• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaslar tavsiyelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var

Allah'tan huzurlu ve mutlu bir yuvan varmış... boshayallersmile
Ah bir de gidip seni aldatmasa ne güzel olacaktı!
O da nedir ki zaten adamın elinin kiri... Adam dediğin çapkın olacak azcık.
:1closedeyes:
Şiddet desen ne olur ki 2-3 tokat atsa vursa kavga dövüş olsa evde?
fisfisfis
Evin tuzu biberi bunlar!
bilmiyorumkismile
Birbirinizi seviyorsunuz ya bu yeter değil mi?
:bbo:
Konu sahibi arkadaş!
Sen iyi misin?
Adam seni defalarca aldatıyor sen de saf gibi inanıyorsun. :1no2:
Adam seni tartaklıyor susuyorsun. Neden ne için?
Sen onu seni aldattığı ve tartakladığı için mi seviyorsun? :umursamaz:
Sana yalanlar söylediği için mi?
Hem de henüz 2 yılda!!! akannehir
Nedir bu çaresizlik bu ezilme? :kızgın:
Silkelen de kendine gel biraz ya!!!
Kendine güven azcık. Her gün kavga dövüş her gün aldatma bu evlilikten ne hayır bekliyorsun?
Sence seven bir erkek bunları yapar mı?!? benneyaptımki
Biraz sert eleştiri olacak amadüşündüğüm doğruya doğru bu:
'Kocam olsun da çamurdan olsun eve gelmesin ama yeter ki tapusu(evlilik cüzdanı) bende olsun.' düşüncesi fosilleşmedi mi? benneyaptımki
Tapu sende olsa nolur içinde başkaları içinde oturuyor farkında mısın???? :umursamaz:

Arkadaşım sen evlilik terapistleri hakkında ne biliyorsun bende bunu merak ettim..tabiki terapist bu dediklerini yapmayacak...ama arkadaş eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum demiş.evet gerçekten sorunları varsa ve bu sorunları kabul edip terapiste giderse faydası olur...ayrıca aldatmak ve şiddet gerçektende erkeklerin kendi komplekslerinden kendini ispat çabalarından kaynaklanan çarpık hareketlerdir bazen...eğer arkadaşımızında sorunlu kendine güvensiz yada ne biliyim uzman değilim bu tür sorunları olan bir eşi varsa düşündüğü çözüm yolu doğrudur..ha bunu böyle çözmek ister veya çeker gider o kendi bileceği iş..ama kimin kimi sevdiği sevmediği kimsenin karar vereceği bir konu değil...

valla Lalee evlilk terapistleri hakkında bildiklerini gelince kendisi anlatırda ben şu kırmızıyla işaretlediğim yere takıldım.
bir adam karısını defalarca aldatıyor ve nerdeyse her gün dövüyorsa burada sevgiden bahsedilir mi?
seven insan sevdiğine bunları yapar mı???
eğer bir koca karısına bunları reva görüyorsa bence de asla ve asla sevmiyordur..

valla Lalee evlilk terapistleri hakkında bildiklerini gelince kendisi anlatırda ben şu kırmızıyla işaretlediğim yere takıldım.
bir adam karısını defalarca aldatıyor ve nerdeyse her gün dövüyorsa burada sevgiden bahsedilir mi?
eğer bir koca karısına bunları reva görüyorsa bence de asla ve asla sevmiyordur..

