• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaslar esim ne yapmaya calisiyor sizce...

Yaşadıklarınızı rencide etmek adamii amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???
Haccida ve bes vakit namazida kabul edip etmeyecek Rabbimizdir adamin bi yanlisi oldu diye inancini sorgulamak bize dusmez evet esinin mutlaka haberi olmaliydi buna katiliuorum

Şuan o kadar sinirliyim ki bi yandan kizimin ateşini dusurmeye çalışıyorum bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Olayı anlatayım. 1 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Ve iki gün önce bir eve taksiye girdik aylık yüklü miktarda borcun altına girdik ben sürekli dusunuyorum isteyebilir miyiz odeyemezsek insanlara muhtaç oluruz ne yapariz ne ederiz diye dusunurken eşim aynı gün benden habersiz hac iiçin kayıt yaptırmış. Ben tesadüfen öğrendim aaslında bana söylemeyeçekmiş.
Kizdigim o kadar nokta var ki. Böyle bir konuda benim onayını almadan nasıl adım atar anlamıyorum. Hep konuşurduk hac konusunda ama ben kızım biraz daha bilinçlensin oraya gittiğini yaşadıklarını hatirlasin hem de küçükken daha zor olur ben de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapamam dedim. Sanki bunlar hiç konusulmamis gibi gitmiş yine kendi başınaiiş yapmış. Ben gitmek istiyorum o yüzden de başvurdum o kadar dedi. Çıkarsa parayı nerden bulacaksın diyorum halledicem diyor guvendigim yerler var diyor. Başka birşey deniyor. Ya ben burda essek basimiyim afedersiniz o ne derse arkasından gidicem. Ev için de onun ısrarıyla oldu ben bu kadar borcun altına girmeyelim biraz daha biriktirelim dedikce hallederiz oderizlerle beni ikna etti. Şimdi de bu. İnanın artık ne yapacağımi nasıl davranacagimi sasirdim. O böyle rahat davrandikca benden gizli kapaklı işler yaptıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bilmiyorum belki bir çözüm bulamiycaz burda ama anlatmaya ihtiyacım vardı birilerine. Su an nöbette ve hala aynı sekilde hallederiz canını sıkma diye mesaj atıyor.

hac bildigim kadariyla birkac yildan once cikmiyor, belki simdiden siraya girmek istemistir. ote yandan bir yasinda cocugun hacta isi ne, o da ayri bir konu. ve elbette ki size boyle bir konuda 'supriz' amacli dahi olsa emrivaki yapmasi hos degil; ama ne yapacaksiniz?

elinizden gelen sadece kirginliginizi dile getirmek. ve ayrica hac, borcu olmayana farz degildir. bunu animsatin; haci olacak kadar inancli bir kisinin bunu hakkiyla yapmaya meyli de olur diye umut ediyorum.

kurada çıkmaz çıkarsa da ipleri elinize alın evin taksitlerini kontrol edin kalanı kendi halletisn tabii güvendiği yerler tefeciyse o zman işler değişir.... bu arada borç laılnarak ya da taksitle hacca gidilmez borcu olana da hac farz değildir yani yaptığı hac kabul olmaz diye bilirim ben konu dini bir noktaya gidiyor sustum

Tek sorun çıkıp çıkmaması değil işte. Böyle bir kararı eşimin tek başına vermesi ve benim ne dusundugumu bilmesine rağmen.
Sormadan yapması hoş olmamış.

Ama ben de şimdiden yazılsak mı diye düşünüyorum, para yok borç çok üstelik hamileyim.

Annemlere bilmem kaç yıldır çıkmayınca anca olur gibi geliyor.

Belli olmaz tabii, hemen çıkabilir de.

