Arkadaşlar nolur görüşlerinizi söyleyin, boşanmak üzereyim

Gelse ne olacak ki.
Adama format mı atacaksınız?
Bu evlilik bitmeye mahkum.
Çocuk çok küçük idrak edemiyor ama büyüdüğünde babasından nefret edecek.
O çocuk için boşanmalısınız öncelikle.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.
İnanın her dediğinizde haklısınız, sizlere katılıyorum ama nedense bir türlü boşanmaya cesaret edemedim.
7 yıl önce babamı kaybettim, hala ona özlem ve ihtiyaç duyuyorum. Çocuğumun tam ergenlik döneminde boşanma gerçekleşirse, ileri de beni suçlar mı diye korkuyorum.Babasız çocuk büyütmenin zorluklarından korkuyorum. Belki de bunlar geçici ve yersiz korkular. Şu an kötü hissettiğim için de olabilir.
38 yaşındayım eşim 41 yaşında
Üniversite mezunuyum. İyi bir işim var. Çocuğuma ve kendime bakabilecek durumdayım. Babamdan kalma bir dairem var. Boşanırsam maddi açıdan bir problemim olmayacak.

Hadi bakalım git bir avukata, bir yerinden bu işe başla. Maddi sıkıntım yok diye tazminat ve nafaka işlerinden caz geçme. Hakkın neyse almaya bak.

Bu arada 40 yaşı daki adamın bekar hayatı yaşamak istiyorum diye ağlamasını çok komik ve saçma buluyorum. Ona bir baba oldugu icin bu isteginin pek mumkun olmayacagini anlatmak lazim. Ama işte anlar mı bilemiyorum. Bunlar 70 li yaşlara gelince yalnız ölmekten korkup terk edip gittiği çocuğuna saracak.

Çocuğunuz için bu evlilik sürüyor anladım da, çocuğunuz bence böyle daha kötü durumda. Hem 11 yaş, her şeyi gayet iyi anlıyordur. İlk anne-babası boşanan sizin çocuğunuz olmayacak. Ha yok illa ben boşanmayacağım derseniz kısasa kısas. Siz de bekar hayatı yaşayın:KK66:

Sizin endiseniz anne olmanizdan kaynaklaniyor empati yapmaya calisigimda kizimin bu durumdan ne kadar etkilenecegi ile ilgili endiselerim olurdu benimde..
Arkadaslar olumsuz yorumlar yapmislar fakat yillar icinde aliskanlik oluyor cocugun babaya olan bagliligi onun duzenini bozmak insana elbette zor gelir..
Fakat senin yasadiklarini yasasam kizima ben mutsuzum ve seni de mutsuz ediyorum baska caremiz yok diyerek bu durumu anlatirdim bir pedagogdan yardim alip adami bosardim birsey istermiydim hayir
Sana sadece sunu soyleyebilirim
Şemsin dedigi gibi;
“Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye, endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?”

Neden kendinizi mutsuzluğa mahkum ediyorsunuz?
sizi sevmeyen bir adamla olmayın..
Bu evlilik kağıt üzerinde kalmış sadece,
birlikte mutsuz olmaktansa
ayrı olun, mutlu olun...

Beğeni almak gibi bir amacım olsa burada dolanmam, kimseyi küçümsediğim yok. Bana değil konuya odaklanın, diğer konunuzdaki yorumların sinirini benden çıkarmaya çalışmayın..

Diğer konularımda beni sinir eden hiçbir şey olmadı. Bunu nerden çıkardınız anlamadım. Gayette hayatımı pozitif yönde değiştirdi ordaki yorumlar. Sert yorumları genelde beğeniyorum altta küçümseme olmadığı takdirde. Sizinkiler genelde yıkıcı oluyor.

Neyse haklısınız konuya odaklanmak gerek.

Diğer konularımda beni sinir eden hiçbir şey olmadı. Bunu nerden çıkardınız anlamadım. Gayette hayatımı pozitif yönde değiştirdi ordaki yorumlar. Sert yorumları genelde beğeniyorum altta küçümseme olmadığı takdirde. Sizinkiler genelde yıkıcı oluyor.

