Arkadaşlar hep kadınlarmı kendine bakmalı

Valla ben yaşayamazdım ama bu kadarını bile yapmayan erkek az değil.

evet bazı arkadaşlarımın eşleri hanımlarından bakımlı
ama bazı arkadaşlarımın eşleride bakımsız diş fırçalamaz hanımına şişmansın diye kızar

Tabiki de iki taraf da bakımlı olmalı.

Kadınlar da verdiğinizi istemek de haklısın.

O da paspal paspal oturmamalı evin içinde.

Bakım şart

Bakımlı olmakla, insanın eşi için yeri geldiğinde yapacağı özel şeylerle ,başka şeyleri karıştırıyorsunuz bence.
Bir insan kendine hiç bakmıyorsa bile, ne aldatılmayı hakediyordur,
ne de herhangi bir söz ve ters davranışı.
Kişi zaten birşeyi isterse yapar, illa eşi yapacaksın diye diretemez, ama beklentilerini söyler.
Yapmadı diye de, başka şeyleri hak etmez kadın,
eşi ona herşeyi yapmayı hak bulamaz.
Yalnız, eşlerin birbirinden birşeyler istemesi de gayet doğal değil mi,
bu yeri gelir mini etek olur, yeri gelir saç şekli olur.
Her yaptığımızı banane onun için mi yapacağız derken de neden yapılmasın.
İnsan eşi içinde yapar yeri geldiğinde, bunda gocunacak birşey yok.
Yok beni aldatacakmış filan bunlar boş işler.
Adam zaten yapacaksa, niyeti varsa, karaktersizse,
eşi mini etek giyiyor diye yapmayacak mı, yine yapacak.
Bakımın bunlarla alakası yok ki.
Bunun için bakımlı olunmayacaksa ve eşin istekleri yok sayılacaksa,
bana göre böyle de evlilik olmaz.
Herşeyi kendim için yaparım diyorsakta, kendi kendimize yaşarız olur biter bence.
Erkeklerle kadınların bakımlarıda bir değil bu da bir gerçek,
bu hem fiziksel böyle, erkeğin yapabileceği belirli şeyler var,
kadının çok daha ayrıntılı bakım işi.
Bu erkeğin yüklediği bir yük değil ki.
Erkek saçma sapan şeyler istiyorsa da, kadın da yapmak zorunda değil zaten,
bunu yük hissetmek zorunda da değil.
Ama insan yeri geldiğinde, seve seve de eşinin isteklerini yerine getirir.

eşim onu ilk tanıdığımda temiz ve düzenliydi okonuda anlaştık ama extra bakımı yok jöle köpük krem gibi
bi deodorant tamam

kızlar şöyle anlatayım anlatmak istediğimi bazen yanlış anlaşılabiliyor
örneğin biraz önce eşimle film izliyorduk steve martinin yatağımdaki kadın filmi
kadın erkek ilşkileri konusundada steve martinin bir kitabı varmış
karı kocalar güya yeni evli gibi kadın rahat bol kazaklar giyinmeyi seviyor rahat giyimi
erkek ve çevresi daha klasik gibi giyiniyor ve pek çok konuda uzlaşamıyorlar terapiste başvuruyorlar
terapist isteklerini birbirleriyle anlaşarak konuşmalarını söylüyor
bir gün kadın uzanırken adam sinirli
kadının giyimini eleştiriyor güzel değil gibilerinden daha özenli ol gibi kalimeler söylüyor tabi kadın biraz üzgün bakıyor
adamın aklına terapistin sözleri geliyor
diyorki seninde benim beğenmediğim kıyafetlerim varsa uyarabilirsin

Kadın önce kendisi için bakım yapacak ve giyinecek sonrasında eşi için yapmalı bence bunlar birazda karşılıklı olmalı derim..
Eğer ben yapıyorsam eşimde yapmalı...

