu çok iyi anladım sigara içemeyince gelen kriz eğer ilk an ki şiddeti ile devam etse yer yüzünde bir Allah'ın kulu bundan kurtulamazdı... Demek ki savaşınca yok olabiliyor... Sonra yeniden geliyor ama yeniden savaşmak gerekiyor... Bu böyle sürüp giderken her bir krizin bir öncekinden daha kolay geçeceğini umuyorum... İnsanlardan aldığım bilgilere göre de bu böyle... ( Başta eşim. Yakın zamanda sigarayı bıraktı ama sayemde yeniden başlamak üzere :( ) Önemli bir nokta da şu ki; aslında bir gün o zıkkımı damarlarımda gezdirmeden uyumayı başarsam 2. gün çok daha kolay olacak.

ŞİMDİ BEN BU KONU BAŞLIĞI ALTINDA BİR SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM SEVGİLİ ANNE ADAYLARIIIII!
BENİM DURUMUMDA OLAN HERKESİ DE DAVET EDİYORUM!!!
BIRAKMAYA ÇALIŞACAĞIM YARINDAN İTİBAREN HER KRİZ ANINDA YAŞADIKLARIMI VE NASIL BAŞA ÇIKTIĞIMI SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM....
BUNUN ÖRNEK OLMASINI UMUYOR VE BU SAVAŞA HEPİNİZİ DAVET EDİYORUMMM!!! lÜTFEN SESİMİ DUYUN...
BİRBİRİMİZE ÖNERİLERDE BULUNABİLİRİZ, NASIL ATLATTIĞIMIZI YAZABİLİRİZ, KENDİ İNANILMAZ GELİŞİMİMİZİ VE AZMİMİZİ İZLEYEREK KENDİMİZLE GURUR DUYABİLİRİZ, BİZİM GİBİ VİCDAN AZABI ÇEKENLERE IŞIK OLABİLİRİZ...
öZETLE SAVAŞIMA BENİM DURUMUMDA OLAN HERKES DAVETLİDİR!!!

SEVGİLİ GÖLGEMMM UMARIM BU MESAJIMI OKURSUN... SANA ÖZELLİKLE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM... ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH BAŞARILI OLDUĞUMU GÖRÜRSÜN...

HAYDİ KIZLAR MİNİK BEBİŞLERİMİZ İÇİN SİGARASIZ BİR GÜNE UYANALIM.... BENİMLE OLANLARI BEKLİYORUM HASRETLE ;)

Canim ya uzuldum anliyorum seni. Faydasi olurmu bilmem ama bir arkadasim onu(adini yazmiyorum) birakma surecinde bool
naneli limonlu cay ictigini hatta bazen naneyi agzina atip cignedigini soylemisti. Nane kokusu onun kokusunu bastiriyor ve onun kokusunu duyunca mide bulandiriyormus. Gercekten gunde on onbes bardak nane cayiyla birakti.

Sende nezaman darlansan dene diycem ama hamileyken nane cayi icilir mi bilmiyorum yanlis yonlendirmiyeyim.malum bitki cayi icmeyin diyorlar ya. Olmadi dra danisirsin.

merhaba arkadasım bende senın gıbı 4.haftalarda hamıs oldugumu gorendım ve gunde 2 3 e dusurdum hemen sıgaramı nrmalde 1 paket ıcerdım bugun 9,40 ıtıbarıyle son sıgaramı ıctım ve gebersemde ıcmıcem sıgaryı sana yazarım ılerleyen zmnlardada nasıl gıttıgını

8 haftalık hamileym ama bırakamıyorum kahretsn.tiksinmeyi çok istedm olmadı.midem falan tiskinme hiç olmadı.şimdi gunde 4-5 tane içiyorum engel olamıyorum.bir paket içerdm önceden.npcm bilmiyorum

