Arkadaşlar ne olur yardım edin...

İlginçtir ki reddettiğimiz inançlar, eleştirdiğimiz kültür öğeleri ne kadar çoksa kendimizi o kadar modern addediyoruz.
Halbuki kültüründen kopmanın, kültürüyle dalga geçmenin adı yozlaşmışlıktır.
Bu yozlaşmışlık kültürümüzde olduğu kadar dilimizde, örf adetlerimizde de kendini gösteriyor.
Kendi selamlarımız yerine "bonjour, hello, bay, çüs" dediğimizde daha modern göründüğümüzü sanıyoruz.
Şunu hiçbir zaman unutmayalım lütfen;
Bir millet dilini, kültürünü, maddî ve manevî değerlerini ve dinini, inancını koruyamazsa, yok olmaya ve sömürge olmaya mahkumdur.
İçten çökertme, soğuk savaş dediğimiz de tam olarak budur.
Madem Türk’üz ve Müslüman’ız, bunların gerektirdiği gibi yaşayalım, konuşalım, diğer ülkelerin kültürlerini nasıl koruduklarını unutmayalım.
Bir yabancı bile düşünce şeklimize saygı duyarken bir Türk'ten bu lafları duymak gerçekten üzücü.
Kabul etmemek eleştirmek ayrı bir şey, olanla dalga geçmek olanı küçümsemek ayrı şey...

Son olarak sitede sizin tabirinizle "yobaz" çoksa neden bu sitede üye olmayı tercih ettiniz ve hala ediyorsunuz ?
opuyorumnanaktan canımsın yaa işte geldin ve konuya noktayı koydun senin bu yorumun üzerine ben ağzımı açıp tek kelime etmem:delphin::delphin:

cümle "o abazalara yaranmak için bilmem kaç yaşına kadar seks yapmayan kadınlardan" diye devam ediyo

Şimdi bişeyler yaşamayan her erkek kadınların orasına burasına mı elliyo ve hepsi abazamı
ayrıca evlenmeden önce bişeyler yaşamayan her kadın kendini bi abazayamı saklıyo?

bu zihniyetin savunulucak tarafı yok bence
çok iğrenç ve itici bi uslup

Ama siz benim açıkladığım taraftan bakmıyorsunuz,bakmak istemiyorsunuz.Sizin söylediğinizle benimki aynı değil.

İlginçtir ki reddettiğimiz inançlar, eleştirdiğimiz kültür öğeleri ne kadar çoksa kendimizi o kadar modern addediyoruz.
Halbuki kültüründen kopmanın, kültürüyle dalga geçmenin adı yozlaşmışlıktır.
Bu yozlaşmışlık kültürümüzde olduğu kadar dilimizde, örf adetlerimizde de kendini gösteriyor.
Kendi selamlarımız yerine "bonjour, hello, bay, çüs" dediğimizde daha modern göründüğümüzü sanıyoruz.
Şunu hiçbir zaman unutmayalım lütfen;
Bir millet dilini, kültürünü, maddî ve manevî değerlerini ve dinini, inancını koruyamazsa, yok olmaya ve sömürge olmaya mahkumdur.
İçten çökertme, soğuk savaş dediğimiz de tam olarak budur.
Madem Türk’üz ve Müslüman’ız, bunların gerektirdiği gibi yaşayalım, konuşalım, diğer ülkelerin kültürlerini nasıl koruduklarını unutmayalım.
Bir yabancı bile düşünce şeklimize saygı duyarken bir Türk'ten bu lafları duymak gerçekten üzücü.
Kabul etmemek eleştirmek ayrı bir şey, olanla dalga geçmek olanı küçümsemek ayrı şey...

Son olarak sitede sizin tabirinizle "yobaz" çoksa neden bu sitede üye olmayı tercih ettiniz ve hala ediyorsunuz ?

Tekrar alkış alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Ama siz benim açıkladığım taraftan bakmıyorsunuz,bakmak istemiyorsunuz.Sizin söylediğinizle benimki aynı değil.

bakmak istemiyorum değil bunu görüyorum yazılanlardaboshayallersmile
o yüzden aynı olamaz zaten a.s
sizin baktığınız taraf gibi benimde baktığım taraf var

hayır yani, konu sahibiyle aynı düşünmüyoruz diye, kadınların düşmanı biz deiliz...

Sayın yöneticim,şaştım kaldım..nerede bu bahsettiğiniz mesajlar
(bende konu sahibinin avukatı gibi oldum ama anlayamıyorum sizleri:)..)