Neyse haklısınız konuya odaklanmak gerek.
Siz demekki yıkıcı gibi görüyorsunuz... Odak noktanız demekki negatif tarafları, açın bakın size yaptığım hangi yorumda yıkıcı kısım var ? Göz ardı et seçeneğini kullanabilirsiniz rahatsız oluyorsanız...

Siz dava acin.
Ayrica cocugum icin dayaniyorum adli konulara cok sinirleniyorum, inanin ki o cocuk boyle bir ailede cok daha kotu etkileniyor. Her gun kavga, eve sabaha karsi sarhos gelen, annesini kovan, kufreden bir baba ile buyumek yerine annesi ile huzurlu bir ortamda buyumek onun kisiligi ve gelecegi acisindan cok daha yararli olacaktir.
Hala geri gelir mi diyorsunuz umarim gelmez. Cunku bir daha yalvarip da bu adamla barismaniz cocugunuza kotuluk olacaktir.

Allah yardımcınız olsun da öyle bir dünya yok evlenip çocuk yapıp bekar hayatı istiyorum falanlar... Yaşınız kaç bilmem ama eşiniz andropoza girmiş galiba. Alkollü geldiğini kanıtlayabilirseniz mahkemede yararınıza da olur umarım, inşallah nafaka da vermek zorunda kalır, siz de gül gibi geçinir gidersiniz. Kurtulun bu adamdan, siz evli değilmişsiniz ki zaten uzun zamandır.

Neyi bekliyorsun anlamadım ki. Adam zaten demiş bekar hayatı istiyorum ben diye. Bu iş bitmiş ne bekliyorsun bosanmak için ? Bırak gitsin daha seni hak eden insanlar çıkar karşına bu pisliğe kaptırma hayatını.

Madem sevmiyosunuz neden her gün gelir m gelmez m diye düşünüyosunuz, kendi paranızı kazanabiliyorsunuz kızınıza o anlamda yetebilirsiniz. Boş verin gelirse gelir gelmezse kendi bilir.

Bazen kalmak gitmekten daha zordur.
Apaçık sevilmedigini istemediğini duyarak kalmak zor değil mi?

Kızınız bir kaç yıl sonra sevgili yapar gönlünü doyurur.
Siz en güzel yaşlarınızı sevgisiz geçiriyorsunuz.

Bazı fedakarlıklar çok boş bunu gördüm.
Evlat bile kıymet bilmiyor.
Iyi yaptı sağolsun demiyor ilerde.
Böyle yaşlanmak istediğinize emin misiniz?

Zaten evli gibi değilmişsin ki , evden kovulduktan sonra geri dönmek gibi bir hata yapmışsın keşke yapmasaymışsın. Ama en azından şu an boşanırsan elimden gelen herşeyi fazlasıyla yaptım , onurumu bile Yok saydım diyebilecek konumdasın.

bence daha fazla kendini de çocuğunu da hırpalama. Boşanmış olmanız , çocuğun şu evden kovmalara şahit olmasından çok daha iyi duruyor.

Sizin ki 15 yılın verdiği alışkanlık, alışırsınız onsuzluğa da , insan nelere alışmıyor ki.
İşiniz var, evinizde de oturuyorsunuz, açın davanızı, uğraşmayın o alkolikle daha fazla.
Siz bir şey kaybetmezsiniz ki tam tersi hayatınızı geri kazanırsınız. Kaybeden o olur. Gezsin bekar bekar.

Aranıza yeni katıldım. İnanınki çok mutsuzum. 15 yıldır evliyim. İyi bir işim var. Çalışan ekmeğini kazanan bir anneyim. Eşim bundan 4 ay önce beni evden kovdu. Tartışma nedenimiz, eve sabaha karşı alkollü olarak gelmesi. İstediği saatte gelip istediği saatte evden çıkmak istemesi. ( Evlendiğimizden bu yana tek sorunumuz bu ) Bekar hayatı istiyorum ben, defol git dedi. Bende o sinirle 11 yaşında olan kızımı alıp evden çıktım ve ailemin yanına gittim. Bir ay boyunca ailemde kaldım. Bu süreçte çocuğunu sadece iki kez gördü. Aramadı sormadı. Çocuğum bu durumdan çok etkilendi, eve dönmek istedi. Bir gün onu aradım. Çocuk durumdan çok etkileniyor, görüşelim dedim. Bir sürü bahane sonrası kabul etti. Görüştük. Çocuk etkileniyor dedim. Ben onunla konuşurum, o nasıl istiyorsa öyle yaparız dedi. Ertesi gün çocuğunu aldı konuştu. Kızım da bir arada yaşamak istiyorum demiş. Telefon etti bana. Çocuk öyle istiyor, eve gel dedi, gittik. Yavrumun mutluluğu için.

