Doğuma Hazırlık Arkadaşlar sezeryan doğum öncesi yapılan Sonda yada lağman can acıtıyor mu ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende sezeryan olan bir arkadaşa yeni sordum bu konuyu o hiç acımadığını söyledi.(Sondayı sordum)Lağman neden acısın ki?

lavman yapılmadı da sonda takılmıştı.acıyor ama öyle çok değil.hiçendişe etme

bende sonda konusunda bilgim yok ama lavmanı kendim yapmıştım hiç acımadı bi tüple ilaç boşaltıyosun zaten fitil yapar gibi

kabızlıktan dolayı doktor vermişti lavman, ben kullanamadım :((( mümkün değil yapamam kendime yani.
birde sezeryanda lavman yapılıyormu ya sonda tamamda? burada okumuştum yine sondayı bayıltıktan/belden aşağısını uyuşturduktan sonra, takın derseniz öylede hiçbirşey anlamıyormuşunuz. sonrasında biraz yanma olabilir diye düşünüyorum.

lavman herkese yapılmıyor 3 sezaryende yapılmadı bana sondayıda okadar canım tatlı olmasına ragmen hıssetmedım korkma okadar ben 10 tanedaha dogururum sezaryanla okadar basıt oldukı

sonda takan kisiye bagli sanirim,ben dogum yapmadim henuz ama ameliyat oldugumda sonda takilirken de ondan sonrasinda da cikarirken de cok acimisti,hatta cikarildiktan sonra parca parca pihtili kanli idrarim olmustu.Daha sonra ogrendim ki,yanlis boyutta sonda takilmis olabilir yada isini iyi bilmeyene biri takmis olabilir dediler.Insallah herkesinki sorunsuz ve agrisiz olur.

???
ya normal doğumda sonda ve lavman yapılıyor mu???

slm canım ben sezeryan oldum lagman yapmadım ben söyledi doktor gerek yok dedim sonda agrıdı evet ama benden sonra duydumki sondayı uyuşturduktan sonra takıyorlarmış uyuşmadan takarlarsa söyle bence

glupcum eğer epidural yada spinal sezeryan olucaksan, mutlaka uyuşturunca takmaları için ısrar et canım.. sonra demedi deme eyvahedigeldismile

3ay önce doğum yaptım,hem lavman yapıldı hemde sonda takıldı.hatta sezeryandan sonra gazımı bir türlü çıkaramadığım,doğrulamayıp iki büklüm kaldığım için bana ameliyattan sonra 2kez daha yapmak zorunda kaldılar.sondayı da ameliyata almadan hemen önce taktılar.neden uyuşturmadan önce taktıklarını söyleyeyim,narkozu verdikten sonra bir an önce bebeği almaya çalışıyorlar,narkozdan etkilenmesin diye.yani önceden bütün işleri halletmeye çalışıyorlar.

glupcum eğer epidural yada spinal sezeryan olucaksan, mutlaka uyuşturunca takmaları için ısrar et canım.. sonra demedi deme eyvahedigeldismile[ tatlım gıymatlım. yarın için hiçbirşey diyemiyorum artık. 32-34. haftada belli olurmuş plesentanın yukarı çıkıp çıkmayacağı. Bide bundan sonraki muayenelerim ve doğumumu Bakırköy devlette devam edecek. Hem güzel ilgileniyolar hem araştırıyolar herşeyi. hemde küvöz var. büyük ihtimal sezeryan olacak ama nasıl olacak hiç bilmiyorum.

Back
X