Arkadaslar cok merak ettıgım bır konu varda bu lazlar hakkında?

Hayalimde11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
555
188
53
Simdi bu karadenızlılerın cogu lazmı? Bu lazlar genelde ana kuzusumu oluyo? Hanı genel anlamda nasıllar merak ettım?

Rizeliyim cevap vereyim hayır hepsi laz olmuyo bazı kesimler ben mesela laz değilim ikinci söylediğin sadece karadenızlılerde değil kişiden kişiye değişen bişey :) ;)

Hepimiz kardeşiz :)
Ama erkekler ikiye ayrilir anakuzusu olanlar-olmayanlar.. Laziydi turkuydu cerkeziydi hic farketmiyor canim..

ana kuzuluğu ve ırk çaprazlaması inan çok saçma bişey, 100 kişiye de sorsan sağlıklı bir cevap alamazsın benden söylemesi...

lazlar bir ırk ya da millet diyelim.
ve bu adamların ayrı bir dili var, her uuuy da diyen laz değil o şive, ben "dil"den bahsediyorum türkçe gibi arapça gibi ayrı bir dil, ve sadece bizim ülkemizde değil, gürcistanda da laz var onlar hristiyan tabi
bizim ülkemizde rize pazar'dan başlayıp ardeşen, fındıklı ve artvin'i içine alan bölgede yerleşmişler genel olarak bu bölgeye haritadan bakarsanız dağ dolu bir coğrafya, ve orada da her köy laz köyü değil tabi ki o bölge osmanlı himayesine girince bi dolu türkmen oraya yerleşmiş mesela, daha başka ırklar da var mesela hemşinliler, ayrı bir ırk.
anne kuzusu olmak meselesi biraz farklı karadenizde genel olarak bir kadın otoritesi var tabi :) (karadenizde büyüdüm) ancak öyle lazlar şöyledir diye genellemek biraz fazla olur.

Arkadaşım senin memleket ırk meselesiyle ne işin var 2 konuda böyle ilk ayrımı sen yapıyorsun zaten

isteyen ıstedıgını düşünsün bu gee
Bir konuda bu ayrım ne zaman bitecek diye sorup, diğer konuda özellikle ayrım yaparak sormak çok değişik olmuş.

genell anlamda herkez bunu söylüyor ama annelerının sözünden cıkmazlarmı falan

Eşim Karadenizli ve laz değil ve ana kuzusu da değil. Nedir bu genellemeler?
Lazlık benim bildiğim bazı Karadeniz illerinde daha yoğunmuş. Tüm Karadenizlilere laz demek de ana kuzusu demek de genellemeler de ayıp. Yani lazlar ana kuzusu demek mi istediniz anlamadım ne saçma
Benim eşim Karadenizli ama haftada bir arar annesini onda da benim hatırlatmamla

hoşuna gıtmıyorsa yorum yapma? eskı nısanlım lazdı anne kuzusuydu gerçekten karadenızlılerde varmı boyyle bır gerçek merak ettım basına gelmedıgı ıcın bılemezsın

neye yorum yapıpı yapmayacağımı senin direktiflerine göre belirlemem ben.ayrıca deminki konun kürtler bu da lazlar hakkında.aptal değil hiçkimse, basbayağı ırklar üzerinden polemik yaratmaya gelmişsin

Bende Rize'liyim. Yalnız eşle anne arasındaki ilişkiyi sağlayacak olan kişi adamdır. O da karaktere bakar. Yani lazlıkla alakası yoktur. Şu da var bizim oralarda kv cata cat konuşulmaz. Artı her Rize'li laz değildir. Ben değilim. Genelde Artvin'e yakın olan ilçelerde lazlar vardır. Ve bildiğin ingilizce gibi bir dilleri vardir. Yani şive değil.

Back
X