Canım benim nikah yoksa aranda seks yapmak günahtır,zinaya girer.Dinimiz gereği bu böyledir.Araştırmanı tavsiye derim.Hatta Allah zinaya giden tüm yolları yasaklamıştır...

Şimdi düşünsene herkesin nefsi var kadın erkek...Ve herkes yaşı,cinsiyeti,medeni hali v.s.aldırmadan birbiriyle sevişse ne olur??Madem özgürlük sevişmekse,abazalar cahilse,herkes her önüne gelenle cinsel doyuma ulaşmak için sevişsin............................!!!!!!!!!!

Burda sana katılmıyorum,kısaca bunu anlatmak istemişsin.
İnsanlar bir kuruş ekmek parası bullamayıp intihar ediyolar,fakirlik,açlık...
Sen neyin derdindesin!!!

Kalıbımı basarım ki;
Dün yediğin hurmalar,bugün bi tarafını tırmalamaya başlamış,vicdan yapıosun,taraf toplamaya çalışıyosun.
Ama yoooooooooooooooooookkkkkkkkkkkk...

ya arkadaşlar neyi tartışıyosunuz
isteyen yaşar isteyen yaşamaz
vücut kime aitse söz de ona aiittir
ben cinsellik yaşayanlarıda,yaşamayanları da yargılamam
cinsellik ne modernliktir
ne de geri kafalılıktır
ne de toplumun değer yargısıdır
kişinin kendi tekelindedir...
2 kişi arasında yaşanan şeylerdiir bunlar

ne de geri kafalılıktır
2 kişi arasında yaşanan şeylerdiir bunlar
Valla ben hala cinselliği tartışmaya gelemedim,olay nasıl sapıyor anlamaya anlatmaya çalışıyorum :))

ne de geri kafalılıktır
2 kişi arasında yaşanan şeylevediir bunlar

evet canim kesinlikle öyle bende yorumuna katiliyorum herkesin kendi bilecegi is
özgürce cinselligi yasamak cok esli olabilmekde modernlik degil ayrica
bunu modernlikle bagdastirmak basli basina bir cehalet

Ve dikkatimi çekti de sürekli cinsellik ve vajina ile ilgili topiklerdesin..

Erkek olma ihtimalin gözümün önünde beliriverdi bir an :delphin:

kadın ve cinselliği bir araya getirebilen bir kadın bize çok ütopük geliyor dimi?
kesin erkektir
ha öyle evet.
kesin bu sitedeki tüm bakirelerin aklını çelip hepsiyle tek tek yatmayı hedefleyen bir erkek bu jaw
kesin!
tey tey
işimiz zor gercekten

Sayın yöneticim,şaştım kaldım..nerede bu bahsettiğiniz mesajlar
(bende konu sahibinin avukatı gibi oldum ama anlayamıyorum sizleri:)..)

İlk ve tüm mesajlarda arkadaşım...
Bir inancı bu şekilde ayaklar altına almak doğru mu sizce ?
Bekareti savunan bir insana sokaktaki abazanlara yaranmak için demek doğru mu ?

bu düşünce böyle gelmiş böyle gitmiş.biz burda bi taraflarımızıda yırtsak da bu düşünce deişmezzz..şimdi ben her sevgilimle doya doya seks yapsam kimse bana altın madalya takmaz.sadece aldığım hazla kalırım hepsi bu.eeee sonrasımı vurun kahpeye..

ne de geri kafalılıktır
2 kişi arasında yaşanan şeylerdiir bunlar...

İşte budur anlatmak istediğim canım ama,yanlış yazılan şeyleride düzeltmek zorundayız,az çok bilgimiz dahilinde...
Arkadaş diğer msjındada Cenneti KuRAN Orgazma benzetiyormuş!!!
Ben cahilimdir belki anlamamışımdır,ama böyle sapıkça fikirlerim olmadığı için şükür borçluyum...
Hey Allahım ya.....

Valla ben hala cinselliği tartışmaya gelemedim,olay nasıl sapıyor anlamaya anlatmaya çalışıyorum :))

yok ben şahsınıza söylemedim zaten.siz üstünüze almaynvereliniortak

kimin saptırdığı belli MadamX hanım
ben onlara söyledim

yasaksa yapan düşünür

günahsa yapanların günahı

Allahla kul arasına kim girmiş?

şimdi bunları yazıyorm diye bana diycekler hah bu kız yapmış
yapmadm ama yapanı yargılamam,yargılatmam aynı şekilde yapmayanı da

karşı olduğum bakire haliyle her şeyi yapıp kendilerini melek gösterenlere
insanları eleştirenlere
saygısızlığa

Sozkonusu olan sey cınsellıgı yasayan ıkı kişi degıl ki zaten.

