• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın ailesinden rahatsız oluyorum ama eşime birşey söyleyemiyorum

Daha bismillah ilk aydan başlamış bunlar, niye yeni olmuş gibi yazıyorsunuz? İki cümlenizden biri kocam beni seviyor bana değer veriyor. Hayır sevmiyor hayır değer vermiyor. Siz emir eri gibi her dediğini yaptığınız, annesine kul olduğunuz, hizmetlerini gördüğünüz zamanlar sizinle iyi. O hiç bir şey bilmiyormuş, babasının hasta annesini bırakıp keyfiyetten sizde kaldığını bilmiyor mu mesela? Evliliğinizin ilk zamanında söylediğiniz zaman sizi bastırmış susturmuş hakaretler etmiş. Gelinsin tabi anneme hizmet edeceksin diyen adam sizi nasıl seviyor? Çocuk olunca değişmedi düzelmedi değil mi? Kocanız hep kendi ailesine bağlıydı yine onlara bağlı.

Eş ailesi sorunu yoktur, eş sorunu vardır. Bunu inkar etmeye, kocanızı melek kayınvalidenizi şeytan görmeye devam edin. Sizin babanız keyfi olarak gelip 10 gün 1 ay kalamaz değil mi, kocanız ikinizi de kapıya koyar.

Merhaba arkadaşlar.
ben 3 haftalık evliyim eşimin işi dolayısıyla ailelerimizden uzak şehirde yaşıyoruz. Zaten ikimizin de memleketi Farklı ve iki aileye de çok uzağız. Size başımdan geçen bir olayı anlatmak fikir almak istiyorum. Kaynanam kadınsal hastalıktan dolayı küçük bir operasyon geçirecek çok ciddi birşey de değil. Neyse beni aradılar operasyon dan sonra sen gelirsin bakarsın dediler. Bende eşim çalışıyor nasıl gelelim dedim. Olsun sen tek gel diyorlar. Biz yeni evliyiz eşimi bırakamamam çok önemli bir durum olursa işten izin alır beraber geliriz dedim. Konuyu kapattım. Bugün de görümcem aramış annemin sınavından sınıfta kaldın diyor. Ne sınavı dedim işte seni denemek için yapmış sen de ağzında gevelemişsin diyor. Ben konuyu eşime dahi söylemedim. Büyütmedim ama resmen plan kurulup yapılan birleşeymiş. Ben napim eşime de söylerler belli ki. Eşime söyledim suçlu olan ben oldum annesi beklemiş gelinmişim haklıymış yanımda bakabilecek kızı var diyorum sen gelinsin demek ki senden beklemişler diyor. Annesine hak veriyor. Benim annem düğünden sonra rahatsızlandı babam ciddi bile olmayarak şakasına gel annene bak dedi annem karşı çıktı olmaz öyle şey o artık evli kendi evi yuvası var herzaman koşup gelemez ben ondan böyle birşey isteyemem diyor benden istemeyen ananem gelinine bu konuyu açmaz bile . Yalnız olsa tamam ama değil toplum yapılarına göre gelin ağırlar bakar hizmet eder tüm yükü sırtlanır ben bunu yapamam dediğim için vicdansız oldum . Huzurumuzu bozdular umarım artık rahatlamışlardır.

Öncelikle merhaba. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. 3 yıllık evliyim 1 yaşında bir bebeğim var. Eşimle memleketlerimiz farklı. Bi severek evlendik ve eşimin işi dolayısı ile Akdeniz’de bir şehire yerleştik . Memleketlerimiz bize hayli uzakta. Ben evlendiğimden beri ailesi ile ilgili çok hoşuma gitmeyen rahatsız olduğum durum taşandı ilk başlarda açıkça olmasada rahatsızlığımı belirttim verdim inanılmaz değişti bağırıp çağırdı kavgaçıkardı hakaretler etti ve artık ben hiçbir şey söyleyemez duruma geldim. Eşimin ailesi gerçekten insanı kullanıyor düşüncesiz. Yaz tatilinde eşimin memleketine gittim ordan da ailemin yanına geçecektim eltimle beraber gittik . Biz gide gitmez bize hizmetçi muamelesi yaptılar oturup hizmet beklediler evi gerçekten pisti temizledik evin çok eksiği vardı aldık ne bir teşekkür ne bir iyi niyet göstergesi. Arkamızdan konuştular aynı evin içerisinde olduğumuz için duyduk. Görümcelerim resmen beni kullandı maddi anlada farkettince ve artık bunaizin vermeyince tavırları değişti .ve daha anlatamadığım bir sürü olay. Evlendiğim günden beri eşimin ailesi sürekli bir bahane ile buraya yanımıza geliyor. Ameliyat olması gerekiyor ısrarla burada olun diyorlar gelinle bakar diyorlar bakıyoruz da sürekli dedikodu beğenmeme . Şimdi eşimin babası gelmiş 15 gündür burdadaha bir ay kalacakmış. Köyde kaynanam ve görümcem var kaynanam hasta görümcemin de ameliyat işi çıkmış ama umrunda değil benim burda keyfim yerinde diyor. Birde gidip tekrar Ocak ayında üçü gelip yaza kadar kalacakmış. Eşim hiçbirşeyib farkında değil ben herşeyden memnunum zannediyor. Ama yeter ben istemiyorum. Herşeye karışıyorlar sürekli para istiyorlar kendi çocuklarını bile sevmiyorlar . Sürekli dedikodu napacağımı bilmiyorum
Eşim nasıl farkında değil yahu. Yüzünüze de mi bakmıyor. Memnuniyetsizliği bellidir yani oskarlik performans sergileniyor siniz herhalde

