Doğuma Hazırlık Arkadaşlar erkek ismi konusunda yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mehtap61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
86
0
36
Trabzon

Herkese merhabalar kızlar.16 haftalık hamileyim,bir oğlum olacakmış.Ben hamile kaldığımdan beri hep oğlum olursa adının Muhammet olmasını aklımdan geçirdim.Rabbimde bir oğlan nasip etti.Şimdi sormak istediğim Muhammet ismi tek kullanılabilinirmi? İkinci bir isim daha olabilir,peki Muhammet isminin yanına ikinci bir isim sizce ne olabalir.Belki çok erken ama ben şimdiden ismiyle sevmek istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

muhammed efe
muhammed yasin
muhammed ali
muhammed batın
muhammed cahit
muhammed ahsap
muhammed deniz
muhammed elyesa
muhammed zahir

muhammed efe
muhammed yasin
muhammed ali
muhammed batın
muhammed cahit
muhammed ahsap
muhammed deniz
muhammed elyesa
muhammed zahir

Muhammed efe kulağa hoş geliyor.Hem kısa hemde okunuşu güzel,herikisinide telefuz etmemde bir zorluk olmaz.Muhammed zahirde fen adeğil.İlk kez duyduğum bir isim.Cvbın için çok teşekkür ederim kansu...Anlaşılan kısa ve okunuşu kolay bir isim Muhammedin yanına daha uygun olucak.

Muhammed ismini yanliz da kullanabilirsiniz ama 2. Isim dusunuyorsaniz orjinal haliyle kesinlikle muhammed emin derim. Muhammed eymen olarak da cok tutuluyor.

Muhammed ismini yanliz da kullanabilirsiniz ama 2. Isim dusunuyorsaniz orjinal haliyle kesinlikle muhammed emin derim. Muhammed eymen olarak da cok tutuluyor.

dusunmemlazım,bende emin dusundum,ki zaten insanın aklına zaten ilk Muhammed ten sonra emin geliyor.Ama okadar çokki çevremde,eymende hiç fena değil.Cvbın için çok teşekkür ederim.

Tatlım çevremde Muhammed isminin tek kullanılmaması gerektiğini duyuyorum hep. Çünkü ağır bir isim . yanına bir isim daha eklersiniz :) Allah hayırlı evlat eylesin sizlere vatanına milletine inşallah

Tatlım çevremde Muhammed isminin tek kullanılmaması gerektiğini duyuyorum hep. Çünkü ağır bir isim . yanına bir isim daha eklersiniz :) Allah hayırlı evlat eylesin sizlere vatanına milletine inşallah

Bende öyle duymuştum,oyüzden beraber kullanabileceğim kısa bir isim bulmaya çalışıyorum.Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım,cümlemizin inş.Amin.

Yokmu baska onerisi olan arkadaslar.bu arada gunaydin guzel hamisler,herkese hayirli pazarlar diliyorum...

Muhammed Esat da olabilir..

Yengem çok istemişti..
Bir oğlu Ahmet Esat, diğeri Muhammed Emin oldu :))

Bende hep oğlum olursa muhammed ismini düşünüyordum.. rabbim nasip etti cok şükür. Muhammed musab koymayı cok istiyorum ismini.. fikrin olsun istedim. Muhammed efe de cok guzel isim. Suan onuda düşünmeye başladım ama anlamini bir arastrayim..... Rabbim sağlıkla kucağına almyi nasip etsin. Hepimizn inşallah... Sirac ta olur bak.. muhammed Sirac.. muhammed enes..

Muhammed Emin
Muhammed Emir
Muhammed Enes
Muhammed Ali

Yanına kısa isimler yakışıyor. En fazla 4 harf..
Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin..

Hayırlı olsun öncelikle..
Ben Muhammed isminin tek kullanılması taraftarı olsam da 2isim sünnettir diye bende oğlum olursa Muhammed Yahya koymayı düşünüyorum inşallah
2 ismi de Rabbim peygamber lerine koymuş üstelik Yahya ismi bana çok asil bi isim gelirdi hep o yüzden böyle koymak ve bu peygamberlerin ahlakında bi evlat yetiştirmek istiyorum Rabbim cümlemize nasip etsin inşallah..

Bende aynen öyle,eğer oğlum olursa güzel ahlaklı,hayırlı bir evlat olması için Muhammed ismini veririm diye düşledim.Oğlum olacağınıda öğrenince eğer Muhammed vermezsem çocuğuma haksızlık etmiş olurum diye düşünüyorum.Çevremde hiç yok Muhammed ismini kullanan.Bilinen güncel isimler hep..oyüzden biraz tuhaf karşıladılar nedense.ama ben kararlıyım.Yanınada kısa ve yakışan başka biri isim hiç fena olamayacak..siraç ismini ilk defa duyuyorum..kulağa fenada gelmiyor ama..Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Rabbim seninde küçük Muhammed ini kucağına almayı nasip etsin...Hepimizinkini..Amin..

Muhammed Emin
Muhammed Emir
Muhammed Enes
Muhammed Ali

Yanına kısa isimler yakışıyor. En fazla 4 harf..
Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin..

Evet kısa isimler çok daha fazla yakışıyor..Muhammed Emir hiç fena değil..Benimde düşündüğüm isimler arasında.İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Rabbim herkesin bebeğini sağlıklı hayırlı eylesin...

Benimde Muhammed ismini koymak istememdeki maksat güzel ahlaklı,hayırlı bir evlat yetiştirmek istememdeki isteğim.Dilerim rabbim nasip eder.Yüce Rabbimden bütün bebek bekleyen annelere hayırlı,sağlıklı evlatlar yetiştirmelerini nasip etmesi...Amin.

Muhammed Emin; çok güzel bence.
Allah yavrunuza hayırlı ömür nasip etsin.

Haklısınız Muhammed Emin çok güzel bir isim,genelde Muhammed in yanına çok konulan bir isim.Yakışıyoda...Çok teşekkür ederim dualarınız için,Allah sizede sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…