arkadaşlar hamile olduğumu bilmeden ilaç kullandım

canım cipronun gebelik kategorsi c yani çok zorunlu kalmadıkça c kategorsi gebelere verilmez ama bak nette araştırdım ve böyle bi soru cevap buldum istersen özelden linkinide atabiliirm bakarsın

SORU:

31 yaşındayım, son adet tarihimden 1 hafta sonradan başlayarak 2 hafta süresince Tetradox ve Cipro adlı ilaçları beraberce kullandım. Daha sonra gebe olduğumu öğrendim. Sitenizde ilaç kullanımı ile ilgili sayfaları okudum ama özellikle bu iki ilacın etkileri konusunda bir bilgi alamadım. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevineceğim.

CEVAP:

Kullandığınızı belirttiğiniz ilaçları eğer yanlış anlamadıysam adet gecikmesinin henüz olmadığı dönemde kullanmışsınız. Gelişmekte olan blastosist (embriyo öncesi dönemdeki bebek) henüz implante olmadan (yani uterusa yerleşmeden) önceki dönemle adet gecikmesi arası olan dönemde (yani gebeliğin ilk dört haftasında) kullanılan ilaçlar, ya da bebeğe zarar verebilecek diğer etkenler "ya hep ya hiç" kuralına göre çalışırlar. Bunun anlamı şudur: Bu etkenler ya bebeği tümüyle öldürür, ya da hiç zarar vermeden gebelik devam eder. Bu yüzden sizin gebeliğinizin bu erken döneminde kullandığınız ilaçların bir zarar vermiş olması beklenen bir durum değildir.

[bende canım herşeyi okuyorum evet okudum bende bilmiyordum ve 1 hafta kullandım ama risk var diyorlar hiç kullanmışda doğum yapmışi birileri yok mudur acaba

Bende içtim cnm seninki ne kadarlık ne kadar ilaç içtin hangi doktora gittin ben Perinatolog'a sordum bu gebeliği sonlandırmayı gerektiricek bi durum değil dedi.Her doğumda %4,%8 risk vardır senden bu ilaçları kullandın diye daha fazla bi risk yoktur dedi.Benim doktorumda ya hep ya hiç kuralı geçerli dedi.Benimde içim pek rahat değil ama bende 4 adet Cıpro 6 tane felende Dolorex içtim.
Başka bu durumda kalmış doğum yapmış biri varmıdır.Birde Avrupa yakasında bildiğiniz çok iyi bi doktor varmıdır acaba teşekkürler.

slm ne yaptın cevap vermedin merak ettim ben perinatologa gittim hiçbişey olmaz dedi kendi kardeşine vermiş aynı ilacı nur topu gibi bi bebeği olmuş haberin olsun cevap yazarsan sevinirim.

Bende aynı durumdayım.gebeliğimin 5. haftası.
son adet tarihimden 16 gün sonra 5 tane cipro ve 7 tane piyeloseptyl içtim.doktor şuan için birşey söyleyemem dedi 10 gün sonra tekrar çağırdı.Avrupa yakasında iyi bir doktor yada hastane öğrenirsen bana da söylermisin

kızlar ilaç knusunda bir gelişme var mı ben hamileliğimde 27 . haftaya gridim devam ediyorum umarım bişey olmaz allah yardım etsin..

kızlar slm bende hamileliğimin 13. haftasındayım ben acıbademe doç.dr.perinatalog'a gittim Cıpro'yu oda bilmeden kardeşine vermiş kardeşi hamileymiş hiçbişey olmamış çok şükür o biraz içimi rahatlattı yoksa fanaydım cnm sen 27. haftadasın testler nasıl çıktı herşey yolundadır inşallah kontroller nasıl gidiyo doktor ne diyo bide amnio sentez yaptırmayı düşünüyomusunuz.

gulcel sana ulaşabileceğim bi numara varmı konuşmayı çok isterim.Aynı şeyleri yaşıyoruz.

selam canım testlerde bişey çıkmadı hatta getam diye bir yere yolladı doktor orda araştırmaya fakat onlarda % 100 bişey söylemedi bir istatistik yapılmış.. % 5 oranında risk var ben birde bir kutu içtim... ama bir süre sonra korku yerini biraz bıraktı açıkçası herşey allahtan ama genelde çok araştırdım özür durumu biraz akraba evliliği ve genetik durumdan oluyormuş ya...

