ARKADASLAR LUTFEN YARDIMCI OLUN! Anti Tg ve Anti-TPO cok yuksek

Feride1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
78
5
98
Ankara
Arkadaslar merhaba. Yardiminiza cok ihtiyacim var, lutfen yardimci olun. Ben 5 haftalik hamileyim, dr gitdim bir kac hormon testi yapdirdim, TSH 8 cikdi, dr Anti Tg ve Anti-TPO yoklatdirmama istedi. Anti Tg 717, Anti-TPO 139 cikdi, qalan her bir hormonlarim qayet iyi. Dushuk tehlikem oldugu icin ilac kullaniyorum. Doktor 3ay cinsi elaqenide yasakladi. Kizlar lutfen bana yardimci olun cok korkuyorum aranizda benim gibi hormonlarinda problem olubda hamileliyini iyi geciren oldumu??? Hepinizin cavabini bekliyorum sizlere guveniyorum. ONCEDEN HER KESE TESEKKURLER!

merhaba canım ben de hamileliğimin 6. haftasına girmiştim bu testler yapıldı tsh 6 çıktı hemen dahılıyeye yonlendırdı orda bana euthyyrox 50 mg verdiler ıkı gün sonra ölçtürdüm tsh ı 2.9 çıkmıstı çok önemli bı problem değil ama hemen kontrol altınaa alınıo her ay dahılıyeye gıdıp kontrol ettırmen lazım ayrıca emzırme döneminde de içmen lazımmıs eğer aksatırsan ılacı aalmayı ya düşük oluyo ya da zeka geriliği ortaya çıkıo inşallah bebeğinde bi problem olmaz sağlıkla alırsın kucağına anladığım kadarıyla kanaman olmus ama boyle durumlarda cinsel ilişki olunca enfeksiyon kapma riskin çok yüksek dr un ne derse onu yap ayakta durma fazla yorucu işler de yapma ALLAH yardımcn olur canım korkma bebeğine hiçbirşey olmuycak

canım geçmiş olsun, çok haklısın panik olmakta... sonuçta söz konusu olan bebek var ortada. ben 2 yıl önce öylesine tahlil verdim ve dr tsh ım aşırı yüksek olduğu için hamile kalamayacağımı, kalsam da düşük yapacağımı söyledi, dünyam yıkılmıştı, neyse tedavi vs düzene soktuk, şuanda hamileyim ve sürekli 3 haftada bir kontrole gidiyorum, şuanda hamilelik nedeniyle tsh fırlıyor iniyor ama sürekli kontrolde olmak lazım , düşük tehlikesi ya da bebekte zeka geriliği tehlikesi olabilir. kontrolde olduğun sürece endişe etme. buarada anti tpo yüksekse haşimatosun muhtemelen. geçmiş olsun

Cok tesekkur ederim, bir az gonlum rahatladi. Esim kendisi doktor o yuzden cok dikkatliyiz. Ailemizde anannem ve annem hashemo hastasidirlar onlardanda bana gecmis. USM baktirdik cok kucukmus ve doktor bunun sorun olmadini dedi. Kizlar insallah bebeyimi sagsalim kucagima nesib eder rabbim. Lutfen menim icin dua edin. TESEKKURLER!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…