• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum..

EXCADA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
292
36
48
Denizli
Sorum şu eşimin işi dolayısıyla doğudayız,ben 2 üniv mezunuyum kpss ye defalarca girdim kazanamadım,bir bankanın sınavı için eşim tanıdık bulmuş,girmek isityorsan işe girebilirin yardımcı olacaklar sana dedi ama burda değil kendi memleketinde 3 sene kadar ayrı kalacaz ve kv yanında kalcam şimdi hem bu fırsatı tepmek istemiyorum ama bir taraftan kv kp yanıda işkence gibi geliyor..çok kararsız kaldım..çocuk yok,burda asosyal bir hayat içinde psikolojimde yıprandı aslında ama oraya gidersem de pişman olurum diye korkuyorum malum hiçbir rahatlığım olamıcak kendi evim değil sonuçta ama ayaklarım üstünde durmam içinde iyi bir fırsat ne dersiniz??

Sorum şu eşimin işi dolayısıyla doğudayız,ben 2 üniv mezunuyum kpss ye defalarca girdim kazanamadım,bir bankanın sınavı için eşim tanıdık bulmuş,girmek isityorsan işe girebilirin yardımcı olacaklar sana dedi ama burda değil kendi memleketinde 3 sene kadar ayrı kalacaz ve kv yanında kalcam şimdi hem bu fırsatı tepmek istemiyorum ama bir taraftan kv kp yanıda işkence gibi geliyor..çok kararsız kaldım..çocuk yok,burda asosyal bir hayat içinde psikolojimde yıprandı aslında ama oraya gidersem de pişman olurum diye korkuyorum malum hiçbir rahatlığım olamıcak kendi evim değil sonuçta ama ayaklarım üstünde durmam içinde iyi bir fırsat ne dersiniz??

denemekten zarar çıkmaz dıye dusunuyorumm..kv ve kp ıle aranız nasıl bılemıyorum orasını tabı...kendı annenızı yanınına alıp ayrı ev tutma sansınız yokmu? deneyın derımm olmazsa bırakırsınız yapamadım dersınız zorla degıl ya sonuctaa..

bence gidin hem ne olursa olsun çıksanız bile referansınız olur. zaten sabah git akşam gel ne kadar evde geçireceksiniz ki. her fırsatta eşinizin yanına gidersiniz zaten. bence hazır fırsat varken denemekten zarar çıkmaz.

ben olsam kocamı bırakıp gıtmezdım..hele k.v yanına:)...saka bı yana yanı onsuz yapamam 3 sene falan..
onun yanında asosyal olmayı, onsuz sosyal olmaya tercıh ederım..
ama herkes aynı olacak dıye bırsey yok tabıkı...

senın ıcın hayırlısı ne ıse o olsun canım....

Tuhaf... Eşinizin ailesiyle aranızda mesafe olmasına rağmen sürekli sorun yaşıyorken nasıl böyle bir girişimde bulunmayı düşünebiliyorsunuz? Şaşırdım doğrusu. Eğer eşini bırakıp oralara gidersen evliliğinde ciddi sorunlar olur diye düşünüyorum bu insanlara tahammülün yok çünkü sevmiyorsun bir kere. Bence oturup ne istediğine karar vermelisin evliliğinle ilgili olarak. Tamam mı devam mı? Bu durum ancak bu karara göre şekillenebilir...

Son düzenleme:
Tuhaf... Eşinizin ailesiyle aranızda mesafe olmasına rağmen sürekli sorun yaşıyorken nasıl böyle bir girişimde bulunmayı düşünebiliyorsunuz? Şaşırdım doğrusu. Eğer eşini bırakıp oralara gidersen evliliğinde ciddi sorunlar olur diye düşünüyorum bu insanlara tahammülün yok çünkü sevmiyorsun bir kere. Bence oturup ne istediğine karar vermelisin evliliğinle ilgili olarak. Tamam mı devam mı? Bu durum ancak bu karara göre şekillenebilir...

