ARKADASLAR HAKSIZMIYIN LUTFEN BISEY DIYIN YA

Hepimizin annesi aynı durumda olabilir
Bakıcı bile bakamaz diyosun? Nasıl bakamaz, o onun görevi
Nice hastalara bakıyorlar, bi sizinkine mi bakılamaz
Eşin de bakıcı tutmam demiyo üstelik
Bi tuhafsın konu sahibi
Yoruluyosan bakıcı işine tamam diyeceksin
Zaten kabul ediyorum.ama geceleride evimde bir yabanciyla yatamm.ayda bir baksak kendimde bakarim fazladi yoruyo

canim sen ne melek kadinsin oyle Allah guc kuvvet versin sana.evet bakici tutun tabiki de bakivi tuttugun icin surekli sende kalsin demesinler sonra.devletten maas aliyormusunuz hastaya baktiginiz icin.

Yanlış yapıyorsunuz tüm aile olarak.
Bu tür hastalıklarda düzen önemlidir,
Sürekli yaşadığı yeri ve kişileri değiştirmek hasta kadına daha da eziyet.
Bir düzene alışmadan öbürüne geçmek, herkesten ayrı çekinmesi, hiçbir yeri benimseyememesi de cabası.
Evine bir bakıcı tutmayı neden düşünmüyorlar?
Aynı zamanda sizler için oldukça yıpratıcı ve zor bir süreç.
Sonuçta özel bir bakıma ihtiyacı var, yemeğini, temizliğini yapmak o kadına bakmak demek değil ki...
Profesyonel hasta bakıcılarla durumu tetiklemeyecek şekilde, özel ilgiyle yaşaması gerek.
Bu durumu ogullari kabul etmez etseydi kayinpeder hayatta iken felc gecirdigi donem
3kaynim evini dagitti adamin
Yillarca ne sabir cektik
dediginiz gibi kendi evlerinde bakici olmaliydi
3ogluda o binadaydi zaten bunlatin yaptigi is degil zaten
cok haklisiniz hepimizin evi duzeni ayri

Zaten kabul ediyorum.ama geceleride evimde bir yabanciyla yatamm.ayda bir baksak kendimde bakarim fazladi yoruyo
Sağa sola haber bırakın vardır güvenilir bi insan
O olmaz bu olmaz diyosun
Ben eşinin yerinde olsam bende bozulurum
Kendi annene böyle mi yapardın ?
Sen 1 ay dersin diğer eltilerin hayır 3 er ay olsun derse ne olacak
Nice zenginler yabancıları evine alıyo da bi sen mi alamıyosun
Ben seni anlamadım

Anladım siz hani 1 ay çabuk geçiyo en azından fazla strese girmem diyorsunuz. Bence bu durumu eltilerinizle konusun belki onlarda onaylar.
Ya da mesela ayrı bi ewde bakıcı tutsanız o şekilde hepinizin yükü hafiflemiş olur. Hem maddi olarakta 4 e bölüneceği için rahat olur.
Tabi eşler ne der bu duruma bilemem
Biliyomusunuz icimdeki sıkıntiyi bir siz anlamissiniz sorun bakmiyorum degil
bir ay bakilsada az stres olsam mevzusu

Sağa sola haber bırakın vardır güvenilir bi insan
O olmaz bu olmaz diyosun
Ben eşinin yerinde olsam bende bozulurum
Kendi annene böyle mi yapardın ?
Sen 1 ay dersin diğer eltilerin hayır 3 er ay olsun derse ne olacak
Nice zenginler yabancıları evine alıyo da bi sen mi alamıyosun
Ben seni anlamadım
Dogrudur anlayamassiniz
zaten zor bi durumu sadece icinde bulunan anlar.

H
canim sen ne melek kadinsin oyle Allah guc kuvvet versin sana.evet bakici tutun tabiki de bakivi tuttugun icin surekli sende kalsin demesinler sonra.devletten maas aliyormusunuz hastaya baktiginiz icin.
hayir almiyoruz.yeri gelmis 4ayda bakmisimdir ama bende psikolojik olarak yiprandim sanirim.demindir canim gulum bitanemle yatirmsya calisiyorum.

H

hayir almiyoruz.yeri gelmis 4ayda bakmisimdir ama bende psikolojik olarak yiprandim sanirim.demindir canim gulum bitanemle yatirmsya calisiyorum.
gun gelir esin senin ailene bakar.bakilan anne babada olsa hastaya bakiliyorsa bakici parasini alabilirsiniz tanidiklarim var aliyorlar.esinizin sizi el ustunde tutmasi ve yardimci olmasi gerek cok tantana yapmasin size.