Ben eşimle alışverişe gittiğimiz zaman kesinlikle kıyafet konusunda anlaşamayız ben bazı tarzları çok beğenirim ama yok der kendisi giymek istemez..
Kesin bir tarzı vardır asla düşük bel kot pantolon giymez ben bayılırım mesela bir tane normal belli vardı geçenlerde giydi diyorki bunun beli yukarı gelmiyor gelmez tabi istiyorki midesinde olsun beli..

kk nün tecrubeli üyesi ank ablamız yorumun iöçin çok teşekkür ederim gözden kaçmış bu yorumun
aynı durum bizdede var eşim bana hediye almıyosun der durur bende le.. den bir kot alayım dedim 70 lira beli düşük bir kere giydi aynada baktı baktı çıkardı
sonra arırorum pantolonu dolapta yok pantolon
aradım eşimi
-sana pantolon almıştım ya nerde bulamadımda
-heee omu ben onu ayakkabı boyacısı var ya ona verdim-tatlicadiarzu-
-sen giymedinki hiç
-yazık ya adamın bi şeyi yok ogiysin
bende bir daha kıyafet almamaya karar verdim :kızgın:

kızlar konumu eşimle konuştum sen badiye gidermisin dedim neden gideyimki ihtiyacım yok benim dedi
ee hep bakımlı hoş bayanları takdir ediyosunuz sende git yakışır sana dedim türkiyede genelde erkekler yapmaz eşi yapsın ister dedi senin dediğin avrupada falan daha çok erkeklerde yapıyo dedi

Herşeye her yere yetebilmek çok önemlidir ama erkeğinde eşine yardımcı olması gerekir,
biz kadınların işi yeterince çok zaten,küçük ricalarla eşlerimizden yardım istemeliyiz ki onların beklentilerine zaman ayırabilelim.Tabi ki çalışan bekar bir bayan kadar kendimize zaman ayıramayız.Ama en azından eşimizin sorumluluklarımızı biraz üstlenmesini sağlayarak hayatı kolaylaştırabiliriz.

evet oturup konuşmak birbirini kırıp incitmeden karşılıklı beklentileri anlatmak gerekli kaydirigubbakcemile5

Demişsiniz..

Peki eşiniz size aşık değil mi, her halinize aşık değilmi ki de extra çabalar içine giriyorsunuz. Kendiniz için de yapmıyor muşsunuz.

Siz eşinizin en paspal halini bile çekici bulurken kocalar neden karısının doğal haliyle yetinmiyor da hep bir şık hep bir bakımlı olmak gerekiyor. Ne var yani kadın da pijamayla otursa. Niye karılarının bu hallerini beğenmez bu adamlar da gider minili kadınlara bakar. Hayır kadın gidip saçını boyatıyor adam beğenmiyor, kadın 38 beden ama adama göre zayıf, kadın mini etek giyer adam bacağın kısa vücudun şöyle diye yine beğenmez.

Ama salmış göbeği ağsı düşük dizleri çıkık eşofmanıyla otursa karısına göre dünyanın en yakışıklı erkeği.
Ah biz kadınlar

Canım evet aynen böyle dedim,
yazın çok doğru, benim kafama takılan, kendi kendime sorduğum sorular da bu nedenleydi zaten.

Şimdi şu var, bizim eşimle aramızda gerçekten aşk var,
öyle ki biz birbirimizi ilk gördüğümüz an titreyerek, çarpılarak aşık olan çiftiz,
ve ikimiz de birbirimizin ilk aşkıyız...
Anlatsam masal zanneder herkes, neyse...
Ben eşim için süsleniyorum evet ama eşim istediği için değil,
ben öyle yapmak istediğim için.
Eşim evlendiğimizden bugüne benden hiçbirşey talep etmedi,
saçımı boyatayım derim istemez,
miniler giyerim, makyaj yaparım, takıştırırım,
beğenir, bakar, sever,
sonra canım hadi pijamalarını giy de rahat ol,
bu halde rahat değilmişsin gibi oluyor huzursuz ediyor beni der.
Senin her halin bana hoş der.
Zayıfladım 52 kiloya indim çok hoşlanmadı, bana zorla kilo aldırdı
ve yine 60 oldum,
oysaki görsellik olarak 52 çok daha güzeldi...

Bizler kadınız, içgüdümüzde var süs-püs, ciciler, şıkırtılar.
Yaratılıştan farklıyız.
Bir kadın için onca aksesuar, kıyafet çeşitleri varken;
erkekler için seçenekler çok daha az.
Bayanlar için fazlasıyla özel iç çamaşırı varken;
erkekler için var mı öyle canım? kaydirigubbakcemile3

Yaratan kadınları daha cazibeli, gösterişli yaratmış
ve bizler de bu cazibeyi kullanmak istiyoruz, süsleniyoruz.
Erkekler şahsi temizliklerinde özenli olsunlar, düzgün giyinsinler,
biraz parfüm desteği alsınlar yetiyor onlara,
erkeklerin dış bakım, gösteriş konusunda içgüdüleri bizler gibi değil.