Neden öyle diyorsun esmeralda evde onu bekleyen biri olmasını seviyor adam olamaz mı? aklinialirimsmile

Ona birisinin yemek pişirmesini seviyordur... aklinialirimsmile

Onun için ağlayan biri olduğunu bilmeyi seviyordur. aklinialirimsmile

Yani bencillikte de nesnel olarak sevme vardır. Aaaa lütfen... bayanssulusmile

Alt tarafı birkaç kere aldatmış aldatmış ne farkeder? :sinifsinif:

Yuva kurmak zor iş deyip dayanmak lazım... Geçinmeye gönlün yok filan derler sonra neme lazım... sengözlerimebaksanab
Günümüz kadınları da iki dayak iki aldatmada ayrılıyorlar yahu... Bırakmalı ki adamlar pestillerini çıkarsınlar... Hayatı zindan etsinler... Sonra da bu yaştan sonra boşanmaya mı kalkalım deyip ayrılmazlar...
akannehir

Canım insanlar ne düşünür diye hiç korkma. Çünkü o insanlar sen dayak yerken çekil ben senin yerine dayak yiyeyim demiyorlar. ınsanlar evlenmiş olmak için evlenmemeli. Mutlu olmak için evlenmeli. Bu adam seni mutlu etmiyorsa dön ailenin yanına. Yaşın çok küçük istesen üniversite bile okuyabilirsin. Ben 32 yaşında evlendim şu anda 33 yaşındayım. Ama hayatta yapılabilecek en büyük hatalardan birinin aman millet ne der diye düşünüp kendimizi acı çekmeye ve mutsuzluğa mahkum etmek olduğunu öğrendim. Ha bu arada onu seviyorum diyorsun. Kusura bakma da seni sevmeyeni sen neden seviyorsun? Kendine hiç mi saygın yok?

son çare olarak evlilik danışmanını dusunmeniz iyi olmuş.. bir anda bağlar kopartılmaz.. gunumude hemen boşanmak nasıl basite indirgenebiliyor anlamıyorum.. evlilik bu başka birşey değil sonucta. adam haklı demiyorum elbette ama madem seviyorsun son bir şans vericeksin.. sevmedigin insana zaten yol verceksin.
bana yapılsa napardım midem kaldırmazdı başkasıyla olan adamı tiksinirdim yalan yok ,sevgimde kalmazdı biliyorum ki..bitirirdim heralde ama sizde sevgi halen var .. ne denilebilir ki.
evlerde ırak olsun Allah yardımcın olsun
ayrıca cocugunuz yoksa bu donem icin de bence cocuk fln dusunmeyin.. piskologa gidin davraıslarınıda gözlemleyin ilerleme yoksa napcanızı biliyorsunuz.

Son düzenleme:
Yani şimdi adam aldattığında boşanılmayacak, şiddet gördüğünde boşanılmayacak eeee ne yaparsa boşanılacak ? kuma getirdiğinde mi boşayacağız? Ama o zamanda gözünün önünde daha ne istiyorsun diye yorum gelir herhalde.

defalarca aldatmış ve siz hala eşim diyebiliyorsunuz çünkü..ama siz ayrlmazsanızda emin olun eşiniz birgün bu kadınlardan birine aşık olup , o sizden ayrılmayı isteyecek..

Arkadaşım dikkat ettiysen seviyordur demedim sevmiyordurda demedim..psikolojiden bassediyoruz..bu sadece Türkiye'de değil dünyada böyle şiddet yanlısı insanlar sevmediklerini dövmüyor sadece anne çocuğunu dövüyor ..bir dönemin çocukları içinde annemden bir tokat bile yemedim diyen sayısı azdır...herhalde annelerimizde bizi sevmiyor...yapılanların doğru olduğunuda söylemedim...arkadaşın buna katlanması gerektiğinide ...ama şiddet bazen gerçekten psikolojik sorunlardan kaynaklanabiliyor..karısını dövüp sonra özür dileyerek ağlayan hasta insanlar var...iletişim kurmayı bu şekilde öğrenerek yetişmiş insanlar var..bu toplumda anneler babalar çocuklarını döverek uyarıyor...bağırarak uyarıyor...değişmeye başlamış olabilir ama çoğunlukla bu böyleydi bir zamanlar...Aldatmaya gelince iğrenç bir şey ve kesinlikle kabullenilmesi gerektiğini söylemiyorum...Ama ama bu eylemi yaparkende bir sürü psikolojik bozukluk etkili olabiliyor...Doğrumu hayır değil...Ama hiç bir şey ak veya kara değil malesef keşke griler hiç olmasaydıda bizde evet vurdu kesin sevmiyor benimde sevgim bitti deseydik..veya evet başka bir kadınla yattı tamam bitti benimde hiç bir işim kalmadı deseydik...denmesi gereken durumlar var kabul..ama bir çok farklı sebepte olabilir diyorum bu kadar...

