- Konu Sahibi papatyaaa00
-
canım onlar da senin ailen olacak o yüzden ilerde mutlaka sorun yaşanıyo ben sadece eşimle ii anlaşmam yeter sandım ama hiiiç de öyle olmuyo malesef hele bi de ailesinin bi dediğini iki etmeyen tiplerdense çoook fena .
arkadaşlar daha öncede bir konu açmıştım nişanlıyım ve babamın kayınpederimi sevmediği konusunda hatırlayanlar vardır belki.şimdi de buna benzer bir sorunum var ve işler git gide sarpa sarıyor ne yapacağımı bilemez oldum.nişanlım ve ailesi hakkında.nişanlım askerde şu an.mayısta gelcek eylül gibi düğün düşünülüyor ve biz aileler ile aynı memlekette yaşayacağız.sorun şu ki gün geçtikçe nişanlımın ailesinden daha da soğur oldum.ben idare edeyim dedikçe daha fazla sorun olmaya başlıyor herşey.mesela dün bize geldiler kadın kapıdan girer girmez çocuk gibi daha oturmadan kumandayı uzattı bana şu kanalı aç diye.bende sinir oldum ya insan sorar önce izlediğin yer yoksa açar mısın diye.kocası da öyle.napıyonuz nasılsınız sorma yok gelirler öyle oturur oturur giderler.ancak saçma sapan konuşmayı biliyorlar.kayınpeder paracı ve cimri.kadın zaten biraz patavatsız nerede ne konuşacağını hiç bilmiyor.kocasına öküz diyor goril diyor argo kelimeler söylüyor.ağzım açık kaldı gün geçtikçe gerçek yüzlerini görür oldum.biz ilçede merkezde kalıyoruz onlar köyde.çiftçilik yapıyorlar tamam kendilerini geliştirmemiş olabilirler ama insan biraz daha dikkatli davranmaz mı.adam peçete istemiyo meyveyi yiyor nereye denk gelirse siliyor ellerini.bir de kadın sürekli hasta.hastalık hastası olmuş artık ne zaman konuşsak yok şuram ağrıyor yok buram ağrıyor.sürekli gelmek gitmek oturmak kalkmak istiyor ailemde pek haz etmedi artık.dün annemle babam yüzüme öyle bir baktıki sen bizi nasıl bi şeyin içine attın der gibi.çok kötü oldum.babam zaten tavrını belli ediyordu artık annemde belli etti.ama nişanlımı beğeniyorlar seviyorlar o yüzden arada kaldım.nişanlımla konuşuyorum o da herşeyin farkında biliyorum öylelernapayı idare etcez gerektiği yerde uyarcaz falan diyor ne bileyim şaştım kaldım bi tarafta sevgim bir tarafta mantığım.çok duyuyorum aileler yüzünden boşanan geçinemeyen çiftleri.bizde öyle olursak diye çok korkuyorum.böyle bir durumda ne yaparsam doğru yaparım sizce?ilerde büyük sorun olur mu?
çok merak ediyorum,bu iyi.kültürlü,temiz ,titiz ailelerin kızları nasıl oluyorda hep,pis,pasaklı,kültürsüz,görgüsüz,cimri ailelerin çocuklarını buluyor ve gene çok merak ediyorum bu olumsuz aileler nasıl böyle pırlanta çocuklar yetiştirebiliyor:44:
sana karşı bariz art niyetli davranışları yok ise bu tarz bazı durumları görmezden gelmekten başka çare yok mutlu olmak istiyorsan yoksa sürtekli nişanlşına bahsedersen şimdi idare edicez der ama evlendikten sonra ehh yeter biliyodun böyle olduklarını ailem atamam satamam der ,
Kocasına öküz diyeni duymuştum da goril diyeni yeni duydum
Size has değil tavırları, muhabbetleri bu yönde sadece
Size uymuyorsa şimdiden kabul etmeyin, insanlar bu saatten sonra gelin bizi beğenmiyor diye değişmez çünkü
arkadaşlar daha öncede bir konu açmıştım nişanlıyım ve babamın kayınpederimi sevmediği konusunda hatırlayanlar vardır belki.şimdi de buna benzer bir sorunum var ve işler git gide sarpa sarıyor ne yapacağımı bilemez oldum.nişanlım ve ailesi hakkında.nişanlım askerde şu an.mayısta gelcek eylül gibi düğün düşünülüyor ve biz aileler ile aynı memlekette yaşayacağız.sorun şu ki gün geçtikçe nişanlımın ailesinden daha da soğur oldum.ben idare edeyim dedikçe daha fazla sorun olmaya başlıyor herşey.mesela dün bize geldiler kadın kapıdan girer girmez çocuk gibi daha oturmadan kumandayı uzattı bana şu kanalı aç diye.bende sinir oldum ya insan sorar önce izlediğin yer yoksa açar mısın diye.kocası da öyle.napıyonuz nasılsınız sorma yok gelirler öyle oturur oturur giderler.ancak saçma sapan konuşmayı biliyorlar.kayınpeder paracı ve cimri.kadın zaten biraz patavatsız nerede ne konuşacağını hiç bilmiyor.kocasına öküz diyor goril diyor argo kelimeler söylüyor.ağzım açık kaldı gün geçtikçe gerçek yüzlerini görür oldum.biz ilçede merkezde kalıyoruz onlar köyde.çiftçilik yapıyorlar tamam kendilerini geliştirmemiş olabilirler ama insan biraz daha dikkatli davranmaz mı.adam peçete istemiyo meyveyi yiyor nereye denk gelirse siliyor ellerini.bir de kadın sürekli hasta.hastalık hastası olmuş artık ne zaman konuşsak yok şuram ağrıyor yok buram ağrıyor.sürekli gelmek gitmek oturmak kalkmak istiyor ailemde pek haz etmedi artık.dün annemle babam yüzüme öyle bir baktıki sen bizi nasıl bi şeyin içine attın der gibi.çok kötü oldum.babam zaten tavrını belli ediyordu artık annemde belli etti.ama nişanlımı beğeniyorlar seviyorlar o yüzden arada kaldım.nişanlımla konuşuyorum o da herşeyin farkında biliyorum öylelernapayı idare etcez gerektiği yerde uyarcaz falan diyor ne bileyim şaştım kaldım bi tarafta sevgim bir tarafta mantığım.çok duyuyorum aileler yüzünden boşanan geçinemeyen çiftleri.bizde öyle olursak diye çok korkuyorum.böyle bir durumda ne yaparsam doğru yaparım sizce?ilerde büyük sorun olur mu?
