• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

:( arkadaşlar sınav arefesinde moralim çok bozuldu :(

Muhtemelen öğrencilerin önünde değil, sınıfın önünde vermiş.

Konu sahibi arkadaşım, Belki yanınıza gelmeye utanmıştır; birkaç gün bekleyin. Eğer üzerinde göremezseniz o zaman lisan-ı münasiple sorarsınız kabanın akibetini. Canınızı sıkmayın. Gençler duygularını çok açık etmeyebilirler.
Ben hayatım boyunca bu hikayedeki öğrenci karakterini de, öğretmen karakterini de yaşadım birkaç kez.
Okul saat olarak aktifken, baya koridorda vermiş işte. Okul aktif sonuçta, yüzlerce öğrenci içerde. Yine kurtarmıyor yani. 'Yamyam' diye tabir ettiği arkadaşları hemen gelivermiş işte görüldüğü üzere. Tahmin edilemeyecek bi durum değil yani.
Bu tarz bir yardımın yolu yordamı, çıkış saatinden sonra veya başka herhangi bir yerde çocuk yalnızken yardımın verilmesi olmalıdır.
Kendisi de düşünecektir bundan sonra, başka okuyanlar da örnek almış olur, yazışımız ondan. :)

beni çok iyi anladın.bu saatten sonra ne yapmamı tavsiye edersin?
okulun koridorunda filan karşılaşınca nasıl oldu denedinmi sıkıntı varsa değiştirebilirsin deyin bence yeterli. ayrıca kenara çekerseniz yada öğretmenler odası önü falan olursa sanki aldığınız hediyeye vurgu yapıyormuş gibi olur ve dahada mahcup olur, aslında siz zaten ona vurgu yapmadınız hediye alanın açması lazım, arkadaşları nezaketsizlik yapınca ikinizde zor durumda kalmışsınız ama çocukta sanki hediyenin değerine vurgu yapılıyor gibi anladı (madem böyle davranacaktın niye aldın gibi) yani o yüzden karşılaşınca öylesine soruyormuş gibi sevecen bir üslupla ama "acıdımda aldım" kadar olmadan sormanız yeterli:) Hayrınızıda Allah kabul etsin:)

şimdiki yorumunuz ne peki?
ben olsam basit bir hediye alırdım önce kalemdir kitaptır gibi ,
sınıfta hediye faslında onu verirdim
kabanı da başka bir gün okul çıkışı bütün öğrenciler okuldan dağıldıktan sonra verirdim
yorum olarakda sizin öğrenciniz netice de
bir kenara çekip kimse görmeden , beğendin mi ? oldu mu ? hediyene sahip çıkamadın sözüme kırılmadın değil mi ? diye sorardım
öğrenci size gelmeyebilir , çünkü utanmış çekinmiş olabilir
öğrencinin gelmesini beklemek yerine , siz öğrencinizle konuşun

okulun koridorunda filan karşılaşınca nasıl oldu denedinmi sıkıntı varsa değiştirebilirsin deyin bence yeterli. ayrıca kenara çekerseniz yada öğretmenler odası önü falan olursa sanki aldığınız hediyeye vurgu yapıyormuş gibi olur ve dahada mahcup olur, aslında siz zaten ona vurgu yapmadınız hediye alanın açması lazım, arkadaşları nezaketsizlik yapınca ikinizde zor durumda kalmışsınız ama çocukta sanki hediyenin değerine vurgu yapılıyor gibi anladı (madem böyle davranacaktın niye aldın gibi) yani o yüzden karşılaşınca öylesine soruyormuş gibi sevecen bir üslupla ama "acıdımda aldım" kadar olmadan sormanız yeterli:) Hayrınızıda Allah kabul etsin:)
eğer o çocuklar açmasaydı sıkıntı yoktu zaten.

Ben hayatım boyunca bu hikayedeki öğrenci karakterini de, öğretmen karakterini de yaşadım birkaç kez.
Okul saat olarak aktifken, baya koridorda vermiş işte. Okul aktif sonuçta, yüzlerce öğrenci içerde. Yine kurtarmıyor yani. 'Yamyam' diye tabir ettiği arkadaşları hemen gelivermiş işte görüldüğü üzere. Tahmin edilemeyecek bi durum değil yani.
Bu tarz bir yardımın yolu yordamı, çıkış saatinden sonra veya başka herhangi bir yerde çocuk yalnızken yardımın verilmesi olmalıdır.
Kendisi de düşünecektir bundan sonra, başka okuyanlar da örnek almış olur, yazışımız ondan. :)

Ben size kesinlikle tripli yazmadım. :) Hani ilk bakışta "sınıfın önü" deyince ben baya tahtaya çıkarmış sandım. Siz de öyle sandıysanız diye... :$ Elbetteki daha ince bir şekilde sunulmalıydı; ancak olan olmuş.