Yani en azından ben böyle düşünüyorum,
eşim bana özel bakım yapmaz,
ama temizliğine çok dikkat eder,
mis gibidir her an, zaten fiziken maşallahı vardır
o da yetiyor bana işte...

Son düzenleme:
bende evlenmeden önce sabah kalktığım saçla akşamı ederdim. evlendikten sonra bir süre kayınvalidemle oturduğum için herşey değişti. evde kayınvalidem eşimin küçük kız kardeşi babası falan kesinlikle eşortman tarzı bile giymezlerdi. dışarda giyindikleri gibi giyinip makyajlarını bile tam yaparlardı. tabi bende onlara ayak uydurmak zorunda kaldım. kendi evimize geçince biraz rahatladım eskisi gibi de olmadım ama sabah kalkınca eşortman falan giyer saçımı düzeltirim yada akşamdan fön falan çektiririm hafif makyaj yaparım ama asla dışarda giyindiğim gibi evde giyinemem. ben biraz fazla zayıfım daha dün diyetisyene gittim kilo almak için. normalde erkekler zayıf bayanları sever diyorlar ya eşim bana zayıflık güzel ama bir manken gibi kemik torbası olmanı istemem der. eşimde bakımlıdır azıcık göbeği çıksa hemen spor falan yapar hergün duş alır dişini fırçalamadan kesinlikle yatmaz bir giydiği çorabı ertesi gün giymez gömleklerini bile bir gün giyer. zaten bunun aksine olan bir erkek de pek tahammül edilmez heralde.
sinopta annemin bir komşusu var. 52 yaşında falan ama çok seksi bir kadın. evde temizlik yaparken bile düzgün bir kıyafet giyerim ve bir ruj falan sürerim der. bizde dalga geçerdik

erkekler için kadının bakımlı olması güzel olması çok önemli ama biz kadınlar onlar kadar onlardan süslenmesini beklemiyoruz yakışıklı bir bakışı bile bize yetiyor bence..ama onlara değil..

Canım evet aynen böyle dedim,
yazın çok doğru, benim kafama takılan, kendi kendime sorduğum sorular da bu nedenleydi zaten.

Şimdi şu var, bizim eşimle aramızda gerçekten aşk var,
öyle ki biz birbirimizi ilk gördüğümüz an titreyerek, çarpılarak aşık olan çiftiz,
ve ikimiz de birbirimizin ilk aşkıyız...
Anlatsam masal zanneder herkes, neyse...
Ben eşim için süsleniyorum evet ama eşim istediği için değil,
ben öyle yapmak istediğim için.
Eşim evlendiğimizden bugüne benden hiçbirşey talep etmedi,
saçımı boyatayım derim istemez,
miniler giyerim, makyaj yaparım, takıştırırım,
beğenir, bakar, sever,
sonra canım hadi pijamalarını giy de rahat ol,
bu halde rahat değilmişsin gibi oluyor huzursuz ediyor beni der.
Senin her halin bana hoş der.
Zayıfladım 52 kiloya indim çok hoşlanmadı, bana zorla kilo aldırdı
ve yine 60 oldum,
oysaki görsellik olarak 52 çok daha güzeldi...

Bizler kadınız, içgüdümüzde var süs-püs, ciciler, şıkırtılar.
Yaratılıştan farklıyız.
Bir kadın için onca aksesuar, kıyafet çeşitleri varken;
erkekler için seçenekler çok daha az.
Bayanlar için fazlasıyla özel iç çamaşırı varken;
erkekler için var mı öyle canım? kaydirigubbakcemile3

Yaratan kadınları daha cazibeli, gösterişli yaratmış
ve bizler de bu cazibeyi kullanmak istiyoruz, süsleniyoruz.
Erkekler şahsi temizliklerinde özenli olsunlar, düzgün giyinsinler,
biraz parfüm desteği alsınlar yetiyor onlara,
erkeklerin dış bakım, gösteriş konusunda içgüdüleri bizler gibi değil.