Tabi biz hasta görmedik
Uzayda yaşıyoruz
O kadar anlattigimdan hasta bir yasluyimi algiladiniz.
sizofren ve alzaymer hastasi oldugunu atlamissiniz sanirim
lutfen saga sola bi danisin sizofren bi insanla yasamak ne kadar zordur
alzaymır hastalarina bakmak normal bi hastaya bakmak gibimidir.
ben bakmam demiyorum sadece bi kolaylik kapisi ariyorum
iste esimde tipki sizin gibi dedigimi anlamiyor ve bir kolaylik kspisi acmiyor
acsada bunu akilli bir karar oldugu icin vermiyo
Siz bir gunumuzu gorsenuz nekadar zor geciyo
bugun gelen bayan bi saat kaldirmaya ugrasti gitti beceremedi.
neyse ya bos verin ben bana sitemkar kizar dille soylenecek yorumlara ihtiyac duymuyorum
akillu salim arkadaslarda var bana guc veren
ille yasamalarina gerek yok
suan size yazarken bile az once yadadiklatimi bilmeden ahkam kesmenizden dolayi
hic tanimadigim
sanal bir bayanin lafina agliyorum
yoksa benimdemi psikolojik bir destege ihtiyacim var ne dersiniz.

Allah işini kolaylaştırsın ya. şu durumda ne demeli bilemiyorum gerçekten. tamam evlilik müşterek hayat elbette ilgilenelim eşlerin ailesiyle ama ben bu her şeyi kadına yıkma kültüründen iğreniyorum artık ya. lafa gelince yıkarım yaparım ederim o benim anam canım anam ama nedense eller kollar aynı derecede iş görmüyor lazım olunca. bırak yapsın biraz görsün bakalım kolay mıymış, sen neden kendini tüketiyorsun?
bir dönem huzurevine gidiyordum gönüllü olarak. yaşlılara yemek yediriyodum bazen tuvalete götürüyodum giydiriyordum uyutuyordum alzheimerlı olmayan da cok azdı. ve ben tükendim. yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarla birarada olmak bir kere cok zorken sen bu kadar zaman bakmışsın Allah razı olsun balık bilmezse halık bilir ama bu kadarı da fazla. bakıcı mutlaka tutun bir konusur iki konusur susar eşin.
aynı yerde yaşayanların kaderleri birbirine eklenir. elbette var bir manası bu olayların onu çözene kadar kendini helak etme gerekeni yap ama elin de üstünde olsun kayınvalidenin. hem fiziken hem de ruhen rahatlarsın böylece.

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun hastanız için.Yaşadığınız durumu gayet anlıyorum çünkü malesef benim dedem de bu durumda ve çevremde de bir çok alzheimer hastası yaşlımız var.Çok bunalmışsınız beyinle alakalı 2 hastalıga sahip bir bireyle sürekli aynı ortamda bulunmak gerçekten çok zor,bu açıdan enazından bir psikolojik destek almanızı tavsiye edebilirim.Dedemin durumundan dolayı toplum saglıgından evimize doktorlar geliyor ve ilk gelişlerinde bize bunu önermişlerdi.

İkinci olarak tıbbi açıdan özellikle alzheimer hastalarının 1 ay gibi kısa bir sürede yerini ve bulundugu ortamı değiştirmek aslında çok önerilen bir durum değil,evet bakan kişi yoruluyor ama hastanın da durumu ve bununla paralel olarak sizin sorumlulugunuz kat kat daha hızlı bir şekilde artacak.

Arkadaşlarında dediği gibi bu işi profesyonel bir şekilde yapan kişiler var,sürekli olmasa bile zaman zaman kendilerinden yardım alıp bir hava değişikliği yapabilirsiniz kendiniz adına.

Unutmayın,o kadar buyuk bir sevap alıyorsunuz ki :)

Arkadasım bakmak zorunda degilsin ama vicdan var.Kesinlikle bakıcı tutun .İnanın cok rahatlayacaksiniz.Bir kac tane yatalak var cevremde bakicilari olduktan sonra aileleri biraz olsun nefes almaya basladilar.