Bende önce Çapa ya gittim farmakoloi bölümüne.Doktor cipro ile ilgili yapılan araştırmaları gösterdi bize.İlk üç ay kullananlarda %5-6 oranında risk yaratmış.Yani kullanan 100 gebeden 96 sı normal doğum yapmış kalanı premature yada sezeryan.Yani bilinen,açıklanan büyük bir olumsuzluğu yok.Biz sonra Cerrahpaşa Getam a gittik.Sonucu salı günü alacağız ama doktor sizi 1 hafta rahatlatmak için şunu söyleyeyim dedi.Biz bu ilaçları çok gerekli gördüğümüz takdirde gebelere veriyoruz dedi.Ama yazılı sonuş salı günü çıkacak bakalım ne olacak hayırlısı artık

arkadaşlar hamile olduğumu bilmeden antibiyatoik cipro kullandım tehlike var dedi doktor

hamilelikte tetradox ve cipro kullandığınızı belirtmişsiniz aradan uzun zaman geçmiş inşallah bebeğiniz sağlıklı doğmuştur.
bende 6 haftalık hamileyim ve ilk 15 gününde bilmeden tetradox kullandım doktorlar zarar verebileceğini söyledi ama emin değilim
bilgi verirseniz çok sevinirim.

Evet buraya yazmak istedim çünkü 2007 yılında hamile kalmıştım evlendikten bir kac hafta sonra tabi ben bunu bilmiyordum ve bu zaman zarfında idrar yolları enfeksiyonu geçiriyordum antibiyotik sonra karnımdan röntgen çektirdim inanın 9 tane Dr gittim İzmir de 2 tanesiyle tel. Görüştüm bunların 8 tanesi aldir dedi özürlü olur 3 tanesi ise birsey olmaz aldırma dedi ve bunlardan biri Prof. Dü ben yüce Rabb'ime inandım prof. Dr bana dedi ki asistanlığımız yeni Dr olduğumuz zaman git aldir dıyorduk kac bebeğin günahına girdik sen bu özürlü olacak diye aldırırsan 2. Bebeğin nasıl olacak biliyormusun sağlıklı olacağından eminmisin dedi bende aldırmadım ama o 9 ay ne çektiğimi Allah bilir Dr. Um aylık muayene gittiğimizde hatta birinde kafası yuvarlak dedi kesin mongol olacak diye ağladım bir ay neyse gelelim sonuca kızım suan 4 yasında ve sapasaglam Rabb'ime binlerce kez şükürler olsun gayet Zeki bir kızım var allahım ona uzun sağlıklı ömür versin yarın dogum gunu kızımın diyeceğim o ki bebeklerinizin günahına girmeyin hiç birsey olmuyor sadece antibiyotik değil röntgen bile cektirmistim bilmeden

arkadaşlar bende hamileliğimin farkında olmadan cipro antıbiyotik kulandım.bi sakıncası varmıdır acaba?
doğum yapanlar yorumlarınızı alalım.

arkadaşlar bende hamileliğimin farkında olmadan cipro antıbiyotik kulandım.bi sakıncası varmıdır acaba?
doğum yapanlar yorumlarınızı alalım.
Hamileliğin 6. Haftasına kadar alınan hiçbir ilaç bebeğe zarar vermiyormus dr.m söylemişti ben de çok ilaç kullanmıştım iki tane çok şükür sağlıklı kızım var için rahat olsun.

Hamileliğin 6. Haftasına kadar alınan hiçbir ilaç bebeğe zarar vermiyormus dr.m söylemişti ben de çok ilaç kullanmıştım iki tane çok şükür sağlıklı kızım var için rahat olsun.
Tesekkurler icim rahatladi biraz.

Aradan uzun zaman geçti ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim ben de 7 buçuk haftalikken cipro içtim au an 37. Haftadayim ama çok kötü günler geçirdim siz kaçıncı haftada kullanmıştiniz ilacı bebeğiniz sağlıklı mı şu an inşallah öyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…