Yani en azından ben böyle düşünüyorum,
eşim bana özel bakım yapmaz,
ama temizliğine çok dikkat eder,
mis gibidir her an, zaten fiziken maşallahı vardır
o da yetiyor bana işte...

kendim için yaptığım herşey bana moral ve yaşama sevinci veriyor bir çok annenin giydiği kalasik uzun pamuklu gecelik hiç giymedim hayatımda
şu ana dek kendim için yaptığım her şeyi kendimi aynada baktığımda beğenmek için yaptım

bende evlenmeden önce sabah kalktığım saçla akşamı ederdim. evlendikten sonra bir süre kayınvalidemle oturduğum için herşey değişti. evde kayınvalidem eşimin küçük kız kardeşi babası falan kesinlikle eşortman tarzı bile giymezlerdi. dışarda giyindikleri gibi giyinip makyajlarını bile tam yaparlardı. tabi bende onlara ayak uydurmak zorunda kaldım. kendi evimize geçince biraz rahatladım eskisi gibi de olmadım ama sabah kalkınca eşortman falan giyer saçımı düzeltirim yada akşamdan fön falan çektiririm hafif makyaj yaparım ama asla dışarda giyindiğim gibi evde giyinemem. ben biraz fazla zayıfım daha dün diyetisyene gittim kilo almak için. normalde erkekler zayıf bayanları sever diyorlar ya eşim bana zayıflık güzel ama bir manken gibi kemik torbası olmanı istemem der. eşimde bakımlıdır azıcık göbeği çıksa hemen spor falan yapar hergün duş alır dişini fırçalamadan kesinlikle yatmaz bir giydiği çorabı ertesi gün giymez gömleklerini bile bir gün giyer. zaten bunun aksine olan bir erkek de pek tahammül edilmez heralde.
sinopta annemin bir komşusu var. 52 yaşında falan ama çok seksi bir kadın. evde temizlik yaparken bile düzgün bir kıyafet giyerim ve bir ruj falan sürerim der. bizde dalga geçerdik

ben çok özenirim evde örn ince çorap ve etek giyenlere çok yakıştırıyorum bayanlara
yada 52 yaşındaki bayan gibi olmak isterdim takdir ediyorum o bayanlarıda
ama alışmışız işte evde rahatlığa kırışık buruşuk evdedeolsam giymem ama eşofmanaltı kışın yazında penye şort gibi giyerim
birde saçlar bakımsız olunca gerçekten eşofmalı falan bakımsız bir görüntü ortaya çıkıyor onedenle dipler çok çıkmadan yaptırıyorum

erkekler için kadının bakımlı olması güzel olması çok önemli ama biz kadınlar onlar kadar onlardan süslenmesini beklemiyoruz yakışıklı bir bakışı bile bize yetiyor bence..ama onlara değil..

aslında onlarada yeterdi ama beklentiyi erkeklerin beklentisini yükselten yine kadınlar...

kendim için yaptığım herşey bana moral ve yaşama sevinci veriyor bir çok annenin giydiği kalasik uzun pamuklu gecelik hiç giymedim hayatımda
şu ana dek kendim için yaptığım her şeyi kendimi aynada baktığımda beğenmek için yaptım

Haklısın canım tabi.
Kadın öncelikle kendini sevmeli, beğenmeli, kendini iyi hissetmeli ki;
eşine de hissettirebilsin.
Ama tamamen kendimi beğenmek için yaptım demek de çok doğru gelmiyor bana.
Öncelikle kendimiz için, sonra eşlerimiz için yapıyor olmamız gerekir.

Madem eşin için yapmıyorsun o zaman eşin gelene kadar,
o evde yokken özel gecelikleri giyin, süslen, tüm güm aynada kendine bak,
mutlu ol, eşin gelince de daha normal şeyler giy.

Aynada kendimizi beğenmemiz kadar;
eşlerimizin gözlerinde beğenilmemiz de çok önemli bence.
Beğenilmek her kadının içini hoşnut eder. bayanssulusmile

Haklısın canım tabi.
Kadın öncelikle kendini sevmeli, beğenmeli, kendini iyi hissetmeli ki;
eşine de hissettirebilsin.
Ama tamamen kendimi beğenmek için yaptım demek de çok doğru gelmiyor bana.
Öncelikle kendimiz için, sonra eşlerimiz için yapıyor olmamız gerekir.