Tam ustune bastin, kaldir ayagini..:31: Yani ben de seni anlamakta gucluk cekiyorum EXCADA. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Daha dune kadar kultur farkindan, esinin ailesine olan duskunlugunden bahsederken simdi de esini yalniz birakip ailesinin yanina yerlesmekten bahsediyorsun :53:

ben olsam gitmezdim...
eşimin ailesiyle aram çok çok iyi olsa bile gitmezdim...
3 yıl uzun zaman..

iş için eşini bırakmaya değer mi bence değmez
kv ve kp le yaşamak çok zordur burda okuyup görüyoruz birde eşin olmayacak yanında
3 yıl çok uzun bir süre belki daha iyi fırsatlar çıkar önünüze sonrasında bence eşinizi bırakıp gitmeyin derim en azından ben öyle yapardım

Anlayamadığım şekilde herkese normal gelmiş ama "tanıdık" vasıtasıyla bir bankaya gireceksin, belki de o banka sınava aylarca emek veren senden daha başarılı birinin ekmeğine mani olacaksın, ordan kazandığın parayla da ayaklarının üzerinde duracaksın...

bana kalırsa kimseyi araya koymadan gir sınava hakkınla kazan , o zaman işin de rast gider inşallah ,Tayin işin en kısa sürede hallolur..Başka türlü olunca zaten işlerin rast gitmez gibi geliyor bana...

Şimdi burda artık düzen böyle herkes tanıdıkla işe giriyor demesin kimse bana..ben de defalarca kpss ye girdim ..kpss puanımla defalarca mülakata girdim ..o mülakatlarda mutlaka "tanıdığı" olanlardan bnm hakkımı yiyen olmuştur ama en sonunda 2 farklı yeri kazandım Allah a şükür şu an maddi manevi hayal ettiğimden bile iyi bi işim var..en önemlisi vicdanım rahat..çocuklarımın boğazından geçen her lokma helal...

Çok da ikilemde kalınacak bir konu değil bence.Niye gidesin ki? Biraz daha asıl kpss ye, ya da orda bir banka için zorlayın şansınızı.Yani gerçekten anlayamadım ikilemini, kv.denlerle aran bal kaymak bile olsa değer mi?

torpil diyenleri boşver bankalar adliyeler tanıdık vasıtasıyla giren cok zaten..bence hayatının fırsatı bu evde oturup pineklemek can sıkıntısı parasızlık güçsüzlük de getiriyor bence hiç düşünme bu fırsat için ilerde üzülürsün git ve bi süre idare et baktın olmuyor bir yıl sonra ayrı eve cık kaynana yakın tut eşine ev üstüne ev olmadı de bence önce iş sonra eş önce kendini düşüneceksin bu hayatta en sevdiklerin bile bi gün sana darbe vurabilir sen kendini saglama al tabi parası iyiyse 800 tl ye calıştıran bankalar da var malum

torpil diyenleri boşver bankalar adliyeler tanıdık vasıtasıyla giren cok zaten..bence hayatının fırsatı bu evde oturup pineklemek can sıkıntısı parasızlık güçsüzlük de getiriyor bence hiç düşünme bu fırsat için ilerde üzülürsün git ve bi süre idare et baktın olmuyor bir yıl sonra ayrı eve cık kaynana yakın tut eşine ev üstüne ev olmadı de bence önce iş sonra eş önce kendini düşüneceksin bu hayatta en sevdiklerin bile bi gün sana darbe vurabilir sen kendini saglama al tabi parası iyiyse 800 tl ye calıştıran bankalar da var malum

teşk ederim cnm yorumun için bende öyle düşünüyorum yaşım geçiyor belli bir yaştan sonra referassız deneyizsiz nerde ne yaparım sonra açıkcası eşimlede aram belli olmuyo dengesiz biri ve bana sinirlendiğinde git diyebiliyo bunları düşün
ünce bir şekilde ayaklarım üstünde durmam lazım şu şartlardada yapacak bişe yok hayatımı elime alcam en azından..