Yani şimdi adam aldattığında boşanılmayacak, şiddet gördüğünde boşanılmayacak eeee ne yaparsa boşanılacak ? kuma getirdiğinde mi boşayacağız? Ama o zamanda gözünün önünde daha ne istiyorsun diye yorum gelir herhalde.

Hayır tabii ki! alsanaalsanasmile
O zaman da boşanmayacaksın... Geçinmeye mi gönlün yok senin?
ohaoldumsmile
Adam gözünün önünde olacak dışarıda değil yanında başkası olsa nolur? guclubacismile

Offf cidden bu evlilik denen şey kolay olmuyor katlanmak lafını nasıl bu duruma uyarlayabiliyorsunuz arkadaşlar???
ohaoldumsmile ohaoldumsmile

Kadıncağız bu adamla çaresizlikten beraber ayrılsa çevre baskısından korkuyor... :umursamaz:
Sevgi dediği biraz da çaresizlikle beraber sığınma isteği...
:umursamaz:

Canım ailende ayrıl diyormuş neyi bekliyorsun
Daha 24 yaşındasın psikolojim bozuldu diyorsun ailende sana destek olacaksa hiç çekme

Arkadaşım sen evlilik terapistleri hakkında ne biliyorsun bende bunu merak ettim..tabiki terapist bu dediklerini yapmayacak...ama arkadaş eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum demiş.evet gerçekten sorunları varsa ve bu sorunları kabul edip terapiste giderse faydası olur...ayrıca aldatmak ve şiddet gerçektende erkeklerin kendi komplekslerinden kendini ispat çabalarından kaynaklanan çarpık hareketlerdir bazen...eğer arkadaşımızında sorunlu kendine güvensiz yada ne biliyim uzman değilim bu tür sorunları olan bir eşi varsa düşündüğü çözüm yolu doğrudur..ha bunu böyle çözmek ister veya çeker gider o kendi bileceği iş..ama kimin kimi sevdiği sevmediği kimsenin karar vereceği bir konu değil...

Merak ettiğinizi açıklıyayım..
1 sene boyunca gittiğim terapisten aldığım izlenimi paylaştım,sizin için sakıncası olduysa bu paylaşımın kusura bakmayın..
Arkadaşın eşinin sevip sevmemesi konusuna gelince,her birimiz sorunlu hayatlar yaşıyoruz ama sevdiklerimize kızınca onları aldatmıyoruz ya da dövmüyoruz di mi?
Demek ki bu sorun psikolojik değil tamamen duygusal..
O zaman ben de her önüme gelene saldırayım,ne yapayım psikolojim bozuk diyeyim,olur mu öyle?
Adamın ruhsal problemleri vardır,sinir sistemi bozuktur anlarım ancak,şiddet ve ihanetin açıklamasını psikolojik sorunu var deyip kendimi avutamam ben hiç kimse kusura bakmasın..
Benim bozulan psikolojimi hiç bir terapist düzeltemedi şiddet,ihanet vs. görmediğim halde,arkadaşı düşünemiyorum bile..

ay kusura bakmayın da şaka gibisiniz, aldatma olmasaydı çok mutlu evliliğim olurdu diyosunuz ya.
aldatmış adam hemde bi kaç kere ben hemen boşancılardan değilimdir bi şans verilmesi taraftarıyım da bu kadar da değil.
zaman geriye çevrilmiyo malesef o yüzden vah tüh keşke aldatmasaydı mutlu evliliğim olurdu demek yerine geleceğinize bakın.
şiddet var sürekli aldatma var eeee ne kaldı geriye???