Benım açımdan sözkonusu olan şey ne olur yardım edın baslıgı altında zamanını bekleyenın "MAL!"yerıne konması...

Son düzenleme:
-kendini bu abazalar için "saklayan" kadın derken, neyi kastettiğimi daha açık bir şekilde anlatmaya çalışayım.

kadınlı erkekli cinselliği sağlıklı oturtamamış bir toplum varsa,
bu toplumdaki erkekler sokakta kadın bacağı görüp tahrik olacak kadar abazaysa ve sırf bu toplumun kültürü yüzünden de, kadınlar kendilerini bu abazaları tahrik etmemek için kollamak ve saklamak durumunda kalıyorlarsa,
eşiyle cinselliğini sağlıklı dolu dolu yaşayamayan bir erkek, eşini tatmin edemeyen bir erkek,
sokakta, televizyonda orada burada gördüğü kadınlara ağzından salyalar akıtmaktan hatta laf atmaktan, tacizde bulunmaktan geri kalmıyorsa,
ve "erkektir, yapar, doğası öyle" diyebilen kadınlar, yine bu erkekler için "zarım benim namusum, kendimi ona tertemiz emanet ettim" diyebiliyorlarsa...
kadınlı - erkekli sapıtmış bir toplumun tasviri değildir de nedir bu?

"erkek cinsel açıdan tatmin olmazsa, aldatır" diyen kadınlar, abaza ve görmemiş olan bir erkeğe (zira sevgilisini bu sebeple aldatmayı düşünebilen biri açık saçık bir şekilde abazadır, görmemiştir ve cinselliği de sağlıklı algılayamamıştır. bu ne yahu, git masturbasyon yap o zaman, maymun musun sen çiftleşmeden duramıyorsun?!) kendilerini mal gibi sunmuyorlar da ne yapıyorlardır?

ve ben kadınlara "kendinizi bu konuma koymayın, gücünüzün, hakettiğiniz yerin, varlığınızın, dişiliğinizin, benliğinizin farkına varın" dediğim için, bizzat bu kadınlar tarafından saldırıya uğruyorum.
Bu ironiye gülümsemekten başka bir şey de elimden gelmeyeceğinden, susmayı tercih ediyor ve susuyorum.

susarak değil...anlatmak istediğini öfkenden sıyrılıp, birilerine bişeyler ispat etmeye çalışmadan, ukalaşmadan, genellemeler yapmadan ve çirkin ifadeler kullanmadan ve tanımadan insanların hassas noktalarına, değerlerine saygı duymayı deneyerek anlatmaya çalışırsan belki bi nebze duyulur kimi doğru cümlelerin...

bu sorunlar birçok toplumun sorunu ama az ama çok....fakat sorunun kaynağına tek yönlü bakıyorsun...aslında o şikayet ettiğin insanlardan çok da farklı değilsin...sen de kendi düşüncelerindesin diğerlerinin "başka" larını görmeyi reddediyorsun...çözüm istiyorsak orta yolla paylaşarak olmalı....çok hassas bir konu ve kurduğun her cümlede birilerine dokunacak, anlatmak istediklerini örtecek biçok şey var....

sorunun kaynağı tek değil...yani söylediğin her sorunda çözüm cinselliği rahat ya da erken yaşamak değil...

erkek çocuğa genelde hangi oyuncak alınır..??? kız çocuğa ???
neden?? çünkü toplumun onlar için biçtiği roller vardır....
çocukları karşısındakini cinsiyetiyle değil sadece "insan" olarak görmeyi öğretebilirsek sorun az çok çözülür...cinselliği de bu kadar önemsemeyip yeri geldiğinde sevginin tümleyeni olarak görmeyi başarabilirsek...yani insanoğlunu gerçekten sadece "sevgi" ile yoğurabilirsek...tabu olmaktan ya da sorunların temel sebebi olmaktan çıkarabilsek ve kişisel tercih düzeyinde tutabilsek belki bir çok sorun hallolur....

sorunun çözümü gelip öfkeni kusmak değil arkadaşım....

ne tabu yapmak ne de serbest yaşamak çözer sorunu...ayrıca insanların değerlerinin olması gerekir ki dünyanın düzeni olsun ve bişeyleri anlatırken, açıklarken sınırlarımız orda başlar...saygı duymak zorundayız....

Back
X