Yok yazıldığını biliyorum. İnternetten gordum. Muhakkak herşeyden bir hayır vardır ama bu ikimizin de gonulden istemesiyle yapilsaydi ve ben de bunun heyecanini duysaydim daha guzel olmaz miydi. Ama ben bunun yerine suan acaba kime el acicaz kizimla nasil olacak diye dusunuyorum.e
Kardeeess dur bi bakalim biyerlerde biseylerde hayir hikmet sebep vardir bekle gor belkide yazilmadi seni denedi benim nabamlarin sekizinci hala cikmadi

İnanın artık neyi nasıl düşünüyor bilemiyorum. Birine verdiği bbeş lirayı bile gelip bana söyleyen adam nasıl bu kadar önemli birşey de kendi kendine planlar yapıp girişimlerde bulunuyor anlamıyorum.
Yaşadıklarınızı rencide etmek değil amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???
Yaşadıklarınızı rencide etmek değil amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???

Mesela ben de çok isterim hayaller kurarim o zaman yaptığı suprizin bir güzelliği olur ama bu durumda sadece bana bir suru soru işaretleri bıraktı. Kime güveniyor parayı nerden bulacak kizimla nasıl atlatiriz bu sureci gibi bir suru soru işaretleri.
Belki niyeti çok iyiydi sürpriz yapmak istedi çok mutlu olacağını düşündü zaten hemen çıkmaz akışına bırakmayı dene üzülmek sinirlenmek seni yıpratır.

Bundan sonra tam tersine herşeyi ona bırakıyorum. Hesap kitap yapmaktan yoruldum artık. O güvendiği yerler yardım etsin bundan sonra.
kurada çıkmaz çıkarsa da ipleri elinize alın evin taksitlerini kontrol edin kalanı kendi halletisn tabii güvendiği yerler tefeciyse o zman işler değişir.... bu arada borç laılnarak ya da taksitle hacca gidilmez borcu olana da hac farz değildir yani yaptığı hac kabul olmaz diye bilirim ben konu dini bir noktaya gidiyor sustum

Canım benim bildiğim kadarıyla başka birine borcu olan kisi, borçlu olduğu kişinin rızası olmadan hacca giderse haccı kabul olmuyor. Bu durumda sizin borcunuz bankaya olunca durum nasıl olur onu tam bilemiyorum. Sen diyanetin online fetva kısmına bunu soru olarak yoneltirsen belki haccinin şüpheli olacağını görürse esin vaz geçer...

Şuan o kadar sinirliyim ki bi yandan kizimin ateşini dusurmeye çalışıyorum bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Olayı anlatayım. 1 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Ve iki gün önce bir eve taksiye girdik aylık yüklü miktarda borcun altına girdik ben sürekli dusunuyorum isteyebilir miyiz odeyemezsek insanlara muhtaç oluruz ne yapariz ne ederiz diye dusunurken eşim aynı gün benden habersiz hac iiçin kayıt yaptırmış. Ben tesadüfen öğrendim aaslında bana söylemeyeçekmiş.
Kizdigim o kadar nokta var ki. Böyle bir konuda benim onayını almadan nasıl adım atar anlamıyorum. Hep konuşurduk hac konusunda ama ben kızım biraz daha bilinçlensin oraya gittiğini yaşadıklarını hatirlasin hem de küçükken daha zor olur ben de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapamam dedim. Sanki bunlar hiç konusulmamis gibi gitmiş yine kendi başınaiiş yapmış. Ben gitmek istiyorum o yüzden de başvurdum o kadar dedi. Çıkarsa parayı nerden bulacaksın diyorum halledicem diyor guvendigim yerler var diyor. Başka birşey deniyor. Ya ben burda essek basimiyim afedersiniz o ne derse arkasından gidicem. Ev için de onun ısrarıyla oldu ben bu kadar borcun altına girmeyelim biraz daha biriktirelim dedikce hallederiz oderizlerle beni ikna etti. Şimdi de bu. İnanın artık ne yapacağımi nasıl davranacagimi sasirdim. O böyle rahat davrandikca benden gizli kapaklı işler yaptıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bilmiyorum belki bir çözüm bulamiycaz burda ama anlatmaya ihtiyacım vardı birilerine. Su an nöbette ve hala aynı sekilde hallederiz canını sıkma diye mesaj atıyor.