1 sene boyunca gittiğim terapisten aldığım izlenimi paylaştım,sizin için sakıncası olduysa bu paylaşımın kusura bakmayın..
Arkadaşın eşinin sevip sevmemesi konusuna gelince,her birimiz sorunlu hayatlar yaşıyoruz ama sevdiklerimize kızınca onları aldatmıyoruz ya da dövmüyoruz di mi?
O zaman ben de her önüme gelene saldırayım,ne yapayım psikolojim bozuk diyeyim,olur mu öyle?
Adamın ruhsal problemleri vardır,sinir sistemi bozuktur anlarım ancak,şiddet ve ihanetin açıklamasını psikolojik sorunu var deyip kendimi avutamam ben hiç kimse kusura bakmasın..
Benim bozulan psikolojimi hiç bir terapist düzeltemedi şiddet,ihanet vs. görmediğim halde,arkadaşı düşünemiyorum bile..

sırnaşık şey
Laale... Şeniz
Sonuna kadar katılıyorum...
olumunekankayizsmile
Psikoloji bozuk (ki ben bu arkadaşın kocasını doyumsuz olarak da adlandırıyorum.) bir insanı düzeltmeye çalışırken, ve o size 1 adım dahi atmazken siz ona koşarken birşeyleri ne kadar düzeltebilirsiniz?
Çaba lazım değil mi?
Sorunlu olduğunu kabul etse aldatmazdı artık eşini... Gerçi aldatmanın biri de onu da birdir...
Güven denilen şey evlilik terapistine gitmeyle düzelmez...
aklinialirimsmile
Geri de gelmez...
Psikolog sizin içten içe inandıklarınızı ortaya çıkarır...
Eee bu arkadaşın kocası halinden memnun:
Kadın desen bir ton, stres atmak desen dayak atıyor adam... Ohhh halinden memnun...
Eziyeti çeken sadece kadın...
:bbo:

OOfff arkadaşım yaa kavga gürültü olsun diye yazmadım bunları...ayrıca burda sorunlar yarıştırılacak değil sanırım...sana faydası olmayan bir şeyin kimseye faydası olmayacak diye bir şeyde yok...her olay kendi içinde farklıdır..bu biçimde kesin yargılarla yardım isteyen bir insana ne kadar yardımcı olabiliyorsun..zaten büyük ihtimalle gereksiz bir aşşağlık duygusu yaşıyan bir kadın var karşınızda daha dikkatli yaklaşmanız gerekiyor...kocanı bırakma de demiyorum...ama biraz daha sakin...senin neyi kaldırıp neyi kaldıramadığın senin bileceği şey...ayrıca kimse psikolojik sorunu var deyip kendini avutamaz yok öyle bir şey...bu işte avutma olmaz...ama en azından arkadaşın ben ne kadar aptalım salağım gibi duygulara kapılmayıp anlamlandırmasını sağlar...ondan sonrası kendi bileceği iş ister bir terapiye gider ve acaba bir yardımı olurmu diye denemek ister ister çeker gider...siz böyle bir olup Allah Allah diye savaş baltalarını kuşanarak kime ne yardımınız olacağını zannediyorsunuz...Ayrıca tabiki psikolojik sorunum var deyip önünüze gelene saldırıp dövmeye hakkınız yok...bununla ne anlatmak stediğimide başka bir arkadaşın soruna karşılık yazdım...evet önünüze geleni dövüp aldatmıyorsunuz belki ama gerçekten psikolojik bir bunalım yaşayan bir kadının üzerine bu kadar sert ve kesin yargılarla gidebiliyorsunuz benzer bir şey yaşamadığız halde ve biraz dahi empati kurma çabası harcamadan..ben sadece her olaya bakılacak bir kaç açı olabilir diyorum...ak ve kara değildir her şey...yargılamayın derdine ortak olup farklı bakış açıları kazandırmaya çalışın eğer amacınız yardımsa ayrıca kınamayında gitmiş olabilirsiniz o gidememiştir.
Ayrıca bende neden böyle konuştuğumu açıklıyım o zaman bende eşimle birlikte 1 seneye yakındır terapi görüyorum ve yaşadığımız bir çok şeyi anlamlandırmamıza ve düzeltmemize faydası oluyor...Fakat aynı şekilde bir başka arkadaşım denedi fayda görmedi ve boşandı sonunda...doğru tek değildir.

