Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var ?

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
Merhaba arkadaşlar.
Abimin bir kaç ay içerisinde düğünü olacak. Daha öncesinde Eşimle aralarında iş yüzünden tartışma yaşanmıştı. Her neyse abim eşime karşı gereksiz , hazetmiyorum diye yanımda konuştu aşağlayarak eşim yoktu tabı o duymadı soyledıklerını ama benı üzdü. Eşime karşı ne kadar tartışmış bile olsalar bana saygısından en azından öyle kelımeleri kullanmaması gerekirdi diye düşünüyorum ve tabıykı sınırlendım soyledıklerıne velhasılkelam abimin düğünü olacağı için benden maddi yardım istedi bende eşime karşı söyledikleri yüzünden durumumun olmadıgını söyledım. Bozuldu tabıykı. Aradan birkaç gün geçti. Dayanamadım esıme karsı o konusmalarına cok uzuldugumu fakat genede yardımcı olacagımı soyledım. Kabul etmedı. Sizce doğrumu yapmışım bilemedim?

Hayır, sonuçta abınızın durumunu bılıyormussunuz kı ımkanınız varken sırf bu yuzden yardım etmemenız ayıp olmus bence, ya basta verecektınız ya sonradan karar degıstırmeyecektınız.

Ne abinizin eşiniz hakkında ne de eşinizin abiniz hakkında bir şey söylemesine müsade etmemeniz lazımdı. Eşinizi aşağıladı ve siz de öylece dinlediniz mi? Eşinizin kardeşi sizin hakkınızda bir şey dese ve eşinizin sesi çıkmasa ne hissederdiniz?
Eşiniz size verip veriştiren ailesine sizin ailenizin rızkından kesip verse olur mu? Abiniz hangi yüzle sizden para istiyor? O para sizin değil sizin eşinizle kurduğunuz yuvanın parası, tıpkı eşinizin parasının da onun değil ikinizin olduğu gibi. Abiniz hem eşinize giydirsin hem de sizdne para istesin ne ala bu dünya.

Bilemedim ya sanirim bende söylerdim. Kocamdan birsey saklayamam. Biraz daha ikna etmeye calisin kirmadan alttan alarak

Bosverin ,sizden istemesi zaten hata esinizle bir aile butceniz var ,
Sonuctra esinizle arasi iyi degil ,sizin aile butcenizden nasil destek istiyor ,abinizde iyi yuz varmis ,
Siz evlenirken abiniz mi destek oldu hem bu acidan bir degerlendirmek lazim

Hadi diyelim yardımcı oldun..
Bunu eşinden saklayacak mısın yoksa söyleyecek misin.. ?
Söylediğin vakit eşin ne tepki verir sizce ?

Bence çok yanlış bi şey yapmamışsın. Eşinin arkasından bu şekilde konuşması yanlış, bunun farkına varsın.
Sonra da vicdanın rahat etmeyerek teklif etmişsin bence doğal bi tepki
Gurur yapmış o da kabul etmeyerek, ama ısrar edersen kabul eder.Ki muhtemelen ısrar etmeni bekliyodur. Israr etme bence. Eşinin haberi olmadan borç filan verme.

Benim eşimi aşağılayacak sonra da gelip yardım isteyecek. Aşağıladığı insanlardan gelip para istemek de gülünç bence kabul etmemekte çok haklı. Ayrıca evet eşinden habersiz bir iş yapma, sonra sizin aranız açılmasın..

Benim fikrimce abin haksız hem adama saydırıp konuşmuyor hem de adamın karısından para istiyor anlamadım.Valla cnm ne diyeyim bilemedim.Ama sonradan doğruyu söylemeseydin senin için daha iyi olabilirdi mesela kırıldığını söylemekle iyi yapmışsın ama parayı onun için vermediğini söylemen işi biraz bozmuş.Teklif etmişsin ister alır ister almaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…