ben hamile değilim ama size yardımcı olmak istedim.
2 tane gebelik geçirmiş bi tanıdığım var.
kendisi sigara tiryakisi günde en az 1 paket içiyor.
günde 1 litre muzlu süt içiyomuş.
kendisi hazırlıyo tabiki.
muzlu süt sigara zehirini alırmış.
inanın çocuk o kadar sağlıklı ki doktor bile şaşırmış
sigarayı mı bıraktın yoksa demiş.
sonra anlatmış falan böyle yaptım diye.
doktor demiş biz aslında söylemeyiz hastalara bunu tamamen bıraksınlar diye ama sen nerden öğrendin gibisinden.
çocukları da maşallah 3 kilodan üstünde doğdular.
az da içseniz bari bu muzlu süt karışımını yapın kendinize.
görümcem de hep sigara içti kızına hamileyken kız doğduğunda küveze aldılar
sigara dumanından boğulmuş resmen...
anne sütü bile alamadan mamaya geçiş yaptılar.
kendi sağlığınızı da bebeğinizin sağlığını da riske atmayın.
hayırlı doğumlar diliyorum.

doktor demiş biz aslında söylemeyiz hastalara bunu tamamen bıraksınlar diye ama sen nerden öğrendin gibisinden.
muzlu süt mü.u harika fikir hemen başlıcam bugun

8 haftalık hamileym ama bırakamıyorum kahretsn.tiksinmeyi çok istedm olmadı.midem falan tiskinme hiç olmadı.şimdi gunde 4-5 tane içiyorum engel olamıyorum.bir paket içerdm önceden.npcm bilmiyorum

CNM BENDE senın durumundayım ama bırakmaktan baska cere yok bk ıcınce gecıyomu vıcdan azabı yapıyoruz neden ıcıyoruz ya bısey olursa dıye azıcık bıse olsa sıgaraya ıcıyorum dusucekmı olurmu dıye bu korkuları yasıcagımıza ıcmeyız sıkıntı cekerız bır hafta belkı ama sonra o sıkıntı gecer daha az sorun yasarız.ben bugun kendıme soz verdım ıcmıcem bırdaha dıye 9:40 ta sıgaramı ıctım dahada olsem agzıma surmem dıyorum bu sefer aglasamda zırlasamda naparsam yapım ıcmıcem bol bol su ıcıyorum onun yerıne kafamı dagıtıyorum suan ıcın ıyıyım anca 1 saat oldu ınsallah dahada ıyı olcak sende dene yapanlar nasıl yapıyor bız nıye yapmayalım saglıksız bebısmı getırelım dunyaya kendı zevkımız ıcın

Ben 4 haftalık hamileyim... adetim gecikmeden yani çok erken öğrendim hamile olduğumu kan testiyle... sigara tiryakisiyim... içmeyince mahvoluyorum içince daha beter... Bebeğime hiç kıyamıyorum... ona zarar vermek hayatta isteyeceğim en son şey... N'olur bana yardım edecek bir şeyler söyleyin... :(

hiç bebek kaybettiniz mi?
sebebi sigara değildi ama 2 kere 8.haftada bebeğimin kalbi durdu.
sizin de sebebi sigara olmasın ama kontrole gittiğinizde bebeğinizin kalbinin durmuş olacağını farzedin.
ozaman içemezsiniz sanırım, henüz görünürde bişey yok ama annelik içgüdüsü bu.

bu arada ben de 10 yıllık sigara tiryakisiyim, ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım şimdi.

hiç bebek kaybettiniz mi?
sebebi sigara değildi ama 2 kere 8.haftada bebeğimin kalbi durdu.
sizin de sebebi sigara olmasın ama kontrole gittiğinizde bebeğinizin kalbinin durmuş olacağını farzedin.
ozaman içemezsiniz sanırım, henüz görünürde bişey yok ama annelik içgüdüsü bu.

bu arada ben de 10 yıllık sigara tiryakisiyim, ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım şimdi.

hamılemısın suan cnm

hafif zeka farklılıkları oluyo annesi sigara içen bebeklerde.
bunu nasıl ölçmüş dr?

yaş ilerledikçe astıma eğilimleri artıyo, bebekten nasıl anlaşılır bu?

bi örümceğe bile nikotin verildiğinde ağını doğru düzgün öremezken, beynimizdeki o ağlar nasıl tam gelişir sigarayla beraber?

sigaranın her bünyeye etkisi farklıdır, kiminin bacağı kesilir, kimi 90 yaşına kadar içer sağlıklıdır.
hamilelikte etkisi de böyle.

hiç bırakamayan denesin tmm bu muzlu sütü ama, onun bünyesinde aynı etkiyi yapmazsa nolcak?

Back
X