Arkadaşlar helpp 🙇‍♀️

eşinizin ailesini gelemeyeceği yolu siz önce hamile halinizle 12 saat gidip sonra nasil birde cocukla geri donecekmissiniz o 12 saatlik yolu
ayrica agustosta dogacaksa 3 ay sonra kasim aralik falan olacak insanlarin grip oldugu o aylarda 3 aylik cocukla otobus yolculugu çok daha zor olur
birde hamile iken yolculuk yapilirken 2 3 saatte bir mola verip yuruyus yapip hareket edip kan dolasiminizi duzenlemeniz gerekiyor buda cok zor

O kadar yol gitmek zor olmayacak mı hamile halinle. Ben normal halimle uzun yol gidince kaç gün kendime gelemiyorum. Gelemıyorlarsa gelmesin eşinin ailesi. Kendinizi ve bebeğinizi düşünün önce.

Gitme ben Doğum yaptığımda 23 yaşındaydım.Tek başımaydım.Anne olunca o güç de beraberinde geliyor korkma ve kal evinde çok gerekliyse yanına biri gelsin...İlk günler eşinden ayrı kalma,herkesten çok ona ihtiyacın olacak.
Ayrıca;
Son haftalarındasın ve Doğum sonrası stresten uzak olman lazım,insanın en iyi hissettiği yer evidir.

çok ilginç bir istek..
niye onlar gelemiyormuş..
çocuk babasından niye o kadar ayrı kalsın ki..
sakın gitmeyin çok pişman olursunuz..
ne münasebet canım herkesin kendi evi var..
sizin anneniz babanız yok mu, onlar ne diyor bu işe?

Ağustos ayında Doğum yapacaksınız, zaten hava sıcak olacak üstelik birde hamilelik Doğum derken sürekli ateş basacak istediğiniz gibi giyinip gezemezsiniz. İlk zamanlar insan sütyen bile takamıyor, 2 saatte bir emzirmeniz gerekecek, eğer birde göğsünüzü tutmazsa sağmak zorunda kalacaksınız vs... eşinizin yokluğunda bu saydıklarım daha zor gelecek size.

Ayrıca bebeğinizin ilk zamanlarını eşinizle beraber yaşayın yoksa ileride çok pişman olursunuz.

Kv’niz 10 gün kalsa yeter, bebeğinize kendiniz bakabilirsiniz.

Ya bunu az önce yazdım ya annem olmadığı için eşimin ailesine annesine çok değer veriyorum acaba bi kırılganlıkla karşılaşırmıyım korkusu yok değil bunu inkar etmiyorum gidersem evet çok iyi bakarlar ama benim için sürecin zorluğu artar mı azalır mı ben buna kanaat getiremediğimden sizin desteğinize ihtiyaç duydum
Sezaryen oldum maksimum 1 hafta kendinizi çok ağrılı hissediyorsunuz. Onun dışında tek ihtiyacınız siz uyurken bebekle birinin ilgilenmesi. İlk 1-2 hafta birisi yanınızda kalsa iyi olur. Dedikleri gibi neredeyse her an yarı çıplaksınız. Çok zor. Evet etrafınızda birilerinin yardım etmesi çok iyi olur, önemli ama sürekli meme açık gezmek dakika başı emzirmek kendi eviniz hariç kolay değil.

Bu pek mümkün olmaz 40 ı çıkmadan bırakmazlar bide erken gitmem gerekecek doktor hastane ve herhangi bi erken ihtimaline karşı sıkıntı yaşamamak için aslında doğru iki hafta olsa herkesin gönlü olur sanki ama bebek ya bebek kötü etkilenirse
1 aylık veya 1-2 haftalık bebekle 12 saat yol gidilmez mahvolursunuz. Bebeği enfeksiyondan korumak istiyorsanız da kalabalık ortam seçmeyin. Benim göğsüm yara olmuştu emziremedim. Normalde hep salonda süt sağardım. Kaynım kayınvalidem geldi doğumumda iki oda da dolu, ben gece 2 saate 1 süt sağıyordum göğsümden onu yatak odasında sağmak zorunda kaldım, gece ne eşim uyudu ne bebek. Bir de süt sağma işleri oluyor ki çok zor

Birde şu var 9 aylık hamileyken tıkış tıkış otobüste nasıl gideceksiniz
Ben evde bile rahat hareket edemiyordum ayaklar davul gibi oluyor zaten
Yatsan yatılmıyor kalksan bebek sıkıştırıyor
Sürekli bir wc gitme durumu var birde Allah korusun ya yolda bir şey oldu
Eşin ve ailesi bunun vebalini alabilecekmi

Böyle tek tek yazıyorum ama bir de lohusasınız. Kanama olacak uzun bir süre bir de bunu düşünün. Benim kaç kez başkalarının yanında üstüm başım mahvoldu. Tam bitti dedim kanama rahat giyindim 2-3 gün kanama Yok. Sonra bir anda misafirler varken bir kanamam oldu berbat. Allahtan erkek yoktu hiç. Bunları da hesaba katın derim

Arkadaşlar merhaba 27 haftalık hamileyim ilk gebeliğim.Ağustos ayında Doğum yapacağım inşallah eşimin ailesi yanlarında Doğum yapmamı istiyor ve yaklaşık 12 saat uzaklıktalar otobüs ile.yanlarında Doğum yapsam evet çok iyi bakarlar yarım ederler ama sürekli gelen giden ve yaklaşık iki üç ay yanlarında kalacağımdan nasıl rahat edeceğim bilmiyorum babası ve erkek kardeşi de olacak Çünkü ayrıca Doğumdan sonra tekrar 12 saat bu bebek için olumsuz bir değişim olur mu bilmiyorum burada yapsak eşimin ailesi gelemeyecek e diğer türlü eşim o kadar uzun süre yanımızda olamayacak ben ne tür bi karar vereceğim bilemiyorum yardım eder misiniz ?
12 saat ileri hamilelik icin cok uzun bir yol degil mi bence de evinizde olun kanamaniz olacak pansuman gerekecek dikisiniz olacak sut icin genelde her gun ilik dus almaniz gerekecek rahat edebilecek misinz

Tabi ki evinde kal ne isin var orda allah askina.
Birak arasinlar benim doktorum burda dogumumu burda yapicam.
Hem sana sunu soyleyeyim o ilk zamanlar bebeginle olman tek basina bence daha iyi.
Zaten emiyor uyuyor sende rahat rahat emzirirsin uyursun.
Ilk bir hafta yaninda biri olsa yeter zaten.
Ben yerinde olsam 1 gunlugune bile gitmezdim.

Tabiki gitmeyin
Yardım etmek isteyen size gelsin
Hamile halinizle onca yol gidip , eşiniz yokken aylarca orada kalmanız vs bana saçma geldi
Sonuçta eşinizde bebeğinizle ilgili her aşamada yanınızda olmalı baba olduğunu hissetmeli ilk günden sorumluluk almaya başlamalı
Sizin için pek sağlıklı olmaz orada doğum yapmanız benim fikrim bu

Back
X