Arkadaslar dgs mantıklımı?

sudenaz111

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2016
131
51
13
38
karadenızde işletme okudum ama ıstedıgım noktaya gelemedim iş hayatında bu yüzden zamanında 2 yıllık ıkı bölüm okudum dgs gırersem biri okul öncesı ogretmenlık oluyo ..Ötekısıde hemsirelık oluyo..Sayısalım ıyıdır hemsırelıgı kesın kazanablırım ..Ben özel sektörden bıktımmmm hangısının atanması kolaydır? yas ılerledıgınde özel sektörde calısmakta zor..Sızce okumaya degermı? Birde eskı esım bana mevkın nedir ? makamın nedır ? demıstı bir işe yaramaz bölüm okudun dedı zoruma gıttı..Sızce hangı bölüm daha ıyı? okumaya degermı? :(

Şu anda en iyi sektör sağlık sektörü .
Okuma imkanınız var ise okuyun..
Hemşirelik elbette ki size bir iş imkanı sunar.
Lakin özel sokter de yükselme imkanı çok var iken hemşirelikte olduğunuz yerde sayabilirsiniz .
Özel bir hastaneye girdiğiniz de yine tatmin edici imkanlarla karsilamayabilirsiniz.
Şu an olduğun pozisyonu bilmiyorum ama okul dönemi boyunca şu anki işinizden de olacaginiz için, her gün yeni mezunlar giderek arttığı için o kadar zamana belki yukselebilirsiniz diye düşünüyorum .
Eski eşe gelince konuşmaya değmez.

Hemşirelik yazma derim. özelde şartlar ağır, devlete alım eskisi gibi değil az ve birikme var. sağlık sektörü dışardan güzel ama içerden bitik :)
Okul öncesi öğretmenlik çocukları seviyorsanız güzel bence :)

Ben olsam okul öncesine devam ederdim. İlerde belki kendine bir anaokulu bile açabilirsin :)

karadenızde işletme okudum ama ıstedıgım noktaya gelemedim iş hayatında bu yüzden zamanında 2 yıllık ıkı bölüm okudum dgs gırersem biri okul öncesı ogretmenlık oluyo ..Ötekısıde hemsirelık oluyo..Sayısalım ıyıdır hemsırelıgı kesın kazanablırım ..Ben özel sektörden bıktımmmm hangısının atanması kolaydır? yas ılerledıgınde özel sektörde calısmakta zor..Sızce okumaya degermı? Birde eskı esım bana mevkın nedir ? makamın nedır ? demıstı bir işe yaramaz bölüm okudun dedı zoruma gıttı..Sızce hangı bölüm daha ıyı? okumaya degermı? :KK43:

severek okuyup, bitirdiğinizde de mesleğinizi severek yapacağınız bir bölüm seçmeniz daha iyi ve mantıklı olmaz mı? iki bölüm de birbirinden çok farklı. çocukları seviyor musunuz mesela? bütün bir gününüzü çocuklarla geçirmek istiyor musunuz? sabredebilecek misiniz, o yavrulara faydalı olacağınızı düşünüyor musunuz? (ben yapamazdım)
ikincisi hemşirelik, o da çok ayrı bir konu. beni kan tutar mesela.. yaraya, kana, kan alınmasına, iğneye, ameliyata hazır mısınız? acillerde çalışmaya, yeri geldiğinde gece gündüz ayakta kalmaya, hastalığın ve insanın her türlüsüne sabretmeye, yaptığınız işe lanet etmemeye var mısınız?
iyi düşünün derim. iş her zaman olur Allah'ın izniyle. emek varsa yemek de vardır. umarım sizin ve mizacınız için en doğru kararı verirsiniz..

yaşınız önemli

kontenjanlar önemli

bu sene çalışın DGS ye puanınızı alın elinize

ona göre yapın tercihlerinizi

zaten DGS bildiğim kadarı ile tek sınav

en azından bu sene DGS desek iki sen de okuyacaksınız bir de KPSS ve atama var

yani, en erken 4 yıl sonra olacak bunlar

4 yılda bu ülkede çok şey değişir

hemşirelik derim ben de okul öncesi öğretmenlerinin çok sıkıntı çektiğini biliyorum
atanmaları da giderek zorlaşıyor
dgs ye gir eğer yapabilirsen ikinci öğretim bir okuldan devam et işini bırakmak zorunda kalmazsın

ayrıca eski eşinin dediklerine takılma makamı neymişmiş işe yaramaz bölümmüş
kendi işe yarar bir adam olsaydı da ayrılmasaydın hırbo

karadenızde işletme okudum ama ıstedıgım noktaya gelemedim iş hayatında bu yüzden zamanında 2 yıllık ıkı bölüm okudum dgs gırersem biri okul öncesı ogretmenlık oluyo ..Ötekısıde hemsirelık oluyo..Sayısalım ıyıdır hemsırelıgı kesın kazanablırım ..Ben özel sektörden bıktımmmm hangısının atanması kolaydır? yas ılerledıgınde özel sektörde calısmakta zor..Sızce okumaya degermı? Birde eskı esım bana mevkın nedir ? makamın nedır ? demıstı bir işe yaramaz bölüm okudun dedı zoruma gıttı..Sızce hangı bölüm daha ıyı? okumaya degermı? :KK43:
Mevki makam sahibi olmak öyle kolay mıymış?

Kolay atama olması nedeniyle hemşirelik diyorum fakat mesleği seviyorsanız

DGS mantıklı evet. Fakat istediğin bölüm mesela hemşirelik gittin kazandın. Seçtiğin okul ile mezun olduğun okulun derslerinin tutması gerekiyor yani intibak olması gerekiyor.
Ben Trakya Üniv de maliye okudum Bandirma 17 eylülü kazandım gittim 1. sınıftan başlattılar bende okulu bıraktım.
Biri sağlık biri eğitim sektörü ikiside bitmeyen sektörler. ikiside cazip bana sorarsan hemşirelik :)

ama ne yapayım yani dayanamıyorum :KK53:
insanları mevki ve makamlarına göre ayıranlara üstelik karısını bu durumdan eziklemeye çalışanlara katlanamıyorum :sopa:
aynen öyle haklısın. Beğenmiyorsa almasın valla çokta fifi :) Benim eşim üniversite mezunu ben lise mezunuyum ve açıköğretim fakültesini dondurmuştum eşimin ısrarıyla tekrar yeniledim kaydımı. Ve bana ders çalıştırıyor.

Atanmasından ziyade şu an en zoru DGS, hiç kontenjanlara baktınız mı?
Suriyelisi, kapatılan üniversitelisi derken iyice azaltmışlar kontenjanları.
Zaten lisans tamamlama gibi değil neredeyse tüm bölümü tekrar aldırtıyorlar..

Back
X