arkadaşlar görüşleriyle yardımcı olursa sevinirim!!

jeelibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
357
0
96
Ankara
merhaba arkadaşlaropuyorumnanaktanbende aranıza katılmak istedim.evli ve tecrübeli bayanlardan tavsiye almak yorumlarını öğrenmek istiyorum.ben 6 aylık evliyim eşimle severek ve flört ederek evlendik.aramızda ta nişanlılıktan bei ufak tefek tartışmalar kavgalarımız oldu her ilişkide yaşanan anlamsız sorunlardı.fazla umursamadım gelir geçer ikimizde stresliyiz dedim.neyse allah kısmet etti alın yazımmış demekki evlendik.evliliğimiizn ilk günlerinden itibaren hep kavgalarımız oldu sürekli tartıştık hatta balayında bile :çok üzgünüm:haftanın 3 günü mutlaka küs gezerdik evde yolda trafikte heryerde tartışıyorduk.onurumu kırıcı laflar edip geç deil boşanalım bile dediği oldu.sabrettim düzelcek dedim herkeste ouyor evliliğin ilk 2 yılı böle geçer dediler hep çünkü.neyse en son geçen hafta çok şiddetli tartıştık hemde nedeni bi akrabasında kalmamızı istemesi :bbo:bana o kadar saçma ve komik geliyorki hala düşündükçe çıldırasım var.annesindeydik eve gidene kadar tartıştık eve gittik devam.:kedi:neyse sonunda patlama noktam ve ben evden gitmekle ayrılmakla tehdit ettim hoş bıraksa gitcektimde:a015:bidaha olmıycana dair sözler verdi ama yine her fırsatta surat asıp küçük şeyleri sorun edip huzurumu kaçırabiliyor.ne yapmalıyım nasıl yola alırım yardımcı olabilirmisiniz bana...

Zaman...
Bana zamanla düzelecek gibi geldi,sanki çocukça şeylere takılıyormuşsunuz gibi geldi.
Tartışmalarınız oldukça sert bile olsa meseleler büyük değil galiba.
Yaşlarınız kaç?
Ne kadar süre flört edip evlendiniz,ne kadar tnaıyorsun eşini..?

Benim tek tavsiyem o küçük şeyler var ya onları biriktirmeyin
Sakin zamanlarınızda şuna kırıldım keşke olmasaydı şeklinde sakin bi konuşmayla dertleşin
Biriken şeyler tartışma anlarında daha şiddetli su üstüne çıkıyor

Bencede hiç bir şeyin üstünü örtmeyin konuşulması gereken yerde konuşun sonrasında bi kavgada herkes etegindeki taşları döktümü daha fazla büyüyo sanada tavsiyem sinirliyken üstüne gitme sakinleştiginizde istediklerini yada rahatsız olduklarını tatlı dille izah et .Saygıyı yitirmeyin lütfen aman o saygı bittimi evlilik devam etse ne etmese ne hayat güzel yaşamak güzel saygı ve huzur oldumu evlilikte güzel neyi paylaşamıyosunuz yeri geldimi sen fedakarlık et ilk adımı atan ol sen ii oldumu emin ol karşındakide sana o adımı atacaktır . Akrabasında kalmak istemiş ne var sık dişini kal bi gece sen onun istedigini yapki oda senin isteklerine saygı duysun kaydirigubbakcemile5

ya illaki düzelir ama çok yıpratıyor beni nasıl şeyler hayal edipte nelerle karşılaştım die hep kendimi sorguluyorum.yaşım 26 eşimde 27 .eşim çok çocuk ruhlu hiç olgun deil.bense daha olgun ve mantıklı hareket ediyorum.9 ay flört ettik 9 ayda nişanlı kaldık tanışıp evleneli tam 2 sene oldu.

--------------------------------------------------------------------------------

Bencede hiç bir şeyin üstünü örtmeyin konuşulması gereken yerde konuşun sonrasında bi kavgada herkes etegindeki taşları döktümü daha fazla büyüyo sanada tavsiyem sinirliyken üstüne gitme sakinleştiginizde istediklerini yada rahatsız olduklarını tatlı dille izah et .Saygıyı yitirmeyin lütfen aman o saygı bittimi evlilik devam etse ne etmese ne hayat güzel yaşamak güzel saygı ve huzur oldumu evlilikte güzel neyi paylaşamıyosunuz yeri geldimi sen fedakarlık et ilk adımı atan ol sen ii oldumu emin ol karşındakide sana o adımı atacaktır . Akrabasında kalmak istemiş ne var sık dişini kal bi gece sen onun istedigini yapki oda senin isteklerine saygı duysun

canım aslında bununda sebebi var yani kalmak istemememin.kendi ailesine geldimi ben koşa koşa gidip hep güler yüzlüyüm hep saygılıyım.ama o bana geldimi surat asık bi çocuk gibi boş boş oturur.bekarken gidip hep kalırmış şimdi evlendik hala bekar hayatını sürdürmek istemesi sinirleimi bozuyor.yaptıkları bunlarla sınırlı deilki anlatsam ah çok doluyum