Madem eşin için yapmıyorsun o zaman eşin gelene kadar,
o evde yokken özel gecelikleri giyin, süslen, tüm güm aynada kendine bak,
mutlu ol, eşin gelince de daha normal şeyler giy.

Aynada kendimizi beğenmemiz kadar;
eşlerimizin gözlerinde beğenilmemiz de çok önemli bence.
Beğenilmek her kadının içini hoşnut eder. bayanssulusmile

haklısın canım o yazım biraz eksik oldu düşündüm bende örn duş alıp kıyafetimizi giyiyoruz ama saçlarda almış başını gitmiş yaptırıyorsam hem kendme moral hemde eşime kapıyı açtığımda hoş bir görüntü ile onu karşılamak gibi dimi

erkekler zayıf bayan sever derler ama benim eşimde zayıf kadınları hiç beğenmiyor. bana da sürekli kilo aldırmaya çalışıyor. zaten bir hamilelik geçiriyim kilo alırım.
aslında bakımlı olmak diyince bence evde rahat edebileceğin birtakım saçlar bakımlı hafif makyaj bunlar yeterli. birde en önemlisi özel bakım mesela ben ağdaya sık giderim. bir dergide okumuştum erkekler için öenmli bir ayrıntırmış. erkeklerin hiç böyle dertleri yok hayat kadınlar için ne kadar zor.
rahmetli dedem şişman kadınları pek beğenirdi. akide şekeri ile lokum şekeri bir olmaz, lokum şekeri makbuldur derdi.

aslında onlarada yeterdi ama beklentiyi erkeklerin beklentisini yükselten yine kadınlar...

demek istediğim o zaten bir problem yazılıyo işte bebeğim oldu eşimle aramız soğuk gibi ya senmi bakımsızsın diyoruz hemen doğru ama erkeklerde kendini düşünmeye fazla zorlamıyo
örn bir erkek şöyle düşünmüyo
hanımım hoştu ama bebeğimiz oldu fedakarlık yaptı bunun için bu günlerde moralsiz ameliyat geçirdi kiloları var ona daha fazla ilgi göstereyimki moral olsun ona daha pozitif hissetsin kendini
böyle düşünen erkek çok az
ilişkiyi kurtarmak hep kadının sorumluluğundamı
acilen rejim yapıp kendimi bakıma alayım yoksa adam kaçıcak gibi...

bir kadın bakımlı olmalı bana göre ama sırf eşine veya sevgilisne hoş gözükmek buna etken değil öncelik insanın kendi olmalı...
kendime olan saygım ve moralim için özen gösteririm kendime...
bir erkek de bakımlı olmalı ama bakımlılıkdan kastım biz bayanların yaptığı gibi maskeler,
saç boyaları,fönler değil sadece temizliğine dikkat etsin,sürekli hoş koksun,uyumlu ve temiz giyinsin
bunlar zaten erkeği bakımlı yapıyor çok şükür eşim tanıdığımdan beri çok dikkat eder bu konulara

Kişisel temizlik, dış fırçalama, banyo ağda işleri zaten temizlik ve hijyen adına zaten yapılmıs gereken şeyler ama bunlar erkeklere daha doğrusu kadınlara yetmiyor ve chessin dediği gibi beklentiyi yükselten yine kadın. İçindeki o yersiz korkulardan, bakımsızsan böyle böyle olur sözlerinden.

Aşkı memnu'dan sonra millette evde Bihter gibi olma takıntısı oluştu. Rahat rahat eşofmanınmı yada taytımı giyip ayaklarımı uzatmak varken yada kocayla sarmaş dolaş oturmak varken ay elbisem kırıştı ay saçım bozulacak diye koltuğun kenarına ilişemem ben :))

Erkeklerin istediği kişisel temizlik, tatlı dil güler yüz ve poponu dönüp yatmamak, kadınların "başım ağrıyo" dememsi. Az önce bir yerde okudum "biz basit varlıklarız, isteklerimiz de çok basit, karmaşıklaştıran kadınlar" demiş birisi :))

Crptic senin kocan senin isteklerini pek yapmıyor gibi, sende fazla kendine özenme o zaman. Yani içinden gelmiyorsa yapma hiç.

Son düzenleme:
Back
X