Dedem de son senesinde iyice ağırlaşmıştı alzheimerdı babamgil 3 kardeş dönüşümlü bakmaya başladılar en son amcamgile sıra geldiğinde altından almaya başlamışlar ve kardeşlerin ortak kararı ile güzel bir bakımevine yatırıldı dedem. 6 ay kadar sonra da vefat etti.

Eşinizgil 4 kardeşmiş,kardeşler otursun karar versin ya kendileri baksınlar yada güzel bir bakımevine birleşip yerleştirsinler. Eskisi gibi yada filmlerdeki gibi değil bakımevleri kameralı istediğin Zaman gidip ziyaret etme imkanın var. Ve ben kesinlikle bakımevine yerleştirmeyi sokağa atmak anaya babaya yüz çevirmek olarak görmüyorum, yarın bigün evladım olur ben de o hale düşersem kimsenin huzuru kaçmasın bakımevine yerleştirsinler isterim.

Ama eşinize bunu teklif edemeyecek durumdasınız sanırım. O yüzden bakımını eşinizin üstlenmesi gerekiyor. Sıra babama geldiğinde babam ücretsiz izne ayrılıp kendisi bakmıştı dedeme , gerçekten çok zor bir olay bu tip hastaların bakımı. Ve 3 ay boyunca tek başına altından kalkmanızı beklemek gerçekten acımasızlık olmuş. Üstelik çalışıyorsunuz. Eşinize dayanamadığınızı söyleyin kadın tutuyorsa kadının geldiği gün kendisi gelsin görsün durumu.

Allah kv me kp me anne babama uzun sağlıklı ömür versin, hani birinden biri vefat eder diğeri yalnız kalmasın gelsin bizle yaşasın derim ama böyle ağır hastalık durumunda bakım işini yapmak tek başına gerçekten olacak iş değil :(

Allah işini kolaylaştırsın ya. şu durumda ne demeli bilemiyorum gerçekten. tamam evlilik müşterek hayat elbette ilgilenelim eşlerin ailesiyle ama ben bu her şeyi kadına yıkma kültüründen iğreniyorum artık ya. lafa gelince yıkarım yaparım ederim o benim anam canım anam ama nedense eller kollar aynı derecede iş görmüyor lazım olunca. bırak yapsın biraz görsün bakalım kolay mıymış, sen neden kendini tüketiyorsun?
bir dönem huzurevine gidiyordum gönüllü olarak. yaşlılara yemek yediriyodum bazen tuvalete götürüyodum giydiriyordum uyutuyordum alzheimerlı olmayan da cok azdı. ve ben tükendim. yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarla birarada olmak bir kere cok zorken sen bu kadar zaman bakmışsın Allah razı olsun balık bilmezse halık bilir ama bu kadarı da fazla. bakıcı mutlaka tutun bir konusur iki konusur susar eşin.
aynı yerde yaşayanların kaderleri birbirine eklenir. elbette var bir manası bu olayların onu çözene kadar kendini helak etme gerekeni yap ama elin de üstünde olsun kayınvalidenin. hem fiziken hem de ruhen rahatlarsın böylece.
Yazdiklarinizi okuyunca gozyaslarimi tutamadim.Bazen dusunuyorum Allahim affetsin.aslinda buraya konu actigim icin bile vicdanen uzuldum hatta yarin yeni gune uyaninca dahada uzulucem.
siz yakindan taniklik etmussiniz.
bu tarz yaslilari evlatlari bakmiyor.
biz oyle vicdansiz degiliz.
sizinkiler gene ustunu degisiyor benimki hergun 1saati askin elbisesi degisecek diye agliyo bagiriyo kufur ediyo.susuyorm susuyorum susuyorum
oysaki sabirli degilimdir ama yadlilik hali merhamet verdiriyo.kizdigim anlasilmamak.

Kolay bisey degilki.
Siz haklisiniz.
" tamam sen yika anneni " diyin. Bakalim ne halt edicek esin.

Çok iyisiniz, fazla iyisiniz. Bu iyiliginizi kullanıyor.
Elbette insan bazen darlanir, şikayet eder , mümkün değil dayanmak.
Insan kendi annesine bile bakarken bu şekilde yipranir.

Hal hatır bilmeli, ayağınıza köle olmalı eşiniz.
Bir iki defa yıkasın, değiştirsin de görelim ne yapacak ?

Bakıcı tutun tabiki. Geç bile kalmissiniz. Baksanıza sagliginizdan olmuşsunuz.

Back
X