Tatlım inan bana değişiyor zaman her şeyin ilacı şu dönemlerde çok dikkat edilmesi gerekiyor yoksa evliliğiniz kavga gürültüyle geçer biraz sabır bence güzel bir şekilde konuşarak her şeyi aşarsınız

Bak canım benım sana naÇızane tavısyem.hıcbırzaman esın bagırıp cagırırken cvp verme.haklı da olsan cvp verme.cunku bu olayı daha da buyutur.eslerden bırının mutlaka susması lazım.aksı taktırde hersey dahada kotu olur.bırbırınızı yıpratmaktan oteye gıtmez.bazen sen de sınırlendıgınde esının de susması lazım.ortalık sakınlesınce ıstedıklerını kırıldıgın seylerı soyle anlat bırıktırme.aksı taktırde dolar patlarsın.ama bazen susmasını da bılmek gerekır...allah yardımcın olsun.daha cok yenısınız bosanma lafı bıle coook cırkın...

--------------------------------------------------------------------------------

Bak canım benım sana naÇızane tavısyem.hıcbırzaman esın bagırıp cagırırken cvp verme.haklı da olsan cvp verme.cunku bu olayı daha da buyutur.eslerden bırının mutlaka susması lazım.aksı taktırde hersey dahada kotu olur.bırbırınızı yıpratmaktan oteye gıtmez.bazen sen de sınırlendıgınde esının de susması lazım.ortalık sakınlesınce ıstedıklerını kırıldıgın seylerı soyle anlat bırıktırme.aksı taktırde dolar patlarsın.ama bazen susmasını da bılmek gerekır...allah yardımcın olsun.daha cok yenısınız bosanma lafı bıle coook cırkın...

canım çok saol bende biliyorum en başta böle laflar çok çirkin.ben muhafazakar bi ailede yetiştim boşanma hemen hiç yok diyebilirm sülalemde.kötü bile olsa kadınlarımız sineye çeker oturur.ama şu var ben alttan aldıkça tepeme çıkıp üstüne bide nankörlük görüyorum.yaptığım şeyler yapmadın ouyor.sanırım bende bunları hazmedemiyorum.sustum sustum artık doldum.eşim bayramda bile bana herşeyi zehir etti.beni aileme götürmek istemedi.bu bana deil aileme saygısızlık deilmi.bayram die sustum ağladım annem babam gördü anladılar ağladı üzüldüler neden bunlarımı hakediyorum ben.halbuki ananemde kalcaz dedi arefe gecesi orda kaldık.yani ne biliyim ailesi yanında falan çok değişen bana tavır alan biri oldu çıktı.bende dayanamadım artık.

:1no2:--------------------------------------------------------------------------------

Bak canım benım sana naÇİzane tavısyem.hıcbırzaman esın bagırıp cagırırken cvp verme.haklı da olsan cvp verme.cunku bu olayı daha da buyutur.eslerden bırının mutlaka susması lazım.aksı taktırde hersey dahada kotu olur.bırbırınızı yıpratmaktan oteye gıtmez.bazen sen de sınırlendıgınde esının de susması lazım.ortalık sakınlesınce ıstedıklerını kırıldıgın seylerı soyle anlat bırıktırme.aksı taktırde dolar patlarsın.ama bazen susmasını da bılmek gerekır...allah yardımcın olsun.daha cok yenısınız bosanma lafı bıle coook cırkın...

canım çok saol bende biliyorum en başta böle laflar çok çirkin.ben muhafazakar bi ailede yetiştim boşanma hemen hiç yok diyebilirm sülalemde.kötü bile olsa kadınlarımız sineye çeker oturur.ama şu var ben alttan aldıkça tepeme çıkıp üstüne bide nankörlük görüyorum.yaptığım şeyler yapmadın ouyor.sanırım bende bunları hazmedemiyorum.sustum sustum artık doldum.eşim bayramda bile bana herşeyi zehir etti.beni aileme götürmek istemedi.bu bana deil aileme saygısızlık deilmi.bayram die sustum ağladım annem babam gördü anladılar ağladı üzüldüler neden bunlarımı hakediyorum ben.halbuki ananemde kalcaz dedi arefe gecesi orda kaldık.yani ne biliyim ailesi yanında falan çok değişen bana tavır alan biri oldu çıktı.bende dayanamadım artık.:1no2:

evliliğin 1 yılı maalesef benimde kötü geçti, ondan sonra düzeliyor o yüzden birbirinize kalıcı yaralar hasarlar bırakmadan bu dönemi atlatmaya çalışın. ağır sözler sarf etmeden ama.........
geçecek bu günler....

inş canım ya ins geçer.kimse ayrılmak için evlenmiyor.ben normalde ailemden kardeşlerimden kimseyle tartışan kavga eden biri deildim kendime bile şaşıyorum bazen:kedi:

Ve cnm son bısey.mumkunse kımsenın yanında tartsımayın ne onun aılesının yanında nede senın.sokaktada tartısmayın.ne yapacaksanız basbasa ıken tartısın evınızde yanı.benımde esım ılk baslarda aılesının bana yaptıklarını gormedı goremedı.ama hep sabır ettım rabbımden yardım ıstedım.6 ay kayınvaldem kaynımla oturdum.evlı gorumcem geldı karıstı hakaret ettı uzdu benı hemde cok uzdu.sımdı mı esım dunyayı karsısına alır benım ıcın.kımseye laf soyeltmez.bız 2,5 yıllık evlıyız.dedıgım gıbı sabret bu gunlerde gececek...

canım teşk edrim yorumların için.ben asla sokakta yada başkalarının yanında tartışmadan yana deilim ama illa seni tartışmanın içine çekiyor kaç defa sokakta tartıştı benimle bende ağır konuştum bu yüzden dahada büyüdü tartışma.evimiz yokmu bizim neden sokakta tartıyorsn benimle die hakaret ettim tutamadım kendimi ağırıma gidiyor hareketleri.inş geçer düzelir ama ben kendimi çok yıpratıyorum.dengem bozuldu yerli yersiz ağlar oldum inanki.benneyaptımkiinş en kısa zamanda düzene gireer rabbim beni sabırla imtihan etmesin.:çok üzgünüm:

bizimde ilk günlerde oluyordu ama sanırım o evliliğin ilk günlerinin olmazsa olmazı çünkü aynı evde ve saatlerc e yaşıyosun önceden öle değildi herkesin yaşantısı çift kişilik oluyor..çok şükür bizim de geçti o günlerimiz o zaman kızdığım şeyleri şimdi sallamıyorum yada susuyorum 1.5 yıllık evliyiz allah kimsenin huzurunu bozmasın
biliyorum şu dönemde çok zor ama bende azıcıjk sakin ol görmezden gel bazı şeyleri ama kararlarını da mtlaka otuttur şimdi ne dersen o aklında kalır eşinin sevdiğin hoşlandığın hoşlanmadığın herşey...

canım ya saolun beni rahatlatıyorsunuz sadece bende olmayısı zaten farkındayım herkeste oluyor arkadaş çevremdede olmuştu.benimde aslında m aksadım istediğim yada istemediğim şeyleri oturtmak işte tam anlamıyla buakannehirbirde gereken yerde sözümün geçmeesi söz sahibi olabilmem çünkü ben kendi işimi çekip çeviriyorum.söz sahibiyim.evliliktede iki tarfında söz sahibi olduğunu savunanlardanım sadece o istiyor die herşeye boyun eğememeğersemde aynı şeyleri aynı fedakarlıkları ondan beklerim.çok şeymi istiyorum?mirmirmirmir

ilk sene bu ve benzeri çok tartışma yaşarsınız
ve evet belki ayrılma noktasına kadar gelebilirsiniz ancak bu süre zarfı ayrılmak için erken değil mi biraz
eşin bağırırken, sinirliyken sen konuşma alttan almaya çalış
siniri geçince konuşmayı dene bu daha yararlı olacaktır inan
hatalı ise hatasını görecektir
çok yeni evliliğiniz
daha şimdiden ayrılmayı düşünürsen eşinin söylediği, yaptığı hiçbir şeye tahammül edemez hale gelirsin

evet gerçekten çok doğru.böle tartışmalar yaşandıkça eşime karşı soğuma ve ilgisizlik baş gösterdi.her sölediği her yaptığı batar oldu.offf sabır sabır .yuvayı dişi kuş yaparmış katlanıcaz artık.yorum için teşk ettim canım.

evet canım bencede bıraz alttan alt.sabırlı ol.rabbım mutlaka sabrını verecektır.yoksa saygınız sevgınız bırbırınıze azalır.allah yardımcın olsun...

Bi arkadaşım vardı eşi böyle yaptığı zamanlar hemen ordan ayrılıp bi taksiye falan binip eve gidiyordu
Eşi gelip hesap sorduğu zaman sana aşkım ve saygım sokakta tartışmama engel olduğu için
seni yabancıların içinde zor durumda bırakmak istemedim diyordu.
Diğer sözlerine gelince
Herşey bianda olmaz zorlama
Sende söz sahibi olursun isteklerini elde edersin
Sende düzenini kuracaksın ama bunlar zamanla olur
Üstelik tek taraflı düşünme
Eşinde senin gibi hissediyor olabilir
Ve siz zamanla orta yolu bulacaksınız
Bu sancılı dönem çok normal ayrılık sebebi değil
Hatta kızma ama bence tam tencere kapak olmuşsunuız :kedi:
ıki baskın ve güçlü karakter düşünsene sünepe bi herif daha mı keyifli olurdu
Biraz sabır ilişkiniz dengeye oturacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…