Bildiğim kadarıyla bu tarz ibadetlerde eşlerin birbirinden rızaları olmalı ..

sizin ki gibi bir eş lazım bana da. hallederiz diyen.güven veren biri. benimki ev borcuna girdik diye bana yapmadığını bırakmıyor bu arada borcun yarısını ben ödüyorum ama sanki kumarda paraları yiyorum gibi davranıyor. adamı mal sahibi yapıyorum diye kızıyor.

bu arada hac da hemen çıkmaz zaten. belki bu yüzden başvurdu

İşte onu bilmiyorum. Bütün birikimimizi eve yaptirdik. Gevendigim yerler var ne demek ya. Ben senin esinim yabancı miyim da saklıyorsun. Çıkmazsa da kesin beni suçlar heralde sen gönülden istemedin o yüzden çıkmadı diye.
Canım o zaman çıkmazsa sana yüklenirse sen gönlünü hoş tut birde bu yüzden aranız açılmasın durduk yere
Hac dışardan almayla olmuyor. Borçla falan olmaz o iş. İnşaallah bir büyüğü tarafından bilgilendirilir.

Benim eşimin de borçtan ödü kopar hep benim zorumla girdi borca hepsini de ödedik şükür, bence aylık gelirinizin en fazla %30 ü kadar bir taksit ise zorlanacağınızı sanmam Allah bir yolunu açar , hac için de telaşlanma heralde birkaç sene de anca sıra gelir bence eşin savurgan değil ise borçtan korkmaması çok kötü bir huy değil Adam güveniyor kendine ne güzel

Biz girdimizi ciktimizi hesaplayarak borca girdik elimizde para olmayacağını o da biliyor.Güvendiği yerler var dediği de borç isteyecekmis olmazsa arabayı satariz diyor. Bu kadar tepki vermeme cçok şaşırdı. Sabahtan beri yüzümü güldürmeye çalışıyor. Ben bu işlerin gönül rahatlığıyla yapılması gerektiğine inaniyorum. Maddi ve manevi olarak hazır olmalı insan.

Aynı şeyi biz onlara yapsak ne düşünürler acaba. Benim ki okulda ne yaptigimla ilgili bile hergun rapor istiyor. Bir de kendi yaptığına bak
Çok haklısın maddi ve manevi olarak budenli büyük bi kararı sana sormadan vermemeliydii para konusunu halledebileceğini düşünmüş ama siz kızınızla ilgili düşüncelerinizii söylemişken böyle yapması anlamsızz bence kendininde bi anda verdiği bi karar olmuş..

Evli olduğunu bir ailenin sorumluluğunu aldığını bazı erkekler çok geç farkediyor ve o zamana kadar da olan bize oluyor.söyleyecek birşey bulamiyorum gerçekten.
Çok haklısın maddi ve manevi olarak budenli büyük bi kararı sana sormadan vermemeliydii para konusunu halledebileceğini düşünmüş ama siz kızınızla ilgili düşüncelerinizii söylemişken böyle yapması anlamsızz bence kendininde bi anda verdiği bi karar olmuş..

Bana hep herşeyin en kotusunu düşünerek hareket et derken onun bu kadar hızlı verilen kararlarla büyük adımlar atması ve bunu benim onayımi almadan yapması çok üzdü beni. Rabbim hakkımızda hayirlisini nasib etsin ne deyim.
sizin ki gibi bir eş lazım bana da. hallederiz diyen.güven veren biri. benimki ev borcuna girdik diye bana yapmadığını bırakmıyor bu arada borcun yarısını ben ödüyorum ama sanki kumarda paraları yiyorum gibi davranıyor. adamı mal sahibi yapıyorum diye kızıyor.

bu arada hac da hemen çıkmaz zaten. belki bu yüzden başvurdu

Back
X