• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar lutfen sizin onerilerinize ihtiyacim var

doktorsun ve bu konuda fıkrın yok oyle mı
bu durumda napcagını bılemıcek kadar panıksın bı doktor olarak?
enteresan...

Daha once hic bir cocuk buyutmedim tatlim.Ona gerekli aciklamayi yaptim ama hep daha fazlasini bekliyor.Bir doktorum ama cocuk psikolojisini anlamak gercekten cok hassas bir konu.Her doktoe kendi derdine care olacak diye soz konusu degil.Enteresan olabilir cunku gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.Bu kadar aciklama fazlasiyla yeter sanirim.

doktorsun ve bu konuda fıkrın yok oyle mı
bu durumda napcagını bılemıcek kadar panıksın bı doktor olarak?
enteresan...

Daha once hic bir cocuk buyutmedim tatlim.Ona gerekli aciklamayi yaptim ama hep daha fazlasini bekliyor.Bir doktorum ama cocuk psikolojisini anlamak gercekten cok hassas bir konu.Her doktor kendi derdine care olacak diye soz konusu degil.Enteresan olabilir cunku gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.Bu kadar aciklama fazlasiyla yeter sanirim.

Çocuklar biz yetişkinler gibi bakmaz olaylara. O sadece gördüğü şey Yeni olduğu için yanıt arıyor etrafa soruyor. Konu ile ilgilenmeyin. İlgisini farklı yöne çekin. Bu konuyu sorduğunda ilgisini dağıtın. Çok hızlı unutacaktir. Ama Si telaş yapıp açıklamaya çalıştıkca onda merak uyanacak. Henüz çok küçük bir haftada unutur. Dedigim gibi konu ile ilgili birsey sorarsa ilgisini farklı yone çekip dağıtın. Mesela oyun falan oynayın beraber. Gel beraber resim yapalım deyin. Başka şeyle oyalayin yanıtsız bırakın. Yapacağınız her açıklama yanlış olacaktır bence.

sakın oyun falan demeyin sakın!!!!!
başkası bunu kullanabilir..
hatta böyle birşeye maruz kalsa en güvendiği kişi annesi oyun dediği için farkına varmaz ve söyleme gereği bile duymaz..
Doğan Cüceloğluna sorulmuştu bu hayat normal akışında devam etsin hiçbir açıklama yapmayın aksi bunu içselleştirmesine yarar demişti..
netten araştırın eminim sadece sizin başınıza gelmemiştir

Daha once hic bir cocuk buyutmedim tatlim.Ona gerekli aciklamayi yaptim ama hep daha fazlasini bekliyor.Bir doktorum ama cocuk psikolojisini anlamak gercekten cok hassas bir konu.Her doktor kendi derdine care olacak diye soz konusu degil.Enteresan olabilir cunku gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.Bu kadar aciklama fazlasiyla yeter sanirim.
bunun ıcın cocuk buyutmene gerek yok
bıcogumuz cocuk buyutmeden mantıklı yorum yapıyoruz bu konuda
ustelık sızın ınsan psıkolojısı acısından daha bılınclı olmanız gerekıyor bu eksıklıgın hıc bı acıklaması olamaz
neyse sonuc olarak oyun gıbı bahsetmeyın
hıc bırsey demeyın
hıc olmamıs gıbı devam edın
eger sagda solda sızı zor duruma dusurucek konusmalar yaparsa cocuk sonucta
evde onunla esınızle bırlıkte konusun
her konunun dısarda herkesle konusulmayacagına daır ve babanın sırtı agrıyordu krem merhem suruyordum gectı ama agrısı yok yorulmus ıs yerınde dersınız olur bıter

sormadığı sürece hiçbişey açıklamayın
ama sorarsa...
ona birbirinizle şakalaştığınızı söyleyin. anne ve babanın bazen böyle şakalaştıklarını bunun sadece anne baba arasında olabileceğini
ikisinin arasında özel bir şaka olduğunu kötü bişey olmadığını söyleyin
sorarsa !!!
sormazsa bişey yapmayın
o yaştaki çocuğa anlatsanda anlamaz ama oyun olduğunu felan söylemeyin
sadece anne ve babaların şakası
internette böyle okumuştum
bi de bişey sorucam giyinik miydiniz yani tam olarak ne yapıyodunuz
tam seks sırasında mı gördü yoksa ön sevişme sırasında felan mı
nasıl gördüğü de önemli

sormadığı sürece hiçbişey açıklamayın
ama sorarsa...
ona birbirinizle şakalaştığınızı söyleyin. anne ve babanın bazen böyle şakalaştıklarını bunun sadece anne baba arasında olabileceğini
ikisinin arasında özel bir şaka olduğunu kötü bişey olmadığını söyleyin
sorarsa !!!
sormazsa bişey yapmayın
o yaştaki çocuğa anlatsanda anlamaz ama oyun olduğunu felan söylemeyin
sadece anne ve babaların şakası
internette böyle okumuştum
bi de bişey sorucam giyinik miydiniz yani tam olarak ne yapıyodunuz
tam seks sırasında mı gördü yoksa ön sevişme sırasında felan mı
nasıl gördüğü de önemli

On sevisme sirasinda gordu.