10-15 gün birlikteydik. (Ev arkadaşı gibi. Zaten yaklaşık 7-8 yıldır öyleyiz. İlgisiz, ruh gibi. Çalışıyor, geziyor,yiyor ve yatıyor.) Sonra yine bir gün arkadaşlarıyla çıktı, alkol almalar, eve gelince defol git istemiyorumlar, yine başladı. Ben buyum, işine geliyorsa dedi. Bende işime gelmiyor dedim. Bekar hayatı istiyorum, defol git diyor. Gitmiyorum dedim, sen defol git. Ben yavrumla burada yaşayacağım sen git dedim. İlk defa böyle bir şey duydu. Şok oldu. Ne yapacağını bilemedi. Bir kaç saat sonra da çıktı gitti. Ailesiyle yaşıyor, annesi beni olay olduktan sonra iki kez aradı. Sen alttan al, içer gezer gelir evine falan. Bende daha ne kadar sabredeceğim, çocuğum çok etkileniyor. Gezmesin demiyorum,içmesin demiyorum. Her şeyi ayarında yapsın diyorum tek istediğim bu dedim. O da,sen onu evden kovmuşsun, gururu kırılmış, inat ediyor, sen eve çağır dedi. Rica etti, eşini ara dedi. Bir kere daha alttan al dedi. Dinledim, aradım. Aramaz olaydım, eşim küfür etti, gelmem o eve dedi. Sen onursuzsun, gurursuzsun hala o evde oturuyorsun,defolup gitmedin. Senin sesini bile duymak istemiyorum, bundan sonra o eve öldürseler girmem, herşey bitti dedi. O günden sonra onunla hiç görüşmedim, aramadım sormadım. Kızımı arıyor, konuşuyor, birlikte vakit geçiriyorlar. Eve gelmiyor. O telefon sonrası ailesi sesiz, kimseden çıt çıkmıyor. Herkes izliyor. Ailesi çekip, sen ne yapıyorsun oğlum demiyor. Kardeşleri ilgisiz. Benim ailemde bekle bakalım, zaman herşeyin ilacı diyor. Delirmek üzereyim. Ne eşimin umurunda ne de bir başkasının.
Üzgünüm, bir yanda kızım, bir yanda uğruna harcanmış 15 yıl evlilik ve emeklerim. Boşanma davası açmadı.Niye açmıyor anlamıyorum. Hergün ne olur geri gelir mi gelmez mı, ben mi dava açsambitirsem mi, bitirmesem mi bilemiyorum.
Seviyor muyum, hayır. Ama evliliğiminde bitmesini istemiyorum. Onun ise umrunda değil. Nolu bana yol gösterin, çok kötüyüm. :KK43:((
Çocuğunuz çok küçük değil ki durumları kavrayabilecek yaşta. Tamda bugün bu konu üzerinde konuştuk, aldatma yada istememe olup evliliği sürdürmekte ısrar etmek. Yaş kaş bilmiyorum ama adam sizi istemiyormuş. Sevgi yok, huzur yok, açıkcası yuva bu değil ki... Boşanmayın madem... Ailesi ilgili olsaymış zaten 15 yıldır ilgilenirmiş.

Zor bir durum ama inanıyorum ki kendi hayatınızı düzene oturttuktan sonra her şey şuankinden daha iyi olacaktır. Çocuğunuz istemiyor diye huzursuz bir ortamda herkesin mutsuz olmasındansa ayrı ayrı yol çizmeniz daha mantıklı olacaktır. Sevginin saygının olmadığı bir evliliği yürütmek zorunda değilsiniz .sizin de bir hayatınız var ve boşandığınızda bu durumdan daha kötü olmayacak

Back
X