Daha bismillah ilk aydan başlamış bunlar, niye yeni olmuş gibi yazıyorsunuz? İki cümlenizden biri kocam beni seviyor bana değer veriyor. Hayır sevmiyor hayır değer vermiyor. Siz emir eri gibi her dediğini yaptığınız, annesine kul olduğunuz, hizmetlerini gördüğünüz zamanlar sizinle iyi. O hiç bir şey bilmiyormuş, babasının hasta annesini bırakıp keyfiyetten sizde kaldığını bilmiyor mu mesela? Evliliğinizin ilk zamanında söylediğiniz zaman sizi bastırmış susturmuş hakaretler etmiş. Gelinsin tabi anneme hizmet edeceksin diyen adam sizi nasıl seviyor? Çocuk olunca değişmedi düzelmedi değil mi? Kocanız hep kendi ailesine bağlıydı yine onlara bağlı.

Eş ailesi sorunu yoktur, eş sorunu vardır. Bunu inkar etmeye, kocanızı melek kayınvalidenizi şeytan görmeye devam edin. Sizin babanız keyfi olarak gelip 10 gün 1 ay kalamaz değil mi, kocanız ikinizi de kapıya koyar.
Sorun şu eşim benim ailem gelsede birşey demez onaylar hepimiz bir arada yaşayalım sorun yok benim kardeşim depremden sonra okul için yanımıza geldi 2 seneye yakındır yanımızda oda benim elimi kolumu bağlıyor ben sürekli dile getiriyorum artık omun da gitmesini istediğimi söylüyorum ama o hiç rahatsız değil bu durumdan sonuçta rahatsız olsa belli eder

Eşimin beni sevdiğine eminim o hiçbirşeyi bilmiyor söyleyemiyorum

söyleyemiyorum ailesi konu oluncaçok değişiyor. Sezonluk çalışıyor yazın hiç göremiyorum vakit geçiremiyoruz kışın da ailesi geliyor 1 hafta10 gün kalıp gitmiyorlar uzun uzun kalıyorlar

Eşinizin sevgisinden nasıl eminsiniz? Annesi, babası sürekli tepenizde, size resmen hizmetçi mualmesi yapıyorlar, para istiyorlar ve siz laf söyleyince hakaret istiyorsunuz? Bu nasıl sevgi? KV ve görümce Ocak ayına kalmadan gelir. Zaten geldi Kasım kp git gel niye yol parası versin. Size eşinizin ailesi ile mutluluklar. Ya kavga edip herkese haddini bildirin yada bir ömür kölelik yapın.

Öncelikle merhaba. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. 3 yıllık evliyim 1 yaşında bir bebeğim var. Eşimle memleketlerimiz farklı. Bi severek evlendik ve eşimin işi dolayısı ile Akdeniz’de bir şehire yerleştik . Memleketlerimiz bize hayli uzakta. Ben evlendiğimden beri ailesi ile ilgili çok hoşuma gitmeyen rahatsız olduğum durum taşandı ilk başlarda açıkça olmasada rahatsızlığımı belirttim verdim inanılmaz değişti bağırıp çağırdı kavgaçıkardı hakaretler etti ve artık ben hiçbir şey söyleyemez duruma geldim. Eşimin ailesi gerçekten insanı kullanıyor düşüncesiz. Yaz tatilinde eşimin memleketine gittim ordan da ailemin yanına geçecektim eltimle beraber gittik . Biz gide gitmez bize hizmetçi muamelesi yaptılar oturup hizmet beklediler evi gerçekten pisti temizledik evin çok eksiği vardı aldık ne bir teşekkür ne bir iyi niyet göstergesi. Arkamızdan konuştular aynı evin içerisinde olduğumuz için duyduk. Görümcelerim resmen beni kullandı maddi anlada farkettince ve artık bunaizin vermeyince tavırları değişti .ve daha anlatamadığım bir sürü olay. Evlendiğim günden beri eşimin ailesi sürekli bir bahane ile buraya yanımıza geliyor. Ameliyat olması gerekiyor ısrarla burada olun diyorlar gelinle bakar diyorlar bakıyoruz da sürekli dedikodu beğenmeme . Şimdi eşimin babası gelmiş 15 gündür burdadaha bir ay kalacakmış. Köyde kaynanam ve görümcem var kaynanam hasta görümcemin de ameliyat işi çıkmış ama umrunda değil benim burda keyfim yerinde diyor. Birde gidip tekrar Ocak ayında üçü gelip yaza kadar kalacakmış. Eşim hiçbirşeyib farkında değil ben herşeyden memnunum zannediyor. Ama yeter ben istemiyorum. Herşeye karışıyorlar sürekli para istiyorlar kendi çocuklarını bile sevmiyorlar . Sürekli dedikodu napacağımı bilmiyorum
Tüm sorun eşinde,seni sevmiyor ailesine pas pas olmanı istiyor tek gayesi anasını babasını hoş etmen hizmet etmen.bunu idrak ettiğinde düşmanın koynunda olduğunu anlayacaksın...Yapmıyorum dediğinde seni öyle bir gözden çıkarır ki şaşar kalırsın o zaman anlarsın seviyor mu sevmiyor mu?????