tam ustune bastin, kaldir ayagini..:31: Yani ben de seni anlamakta gucluk cekiyorum excada. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Daha dune kadar kultur farkindan, esinin ailesine olan duskunlugunden bahsederken simdi de esini yalniz birakip ailesinin yanina yerlesmekten bahsediyorsun :53:

evet kültür farkı ayrımlar anlaşmazlıklar hepsi var...daha beterleride laflar sözler..ama bu doğuda çalışabileceğim yer yok kpss de olmadı tek çarem ekmeğimi elime almak için ondan dolayı aslında denize düşen yılana sarılır misali

anlayamadığım şekilde herkese normal gelmiş ama "tanıdık" vasıtasıyla bir bankaya gireceksin, belki de o banka sınava aylarca emek veren senden daha başarılı birinin ekmeğine mani olacaksın, ordan kazandığın parayla da ayaklarının üzerinde duracaksın...

Bana kalırsa kimseyi araya koymadan gir sınava hakkınla kazan , o zaman işin de rast gider inşallah ,tayin işin en kısa sürede hallolur..başka türlü olunca zaten işlerin rast gitmez gibi geliyor bana...

şimdi burda artık düzen böyle herkes tanıdıkla işe giriyor demesin kimse bana..ben de defalarca kpss ye girdim ..kpss puanımla defalarca mülakata girdim ..o mülakatlarda mutlaka "tanıdığı" olanlardan bnm hakkımı yiyen olmuştur ama en sonunda 2 farklı yeri kazandım allah a şükür şu an maddi manevi hayal ettiğimden bile iyi bi işim var..en önemlisi vicdanım rahat..çocuklarımın boğazından geçen her lokma helal...

helal haram karşılaştırmalı,yargılamalar,iğnelemeler.....bu nasıl yorum anlam veremedim,bence birinin ekmeğiyle ilgili haram yada helal derken en büyük günah senin oluyor...haramı içinde yaşıyorsun haberin yok...nerden biliyosun ne koşulda nasıl bir yaşamım olduğunu ve nasıl kazanacağimı??arkadaşlar bu kk çoğu zaman bana gerçekten yardımcı oluyor,iyi insanlarda var ama densizlikte gereğinden fazla...herkez yorum yapmak zorunda değil yapmasında yapanda küfür eder gibi yazmasın....

iş için eşini bırakmaya değer mi bence değmez
kv ve kp le yaşamak çok zordur burda okuyup görüyoruz birde eşin olmayacak yanında
3 yıl çok uzun bir süre belki daha iyi fırsatlar çıkar önünüze sonrasında bence eşinizi bırakıp gitmeyin derim en azından ben öyle yapardım

ya görümce de yok evde bir tek ikisi başa gelebilirim zamanı doldururum gibi geliyor başkada çarem yok ne yapayım burdada hiçbir hayatım yok eşimde anlayışsız ne yapim herkez böyle diyip çıkıyo işin içinden akşama kadar evde yanlızım..

Anlayamadığım şekilde herkese normal gelmiş ama "tanıdık" vasıtasıyla bir bankaya gireceksin, belki de o banka sınava aylarca emek veren senden daha başarılı birinin ekmeğine mani olacaksın, ordan kazandığın parayla da ayaklarının üzerinde duracaksın...

bana kalırsa kimseyi araya koymadan gir sınava hakkınla kazan , o zaman işin de rast gider inşallah ,Tayin işin en kısa sürede hallolur..Başka türlü olunca zaten işlerin rast gitmez gibi geliyor bana...