canım gerçekten çok zor bizimkilerinde pek uyustuğu sölenemez. Ama eğer nişanlına güveniyorsan ailesinin farkında ve oda sana yardımcı olucak gibiyse idare et. Yani anladığdım kadarıyla ailenin sana has bi davranışı yok genel olarak herkeze nasıllarsa sizeede öeyleler sende istiosun ki dünürlerine geliyorlar biraz ağır olsunlar. Art niyet yoksa sana özel kırıcı birşeyleride yoksa bu şekilde kabullenmek zorundasın bu saaatten sonra kimse değişmez. Yalnız aynı memelekette olucaz diyorsun bu adam şuan size gelip gittiği gibi evlenince de oğlumun evi diye gelip gidip bu hareketleri yapıcak dayanabilcekmisin? Yeri gelicek nişanlında ailesiyle olucak sen tek kalıcaksın. ? Bunlarıda düşün öyle karar ver. Ama sorun ailelerin haz etmemesiyse takma düğünden sonra gelip gitmezler olur biter
Hani hep derler ya evlenirken ben seninle evleniyorum,ailenle evlenmiyorum diye aslinda bu soz bana gorr kulliyen yalan ciftler evlenirken birbirlerinin ailesiylede evleniyor.Kendilerini gelistirememisler ama pirlanta gibi evlat yetistirmisler bu ile aslinda buyuk bir basaridir cunku kendilerinin gormediklerini ogullarina yapmislar.Yanlis anlama canim beni birseyi merak ettim hani meyve yiyince pecete istemiyor nere denk gelirse siliyor demissin ya sen meyve ikramini yaparken yanina pecete koymuyormusun yani onlarin istemesine gerek yok senin koyman gerek meyveleri getirdigin an eger sen yanina ikramini yaptiktan sonra pecete koymuyorsan o adam sende. Pecete getir diyemezki ha sen koyuyorsun ama o yinede ustune basina siliyorsa evet bu konuda haklisin.Evimize misafir geldimi cay bile servis yapsam yaninda pecete getirim misafir istemez peceteyi ev sahibinin yaninda vermesi gerek.Biraz uzun oldu kusura bakma.
Evet bana uymuyor.bana has degil ama ben garipsiyorum bu da onlara karsi saygimi sevgimi azaltiyor.ilerde pisman olmaktan cok korkuyorum.
Kimsenin ailesi dört dörtlük uymuyor
Ama arada uçurum var diyorsan çok iyi düşünmelisin
Sonra içlerine girince daha da dehşete düşebilir, belki de pişman olabilirsin
Rabbim yardimcimiz olsun.umarim dogru karari verebilirim.tsk ederim.
anlattıklarına göre sana yaptıkları bir kötülük yok.sadece onları görgüsüz buluyorsun.toplum içindeki davranışlarını beğenmiyorsun.ama bunları nişanlına söylemen doğru değil bence.sana karşı yapılan birşeyler olursa söylersin nişanlın anlayışlı biriyse düzeltmek için çabalar,bu olabilir yani.ama sen ailesinin karakterini,yaşayış biçimini şikayet ediyorsun.o da ne desin,yapacak birşey yok idare etcez artık diyor tabiki.
bence buna son ver zamanı gelir yeter der.çözüm olsa neyse,çözümü yok bunun.bu onların karakteri , onları değiştirebilecek değilsin.madem böyle bir ailenin çocuğuyla evleniyorsun bunu böyle kabulleneceksin.şunu bil evlenince bu davranışları seni daha çok rahatsız edecek,farklılıklar daha çok gözüne batacak.yapamam diyorsan ayrıl,ama nişanlını seviyorsun ayrılmak istemezsin heralde.o zaman yapacağın kabullenmek.sana bir kötülükleri olmadığı sürece anlayışlı olmaya çalış.sonuçta ne suçları varki.onlar böyleler.evliliğinde huzur istiyorsan da eşine ailesini kötüleme.
Cok dogru canim.nisanlimi seviyorum.ama insan yanlis anlamayin ama ben böyle bir aileyemi layigim diye düsünüyo insan.hic sevmedigim insan tarzi görgüsüzlük.ne yapcam bilmiyorum cok çaresizim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?