Erkek İnfertilitesi arkadaşlar rica etsem eşimin test sonucunu yorumlar mısınız LÜTFEEEN

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

dilegim06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
7
0
36
İstanbul
miktar 2,5 cc
renk:açık sar
1cc de sayı:102 000 000
total sayı:255 000 000
molite 1 saat içerisinde
a hızlı ileri hareletli:&12
b yavaş ileri hareketli:%45
C yerinde hareketli:%3
d hareketsiz % 40
a+b=%57

NORMAL YAPIDA %3
BAŞ ANAMOLİSİ %84
BOYUN ANAMOLİSİ %11
kUYRUK ANAMOLİSİ %2

ARKADAŞLAR BİZE NORMAL SPERM SAYISI AZ DEDİLER SİZDE YORUMLAR MISINIZ %3 İLR ARANIZDA HAMİLE KALAN VAR MI?

arkadaşım ben buradaki diğer çoğu arkadaş kadar uzman değilim ama baktım kimse cevap yazmamış, ibr gireyim bakayım dedim yazdıklarına. ben sadece bildiğim kadarıyla cevaplayayım. aslında sizin sayınız iyi, hareketlilik de sayıya orantılandığında fena değil. fakat morfoloji kötü gibi. morfolojiye krueger'a göre mi baktırdınız? bu rakamlar ona göre mi. doktor bana en az %14 olmalı demişti. Bu rakamla hamile kalamaz mısın tabii ki kalırsın. sonuçta 1 tek sağlam spermin yumurtaya ulaşması yeterli hamilelik için ama tabii ne kadar bozuksa istatistiksel şansın azalıyor. o yüzden morfolojiyi düzelten bazı kürler takviyeler var onlardan kullansan iyi olur. Coq10, pycnogenol, ABCE vitaminleri, selenyum ve çinko tabi bir de folik asit işe yarayabiliyor. durumun ehveni şer bence. senin sayıların bizde olsa ben zil takıp oynardım. o yüzden moralini bozma, normal yoldan garanti hamile kalman için az biraz destek lazım o kadar.

cevap verdiğin için çok teşekkürler.Evet krugere göre o testtte oranlar değişik mi oluyor farkı be acaba? yazdığın herşeyi not aldım deniycem inş.Rabbim tez zamanda kuçağını doldursun inş

cevap verdiğin için çok teşekkürler.Evet krugere göre o testtte oranlar değişik mi oluyor farkı be acaba? yazdığın herşeyi not aldım deniycem inş.Rabbim tez zamanda kuçağını doldursun inş

ben de bu işlerden çok anlamıyorum ama morfoloji 2 kritere göre değerlendiriliyor. biri WHO yani dünya sağlık örgütü kriterleri. bunda rakam %50'nin üstünde olmalı. bir de kruger kriterleri var.onda da %14'ün üstü olmalı. sperm testlerinde muhakkak hangi kriterlere göre olduğu yazıyor. aralarında ne fark var tam olarak bilgim yok. ama aylardır dünya kadar tıbbi yazı okuyorum, öğrendiğim tek bir şey var morfolojiyi anti oksidanlar düzeltiyor. burada bazıları proxeed plus gibi içinde gerekli her şeyin olduğu multi vitamin türleri kullanıyor. bazı arkadaşlar da ayrı ayrı muhtelif takviyeler kullanıyor. seçim sizin.

Eğer doğru yazdıysan degerler süper morf 3 o da fena değil,bizim sayı 1ml de 17 milyon ve morf 2iken doğal yoldan hamile ksldim,sen bu değerlerle eahat kalirsin

sayınız çok iyi morfoloji düşük azcık onuda artırmak için vitamin desteği alın, gnc arginmax ile biz morfolojiyi epey düzeltmiştik, bizde sayıda totalde 15 milyondu, bende doğal yolla hamile kaldım

bizimde morfolojimiz %3 sizin gibi..sayımızda 59milyon..
doğal yoldan gebeliğim yok..
direkt tüp dediler bize denedik..tuttu ama düşük yaptım..2 aşılama yaptırdım sonrasında onlarda negatif..

Back
X