Son düzenleme:
OOfff arkadaşım yaa kavga gürültü olsun diye yazmadım bunları...ayrıca burda sorunlar yarıştırılacak değil sanırım...sana faydası olmayan bir şeyin kimseye faydası olmayacak diye bir şeyde yok...her olay kendi içinde farklıdır..bu biçimde kesin yargılarla yardım isteyen bir insana ne kadar yardımcı olabiliyorsun..zaten büyük ihtimalle gereksiz bir aşşağlık duygusu yaşıyan bir kadın var karşınızda daha dikkatli yaklaşmanız gerekiyor...kocanı bırakma de demiyorum...ama biraz daha sakin...senin neyi kaldırıp neyi kaldıramadığın senin bileceği şey...ayrıca kimse psikolojik sorunu var deyip kendini avutamaz yok öyle bir şey...bu işte avutma olmaz...ama en azından arkadaşın ben ne kadar aptalım salağım gibi duygulara kapılmayıp anlamlandırmasını sağlar...ondan sonrası kendi bileceği iş ister bir terapiye gider ve acaba bir yardımı olurmu diye denemek ister ister çeker gider...siz böyle bir olup Allah Allah diye savaş baltalarını kuşanarak kime ne yardımınız olacağını zannediyorsunuz...Ayrıca tabiki psikolojik sorunum var deyip önünüze gelene saldırıp dövmeye hakkınız yok...bununla ne anlatmak stediğimide başka bir arkadaşın soruna karşılık yazdım...evet önünüze geleni dövüp aldatmıyorsunuz belki ama gerçekten psikolojik bir bunalım yaşayan bir kadının üzerine bu kadar sert ve kesin yargılarla gidebiliyorsunuz benzer bir şey yaşamadığız halde ve biraz dahi empati kurma çabası harcamadan..ben sadece her olaya bakılacak bir kaç açı olabilir diyorum...ak ve kara değildir her şey...yargılamayın derdine ortak olup farklı bakış açıları kazandırmaya çalışın eğer amacınız yardımsa ayrıca kınamayında gitmiş olabilirsiniz o gidememiştir.
Ayrıca bende neden böyle konuştuğumu açıklıyım o zaman bende eşimle birlikte 1 seneye yakındır terapi görüyorum ve yaşadığımız bir çok şeyi anlamlandırmamıza ve düzeltmemize faydası oluyor...Fakat aynı şekilde bir başka arkadaşım denedi fayda görmedi ve boşandı sonunda...doğru tek değildir.

Kavga etmiyoruz ki..
Konuşuyoruz diye umut etmiştim..:delphin:
Empati yapmam çok zor,o yeteneğimi kaybedeli çok uzun zaman oluyor..
Herkes kendi bildiği doğrusunu yazıyor buraya..
Şiddet gören,ihanet edilen bir kadına "boşan seni eşin sevmiyor" derim bana göre kendi iyiliği içindir,size göre sert yargıdır..:sm_confused:
Ben netimdir ya vardır ya da yoktur,olmayanı da eşeleyerek daha fazla vakit harcamam..:smiley-cool:

Bu tür durumlarda kendine gelmesini sağlamak ve karar almasına yardımcı olmak gerekir diye düşünüyorum. Olayları yumuşatarak belki düzelir diye beklerken ya kalıcı bir zarar verirse kadına.