Şimdi burda artık düzen böyle herkes tanıdıkla işe giriyor demesin kimse bana..ben de defalarca kpss ye girdim ..kpss puanımla defalarca mülakata girdim ..o mülakatlarda mutlaka "tanıdığı" olanlardan bnm hakkımı yiyen olmuştur ama en sonunda 2 farklı yeri kazandım Allah a şükür şu an maddi manevi hayal ettiğimden bile iyi bi işim var..en önemlisi vicdanım rahat..çocuklarımın boğazından geçen her lokma helal...

Eğer kendi tanıdığın olmadığı için değil de gerçekten hakkaniyeti gözeterek böyle söylüyorsan takdir ederim seni...

kendiniz tek başınıza kalmanız mümkünse tek kalın
ama 3 yılda çok uzun bir süre,evliliğiniz açısından nasıl olur,iyi düşünmelisiniz,3 yıl eşinizi özlemez misiniz ya da o sizi özlemez mi
bi de pek sağlıklı gelmedi kvalidelerle beraber kalmak,çok zor bir durum
bir daha bu fırsatı yakalayamam derseniz tek kalın,aileniz arada gelir,eşiniz gelir arada

Önce iş demek için geç değil mi? Arkadaş önce eş demiş ki, işten önce evlenmiş. Yani yazdıklarınız güzel, doğru ama sanki bekar birine yazılmış gibi.Unutmayın bir de farklı bir bakış açısı vardır ki, birlikte harcayabileceğin insanlar, ailen yoksa paranın bile önemi kalmıyor.Arkadaş bence vereceği kararın pek ciddiyetinin farkında değil henüz.Sanki aslında neyi seçmiş olacağını daha iyi düşünmeli.Kaybedebileceklerini...

Bu kadar yıl o şartlarda psikolojinizin ne kadar bozulacağı ihtimalini bir düşünün.
Üstelik 3 yıl sadece bir bankada çaışmak için ayrı kalmaya değer mi.
Bankada çalışmak hafife almak değil yanlış olmasın.
Yaşayacağınız sıkıntılara değeceğini düşünmediğim için söyledim bunu.
Kâr zarar hesaplarını tam yapmamışsınız.

Son düzenleme:
helal haram karşılaştırmalı,yargılamalar,iğnelemeler.....bu nasıl yorum anlam veremedim,bence birinin ekmeğiyle ilgili haram yada helal derken en büyük günah senin oluyor...haramı içinde yaşıyorsun haberin yok...nerden biliyosun ne koşulda nasıl bir yaşamım olduğunu ve nasıl kazanacağimı??arkadaşlar bu kk çoğu zaman bana gerçekten yardımcı oluyor,iyi insanlarda var ama densizlikte gereğinden fazla...herkez yorum yapmak zorunda değil yapmasında yapanda küfür eder gibi yazmasın....

sen de biliyorsun ki her tanıdık hatrına işe alınan insan karşılığında o işi yeteneği ile alabilecek bir kişi bu hakkından mahrum oluyor. ben sana bu işe başvurma demedim ..başvurabileceğin her türlü banka vs ilanına tabiki başvur , fikirlerinize ihtiyacım var demişsin ...benim fikrim bu şekilde ben bir tanıdık vasıtasıyla işe girsem birinin hakkını yediğimi ve illa bi yerden çıkacağını düşünürüm ..sen de eşimden ayrı kalmak zorunda kalacağım demişsin..Allah korusun mesefeler yüzünden aranız bozulsa ne bileyim gittiğin yere alışamasan vs tüm bunlar ihtimal dahilinde ...ben şöyle inanıyorum ki o mülakatı hakkınla kazanırsan bu zorlukların hepsini aşmana Allah yardımcı olur...aksi halde kimsenin hakkının kimse de kalmayacağını düşünüyorum...

beni burda tanıyan tanır kimseye olumsuz yorum yapmışlığımda yok..seni de iyi niyetle uyarmak fikrimi söylemek istedim...bu söylediklerim sana küfür gibi geliyorsa bence önce kendi niyetini sorgulamalısn....

Back
X