Çocuklar biz yetişkinler gibi bakmaz olaylara. O sadece gördüğü şey Yeni olduğu için yanıt arıyor etrafa soruyor. Konu ile ilgilenmeyin. İlgisini farklı yöne çekin. Bu konuyu sorduğunda ilgisini dağıtın. Çok hızlı unutacaktir. Ama Si telaş yapıp açıklamaya çalıştıkca onda merak uyanacak. Henüz çok küçük bir haftada unutur. Dedigim gibi konu ile ilgili birsey sorarsa ilgisini farklı yone çekip dağıtın. Mesela oyun falan oynayın beraber. Gel beraber resim yapalım deyin. Başka şeyle oyalayin yanıtsız bırakın. Yapacağınız her açıklama yanlış olacaktır bence.

Suan aciklama yapmadim zaten.Burdaki insanlarda pek sorun etmiyorlar bu konuyu ayipmis mayipmis hic.normal karsiladilar babaannesiyle dedesi ne guldu ne surat asti dikkatini vaktim oldugunca bos yerlere dagitiyorum ben dun aksami unutur sanmistim ama unutmamis bakicisi soyleyince neye ugradiimi sasirdim belkide birtek kafasina takan bunkonuyu benimdir.esimin umrumda degil cunku anlatmaya calisiyorum bana buyuyunce zaten ogrenecegini yarin obur gun unutacagini unutmazsa da bir sorun olmayacagini soyluyor.

On sevisme sirasinda gordu.
sorması ayıp giyinik miydiniz yoksa sizi tamamen çıplakmı gördü
ortam karanlık mıydı görüntüler çocuğun kafasında ne kadar netlikte acaba
kusura bakmayın soruyorum ama bu detaylar önemli
çocuk meraklanmış babaannesine anlatıp bakıcısına sorduğuna göre

üstünüzde örtü varsa çocuk pek bir şey anlamıştır zaten. olay aşikar bir şekilde görülmediği sürece çocuk için çok sorun olacağını sanmıyorum. ama anlam veremediği bir manzara ile karşılaştıysa o kötü tabi. hemen giyinip hiçbir şey yokmuş gibi davranmalıydınız bence.

Oyle de yaptik zaten.Bana anne ben korktum dedi ve beni yanina cagirdi bende gittim ve biraz yaninda durdum.Hic degilse kapiyi kilitlemeyi unutmadigim zaman kapiyi acmaya calisiyordu bizde hemen hazirlanip oyle aciyorduk kapimizi neden kilitliyorsunuz diye de sormuyordu.Ama bu olay cok tuhafina gitti hakli olarak.

Aynı o yaşlarda ben de annemle babamı yakalamıştım.:KK45:
O günden sonra sorular sormaya başladım 'ben nasıl oldum' diye.

Merak etmeyin, yeni nesil zehir gibi, her şeyin farkında.
Bir şey açıklamanıza da gerek yok.
Biraz zaman sonra, kadınla erkeğin birbirlerinin sevmesinin yolu olduğunu ve o şekilde dünyaya geldiğini öğrenecektir yavrunuz.

sorması ayıp giyinik miydiniz yoksa sizi tamamen çıplakmı gördü
ortam karanlık mıydı görüntüler çocuğun kafasında ne kadar netlikte acaba
kusura bakmayın soruyorum ama bu detaylar önemli
çocuk meraklanmış babaannesine anlatıp bakıcısına sorduğuna göre

Zaten her seyi merak edip soran bi cocuk.Ortam tam olarak karanlik degildi gece lambasi cok isik yapmasada acikti.Giyinik degildik.Hep kendimi sucluyorum bu konuda ki oyle ona iyi anne olamadim diye.

Zaten her seyi merak edip soran bi cocuk.Ortam tam olarak karanlik degildi gece lambasi cok isik yapmasada acikti.Giyinik degildik.Hep kendimi sucluyorum bu konuda ki oyle ona iyi anne olamadim diye.
hımmm
dediğim gibi sormaya devam ederse sadece anne babalar arasında yaşanabilecek özel bir şaka olduğunu söylersiniz
oyun demeyin oyun derseniz kendi yaşına uygun bişey sanıp daha çok merak eder ve uygulamaya kalkabilir
allah korusun biri ona cinsel tacizde bulunmak isterse nasıl olsa oyun diye düşünür
bi dahakine daha dikkatli olmalısınız
çocuğun görmesini geçtim seslerini duyması felanda iyi değildir
yine de insanız başımıza gelebilir

Aynı o yaşlarda ben de annemle babamı yakalamıştım.:KK45:
O günden sonra sorular sormaya başladım 'ben nasıl oldum' diye.

Merak etmeyin, yeni nesil zehir gibi, her şeyin farkında.
Bir şey açıklamanıza da gerek yok.
Biraz zaman sonra, kadınla erkeğin birbirlerinin sevmesinin yolu olduğunu ve o şekilde dünyaya geldiğini öğrenecektir yavrunuz.

Ben bilmeliydim ama her gece korku nobetleri var ya benim tarafima gelir yatar yada anne korktum diye cagirir.Ama iste is yogunlugundan oturu binde bir zaman gecince elimize... :( :(

Back
X