Valla seven insan aldatmaz diye düşünüyorum.Bir değil birkaç kere olmuş.Bir de üstüne dayak. Bu iş terapiliği aşmış artık bence.

valla ben arkadaşa somut bir örnek vereyim
benim bir müvekkilim var kadıncağız kocasıyla 26 yıldır evli evliliğinin ilk ayından itibaren aldatılmış ve dövülmüş

tanıdık geldi mi canım 26 yıl sonra bir avukat seninle ilgili böyle bir cümle kursun ister misin
boşanmak istedi ama ev hanımı hiçbir güvencesi yok çocukları iş güç sahibi olmuş ama annelerine sahip çıkmıyorlar

kadın 26 yıldır aldatılıyor ve dayak yiyor 26 yıl

bana geldiğinde kocam emekli olacak ben sadece verem oldum dedi kadını psikolojisi çok kötü zaten verem hastası ileride böyle bir tablonun içinde olmak ister misin

kadın evden ayrılamadı bile kendine ait bir evi var aslında ama hiç parası yok yol parası bile yoktu kadının komşusundan alıp benle görüşmeye geldi

adamla halen aynı evde kaldığı ve karı koca ilişkisi devam ettiği için hakim boşamadı davası reddedildi dosya temyizde bu arada adam bana bin kere yeminler etti ben karımı seviyorum tedavi görcem diye

kadıncağız adam onu dövemesin sırf diye boşanma davası açtığı kocasıyla aynı yatağa girip beraber olmak zorunda kalmış bu nasıl bişi aklın alır mı

az önce beni aradı kocam beni iki ayrı kadınla birden aldatıyor ben ne yapayım diye

tekrar dava açabiliriz yeni bir nedne var ama kadına evinizden ayrılmak zorundasınız dedim gene yanaşamıyor hala da aslında beni seviyor ben onu seviyorum diyor

otur düşün iki yılda bunu sana yapan eşinn 20 yıl sonra neler yapmış oalcak

ona göre istersen bir terapiste git istersen boşan

ama sakın yuva zor kuruluyor sineye çekeyim deme aldatma ve şiddet yuvada olmaz dört beton duvarla çevrili çatıyla kapalı her yer yuva değildir

psikologluk bir durum yok bence. psikoloğa çoğu zaman aşılamamış ruhsal sorunlar için gidilir, ahlak erozyonuna uğramışlara çare olmaz sanırım.karar senin, tabi ki belki faydasını da görebilirsiniz terapinin, ama bir karşındakine de bak gerçekten buna değer mi?
hakkında hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
Birde çocuk yapın tam olsun bari. Nasıl sa seviyorsunuz hem belki baba olunca aldatmayı falan bırakır. Sizi de dövmez belki.

Arkadaşım adam seni aldatıyor yani seni değil başka birini tercih ediyor. Yani sen ona yetmiyorsun. Yani seni sevmiyor. Ama sen seviyorsun yeter mi.
Ve aynı adam seni dövüyor çünkü kendisi bir aciz. Gücü sana yetiyor ve biliyor ki sen onu bırakmazsın. O başka kadınlarla gününü gün ederken eve döndüğünde yine sen olacaksın. Dur sen bi köşede birgün başka birini bulamazsa sana dönecek. Muhtemelen 50 yaşlarında.
Büyük ihtimal ya çocuğun var yada bu adam senden çocuk yapmak istiyor. Daha bağlan eve ve ona diye. Aman diyim arkadaşım sakın ama sakın duygularına yenilme seni kandırmasına izin verme.

Elalem ne derse desin. Daha 24 yaşındasın ailen destek, Bir sürü kurs var ücretsiz verilen gidersin birine iş bulursun. Aciz değilsin sen eşin gibi. Güçlü ol ya biraz. Annen seni eziyet cekesin elin öküzü dövsün diye mi yetiştirdi canım ya.

eşim 25 yasında canım suan cocugum yok evet cocugumuzun olmasını ıstıyo bunun ıcın tedavıde görüyodum ama artık bı cocugunda bu durumu duzeltecegıne ınanmıyorum hatta daha zora sokar dıye dusunuyorum. suan karar vermeye calısıyorum inş herkez için hayırlı bı karar olur.

Back
X