Canım,madem ki sordun fikrimi açıkça söylemek istiyorum:
Bu evin planını eminim ki acemice çizmişsin,belki de olması gerektiği gibi yansıtamadın bize.(Sen de belirtmişsin zaten) Keşke odaların metrekarelerini de üzerine yazsaydın.Çok iyi olurdu.
Plan gerçekten de çok ilginç.Daha önce hiç karşılaşmadığım bir şekilde.
Benim sana öncelikle söylemek istediğim şey,evin duvarlarında ne kadar çok yıkma işlemi yaparsan binanın mukavemeti de o kadar azalır.Yani depreme karşı dayanıklılığı azalır.Kafanıza göre,hele hele isteklerinize göre fazla bir değiştirme yapmamalısınız.Zaten çok fazla bir seçeneğiniz de yok aslında.
Ama gördüğüm böyle bir planda az bir değişiklikle,daha fazla ve konforlu bir yaşam alanı elde etmek istersen şu olabilir:Ben olsam giriş balkonu dediğim kısmı pimapenle kapattırırdım.(Cam balkonla değil ama.)Oraya bir masa atardım,rahat koltuk şeklinde sandalyeler koyardım.Antre ile salon arasındaki duvarı kiriş kırmadan kaldırırdım.Madem ki salon dediğin kısımda da pencere var orayı mutfak olarak yaptırırdım.Antrem geniş,işime yaramıyor demişsin.Mutfak ilerde kalır ve bence amerikan mutfak gibi kullanabilirsin.Bir kanepe veya küçük bir oturma gurubu bile koyarsın.Mutfağı da depo gibi kullanırdım.Çünkü ışıksız ve rutubetli bir ortam yaşam alanı olmamalı.Böylece ortalıkta hiç dağınıklığın da olmaz.Gerekirse misafir odanda toprak bahçe kısmına bir pencere daha açtırılabilir.Oturma odası da çocuk odası olur.
Diğer bir alternatif; oturma odası mutfak olabilir,salon dediğin kısmı küçültebilirsin çocuk odası yapabilirsin.Cam tuğla ile duvar ördürürsen antre dediğin yerde de ışık olur,orası da küçük bir yaşam alanı olabilir.yine mutfak depo gibi olur.
Bunlardan başka alternatif gelmedi aklıma.Bence çok fazla yıktırıp kırdırma,Allah muhafaza ülke deprem bölgesi...Soracağın bir şey olursa ben burdayım.