Aslında belki en çok sizin yardımınız dokunur; bu şekilde kırılan bir yürek nasıl tamir olunur diye.

evet sıkıntı sadece bu zaten, sizi endişelendirende başkası açınca dahada mahcup olacaktı o yüzden gerildiniz ve öylede oldu, çok sıkıntı yapmayın hallolur inşallah:)
ay ama görmeniz lazım nasıl sinirlendim hem de benimki saf saf duruyor.diğerleir almış hediyeyi kendilerininmiş gibi açıyorlar ya halbuki ben ne özene benzene paket yaptırdım onlar açsın diye mi

ay ama görmeniz lazım nasıl sinirlendim hem de benimki saf saf duruyor.diğerleir almış hediyeyi kendilerininmiş gibi açıyorlar ya halbuki ben ne özene benzene paket yaptırdım onlar açsın diye mi
densizlik işte ama eminim onun sevincine ortak olacaklardı, ama arkadaşlarını ne duruma düşürüyorlar farkında değiller, yolun başındalar, öğrenecekler inşallah:)

Aaay çocuğa mı kızdınız o_O Ben olsam sessiz sakin bir yerde verirdim o hediyeyi öyle kişiler çok hassastırlar. Bence onunla siz tekrar iletişime geçmelisiniz o size gelmez bunu beklemeyin de ...

Sizin çocukların okulda olduğu vakit vermeniz sorun değilde öğrencilerin açması mı garip. Hem bu tür hediyeleşme olayında hep öğrenciler tarafından merak edilir. Öğretmen kime alıyor kim öğretmene alıyor. Öğretmen ne almış vs. Yani çocuklar açmasa bile soracaklardı ne almış ne almış diye. Yani hediyenizin bu kadar göz önünde olduğu dönemde kaban almanız yanlış olmuş sanki. Bir de benim de sınıfım var hemen yılbaşı çekilişi yapalım dediler. Olmaz dedim isteyen kendi arasında yapsın sınufça yapmayacağız dedim. Bana yanlış geliyor. Çünkü öğrenciler hediyeleri kıyaslıyor. Ve öğrenciler gerçekten çok acımasız oluyor.

Sizin çocukların okulda olduğu vakit vermeniz sorun değilde öğrencilerin açması mı garip. Hem bu tür hediyeleşme olayında hep öğrenciler tarafından merak edilir. Öğretmen kime alıyor kim öğretmene alıyor. Öğretmen ne almış vs. Yani çocuklar açmasa bile soracaklardı ne almış ne almış diye. Yani hediyenizin bu kadar göz önünde olduğu dönemde kaban almanız yanlış olmuş sanki. Bir de benim de sınıfım var hemen yılbaşı çekilişi yapalım dediler. Olmaz dedim isteyen kendi arasında yapsın sınufça yapmayacağız dedim. Bana yanlış geliyor. Çünkü öğrenciler hediyeleri kıyaslıyor. Ve öğrenciler gerçekten çok acımasız oluyor.
bir daha asla yılbaşı çekilişine katılmicam.

Çocuklar ergen sürecinde hemen hemen yeni gelişmeye başladıkları dönemde birşeylerin farkına varıyorlar. Mesela hem kaban hem de ufak bir hediye alabilirdiniz. Kabanı başka zaman yalnız olduğunda verip ufak hediyeyide sınıfta verebilirdiniz. Gururu incinmiş olabilir.

bence durumu kafanizda buyutuyorsunuz.sanirim gencte bir ogretmensiniz.cekilisle hediye alinirsa tabiki insanlarin yaninda vermekte bi mahsur yok,bosverin o deli dolu ergen kardeslerde kendilerince eglenmislerdir.bence cocugun uzerine hic ama hic gitmeyin,etrafindaki arkadaslari simdiden konusmaya laf ararlar.ooooo iyiysin sana hoca ne almis filan diye..Eskiden nasil davraniyorsaniz yine oyle davranmaya devam edin,ne eksik ilgi nede fazlasina gerek yok..

Back
X