Sorun şu eşim benim ailem gelsede birşey demez onaylar hepimiz bir arada yaşayalım sorun yok benim kardeşim depremden sonra okul için yanımıza geldi 2 seneye yakındır yanımızda oda benim elimi kolumu bağlıyor ben sürekli dile getiriyorum artık omun da gitmesini istediğimi söylüyorum ama o hiç rahatsız değil bu durumdan sonuçta rahatsız olsa belli eder
Evet evet bazı insanlar bu şekilde kabile hayatı yaşamaktan çok memnun.

Flört döneminde bu huyunu fark etseydiniz iyi olurdu.

Kabullenmekten başka çare yok.

Surat asmıyorum gülüyorum belli etmiyorum galibayaşanacak tartılmadan olaylardan korkuyorum
Ne gibi olaylardan korkuyorsunuz? Şiddet, boşanma vs mi? Ama o zaman tüm hayatınız boyunca bu korkuyla her dediğine evet mi diyeceksiniz? Böyle giderse hastalanirsiniz.

Nasıl mesela şuan babasının gitmesini istiyorum 10 gün oldu amasöyleyemiyorum annesiyle babası kardeşi tekrar gelip kalmasını istemiyorum ama söyleyemiyorum
Açıkça bu şekilde bir evlilik hayatı istemiyorum, eğer böyle devam edecekse herkes kendi yoluna baksın, size köle diye gelmedim diyeceksin ama sen demezsin, iyice bir hastalanana kadar bekle ama olan sana olacak , kimse de Allah razı olsun bile demeyecek ...

Kendine yazık etmişsin, vah ki vah ...

Eşimin beni sevdiğine eminim o hiçbirşeyi bilmiyor söyleyemiyorum

söyleyemiyorum ailesi konu oluncaçok değişiyor. Sezonluk çalışıyor yazın hiç göremiyorum vakit geçiremiyoruz kışın da ailesi geliyor 1 hafta10 gün kalıp gitmiyorlar uzun uzun kalıyorlar
kavgadan korkuyorsunuz korkmayın
yine hakaret edecek diye korkuyorsunuz çünkü terketmeniz gerekir ve boşanmak istemiyorsunuz
böyle giderse daha çok ezilirsiniz

Bence kocanla tekrar konuş ya da sende onlara olması gibi davran çeki düzen verirler ne kadar başını öne eğersen daha çok üstüne çıkarlar

Esinizin ailesi size geliyor uzun süre kalıyor. Kardesiniz de zaten sizde. Kayınpeder, kayınvalide, görümce, sizin kardeş hep birlikte günler geçiyor yani. Allah aşkına siz ne yapıyorsunuz ya ? Bu ortam anca düğünde cenazede olur haricinde aşırı gereksiz. Mutluyuz demissiniz de daha sizin evlilik başlayamamış ki acilen herkesi evine gönderin kocanızla bi evlilik hayatına başlayın önce.

Surat asmıyorum gülüyorum belli etmiyorum galibayaşanacak tartılmadan olaylardan korkuyorum
Böyle devam edin o zaman. Siz ailesi ile iyisiniz diye kocanız sizinle iyi muhtemelen. Birşey deseniz ailesini secer. Siz de bunu bildiğiniz için iyi olmaya çalışıyorsunuz. Olabilir bu da bir politikadir. Böyle devam edin. Ailesini seçince sizin bunu kaldırabileceği izi sanmma

Birsey söyleyememesinin bir sebebi de kardeşi ama bence. Adama ailen neden bu kadar sık geliyor ben rahatsız oluyorum dese o da diyecek ki ee üç yılın ikisini senin kardeşinle yaşadık. Keşke herkes evlenirken yeni bir aile kurulduğunun, eşler ve çocuklardan oluştuğunun, o kapının kapatılması gerektiğinin farkında olsa.

Back
X